Gönderen Konu: Toyota ile yunanistan :)  (Okunma sayısı 27508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ile yunanistan :)
« Yanıtla #80 : Mayıs 21, 2016, 16:18:57 »
evet özellikle italya ya bakan kıyıları müthiş diyorlar

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 21, 2016, 16:18:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 22, 2016, 12:25:57 »
Guney taraflar nispeten daha issiz ama Kuzey Burun (Rodos) ve Dogu tarafi daha hareketli, Lindos, Mandraki, Afondou, Faliraki...
Cok yer var gidecek.
Fotograftaki yer Kalithea taraflarinda, farkli bir mekan ve bir hamam da var orada. Sakin yerlerden birisidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 22, 2016, 15:38:50 »
Birkac fotoda Milos isld. dan gelsin Yunanistan deyince :)

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2016, 18:55:10
Taksicide bizdendi :)

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mayıs 22, 2016, 17:50:24 »
:) iyiymiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 24, 2016, 12:35:19 »
Çocuk koltuğu olmasa sıkıntı çıkartırlar mı? Bizim ufaklık 20 kg ama oturmuyor koltuğa uzun zamandır. En kötü, yükselticiyi bagaja atayım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mayıs 24, 2016, 14:35:06 »
Çocuk koltuğu olmasa sıkıntı çıkartırlar mı? Bizim ufaklık 20 kg ama oturmuyor koltuğa uzun zamandır. En kötü, yükselticiyi bagaja atayım diyorum.

sanmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 24, 2016, 22:18:39 »
Merhabalar,ilk önce barış  ve diğer arkadaşlara paylaşım için  teşekkürler güzel  konu olmuş,bizde eşimle arabayla 1 haftalığına  Yunanistan'a gitmeyi planlıyoruz, dedem'ler neredeyse 100 yıl önce  :) 1920' lerde mübadeleyle kavala'dan  izmir'e gelmişler, nerelerde yaşamışlar bi görelim dedik, tam rotayı netleştiremesekte, izmirden çıkıp  ipsala kapısına ordanda direk kavalaya geçip  1-2 gün kalıp, selanikten  gezerek atina'ya  yunanistanın güneyine kadar inip aynı yoldan gelmektense  türkiye'ye bodrum tarafına feribotla dönelim istedik. Lakin daha evraklar için hazırlığa başlamadım ve bazı sorular var  :D

1. Ehliyeti geçen ay değiştirdim, yinede uluslar arası  ehliyet gerekiyormu ?
2. Araç için green sigorta (15 günlük) dışında yaptırmam gereken evrak  varmı ?
3. Yeterince  LPG istasyonu bulabilirmiyiz,  istasyonlar bizim lpg depo kapağına uygunmudur ?
4. Feribot için bir çok firma varmış sanırım, feribot için  direk limana gidip orada ayarlayıp  binemezmiyiz, bi firmayla konuştum 2 gün önce mail atmanız gerekli dedi ve atinadan direk bodrum tarafına yokmuş kos adasına uğruyormuş ve 8 saat sürüyormuş, eşim o kadar süre  feribota dayanamaya bilir başka alternatif varmı acaba daha kısa  vb.
5. Yabancı dil sorunu yaşarmıyız ?
6. Bütçemizde sınırlı bu yolculuk bize ortalama kaça mal olur ?
7. Gerekli evrakları ve nasıl temin edecegimizi yazabilirseniz sivinirim. (büyükşehirde memurum, valilik izni,vize, pasaport vb.)

Arabayla bu güzergahta nerelere gitmemizi önerirsiniz  fazla maliyetli olmadan şimdiden teşekkkürler..
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mayıs 25, 2016, 13:27:08 »
Merhabalar,ilk önce barış  ve diğer arkadaşlara paylaşım için  teşekkürler güzel  konu olmuş,bizde eşimle arabayla 1 haftalığına  Yunanistan'a gitmeyi planlıyoruz, dedem'ler neredeyse 100 yıl önce  :) 1920' lerde mübadeleyle kavala'dan  izmir'e gelmişler, nerelerde yaşamışlar bi görelim dedik, tam rotayı netleştiremesekte, izmirden çıkıp  ipsala kapısına ordanda direk kavalaya geçip  1-2 gün kalıp, selanikten  gezerek atina'ya  yunanistanın güneyine kadar inip aynı yoldan gelmektense  türkiye'ye bodrum tarafına feribotla dönelim istedik. Lakin daha evraklar için hazırlığa başlamadım ve bazı sorular var  :D

3. Yeterince  LPG istasyonu bulabilirmiyiz,  istasyonlar bizim lpg depo kapağına uygunmudur ?
4. Feribot için bir çok firma varmış sanırım, feribot için  direk limana gidip orada ayarlayıp  binemezmiyiz, bi firmayla konuştum 2 gün önce mail atmanız gerekli dedi ve atinadan direk bodrum tarafına yokmuş kos adasına uğruyormuş ve 8 saat sürüyormuş, eşim o kadar süre  feribota dayanamaya bilir başka alternatif varmı acaba daha kısa  vb.
7. Gerekli evrakları ve nasıl temin edecegimizi yazabilirseniz sivinirim. (büyükşehirde memurum, valilik izni,vize, pasaport vb.)

Arabayla bu güzergahta nerelere gitmemizi önerirsiniz  fazla maliyetli olmadan şimdiden teşekkkürler..

merhaba yasin,rica ederim,maksat hevesimizi,bilgimizi paylaşalım burada :)
sorularına elimden geldiğince cevap verim
1.ehliyete yeni versiyon ise gerek yok(daha öncede aslında gerek yoktu para almaktan başka bir işe yaramıyordu)
2.15 günden fazla kalmayacaksan gerek yok
3.lpg konusunda bilgim yok,benzinli araçla gittim
4.feribot ile bilgim şu yönde,kesinlikle önceden rezervasyon yapıp garantiye alın diyorlar ve mümkünse kamaralı oda alın diyorlar(özellikle uzun yolculuk için)çünkü masalar dahil yatak yapıp yatıyormuş insanlar.
5.dil sorunu ben yaşamadım ingilizce bildiğim için ancak selaniğe kadar türkçen kurtarır,sonrası için bilemem :)
6.yolculuk maliyeti tamamen sana bağlı ancak konaklama için kişi başı ortalama 100 TL günlük gözden çıkar.ben genelde tatil planımı 50 euro günlük baz alırım,harcayacağımdan diil sadece emin olmak için.yiyecek mesela burda yapıp bişiler götürebilirsin en azından ara öğünlerde bişi harcamamış olursun.buradaki poğaça ve açmalar,yapabiliyorsan börek yaptır :) inan çok işe yarar
7.vize konusunda google kosmos yunanistan yaz çıkar gerekli evraklar vs
araç içinde sınırdan alabilirsin dilersen belgeler
diğer sorularını beklerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 25, 2016, 14:24:20 »

1. gerek yok geçerli
2. green sigorta olası bir kazada karşı tarafın masrafını karşılamak için, bir nevi bizim trafik sigortasının eşdeğeri. O nedenle her türlü olasılığı gözönüne alıp green card almak gerekli diye düşünüyorum. Zaten Yunanistan kapısında green card sız araç almıyorlar diye okudum hep internette. Öte yandan kendinizi de güvenceye almak için kaskonuza yurtdışı klozu ekletin, 30-50 tl tutar en fazla.
3. Lpg Avrupa'da da bulunuyor.
http://www.mylpg.eu/stations/
Bu site çok faydalı, istasyonlar, fiyatlar, dolum ağzı çeşidi hepsini gösteriyor. Avrupa'da 3 çeşiti lpg dolum ağzı kullanıyor. Bizimkisi az kullanılan cinsten sanırım. Dönüştürücü adaptörler satılıyor internette.
4. Feribot için önceden rezervasyon yapmanız iyi olur. Hem internetten de fiyatları iyi araştırın. Lpg ile dönerken harcayacağınız yakıttan daha fazla feribot ücreti çıkabilir. Daha kısa olacak rota bilmiyorum fakat adalara uğraya uğraya tek seferde büyük bir süre feribotta geçirmeyebilirsiniz, hem adaları da turlamış olursunuz.
5. İngilizce bilen illaki olur diye tahmin ediyorum.
6. Arabanın arkasına yatak atarsanız çok daha makul olur ve daha fazla yer görebilirsiniz. :D Ben yazın araba kiralayıp Avrupa turu planlıyorum bir kısmında böyle geçirerek.
7. Yunanistan konsolosluğundan öğrenebilirsiniz. Her türlü belgeyi götürmeniz faydanıza olur.
Ben Almanya için aşağıdaki belgelerle başvurdum 1 günde vize çıktı. Fakat dilekçemde ne amaçla gittiğimi, ne kadar süre gezeceğimi ve detaylı bir şekilde de gezi planımı açıkladım.

Evraklar:
Alıntı
Vize Başvuru Formu
Pasaport
Önceki pasaport, önceki vizelerin fotokopisi
2 Fotoğraf   
Seyahat Sağlık Sigortası 16 haziran-16 eylül
Erasmus Staj yapacağına dair tarihleri içeren belge
Erasmus Staj hibesi yatacağına dair belge
Staj Sözleşmesi (Learning Agreement)
Öğrenci Belgesi
Arş. Gör. Olarak çalıştığıma dair belge
İzin belgesi
SGK Hizmet dökümü
SGK işe giriş bildirgesi
Uçuş Rezervasyonu
Kira sözleşmesi
Seyahat planı
3 aylık banka hesap cüzdanı dökümü
3 aylık maaş bordrosu
Kredi Kart dökümü
Araç ruhsatı
Ehliyetim
Memur Kimlik kartı
Evlilik Cüzdanı
Adli Sicil Kaydı E-devletten

Eş için
Vize Başvuru Formu
Pasaport 
Önceki pasaport, önceki vizelerin fotokopisi
2 Fotoğraf
Seyahat Sağlık Sigortası 16 haziran-16 eylül
Öğrenci Belgesi
Uçuş Rezervasyonu
Seyahat planı
Benim masraflarını karşılayacağıma dair dilekçe
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (açıklamalar kısmında adres belirtimelidir)
İkametgah
Evlilik Cüzdanı

Seyahat Planı:
Alıntı
TRIP PLAN

WEEKEND TRIPS

Germany
Neuschtwenstein (Probably will be visited at 3 weeks travel, because its location is far too south)
Berlin (train or bus)
Münih (train or bus) (maybe it can be visited at 3 weeks travel, with Neuschtwenstein)
Frankfurt-Brüder Grimm Haus (train or bus)
Hannover- Wolfsburg- Autostadt (train or bus)
Cologne (Köln) (train or bus)
France (car rental) (cannot be visited at 3 weeks travel, paris and these villages are too far.)
-Colmar
-Kaysersberg
-Eguishem

3.5 WEEK TRAVEL AT THE END OF THE TRAINEESHIP (Some places can be skipped, or travel time can be shortened.)
Paris (3 days)
-Eiffel Tower
-Disneyland
-Louvre Museum
-Notre Damme Cathedral
-Versailles Palace
Flight via Ryan Air
Milano (1 days)
-Como Gölü
Probable car rental or bus
Cinque Terre-Genova  (1 days)
Pisa (2 days)
-Beaches
Rome (3 days)
-Vatican
-Aşk Çeşmesi
-Kolezyum
-Roma Forumu
-Aziz Petrus Bazilikası
-Aziz Petrus Meydanı
-Pantheon
-İspanyol Merdivenleri
- Villa Borghese
- Castel Sant Angelo
-Sistina Şapeli
-Constantinus Zafer Takı
-Caracalla Hamamı
car rental
Napoli (3 days)
-Amalfi Coast
-Positano
-Vezuv Volcano
-Pompei Ancient City
-Ercolano
car rental
Floransa (1 days)
-Piazza del Duomo
-Floransa Katedrali
-Ponte Vecchio
Venedik (1 days)
bus
Bologna
car rental
Switzerland (2 days)
-İnterlaken
-Wengen
-Bern
-Axenstrasse
car rental
Austria (2 days)
-Hallstatt
   - Schladmıng
   - Dachstein-Gletscher (Stairway to Nothingness, Suspension Bridge & Ice Palace)
-Wien (Viyana)
   -Schönbruss Castle
Slovakia (1 day)
-Bratislava
Hungary (1 day)
- Budapest
¬   -Margaret Adası
   - Széchenyi Chain Bridge

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Temmuz 06, 2016, 17:36:53 »
Arkadaşlar, Yunanistan dedik ama ben kendimi Bulgaristan'da buldum  :D bekleyemedim Yunanistan tatilini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 06, 2016, 18:50:27 »
hayırdır mehmet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Temmuz 06, 2016, 18:58:57 »
hayırdır mehmet :)

Yok normal herşey :), bayram tatilini ve vizemizi değerlendirelim dedik ailece  :D
Nessebar, Suny Beach, Varna falan efsaneymiş, ben karadeniz kıyısında böyle yerler olduğunu bilmiyordum. Bizim Ege, Akdeniz bölgesi gibi. Tavsiye ederim, 6 saatte vardım Nessebar'a İstanbul'dan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Temmuz 07, 2016, 16:40:24 »
Yok normal herşey :), bayram tatilini ve vizemizi değerlendirelim dedik ailece  :D
Nessebar, Suny Beach, Varna falan efsaneymiş, ben karadeniz kıyısında böyle yerler olduğunu bilmiyordum. Bizim Ege, Akdeniz bölgesi gibi. Tavsiye ederim, 6 saatte vardım Nessebar'a İstanbul'dan.
detaylı yazını fotolarla beraber
toyota ile bulgaristan yazında bekliyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Ağustos 15, 2016, 18:06:38 »
Merhaba arkadaşlar, cuma yola çıkıyoruz,izmir'den çeşmeye geçip oradan sakız adasına feribotla (100euro) oradan'da atina pire limanına (165 euro) biraz pahalı lakin 1300km. aynı yoldan gelmektense daire çizelim dedik :) aslında yakıt parası bi gecede bir yerde kalsak otoban parası yemek falan derken aynı paraya denk gelir diye düşündük, atina'da bi gece kalıp acropolis falan gezip oradan yukarı selani'ğe sonra kavala  iskec falan sonra ipsala ordan türkiye lpg için yunanistanla aynı dolum ağzı kullanılıyormuş BRC ile görüştüm  sorun yokmuş, lpg fiyatıda burayla aynı gibi 2.40 tl. bu rotada önerileriniz varsa değerlendirmek isteriz..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #94 : Ağustos 15, 2016, 19:42:16 »
Sakız (Xios) da mastika, sakız tatlısı iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Ağustos 18, 2016, 22:45:07 »
Arkadaşlar selam, Cumartesi geceden çıkıp sabah İpsala'dan geçmeyi planlıyorum. Sınır kapısında durum nedir bilen var mı? Gazatelerde yoğunluktan bahsediliyor.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 05, 2016, 01:13:15 »
Merhaba nihayet gezimizi sorunsuz tamamladık.Çeşme üzerinden feribotla atinaya geçmeyi düşünüyorduk fakat 900tl. den aşağı feribot bulamayınca vaz geçip ipsaladan giriş yaptık,
Kapıda yeni ehliyet, green sigorta,(Kurumdan izin kağıdı memur olduğumuz için) yeterli oldu. İpsaladan girince hemen otoban başlıyor ortalama 50km. de bir 2.40 euro peşin alınıyo herhangi bir hgs tarzı bişey yok,ilk gün  İskeçede kaldık, sabah Keramotiden feribotla(25 e) Thasoss adasına geçip orada bi gece kaldık koyları çok güzeldi ,akşama doğru yola çıkıp Keramotiden Selaniğe geçtik, oradada bi gece kalıp ordan Kavalaya geçip 3 gün burada kalıp Dedeağaç üzerinden  döndük..Lpg sıkıntısı yaşamadık, 2.40tl. civarında idi, hotelleride hep bir gün önceden booking üzerinden rezervasyon ile bulduk, yalnız kavalada hoteli arayıp bulalım deyince 3 saat hotel aradık, yaz sezonu olduğundan tüm oteller doluydu, bazılarıda gereksiz pahalı olunca zorda olsa güzel bi hotel bulduk. Buarada kapısında dolu yazan hoteller internette satıştaydı bilginiz olsun (Booking).Ortalama Yunanistanda 1000km. civarı dolaşıp döndük, Dedemlerin  1924 yılında nüfus mübadelesi ile geldikleri topraklara 92 yıl sonra tekrar gitmiş olduk..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #97 : Ağustos 27, 2017, 19:49:05 »
Tam tadını alabildiğim, etli zeytin yemeyi özlemişim.
Bazı ürünlerde daha özel olmasına rağmen Türkiye'ye göre hala belirgin şekilde ucuz olanlar olmasının yanında bazı ürünlerin fiyatları eskiye göre çok artmış. Tabi bunda TL'nin değer kaybetmesinin de etkisi var.
En küçüğü Avensis olan taksilerin yanında özel araçlarda belirgin bir küçülme var. Eskiden daha çok Japon araç görürdüm, şimdi azalmış. Daha çok Avrupa (Alman, İtalyan, Fransız) araç mevcut. Toyota ise çok sayıda Aygo ile görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Ağustos 31, 2017, 16:53:23 »
Bu seneki üçüncü Yunanistan ama Toyota ile değil.  :D
Hem giderken hem de dönüşte buraya uğramanızı tavsiye ederim. Hamdi Bey sizi çok iyi ağırlayacaktır.

Balaouro
Thassou 19, Limanaki Sfageion, Θάσου 19, Λιμανάκι Σφαγείων, Kavala 652 01, Yunanistan
+30 251 022 5222

https://goo.gl/maps/1eUMSDoivj92

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #99 : Eylül 06, 2017, 17:33:01 »
En beğendiğim özelliklerden birisi, trafikte tali yoldan çıkacak olanın kesinlikle ana yola burnunu sokmaması, trafik olsa dahi sabırla beklemesi.
Genel bir huzur var atmosferde.