0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
"Test sırasında Mazda 6’nın yakaladığı 4.2 l/100km’lik yakıt tüketimi ortalaması ise 221km/s’lik ortalama hızı göz önüne aldığımızda oldukça iyi."
220 km/sa ile gidip 4.2 lt yakan dizel bir araç varsa hemen alalım. bana da inandırıcı gelmedi.yeri gelmişken yine devlet yönetimine selamlarımızı göndermeyi unutmayalım.
Mazda 6 2.2 litrelik dizel motoru ile 20 adet rekoru tek seferde kırmayı başardı. Test Almanya Papenburg’daki ATP oval test pistinde 3 adet Mazda 6 ile gerçekleştirildi. 24 saat boyunca zorunlu duraklamalar haricinde otomobillerin tam gaz gittiği testte FIA’nın 2.0-2.5 litre dizel kategorisindeki en hızlı otomobil ünvanın yeni sahibi Mazda 6 oldu.Test sırasında Mazda 6’nın yakaladığı 4.2 l/100km’lik yakıt tüketimi ortalaması ise 221km/s’lik ortalama hızı göz önüne aldığımızda oldukça iyi. Bir önceki rekortmenden 11km/s daha yüksek ortalama hıza ulaşan Mazda 6 23 pilotun katılımı ile toplamda 5300km yol kat etti.Alıntıdır.Haberin tamamı için http://www.otopark.com/2014/10/25/yeni-rekortmen-mazda-6/
Aracın Cd değeri ne bu arada? Araçlar tampon tampona giderken ortadaki aracın tüketimi mi bu? Çok genel bir oran vermek gerekir ise, aracın hızındaki her %10 luk artışa karşı yakıt tüketimi %30 artar. Bunda aracın özellikle sürtünme katsayısı ve motor/şanzıman özellikleri de etkilidir.
0,26Cd oldukça iyiymiş. Gerçi Mercedes(CLA olması lazım diye hatırlıyorum model kodunu) daha düşük. Tabi özel dizayn ile(tip tasarımdan tamamen ödün vererek) çok düşük değerlere ulaşılabiliyor. Örneğin jant kapakları, kapalı çamurluklar vs.
tempra'nın da 0.26. inanası gelmiyor insanın ama opel calibra ve tempra bu konuda en önde gelen seri üretim araçlardı. calibra tine mantığa yatıyor.