Gönderen Konu: Kış Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 253867 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Kış Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #240 : Ocak 12, 2015, 07:19:58 »
Lastiği kış gelmeden almalı aslında,kar yağdığı zaman lastikçiler işi fırsata çeviriyor.. >:(
Doğru. Ayrıca lastiğin arabaya takılması işini de aceleye getiriyorlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ocak 12, 2015, 07:19:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ocak 12, 2015, 08:05:06 »
235-60-16 lastik fiyatı tanesi ortalama 375-400.. evlat acısı gibi koyuyo gerçekten. ama yapacak bir şey yok... cocuk okuturum bu parayla ::D
Arkadaşa 265/65/18 lazım ya. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Ocak 12, 2015, 11:10:56 »
Arkadaşlar Selamlar,
Ben de yeni aldığım Auris 1.6 MDS için 205/55/ r16 Michelin Alpine 5 aldım.
Bugün taktırıyorum nasipse. Umarım iyi bir tercih yapmışımdır. Ankara Dikmen de yaşıyorum, malum rampaları çok dik.
Kar yağdığında sorun yaşamayız inşallah. Eski yarisimde UG8 kullanıyordum yüksek sürratler haricinde genel anlamda memnundum.
Michelin'i tercih etmemin nedeni yaptığım araştırmalarda biraz daha yumuşak ve yüksek hızlarda daha sessiz olduğu izlenimim oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #243 : Ocak 12, 2015, 13:45:27 »
 Tecrübe ettikçe yorumlarınızı da paylaşırsanız yine fayda sağlamış olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Ocak 12, 2015, 15:48:25 »
Michelin alpin 5 pek konuşulmayan bir lastikti forumda. Sizin izlenimlerinizi okumak isterim açıkçası. Çünkü ben de michelinin yumuşak hamurlu olması sebebiyle daha çok yakınım micheline diğer markalara göre
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Ocak 12, 2015, 16:31:33 »
benim aklıma kış lastiği gelince Nokian  lastikleri gelir, nasıl el kremi diyince Norveç ve ürünleri geliyo kar kış dendimi aklıma  benimde Nokian gelir  ::) başka markaların kış lastiği için testlere tabi tuttuklarını biliyorum Nokian firmasına bana daha yatkın daha hesaplı aklıma desenden dolayı Nokian WRG2 gelsede bi alamadım mereti  :rofl: trabzonda çok kışlık lastiğe ihtiyaç olmuyo ama alacak olsam o lastiğe bakardım sanırım

adamlar yeni bi lastik bile çıkarmış reklamınıda yapmış http://www.youtube.com/watch?v=1KtYGth-4-k#t=66
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Ocak 12, 2015, 17:02:36 »
konuyla az çok ilgisi olduğu için yeni konu açmaktansa buraya yazmak istedim.
2 gündür aracın üstünde zincirler vardı, sabah işe giderken çıkardım arka koltuğun ayak kısmına altına gazete ile birlikte koydum. akşam eve dönerken de yanımda çıkardım ve şimdi yıkadım banyoda zincirleri. fakat zincirin bazı yerleri siyah olmuş çıkmıyor da. bu neden kaynaklanır lastikten dolayı mı? bir zararı dokunur mu
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Ocak 12, 2015, 17:46:19 »
Aracımda 4 adet kışlık lastik var arkalarda PETLAS var ön çekerlere de Goodyear Ug 9 aldım bir önceki versiyonu çok başarılıydı buda daha iyidir diye gelişmiştir diye aldım şuana kadar bir sorun yaşamadım fren mesafesi ıslak yol performansı kar performansı şu anlık çok iyi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Ocak 12, 2015, 22:04:35 »
Henüz kışlık lastiğimiz yok, bu sezon sonu yapılacak indirimlerle birlikte almayı düşünüyorum. Başta TCT olmak üzere arama motorlarından çıkan diğer forumlarda okuduğum kadarıyla kendime göre ilk üç numara; 1. Goodyear Ultragrip 8-9, 2. Nokian WRD3, Continental WinterContact TS 850.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #249 : Ocak 13, 2015, 08:39:36 »
konuyla az çok ilgisi olduğu için yeni konu açmaktansa buraya yazmak istedim.
2 gündür aracın üstünde zincirler vardı, sabah işe giderken çıkardım arka koltuğun ayak kısmına altına gazete ile birlikte koydum. akşam eve dönerken de yanımda çıkardım ve şimdi yıkadım banyoda zincirleri. fakat zincirin bazı yerleri siyah olmuş çıkmıyor da. bu neden kaynaklanır lastikten dolayı mı? bir zararı dokunur mu
Lastikten de olabilir, asfalt yoldan da. Lastikte bir şey görünüyor mu özellikle taban kesiminde?

Ug8 205/55/16 2. senesinde, -10 derece ve tamamen buz yüzeyde tutuşu oldukça tatmin edici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Ocak 13, 2015, 12:58:33 »
Lastikten de olabilir, asfalt yoldan da. Lastikte bir şey görünüyor mu özellikle taban kesiminde?

Ug8 205/55/16 2. senesinde, -10 derece ve tamamen buz yüzeyde tutuşu oldukça tatmin edici.

Hakan abi lastiğin yarıklarına girmişti Zincirler. Galiba ya lastiğin boyasından ya da 2 gün araç üstünde kaldığından hafif paslanma olmuş.
Valla kışlıklar işe yaramadı safranbolu da. :) evin önünde kaldım zemin buz üstünde toz gibi kar. Zincirsiz çıkamadım. Dün de karlar erimeye başlamış evin önünde zar zor girdim zincirsiz kar  lastiğiyle.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Ocak 13, 2015, 14:24:52 »
Arkadaşlar dün 205/55/r16 91 T Michelin Alpine 5 lastiklerim geldi ve taktırdım :alkis:. Bu arada, aracında lastik basınç sensörü olan arkadaşlar lastik değişiminde dikkatli olsunlar çünkü tecrübesiz lastikçiler sensöre zarar verebilir ve bu da ciddi maliyetler çıkartabilir belirtmek istedim. Neyse ki benim lastikçi yeterince tecrübeli biri ve gayet güzelce halletti :tamam:.
Öncelikle lastikler çok konforlu ve inanılmaz sessiz. Ayrıca dün aksam yaklaşık 40 derecelik eğimi olan bir rampanın karlarının erimemiş olan tarafına özellikle geçtim ve durdum rampada. Yerde yaklaşık 15 cm belki daha fazla hafif eriyik kar vardı. Ordan o durumda kalkış yaptım ve gayet rahat rapmanın karlı olan kısmından sonuna kadar tırmandım. TRC çalıştı ama çok zorlanmadan çıktım.
Daha sonra aynı şekilde bu kez aynı rampadan iniş yaptım. İniş daha kolay oldu istediğim zaman durabildim. Hatta bazen abartım biraz hızlandıktan sonra frenaj ile durmayı denedim ve gayet başarılı bir şekilde durabildim.
Bugün itibariyle Ankara'da karlar eriyor. İlerleyen günlerde kar olursa tecrübelerimi yine paylaşırım.
Lastik ile ilgili ilk izlenimlerin gayet olumlu. Konforlu sessiz ve karlı yolu kavrayışı gerçekten çok güven verici. Bu arada lastiklere Toyotanın önerisi ile 35 psi hava bastık. Bunu da belirteyim biraz çok gibi geldi bana. Yarisde 33 basardım ama bunu 35-36 basın dediler öyle yaptık bizde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #252 : Ocak 13, 2015, 15:39:47 »
 Paylaşım faydalı olacaktır.
 Diğer taraftan dikkat çekmek isterim ki, muhtemelen bahsettiğiniz yokuş eğimi 40 derece değildir. 40 derece gerçekten çok büyük bir eğimdir yol şartlarında, o eğimleri çıkmak için özel arazi araçları gerekir. 40 derece demek %45 eğim demektir yaklaşık olarak.

Lastik fiyat vb bilgileri de paylaşırsanız daha da yararlı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #253 : Ocak 13, 2015, 16:06:12 »
Alıntı
[Paylaşım faydalı olacaktır.
 Diğer taraftan dikkat çekmek isterim ki, muhtemelen bahsettiğiniz yokuş eğimi 40 derece değildir. 40 derece gerçekten çok büyük bir eğimdir yol şartlarında, o eğimleri çıkmak için özel arazi araçları gerekir. 40 derece demek %45 eğim demektir yaklaşık olarak.

Lastik fiyat vb bilgileri de paylaşırsanız daha da yararlı olacaktır./quote]

Hakan bey 40 derecenin çok ciddi bir eğim olduğunu biliyorum ama çok da iddalı konuşamam tabiki sadece ciddi dik diyebileceğim bir rampa bunu fiziksel olarak da ölçmek maalesef mümkün değil. Kimseyi de yanlış bilgilendirmek istemem bu arada ama yokuşu görseniz çok da abartmamış olduğumu anlardınız  :). Zaten Ankara Dikmen yokuşları ile ünlüdür bilen bilir.
Lastikleri kliksadan 240 TL'ye aldım 50 TL de puan aldım. Lastikler 2014 yılı 14. hafta üretimi. Bu hafta kliksa fiyatları daha da indirdi şu an fiyatlar aynı lastik için 235 TL bence düşünen arkadaşlar inceleyebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Ocak 14, 2015, 13:53:09 »
lassa snowway era var bende.. ilk kez kış lastiği kullandığım için midir yoksa markanın özelliğimidir bilemiyorum ama karlı yolda banamısın demiyor yahu. güzel bi icat ailece bindiğiniz bi araç kullanıyosanız mutlaka tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Ocak 14, 2015, 13:56:07 »
Nokian D3'ü şiddetle tavsiye ederim. Dün Afyonda ne  yollardan geçtik bir bilseniz... :)

225/50R17 98H modelini aldım, 2014 37. hafta Finlandiya üretimi çıktı. Fiyatı da nerdeyse tüm diğer bilindik markalardan daha ucuz (direk kormetal sattığı için)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Ocak 14, 2015, 23:09:13 »
Nokian D3'ü şiddetle tavsiye ederim. Dün Afyonda ne  yollardan geçtik bir bilseniz... :)

225/50R17 98H modelini aldım, 2014 37. hafta Finlandiya üretimi çıktı. Fiyatı da nerdeyse tüm diğer bilindik markalardan daha ucuz (direk kormetal sattığı için)

sivasın divriği ilçesinde çalışırken nokian almıştım, bildiğim kadarıyla kormetal getiriyo lastikleri, nokian, finlandiya malı zaten ve nokia telefonu(aynı zamanda finlandiya şehri diye biliyorum ) alayı finlandiya ve sanırsam 2011 de piyasada nokian cok yoktu ve kormetal den önceki satan pahalı satıyodu sonra düştü fiyatları, emsal kış lastikleri arasında bence sürekli değerlendirilebilecek bi lastik
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Ocak 15, 2015, 14:31:06 »
Arkadaşlar bir türlü karar verip kış lastiği alamadım hala... Aslında kliksa ve n11'de nokianlar 360 tl civarı kumholar ise 265 tl civarında. Acaba hangisini almam daha mantikli. Diyarbakırda aslında pek de gerekmiyor ama Muş'a  gitmek istiyorum bir türlü gidemiyorum lastik olmadığı için... ölçüler 215 55 17
Bu arada nokianlar d serisi değil A3 serisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Ocak 15, 2015, 18:27:40 »
Dostum bende diyarbakirdayim ama kis lastiginin önemi 7 derecenin altında güvenli olmasi. Ayrıca hmv otomotivden petlas aldim bu yıl tum emniyet ordan almış ihaleden dolayi yaklaşık 15 gun oldu gecenki karda antepe gittim siverek e kadar kar vardi ama lastiklerin en ufak sorununu hissetmedim. Aldigim bayi metronun yanında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ocak 16, 2015, 14:42:32 »
Dostum bende diyarbakirdayim ama kis lastiginin önemi 7 derecenin altında güvenli olmasi. Ayrıca hmv otomotivden petlas aldim bu yıl tum emniyet ordan almış ihaleden dolayi yaklaşık 15 gun oldu gecenki karda antepe gittim siverek e kadar kar vardi ama lastiklerin en ufak sorununu hissetmedim. Aldigim bayi metronun yanında
Teşekkürler Murat bey,
Ben de cumartesi günü gidebilirim oraya o zaman. Petlas dışında başka marka var mı acaba?
Bir de Diyarbakir buluşması yapsak mi [emoji3]
Uludağ buluşmasına madem gidemiyoruz[emoji12]