0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ali bey siz ne kadardır bu şekilde kullanıyorsunuz?? ben alalı 2 hafta oldu inanın çok dert yaptım..
motoru zorlayan bişey var. düzenli çalışmasına engel bişey var. kablo buji elektrik sorunu var. veya bir yerden hava alıyor. yada hava filtresi tıkalı yada veyahut bantlı.gaz kelebeği sorunlu , maf sensör arızalı.enjektör arızası.
Anıl bey servise göre motor rektifiye istiyor;ver 5000 i yapalım rektifiye ye....subaplarda ayar gerekir diye yazanda oldu... Arkadaşın teki beni gaza getirdi Avensislerde LPG de sıfır sorun filan falan...alsana sıfır sorun.. bi dizel linea alsaydım en azından kafam rahat olurdu 5000 -6000 liram cebimde kalırdı... ya bu toyotanin 1.6 VVT-İ motorları taksi olarak lpg ile nasıl 100 binlerce Km yapabiliyorda;biz tekil kullanıcılarda 30-40 binde sorunlar başlıyor!!?
Bu arabada hiç bir şey yok bence.Sadece düşük devirde LPG zengin.İlk videoda benzinde dalgalandı çünkü normali bulmaya çalışıyordu.İkinci videoda ise bu değerleri hafızasına aldı ve düzeldi.Sizin tek yapmanız gereken LPG ayarı ama kim yapar yorumsuz. LTFT, STFT ve O2 değerlerinin kontrol edilerek LPG ayarı yapılması lazım.
Selamlar;başlık sahibi olarak bugün videodaki araçla büyük sıkıntı yaşadım; araçta yine herzaman ki rölanti de dalgalanma ve titreşim yaşanıyordu ki;araç DEBRİYAJA basınca 2 viteste iken stop etti..Her seferinde rölanti devri 400'e hatta zaman zaman 200'e düşerek stop etti..sanıyorum kuşkularımda haklı çıkacağım..işin kötüsü Edirne de bu arabalardan adam akıllı anlayan özel servis yok;yetkili servis kasımda 4000-5000 lira maliyetle motoru rektifiye önermişti..Bu şekilde aracı İStanbul trafiğine sokamam ..inanın canım çok sıkkın...yarın LPG ciye götürüp vanaları vs..leri kapatıp lpg beynini vs.. tamamen iptal edip benzinle deneyeceğim..
LPG'de herzamanki gibi en önemli şey usta ve işçilik.Allah kolaylık versin zor bir durum araçtan nefrete kadar gider.
Geçmiş olsun, kitin ömrü ne kadar oldu? 40-50 bin km.den sonra lpg enjektörleri tıkanmaya, regülatör de işlevini yitirmeye başlayabiliyor. LPG tankının vanasını kapatarak benzinde kullanın deneyin bakalım. Eğer sorun gerçekten lpg dense, bu enjektör ve regülatörden dolayıdır.
Selamlar. Aynı sorunu ben de 2006 Avensis 1.6 Linea aracımda yaşamaya başladım. Asıl sorunum aracın marş basmamasıydı. Tavsiye üzerine dün elektrikçiye giderken 400 devir/dk altına düşerek stop etme problemi başladı. Marş da basmıyor iken stop etme sorunu trafikte ter döktürdü. Avensis'i kavşaklardan iterek geçirmek bayağı üzücü bir durum.Marş sorunu çözüldükten sonra stop etme sorununu araştırırken elektriksel herhangi bir soruna rastlanmadı fakat bilgisayara bağlandığında "Silindir 1 Tekleme %20 ile 60 arasında bir değer veriyordu. Elektrikçi daha fazlasını kendisinin bulamayacağını söyledi ve servise gitmemi önerdi. Bugün aracı kullandım her ışıkta durmak için yavaşlayıp debriyaja bastığımda motor stop ediyor, sarı yanınca marşa basıp beklemeden devam ediyorum. Sanırsın start/stop'lu avensis Yarın baktıracağım ama nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Sorun hem lpg'de hem benzinde oluyor. Sanırım önce bir özel servise gitmek en mantıklısı.5 ay önce bu aracı alırken, eşimin aynı fiyata beğendiği 2015 model 7.000 km'de 1.2 Corsa için "3 silindirli bu yaramaz" demiştim. Şimdi 3 silindirli Avensis'im oldu. Corsa'nın ahı tuttu sanırım.
Geçmiş olsun. Eğerki araç benzinde gaza yüklendiğinizde tekleme yapıyorsa muhtemelen bobin arızası yada buji. Eğer benzin de sıkıntı vermezde lpg de teklerse muhtemel lpg enjektörü benim tahminim.
Araç kac km de.Muhtemelen sizde lpg den dolayi subaplarda oluşan hasar var motor yaptirip subaplari celik olanla değişeceksiniz.