0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konuyla ilgili daha önce açılmış bi kaç başlığa daha rahat görülsün diye şikayetlerimi yazdım yalnızca..bir de kendim başlık açtım..araç 1.6 benzinli..
Evren bey,4 konuya kopyala yapıştır yapılmış.Bu internet trol'ü, spam vb konularına giriyor.Aracız 1.6 benzinli ise, bahsettigim kontrolleri yaptırınız.Soguk çalıştırmada aşırı titreme var mı? Isındıkça azalıyor mu?
üstad sorun yok benım araç 1.6 avensis lpgli gaz düzenli gitmediğinden ara sıra titreme yapıyor bikaç avensis ilede kıyasladım aynı pek büyütülcek bişe yok için rahat olsun
inşallah öyledir-ama benzinde de aynı olay devam ediyor...bakalım salı gününe toyota da servis randevusu aldım;baktırıcam....subap arızası-değişimi gerekmedikçe 200-300 e halledilecek bi şeyse zaten hiç takmam..neticede 2.el araç illa bir miktar masrafı olacak..ilginiz için teşekkürler...bir de yol bilgisayarında her tuşta 2 fonksiyon var onları nasıl kullanabilirim?
T25 avensislerde bu problem var birbuçuk sene bende lpg ile kullandım 600 ile 1000 rpm arasi dalgalanma vardı.Egerki devir dahada aşağılara inip stop edecek duruma gelirse subap.larinizi kontrol ettirmeniz lazim.lpg.nin yanma derecesi yuksek oldugundan subaplarda hidrolik iticiler olmadığından uzama yapıp subap,ları yakıyor.subaplarin yanmasida bin tl civarı masraf çıkartıyor.
cavit bey; bende stop etme yok-rölanti devri 600 ün altına düşmüyor- hatta benzinle kullanınca rölanti daha stabil oluyor...80 K bakımına ek olarak boğaz kelebeğini de temizlettim ama değişen bişey yok..ama servis bugün çözüm için yaklaşık 5000 lira maliyetle motoru rektifiye etmemi yani komple subap takımlarını vs leri değiştirmemi önerdi ve yanlış duymadınız 4900 lira fiyat çıkardı..yığılıp kalacaktım.. . 1000 liraya hal olacaksa adres-yer-usta tavsiyesi alabilirmiyim?? gözüm kapalı atlar gelirim..şayet sübaplar hasar gördüyse ..