Gönderen Konu: LPG li AVENSİS rölanti de dalgalanma + TİTREME  (Okunma sayısı 13686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
LPG li AVENSİS rölanti de dalgalanma + TİTREME
« : Kasım 14, 2014, 09:03:56 »
selamlar;auris'imi satıp dün 2. el 2006 model bi toyota avensis aldım yaklaşık 80 bin km de;araca km si 45 bin civarında iken LOVATO marka LPG takılmış; yaklaşık 1,5 sene LPG ile kullanılmış...

Motor soğukken araçta pek  bir sıkıntı yok yalnız motor ısınınca hem  Benzin de - hem LPG de rölantide beklerken  rölanti devrinde  oynama yaklaşık 700 - 1000 aralığında  ve aynı zamanda motor da titreşim hissediliyor..

Aldığım şahıs aracıma her türlü kefilim bi masraf açarsa masrafını karşılarım diyor..

bu sıkıntı motor da ağır bi masraf açar mı??en kötü olabilecek senaryo ve en basit en ucuz olabilecek senaryo nedir??ben önce Edirne de Lovata yetkili servise götüreceğim aracı...Onların yönlendirmesine göre de toyota servisine götürücem..  bugün  sanayi de bi ustaya baktırdım-akü ve şarj dinamosuna baktı bi sıkıntı oyk dedi-bide boğaz kelebeği temizliği önerdi--subap olabilir mi dedim olmaz dedi...bilemiyorum

inanın aile huzurum bozuldu..canım çok sıkkın..

bu araba alır almaz bana 2-3 bin sübap değişim masrafı açarsa ne yaparım bilmiyorum zaten bütün parayı arabaya bağladım...tek kuruş para yok..ustaların insafına kaldım..
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

LPG li AVENSİS rölanti de dalgalanma + TİTREME
« : Kasım 14, 2014, 09:03:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG li AVENSİS rölanti de dalgalanma + TİTREME
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2014, 10:59:58 »
Evren bey,
İlk olarak daha önceden hatırlattıgımız gibi aynı konuyu farklı yerlere kopyala yapıştır yapmamanızı rica ederiz.

Bu size verilen cevapların takibinide zorlaştıracaktır.

Aracınız ile ilgilide fazla bilgi yok.
Aracınız 1.6, 1.8, 2.0, 2.4 benzinli mi?
Yoksa 2.0, 2.2 dizel ve tüplü mü? Sonuçta dizelede LPG takılabiliyor.

Benzinli ise 2.0 olması çok şeyi degiştirir.
Yine benzinli ise ilk olarak motor kompresyonunu ve subap boşluklarını ölçtürün sonucuna göre bilgileri paylaşırsanız acizane yönlendirecek arkadaşlar vardır.

Dizel ise rolanti devrinde LPG ya hiç olmamalı veya çok az olmalı.
Dizelde rolantide fazla LPG vuruntuya sebep olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2014, 11:02:10 »
konuyla ilgili daha önce açılmış bi kaç başlığa daha rahat görülsün diye şikayetlerimi yazdım yalnızca..bir de kendim başlık açtım..araç 1.6 benzinli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2014, 11:08:25 »
konuyla ilgili daha önce açılmış bi kaç başlığa daha rahat görülsün diye şikayetlerimi yazdım yalnızca..bir de kendim başlık açtım..araç 1.6 benzinli..

Evren bey,
4 konuya kopyala yapıştır yapılmış.
Bu internet trol'ü, spam vb konularına giriyor.

Aracız 1.6 benzinli ise, bahsettigim kontrolleri yaptırınız.
Soguk çalıştırmada aşırı titreme var mı? Isındıkça azalıyor mu?
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2014, 11:15:32 »
Evren bey,
4 konuya kopyala yapıştır yapılmış.
Bu internet trol'ü, spam vb konularına giriyor.

Aracız 1.6 benzinli ise, bahsettigim kontrolleri yaptırınız.
Soguk çalıştırmada aşırı titreme var mı? Isındıkça azalıyor mu?
jikle devredeyken soğuk çalıştırmada titreme ve dalgalanma yok;bilakis motor ısınınca titreşim ve rölantide oynama hissediliyor-sürekli bi titreşim yok ara ara titreme yapıp duruyor-stop etme yok- motor arıza ışığı yanmıyor.
Yarın toyota servise götürmeyi planlıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2014, 12:15:39 »
Sorununuz büyük ihtimal ile LPG ayarından kaynaklanıyor.

Tespiti için ilk dedigim yerlere bakılmasında fayda var.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '04
  • 25 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2014, 18:54:51 »
Ahmet Hocam, aynı durum bende de var. Benim arkadaşta ki Avensis'te de var. Ama sorun olarak görmüyor ikisinde de olduğundan normal bir durum olarak algılamıştık :( Klima açıkken oluyor. Bir de mesela farları kapattığımda da devir çalkalanma yapıyor. Aküden emilen güç ile alakalı heralde.
1,6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2014, 19:03:56 »
Yeni alınan avensise alışma evreleri...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
  • 21 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2014, 22:08:33 »
üstad sorun yok benım araç 1.6 avensis lpgli gaz düzenli gitmediğinden ara sıra titreme yapıyor bikaç avensis ilede kıyasladım aynı pek büyütülcek bişe yok için rahat olsun
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2014, 16:31:41 »
üstad sorun yok benım araç 1.6 avensis lpgli gaz düzenli gitmediğinden ara sıra titreme yapıyor bikaç avensis ilede kıyasladım aynı pek büyütülcek bişe yok için rahat olsun
inşallah öyledir-ama benzinde de aynı olay devam ediyor...bakalım salı gününe toyota da servis randevusu aldım;baktırıcam....subap arızası-değişimi gerekmedikçe 200-300 e halledilecek bi şeyse zaten hiç takmam..neticede 2.el araç illa bir miktar masrafı olacak..ilginiz için teşekkürler...bir de yol bilgisayarında her tuşta 2 fonksiyon var onları nasıl kullanabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2014, 23:36:09 »
inşallah öyledir-ama benzinde de aynı olay devam ediyor...bakalım salı gününe toyota da servis randevusu aldım;baktırıcam....subap arızası-değişimi gerekmedikçe 200-300 e halledilecek bi şeyse zaten hiç takmam..neticede 2.el araç illa bir miktar masrafı olacak..ilginiz için teşekkürler...bir de yol bilgisayarında her tuşta 2 fonksiyon var onları nasıl kullanabilirim?

yol bilgisayarı çok farklı bi konu; daha detaylı bilgi için forumda aratma yapın ki açılan konulan karışmasın aranılan bilgiler de arada kaynamasın... Yol bilgisayarında 2 bilgi vardır genelde.. Km cinsinden birde mil cinsinden olması lazım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2014, 09:37:26 »
dün aracın 80 K bakımını yaptırdım standart bakıma 690 lira aldılar; bu titreme olayını da teknisyenle sürüşe çıktık orada gösterdim kendisine;neden olabileceğini- boğaz kelebeği temizliği vs..ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını rica ettim...

Aracı teslim almaya gittiğimde orada çok bilmiş hatun kişi;
bu titreşimin aracın LPG li olmasından kaynaklandığını ve herhangi bir müdahale de bulunmadıklarını belirtti..

paranla rezil olmak bu olsa gerek.... ne bir çözüm ;ne de bir çözüm yolu..araca LPG bağlatmışsınız o yüzden oluyor "diyorum benzin de de aynı sorun var" hatun ısrarla araca standart dışı LPG bağlatmışsınız bu yüzdendir diyor bide 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz made möyle LPG li araçları servise de kabuletmesinler...nasıl asabım bozuldu..

ıvır zıvırla 730 lira para bayıldım...ama titremeye en ufak bir çözüm yok...

ben bu Edirne toyota servisini şikayet etmek istiyorum..nereye nasıl şikayette bulunayım???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2014, 10:55:12 »
Servisler LPG egitimi almadıgından çözememeleri normal.
Zaten LPGli aracın servise alınmaması lazım. Ama artık LPG siz araç kalmadıgından mecbur alıyorlar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2014, 11:01:17 »
Evren bey,serviste canınızı sıkan şeyi İstanbul ile görüşün,gerekeni yapacaklardır.Toyota şikayetler konusunda çok hassas, ne demek LPG'den kaynaklanıyor.Kaynaklanıyorsa çözmeleri gerekir.Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2014, 11:23:22 »
yani tatmin edici bir şekilde bilgisayara bağlandı herhangi bir sıkıntı yok yada boğaz kelebeği temizlendi bi  sıkıntıya rastlanmadı dense yine kabulum; henüz LPG servisine götürmedim çünkü -ancak bugün götürmeyi planlıyorum bi türlü fırsatım olmadı..

Bundan önce MİTSUBİSHİ COLT- aracım vardı saolsun yetkili serviste her konuda yardımcı olmaya çalışırdı çalışanlar-ne dersek bakalım derlerdi hatta kendim bire bir aracın yanında ne yapıldığını ettiğini de izleyebiliyodum..

ama bunlar çok aşırı kurumsallaşmış herşeyi biz biliriz- bedavaya parmağımızı oynatmayız-taksimetreyi açarız bi hata varsa hemen değiştirelim yenisiyle-tavan döeşemesi bir yerden biraz gevşeme yapmış onu sabitleyebilrimisiniz dedim değişmesi lazım dediler..pes..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Avensis
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2014, 00:45:47 »
Bende de 2005 1,6 Avensis var, lpg li. Aynı sorun bendede var, bende çok uğraştım bi çözüm bulamadım, artık uğraşmıyorum, titriyor, arada bir duruyor, alıştım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2014, 16:44:34 »
ali bey siz ne kadardır bu şekilde kullanıyorsunuz?? ben alalı 2 hafta oldu inanın çok dert yaptım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 25, 2014, 17:17:07 »
T25 avensislerde bu problem var birbuçuk sene bende lpg ile kullandım 600 ile 1000 rpm arasi dalgalanma vardı.Egerki devir dahada aşağılara inip stop edecek duruma gelirse subap.larinizi kontrol ettirmeniz lazim.lpg.nin yanma derecesi yuksek oldugundan  subaplarda hidrolik iticiler olmadığından uzama yapıp subap,ları yakıyor.subaplarin yanmasida bin tl civarı masraf çıkartıyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 25, 2014, 20:08:28 »
T25 avensislerde bu problem var birbuçuk sene bende lpg ile kullandım 600 ile 1000 rpm arasi dalgalanma vardı.Egerki devir dahada aşağılara inip stop edecek duruma gelirse subap.larinizi kontrol ettirmeniz lazim.lpg.nin yanma derecesi yuksek oldugundan  subaplarda hidrolik iticiler olmadığından uzama yapıp subap,ları yakıyor.subaplarin yanmasida bin tl civarı masraf çıkartıyor.
cavit bey; bende stop etme yok-rölanti devri 600 ün altına düşmüyor- hatta benzinle kullanınca rölanti daha stabil oluyor...80 K bakımına ek olarak boğaz kelebeğini de temizlettim ama değişen bişey yok..ama servis bugün çözüm için yaklaşık 5000 lira maliyetle motoru rektifiye etmemi yani komple subap takımlarını vs leri değiştirmemi önerdi ve yanlış duymadınız 4900 lira fiyat çıkardı..yığılıp kalacaktım.. :wacko:. 1000 liraya hal olacaksa adres-yer-usta tavsiyesi alabilirmiyim?? gözüm kapalı atlar gelirim..şayet sübaplar hasar gördüyse ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 25, 2014, 20:53:02 »
cavit bey; bende stop etme yok-rölanti devri 600 ün altına düşmüyor- hatta benzinle kullanınca rölanti daha stabil oluyor...80 K bakımına ek olarak boğaz kelebeğini de temizlettim ama değişen bişey yok..ama servis bugün çözüm için yaklaşık 5000 lira maliyetle motoru rektifiye etmemi yani komple subap takımlarını vs leri değiştirmemi önerdi ve yanlış duymadınız 4900 lira fiyat çıkardı..yığılıp kalacaktım.. :wacko:. 1000 liraya hal olacaksa adres-yer-usta tavsiyesi alabilirmiyim?? gözüm kapalı atlar gelirim..şayet sübaplar hasar gördüyse ..

Aracınızda 600 devir altına düşme yoksa problem yok demektir.wwti motorlarda rolanti devri zaten 650 rpm.dir +50 -50 rpm tolaransı vardır.Servis size toplam motor rektefiye parasını çıkartmış benim söylediğim fiyat üst kapak taşlaması ve çelik siboplarla değişimin üç aşagı beş yukarı fiyatıdır.sizin yapacagınız subap ayarlarınızı kontrol ettirmek.alta subap ayar limitlerini ekliyorum.Kocaeliye gelirseniz formumuzun siponsorlarından zirve otoda tahmini bu fiyatlara çıkar.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler