0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hız endeksi arttıkça lastiklerin hamuru da sertleşiyor ve iyi bir frenleme için de daha uzun yol yapıp ısınması gerekiyor. Şehiriçi için h endeksi iyidir.
Arkadaslar falken ecorun ziex aldim. Aracta 6 yillik lassa impetus revo +2 vardi. Ses falken bir tik daha sessiz. Ancak eskiden fren taş gibiydi. Balatalar sert zannetmistim ama simdi fren pamuk gibi.. Fren mesafesi kisaldi ve arac yumusacik. Simdilik guzel.. (lastikleri direkt fabrikadan istettik 1 tane 2020 6. hafta, bir tanesi 2019 50. hafta, iki tanesi 2019 16. hafta)
Bir kaç gün önce 205x55x16 ebatlarında 4 adet Goodyear Eagle Sport modelinden aldım. Tanesi 350TL. İnternette daha ucuzları da vardı. Ancak bayisinden görerek almak ve taktırmak daha mantıklı geldi. Kışlıktan sonra sessiz geldi. Şuan için iyi ancak uzun vadede durumu nasıl olur, süreç gösterecek.
14.000 kmdir kullaniyorum tamamen F/P urunu bu takim sonrasi Goodyear EGP 4 kanalli alacagim
185/65R15 için önerebileceğiniz bir lastik var mı? bilmediğim bir ölçü, belki kullanan olmuştur
Linea aracım için hankook kullanmıştım çok memnundum testlerde de gayet başarılı fiyatı 250-270tl aralığında
michelin good year var ise bir aracımda var oda güzel
Hangi modeli acaba?Goodyear egp modelinde kanal sayısının önemli olduğunu söylüyorlar. Ondan arada kaldım biraz. Michelin erken bozuluyor deniliyor Dunlop fm800 nasıldır? Diğer ölçülerde çok beğeniliyor
Yilda 20 30bin km yapmiyorsan ve cok fazla sehir disi kullanmiyorsan 2 kati para vermeye gerek yo diye dusunuyorum. 500 civari veripte 2. Yil sonunda sertlesmeye baslayip 4. yilinda degistirecegime 300 liraya lastik alir 2 yilda bir degistiririm diye dusunuyorum.
Lastiği sadece üzerinde gidilen bir ürün gibi düşünmeyin,an gelir o farkı çok daha ciddi çıkaracak kazaya karışabilir insan.istediğiniz kadar kötü veya iyi araç olsun herşey lastiğin üzerinde.zaten genelde ucuz lastikler daha uzun ömürlü olabilir sizin ihtiyacınız doğrultusunda çünkü ucuz markalar genelde sert hamurlu oluyor.bence araç çok iyi olmayabilir ancak lastik imkan doğrultusunda alınabilecek en iyisi olmalı.
Ben doganimda 2 takim michelin energy saver kullandim. İki takimda 3 yilda acayip sekilde catladi.....