0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çocuk koltuğu olmasa sıkıntı çıkartırlar mı? Bizim ufaklık 20 kg ama oturmuyor koltuğa uzun zamandır. En kötü, yükselticiyi bagaja atayım diyorum.
Merhabalar,ilk önce barış ve diğer arkadaşlara paylaşım için teşekkürler güzel konu olmuş,bizde eşimle arabayla 1 haftalığına Yunanistan'a gitmeyi planlıyoruz, dedem'ler neredeyse 100 yıl önce 1920' lerde mübadeleyle kavala'dan izmir'e gelmişler, nerelerde yaşamışlar bi görelim dedik, tam rotayı netleştiremesekte, izmirden çıkıp ipsala kapısına ordanda direk kavalaya geçip 1-2 gün kalıp, selanikten gezerek atina'ya yunanistanın güneyine kadar inip aynı yoldan gelmektense türkiye'ye bodrum tarafına feribotla dönelim istedik. Lakin daha evraklar için hazırlığa başlamadım ve bazı sorular var 1. Ehliyeti geçen ay değiştirdim, yinede uluslar arası ehliyet gerekiyormu ?2. Araç için green sigorta (15 günlük) dışında yaptırmam gereken evrak varmı ?3. Yeterince LPG istasyonu bulabilirmiyiz, istasyonlar bizim lpg depo kapağına uygunmudur ?4. Feribot için bir çok firma varmış sanırım, feribot için direk limana gidip orada ayarlayıp binemezmiyiz, bi firmayla konuştum 2 gün önce mail atmanız gerekli dedi ve atinadan direk bodrum tarafına yokmuş kos adasına uğruyormuş ve 8 saat sürüyormuş, eşim o kadar süre feribota dayanamaya bilir başka alternatif varmı acaba daha kısa vb.5. Yabancı dil sorunu yaşarmıyız ?6. Bütçemizde sınırlı bu yolculuk bize ortalama kaça mal olur ?7. Gerekli evrakları ve nasıl temin edecegimizi yazabilirseniz sivinirim. (büyükşehirde memurum, valilik izni,vize, pasaport vb.)Arabayla bu güzergahta nerelere gitmemizi önerirsiniz fazla maliyetli olmadan şimdiden teşekkkürler..
Vize Başvuru FormuPasaportÖnceki pasaport, önceki vizelerin fotokopisi2 Fotoğraf Seyahat Sağlık Sigortası 16 haziran-16 eylülErasmus Staj yapacağına dair tarihleri içeren belgeErasmus Staj hibesi yatacağına dair belgeStaj Sözleşmesi (Learning Agreement) Öğrenci BelgesiArş. Gör. Olarak çalıştığıma dair belge İzin belgesi SGK Hizmet dökümü SGK işe giriş bildirgesi Uçuş RezervasyonuKira sözleşmesiSeyahat planı3 aylık banka hesap cüzdanı dökümü3 aylık maaş bordrosuKredi Kart dökümüAraç ruhsatıEhliyetimMemur Kimlik kartıEvlilik CüzdanıAdli Sicil Kaydı E-devlettenEş içinVize Başvuru FormuPasaport Önceki pasaport, önceki vizelerin fotokopisi2 FotoğrafSeyahat Sağlık Sigortası 16 haziran-16 eylülÖğrenci BelgesiUçuş RezervasyonuSeyahat planıBenim masraflarını karşılayacağıma dair dilekçeTam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (açıklamalar kısmında adres belirtimelidir)İkametgahEvlilik Cüzdanı
TRIP PLANWEEKEND TRIPSGermanyNeuschtwenstein (Probably will be visited at 3 weeks travel, because its location is far too south)Berlin (train or bus)Münih (train or bus) (maybe it can be visited at 3 weeks travel, with Neuschtwenstein)Frankfurt-Brüder Grimm Haus (train or bus)Hannover- Wolfsburg- Autostadt (train or bus)Cologne (Köln) (train or bus)France (car rental) (cannot be visited at 3 weeks travel, paris and these villages are too far.)-Colmar-Kaysersberg-Eguishem3.5 WEEK TRAVEL AT THE END OF THE TRAINEESHIP (Some places can be skipped, or travel time can be shortened.)Paris (3 days)-Eiffel Tower-Disneyland-Louvre Museum-Notre Damme Cathedral-Versailles PalaceFlight via Ryan AirMilano (1 days)-Como GölüProbable car rental or busCinque Terre-Genova (1 days)Probable car rental or busPisa (2 days)-BeachesProbable car rental or busRome (3 days)-Vatican-Aşk Çeşmesi-Kolezyum-Roma Forumu-Aziz Petrus Bazilikası-Aziz Petrus Meydanı-Pantheon-İspanyol Merdivenleri- Villa Borghese- Castel Sant Angelo-Sistina Şapeli-Constantinus Zafer Takı-Caracalla Hamamıcar rentalNapoli (3 days)-Amalfi Coast-Positano-Vezuv Volcano-Pompei Ancient City-Ercolanocar rentalFloransa (1 days)-Piazza del Duomo-Floransa Katedrali-Ponte VecchioProbable car rental or busVenedik (1 days)busBolognacar rentalSwitzerland (2 days)-İnterlaken-Wengen-Bern-Axenstrassecar rentalAustria (2 days)-Hallstatt - Schladmıng - Dachstein-Gletscher (Stairway to Nothingness, Suspension Bridge & Ice Palace)-Wien (Viyana) -Schönbruss CastleSlovakia (1 day)-BratislavaHungary (1 day)- Budapest¬ -Margaret Adası - Széchenyi Chain Bridge
hayırdır mehmet
Yok normal herşey , bayram tatilini ve vizemizi değerlendirelim dedik ailece Nessebar, Suny Beach, Varna falan efsaneymiş, ben karadeniz kıyısında böyle yerler olduğunu bilmiyordum. Bizim Ege, Akdeniz bölgesi gibi. Tavsiye ederim, 6 saatte vardım Nessebar'a İstanbul'dan.