0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Brigestone u artık kötülemeyeyim dedim ama olmuyor olmuyor her denemem fiyasko oluyor
En iyi fiyatı bu bayii verdi
Diğer konu pasif kaldığı için mesajımı buraya da kopyaliyorum.Aynı kasa için lastik bakıyorum bende. Yeni bir konu açmak istemedim.Ebat olarak orjinali 195/60/R15Şu an üzerinde 215/40/R17 var.Yeni bir takım lastik bakıyorum. Marka olarak orta halli diye düşündüğüm kumho ve falken var. Bu markalar için yorumlarınızı bekliyorum.ikinci bir sorum.215/40 da belli bir hızda yol dalgalanmasından araç sekince arkalar davlumbaza galiba sürtme yapıyor. Davlumbazlara ellemek istemiyorum. Bunun için ebat değişimine gidip 205/45/R17 orjinal yüksekliğinde veya yanak yükseltip 205/50/R17 de bakıyorum. Yanak 50 ye çıkınca lastik hesaplamada %3 gibi bir oranla karşılaşıyorum. Şu anda spor yay yok. Stock olarak kullanmaktayım. Yakın zamanda vogtland 35mm yay takıp yine eski kıvamında aracı hem görünüm hemde viraj performansında bir nebze olsa bir iyileştirmeye tekrar gideceğim.Sizce hangi ebatta lastik tercih edeyim?Marka olarak kumho dan memnundum. Falken i de bu sezon için denemeyi düşünüyorum. Bu konuda da tavsiyelere açığım.
değerli dostlar en sounudna bende bugün lastiklerimi aldım...site içinde değer verdiğim saydığım bir abimizin özellikle tavsiyesine uyarak Continental Conti Premium Contact 5 205/55R16 91V ölçülerinde aldım,fiyat olarak tanesi 195 tl olarka aldım ve kredi katına 6 taksit yaptırdım..evime çok yakın yer olan SEBA otomotivden aldım,henüz test etme şansım olmadı sadece 30km eveden işe gelirken denedim çok keyifli ama şu an herhangi birşey söylemenin hatalı olacğını düşünüyorum,üzerinden 20bin km yada 2 yı geçsin ozaman lastik konsunda daha sağlıklı yorum yapılabileceğini düşünüyorum...eski lastikler YOKOHOMA Advan a460 idi ve bugün söküldükten sonra baktığımda diş derinliği henüz tam azalmamış olsa bile lastik kanalları tamamen çatladığını gördüm....allah utandırmasın ödeme kolaylığı verisn:)
Zamanı var ise lastiklerin, bence yayları bekleyip öyle dene Emre. Hayırlı olsun. İlk 500 Km viraj ve frenlemelerde dikkat etmek gerekiyor.
Hayırlı olsun. İlk 500 Km viraj ve frenlemelerde dikkat etmek gerekiyor.
teşekkür edeirm hakan bey ve ilke..hakan bey psikolojikmidir yoksa genelde olurmu bilmiyorum ama sanki aracıma ekstra yük binmiş gibi hissetmeye başladım...aynı şartlarda aynı şekilde sürüşümü gerçekleştiriyorum ama iki gündür işe gelip giderken aynı vites geçişlerinde aynı yerde hızlanmalarda yada aynı şeyleri yaıyor olmama rağmen araç sanki devirsiz kullanılıyormuş gibi tepki veriyor bu normalmidir oyksa "git uykunua la uyan adam gibi aracını kullan" mı giyorsunuz:))))
Tam, hangi noktalardan sürtme yaptığını keşfedebiliyor musun Emre? Jant ET değeri orijinalinden çok farklı mı? Farklı ise, negatif mi, pozitif yönde mi farklı?