Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #240 : Mayıs 04, 2015, 14:55:35 »
Brigestone u artık kötülemeyeyim dedim ama olmuyor olmuyor :) her denemem fiyasko oluyor :(

Ürün kötülemek iyi birşey değil ama malzeme de ortada yani.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Mayıs 04, 2015, 14:55:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Mayıs 05, 2015, 10:26:14 »
Arkadaşlar dün michelin bayine gittik lastik almaya 195/60/r15 lastik alayım diye. Ancak ellerinde yoktu.

Şöyle böyle derken anlık bir kafa karışıklığı ile kumho 195/55/r15 lastik almış bulundum. Nasıl oldu demeyin yaptım işte bazen kafa gidiyor.

E12 Hb 2006 corolla'm için bu lastik nasıldır. Bana sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Mayıs 05, 2015, 10:50:24 »
Orjinal ebat kullanmak bence her zaman daha iyidir. Şöyle bir site buldum. Bir bakın belki faydalı olur. Orjinal ölçüyü ve kullanmak istediğiniz ölçüyü yazıyorsunuz size bir tavsiye veriyor.
http://www.lastik724.com/lastikhesaplama.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Mayıs 05, 2015, 11:16:42 »
Merhaba arkadaşlar,  2012 model Auris aracım için Goodyear efficentgrip performance lastik alacağım. Birçok bayiden teklif aldım.Son gittiğim bayi 180 lira fiyat verdi.
Ben 2015 tarihli 91v lastik almayı düşünüyordum. Lastikçi elinde olduğunu ancak 91w almamı önerdi.
2 lastik arasındaki farklar şu şekildeymiş.
91v 2015 Şubat tarihli polonya üretimi
91w 2014 kasım tarihli almanya üretimi hız endeksi farklıymış.
Aradaki 4 aylık farkın önemsiz olduğunu söyledi.
2 lastiğinin fiyatı 180 lira.
Hangisini tercih etmeliyim.cevaplarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #244 : Mayıs 05, 2015, 11:20:58 »
@özgür Karakaş (34493) Başka yerlerden de fiyat araştırması yaptınız mı?, gerçi fiyatı fena değil. Şubat üretimi olan 91v'yi almanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Mayıs 05, 2015, 11:22:05 »
En iyi fiyatı bu bayii verdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Mayıs 05, 2015, 11:31:13 »
Netten almak pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Çünkü montaj için muhtemelen 60-70 lira isterler.ayrıca optik 50 lira yakıt indirimindende yararlanamam sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Mayıs 05, 2015, 12:28:42 »
Arkadaşlar dün michelin bayine gittik lastik almaya 195/60/r15 lastik alayım diye. Ancak ellerinde yoktu.

Şöyle böyle derken anlık bir kafa karışıklığı ile kumho 195/55/r15 lastik almış bulundum. Nasıl oldu demeyin yaptım işte bazen kafa gidiyor.

E12 Hb 2006 corolla'm için bu lastik nasıldır. Bana sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler.

Hayırlı olsun.Sorun olmaz.Neticede fabrikada yapılmış yeni ve günümüz teknolojisinin ürünü.Takıntıya gerek yok.Limitler dahilinde kullanımda sorun çıkaracak lastik artık azalmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Mayıs 05, 2015, 21:22:23 »
Diğer konu pasif kaldığı için mesajımı buraya da kopyaliyorum.
Aynı kasa için lastik bakıyorum bende. Yeni bir konu açmak istemedim.

Ebat olarak orjinali 195/60/R15
Şu an üzerinde 215/40/R17 var.

Yeni bir takım lastik bakıyorum. Marka olarak orta halli diye düşündüğüm kumho ve falken var. Bu markalar için yorumlarınızı bekliyorum.
ikinci bir sorum.
215/40 da belli bir hızda yol dalgalanmasından araç sekince arkalar davlumbaza galiba sürtme yapıyor. Davlumbazlara ellemek istemiyorum. Bunun için ebat değişimine gidip 205/45/R17 orjinal yüksekliğinde veya yanak yükseltip 205/50/R17 de bakıyorum. Yanak 50 ye çıkınca lastik hesaplamada %3 gibi bir oranla karşılaşıyorum.

Şu anda spor yay yok. Stock olarak kullanmaktayım. Yakın zamanda vogtland 35mm yay takıp yine eski kıvamında aracı hem görünüm hemde viraj performansında bir nebze olsa bir iyileştirmeye tekrar gideceğim.

Sizce hangi ebatta lastik tercih edeyim?
Marka olarak kumho dan memnundum. Falken i de bu sezon için denemeyi düşünüyorum. Bu konuda da tavsiyelere açığım.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Mayıs 06, 2015, 01:10:42 »
değerli dostlar en sounudna bende bugün lastiklerimi aldım...site içinde değer verdiğim saydığım bir abimizin özellikle tavsiyesine uyarak Continental Conti Premium Contact 5 205/55R16 91V ölçülerinde aldım,fiyat olarak tanesi 195 tl olarka aldım ve kredi katına 6 taksit yaptırdım..evime çok yakın yer olan SEBA otomotivden aldım,henüz test etme şansım olmadı sadece 30km eveden işe gelirken denedim çok keyifli ama şu an herhangi birşey söylemenin hatalı olacğını düşünüyorum,üzerinden 20bin km yada 2 yı geçsin ozaman lastik konsunda daha sağlıklı yorum yapılabileceğini düşünüyorum...eski lastikler YOKOHOMA Advan a460 idi ve bugün söküldükten sonra baktığımda diş derinliği henüz tam azalmamış olsa bile lastik kanalları tamamen çatladığını gördüm....allah utandırmasın ödeme kolaylığı verisn:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Mayıs 06, 2015, 07:54:13 »
Diğer konu pasif kaldığı için mesajımı buraya da kopyaliyorum.
Aynı kasa için lastik bakıyorum bende. Yeni bir konu açmak istemedim.

Ebat olarak orjinali 195/60/R15
Şu an üzerinde 215/40/R17 var.

Yeni bir takım lastik bakıyorum. Marka olarak orta halli diye düşündüğüm kumho ve falken var. Bu markalar için yorumlarınızı bekliyorum.
ikinci bir sorum.
215/40 da belli bir hızda yol dalgalanmasından araç sekince arkalar davlumbaza galiba sürtme yapıyor. Davlumbazlara ellemek istemiyorum. Bunun için ebat değişimine gidip 205/45/R17 orjinal yüksekliğinde veya yanak yükseltip 205/50/R17 de bakıyorum. Yanak 50 ye çıkınca lastik hesaplamada %3 gibi bir oranla karşılaşıyorum.

Şu anda spor yay yok. Stock olarak kullanmaktayım. Yakın zamanda vogtland 35mm yay takıp yine eski kıvamında aracı hem görünüm hemde viraj performansında bir nebze olsa bir iyileştirmeye tekrar gideceğim.

Sizce hangi ebatta lastik tercih edeyim?
Marka olarak kumho dan memnundum. Falken i de bu sezon için denemeyi düşünüyorum. Bu konuda da tavsiyelere açığım.
Zamanı var ise lastiklerin, bence yayları bekleyip öyle dene Emre.

değerli dostlar en sounudna bende bugün lastiklerimi aldım...site içinde değer verdiğim saydığım bir abimizin özellikle tavsiyesine uyarak Continental Conti Premium Contact 5 205/55R16 91V ölçülerinde aldım,fiyat olarak tanesi 195 tl olarka aldım ve kredi katına 6 taksit yaptırdım..evime çok yakın yer olan SEBA otomotivden aldım,henüz test etme şansım olmadı sadece 30km eveden işe gelirken denedim çok keyifli ama şu an herhangi birşey söylemenin hatalı olacğını düşünüyorum,üzerinden 20bin km yada 2 yı geçsin ozaman lastik konsunda daha sağlıklı yorum yapılabileceğini düşünüyorum...eski lastikler YOKOHOMA Advan a460 idi ve bugün söküldükten sonra baktığımda diş derinliği henüz tam azalmamış olsa bile lastik kanalları tamamen çatladığını gördüm....allah utandırmasın ödeme kolaylığı verisn:)
Hayırlı olsun.
 İlk 500 Km viraj ve frenlemelerde dikkat etmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Mayıs 06, 2015, 08:06:42 »
Hayırlı olsun Seydi abi.
Hakan abi ben o olayı 1000 km diye biliyorum. Veya lastigin dislerinin ustundeki sifir lastigin kullanima hazir oldugunu gosteren asinma noktasina kadar ozenli kullanmasi gerekiyor
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #253 : Mayıs 06, 2015, 08:28:27 »
 100 Km'ye kadar daha da dikkatli olmak gerekiyor ama lastikten lastiğe değişmekle beraber, 500 Km civarlarından öncesi ile sonrası arasında önemli farklar oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Mayıs 06, 2015, 11:50:07 »
Zamanı var ise lastiklerin, bence yayları bekleyip öyle dene Emre.
 Hayırlı olsun.
Yaylarım geldi, taktırdım Hakan abi. Ama sürtme konusunda değişiklik yok malesef. Bunun başıma geleceğini zaten biliyordum. O yüzden yazlık lastikleri sonraya saklamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #255 : Mayıs 06, 2015, 11:55:53 »
 Tam, hangi noktalardan sürtme yaptığını keşfedebiliyor musun Emre? Jant ET değeri orijinalinden çok farklı mı? Farklı ise, negatif mi, pozitif yönde mi farklı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Mayıs 07, 2015, 00:07:26 »
  Hayırlı olsun.

teşekkür edeirm hakan bey ve ilke..hakan bey psikolojikmidir yoksa genelde olurmu bilmiyorum ama sanki aracıma ekstra yük binmiş gibi hissetmeye başladım...aynı şartlarda aynı şekilde sürüşümü gerçekleştiriyorum ama iki gündür işe gelip giderken aynı vites geçişlerinde aynı yerde hızlanmalarda yada aynı şeyleri yaıyor olmama rağmen araç sanki devirsiz kullanılıyormuş gibi tepki veriyor bu normalmidir oyksa  "git uykunua la uyan adam gibi aracını kullan" mı giyorsunuz:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #257 : Mayıs 07, 2015, 08:33:36 »
teşekkür edeirm hakan bey ve ilke..hakan bey psikolojikmidir yoksa genelde olurmu bilmiyorum ama sanki aracıma ekstra yük binmiş gibi hissetmeye başladım...aynı şartlarda aynı şekilde sürüşümü gerçekleştiriyorum ama iki gündür işe gelip giderken aynı vites geçişlerinde aynı yerde hızlanmalarda yada aynı şeyleri yaıyor olmama rağmen araç sanki devirsiz kullanılıyormuş gibi tepki veriyor bu normalmidir oyksa  "git uykunua la uyan adam gibi aracını kullan" mı giyorsunuz:))))
Ayakkabı gibi düşünmek lazım sanırım. Koşu ya da yürüyüşte kullanılan bir spor ayakkabı vardır, ama uzun yıllar giyilip eskimiş, tabanı incelmiş ve sertleşmiştir. Yeni, tabanı tam işini gören bir spor ayakkabı giyilince tuhaf hisseder ayak. Koşarken ki hız, yorulma bile değişir aslında yenisi ile. Halbuki ayak aynı. Sadece ayağa alışma süresi gerekir biraz. O sırada da tuhaf hissetmek normal gibi. :)
 Lastiğin alışması, hava basınçları, yeni lastiğin eskiye göre tutunma özelliklerinde farklar da bu hissin oluşmasında etkili oluyor olabilir bence Seydi bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Mayıs 07, 2015, 22:10:42 »
Tam, hangi noktalardan sürtme yaptığını keşfedebiliyor musun Emre? Jant ET değeri orijinalinden çok farklı mı? Farklı ise, negatif mi, pozitif yönde mi farklı?
Hakan abi lastik tekere karşıdan bakınca taban ile yanak arasında noktadan sürtme yapıyor. 205 taban ile bu sorunu halledebilecegimi düşünüyorum. E12 de zaten  davlumbazin iç bükeyini ya traslatmak ya da bukturmek gerekiyor. Bende elletmek yerine zaten lastik alacak iken en iyisi 205 tanan ile sorunu halledeyim diyorum.

Yanak konusunda 45 yanak yapıp orjinal yüksekliğinde mi kalayım yoksa 50 yanak yapıp yaklaşık 22mm kadar çapta yükseltsem mi diyorum?

Marka olarak kararsizligim hala devam ediyor. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Mayıs 07, 2015, 22:42:31 »
Bende 2 gün önce goodyear egp aldım. 

205/55/r16. 91w Almanya üretimi Kasım 2014 tarihli (6 aydır rafta olan bir lastik doğru mu yaptım bilmiyorum ama en iyi fiyatı burası verdi)

4 adet nakit 700 lira ve 50 lira opet yakıt hediyesi. bana 650 liraya mal olmuş oldu.

Yorum yapmak için erken olabilir ama ilk gözlemim daha önce aynı yerde fren yaptığımda devreye giren ABS artık çalışmıyor ve yine aynı viraja girerken 3-4 kez yanan VSC artık yanmıyor.