Gönderen Konu: LPG li AVENSİS rölanti de dalgalanma + TİTREME  (Okunma sayısı 13684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: LPG li AVENSİS rölanti de dalgalanma + TİTREME
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2014, 15:05:49 »
ali bey siz ne kadardır bu şekilde kullanıyorsunuz?? ben alalı 2 hafta oldu inanın çok dert yaptım..

Ben 2008 den bugüne kullanıyorum, rölanti dalgalanması için servise götürdüğümde inceleme yaptılar ama lpg sökülmesi lazım kesin analiz için filan dediler. Sorun lpgden öncede vardı biraz, lpg daha belirgin hala getirdi tabi. Motor stop etmiyor tabi devir min. iniyor birden yükseliyor oda titreme yaptırıyor. Kelebek temizliği filanda yaptırdım, kısa bi süre biraz faydası oluyor o kadar. Dönem dönem bu sorun çok azalıyor bazen artıyor, ben umursamıyorum artık kabullendim :) bi sorun da çıkartmıyor. Ben bu soruna servisin bir çözüm bulabileceğinide düşünmüyorum zaten, en kolay bahaneyi bulup geçiyorlar. Bir çok avensiste bu sorun var galiba ama servis yok diyor. Bence çok dert etme aracında bir çok güzel şey var, keyfine bak. saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2014, 15:05:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2014, 17:03:48 »
Rölantide ki hadiseyi youtube'a yükledim:

VIDEO0058

aracı bu videoyu kaydedip-stop edip yeniden çalıştırdığımda ise;

VIDEO0059

rölanti daha stabil kaldı..bu arada her 2 videoda da araç BENZİNDe..
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2014, 21:09:15 »
Arkadaşlar benim araçlarda aynı sorun var LPG ye belli bir rölantiye geçmesi için benim arabada göstergelerin arkasından bir bağlantı yapmışlar o bağlantıyı sökünce titreme gidiyor ama tüpe geçiş yapmıyor tesadüfen farkettim benim subaylar yeni değişti tireme sübaptan değil motor ısınınca yapıyor tüple ilgili olduğunu düşünüyorum zaten araç tüpe pek uygun değil belli bir zaman sonra sübapları eritiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 27, 2014, 21:54:48 »
motoru zorlayan bişey var.

düzenli çalışmasına engel bişey var.

kablo buji elektrik sorunu var. veya bir yerden hava alıyor. yada hava filtresi tıkalı  yada veyahut bantlı.

gaz kelebeği sorunlu , maf sensör arızalı.

enjektör arızası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 27, 2014, 22:21:48 »
Bu arabada hiç bir şey yok bence.
Sadece düşük devirde LPG zengin.

İlk videoda benzinde dalgalandı çünkü normali bulmaya çalışıyordu.
İkinci videoda ise bu değerleri hafızasına aldı ve düzeldi.

Sizin tek yapmanız gereken LPG ayarı ama kim yapar yorumsuz.
LTFT, STFT ve O2 değerlerinin kontrol edilerek LPG ayarı yapılması lazım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 27, 2014, 22:22:13 »
motoru zorlayan bişey var.

düzenli çalışmasına engel bişey var.

kablo buji elektrik sorunu var. veya bir yerden hava alıyor. yada hava filtresi tıkalı  yada veyahut bantlı.

gaz kelebeği sorunlu , maf sensör arızalı.

enjektör arızası.
Anıl bey servise göre motor rektifiye istiyor;ver 5000 i yapalım rektifiye ye....subaplarda ayar gerekir diye yazanda oldu... Arkadaşın teki beni gaza getirdi Avensislerde LPG de sıfır sorun filan falan...alsana sıfır sorun.. bi dizel linea alsaydım en azından kafam rahat olurdu 5000 -6000 liram cebimde kalırdı... ya bu toyotanin 1.6 VVT-İ motorları taksi olarak lpg ile nasıl 100 binlerce Km yapabiliyorda;biz tekil kullanıcılarda 30-40 binde sorunlar başlıyor!!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 27, 2014, 22:38:49 »
Anıl bey servise göre motor rektifiye istiyor;ver 5000 i yapalım rektifiye ye....subaplarda ayar gerekir diye yazanda oldu... Arkadaşın teki beni gaza getirdi Avensislerde LPG de sıfır sorun filan falan...alsana sıfır sorun.. bi dizel linea alsaydım en azından kafam rahat olurdu 5000 -6000 liram cebimde kalırdı... ya bu toyotanin 1.6 VVT-İ motorları taksi olarak lpg ile nasıl 100 binlerce Km yapabiliyorda;biz tekil kullanıcılarda 30-40 binde sorunlar başlıyor!!?

akla gelecek muhtemel arızalar bunlardır.. çok ince bir sorun olabileceği gibi çok basit bir çözümle bile kurtulabilirsiniz. Ahmet abimin dediğine bakmalısınız. O bu işin içinde olan ve benden çok daha fazla tecrübesi olan bir abimizdir. ilk önce onun söylediğine kulak vermeniz gerek.
arabaya suç atmaya gerek yok. fiat alsaydınız sadece belki model olarak daha sağlam olacak idi.

gözünü para kazanma hırsı bürümemiş bir servis bulsanız hiç zorlanmadan bu sorunu halleder. belki sadece beyni sıfırlamak yeterli olacaktır.. biz burada görmeden denemeden sadece varsayım üzerine konuşuruz ve hata daha önce başımıza geldiyse bu olabilir deriz. fazla beklentiniz olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2014, 00:30:11 »
Subap ayarınızı yaptırın..150 tl falandır yetkili serviste...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2014, 11:23:25 »
Bu arabada hiç bir şey yok bence.
Sadece düşük devirde LPG zengin.

İlk videoda benzinde dalgalandı çünkü normali bulmaya çalışıyordu.
İkinci videoda ise bu değerleri hafızasına aldı ve düzeldi.

Sizin tek yapmanız gereken LPG ayarı ama kim yapar yorumsuz.
LTFT, STFT ve O2 değerlerinin kontrol edilerek LPG ayarı yapılması lazım.
Ahmet beyin dediğine katılıyorum
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 10, 2015, 17:40:15 »
Selamlar;başlık sahibi olarak bugün videodaki araçla büyük sıkıntı yaşadım; araçta yine herzaman ki rölanti de dalgalanma ve titreşim yaşanıyordu ki;araç DEBRİYAJA basınca 2 viteste iken stop etti..Her seferinde rölanti devri 400'e  hatta zaman zaman 200'e düşerek stop etti..sanıyorum kuşkularımda haklı çıkacağım..işin kötüsü Edirne de bu arabalardan adam akıllı anlayan özel servis yok;yetkili servis kasımda 4000-5000 lira maliyetle motoru rektifiye önermişti..Bu şekilde aracı İStanbul trafiğine sokamam ..inanın canım çok sıkkın...
yarın LPG ciye götürüp vanaları vs..leri kapatıp lpg beynini vs.. tamamen iptal edip benzinle deneyeceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 10, 2015, 19:16:41 »
Selamlar;başlık sahibi olarak bugün videodaki araçla büyük sıkıntı yaşadım; araçta yine herzaman ki rölanti de dalgalanma ve titreşim yaşanıyordu ki;araç DEBRİYAJA basınca 2 viteste iken stop etti..Her seferinde rölanti devri 400'e  hatta zaman zaman 200'e düşerek stop etti..sanıyorum kuşkularımda haklı çıkacağım..işin kötüsü Edirne de bu arabalardan adam akıllı anlayan özel servis yok;yetkili servis kasımda 4000-5000 lira maliyetle motoru rektifiye önermişti..Bu şekilde aracı İStanbul trafiğine sokamam ..inanın canım çok sıkkın...
yarın LPG ciye götürüp vanaları vs..leri kapatıp lpg beynini vs.. tamamen iptal edip benzinle deneyeceğim..

LPG'de herzamanki gibi en önemli şey usta ve işçilik.Allah kolaylık versin zor bir durum araçtan nefrete kadar gider.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 10, 2015, 19:35:52 »
LPG'de herzamanki gibi en önemli şey usta ve işçilik.Allah kolaylık versin zor bir durum araçtan nefrete kadar gider.

hem araçtan hem LPG den nefret ettim..nerden bulaştım;başıma sardırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 10, 2015, 19:36:38 »
Avensis lerde pek az karşılaştığımız bir durum.  Şaşırdım.  Umarım az masrafla çözümlenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 10, 2015, 20:28:41 »

Geçmiş olsun, kitin ömrü ne kadar oldu? 40-50 bin km.den sonra lpg enjektörleri tıkanmaya, regülatör de işlevini yitirmeye başlayabiliyor. LPG tankının vanasını kapatarak benzinde kullanın deneyin bakalım. Eğer sorun gerçekten lpg dense, bu enjektör ve regülatörden dolayıdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 10, 2015, 20:37:19 »
Geçmiş olsun, kitin ömrü ne kadar oldu? 40-50 bin km.den sonra lpg enjektörleri tıkanmaya, regülatör de işlevini yitirmeye başlayabiliyor. LPG tankının vanasını kapatarak benzinde kullanın deneyin bakalım. Eğer sorun gerçekten lpg dense, bu enjektör ve regülatörden dolayıdır.

LPG kiti takılalı 40 bin KM olmuştur;ama ben aldığımdan beri 5000 km yol yaptım eminim ki 2000 km yi Benzinle yapmışımdır;korkumdan yokuş yukarı -sollama yaparken yada uzun yolda ara ara sürekli benzinle gittim...En az 4-5 depo benzin almışımdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 14, 2016, 00:38:48 »
Selamlar. Aynı sorunu ben de 2006 Avensis 1.6 Linea aracımda yaşamaya başladım. Asıl sorunum aracın marş basmamasıydı. Tavsiye üzerine dün elektrikçiye giderken 400 devir/dk altına düşerek stop etme problemi başladı. Marş da basmıyor iken stop etme sorunu trafikte ter döktürdü. Avensis'i kavşaklardan iterek geçirmek bayağı üzücü bir durum.

Marş sorunu çözüldükten sonra stop etme sorununu araştırırken elektriksel herhangi bir soruna rastlanmadı fakat bilgisayara bağlandığında "Silindir 1 Tekleme %20 ile 60 arasında bir değer veriyordu.

Elektrikçi daha fazlasını kendisinin bulamayacağını söyledi ve servise gitmemi önerdi. Bugün aracı kullandım her ışıkta durmak için yavaşlayıp debriyaja bastığımda motor stop ediyor, sarı yanınca marşa basıp beklemeden devam ediyorum. Sanırsın start/stop'lu avensis :)

Yarın baktıracağım ama nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Sorun hem lpg'de hem benzinde oluyor. Sanırım önce bir özel servise gitmek en mantıklısı.

5 ay önce bu aracı alırken, eşimin aynı fiyata beğendiği 2015 model 7.000 km'de 1.2 Corsa için "3 silindirli bu yaramaz" demiştim. Şimdi 3 silindirli Avensis'im oldu. Corsa'nın ahı tuttu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 14, 2016, 01:25:45 »
Selamlar. Aynı sorunu ben de 2006 Avensis 1.6 Linea aracımda yaşamaya başladım. Asıl sorunum aracın marş basmamasıydı. Tavsiye üzerine dün elektrikçiye giderken 400 devir/dk altına düşerek stop etme problemi başladı. Marş da basmıyor iken stop etme sorunu trafikte ter döktürdü. Avensis'i kavşaklardan iterek geçirmek bayağı üzücü bir durum.

Marş sorunu çözüldükten sonra stop etme sorununu araştırırken elektriksel herhangi bir soruna rastlanmadı fakat bilgisayara bağlandığında "Silindir 1 Tekleme %20 ile 60 arasında bir değer veriyordu.

Elektrikçi daha fazlasını kendisinin bulamayacağını söyledi ve servise gitmemi önerdi. Bugün aracı kullandım her ışıkta durmak için yavaşlayıp debriyaja bastığımda motor stop ediyor, sarı yanınca marşa basıp beklemeden devam ediyorum. Sanırsın start/stop'lu avensis :)

Yarın baktıracağım ama nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Sorun hem lpg'de hem benzinde oluyor. Sanırım önce bir özel servise gitmek en mantıklısı.

5 ay önce bu aracı alırken, eşimin aynı fiyata beğendiği 2015 model 7.000 km'de 1.2 Corsa için "3 silindirli bu yaramaz" demiştim. Şimdi 3 silindirli Avensis'im oldu. Corsa'nın ahı tuttu sanırım.
Geçmiş olsun. Eğerki araç benzinde gaza yüklendiğinizde tekleme yapıyorsa muhtemelen bobin arızası yada buji. Eğer benzin de sıkıntı vermezde lpg de teklerse muhtemel lpg enjektörü benim tahminim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 14, 2016, 01:29:27 »

Geçmiş olsun. Eğerki araç benzinde gaza yüklendiğinizde tekleme yapıyorsa muhtemelen bobin arızası yada buji. Eğer benzin de sıkıntı vermezde lpg de teklerse muhtemel lpg enjektörü benim tahminim.

Benzinde de LPG'de de 1700-2000 devire kadar teklemeyi hissediyorum. Daha üst devirlerde farkedilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 14, 2016, 21:22:19 »
Araç kac km de.Muhtemelen sizde lpg den dolayi subaplarda oluşan hasar var motor yaptirip subaplari celik olanla değişeceksiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 14, 2016, 21:35:41 »

Araç kac km de.Muhtemelen sizde lpg den dolayi subaplarda oluşan hasar var motor yaptirip subaplari celik olanla değişeceksiniz.
148.500 km'de