0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanlış bilmiyorsam İpsala'dan İgoumenitsa'ya kadar neredeyse Yunanistan'ı dolaşan yol gidiş geliş dağlık bir yoldu. 5-6 sene öncesine kadar oralar otoban yapılıyordu. O yollar şu anda otoban mı?
Atina'ya kadar bir iki yerde inşaat vardı. oda 20-30 km lik dilimlerden oluşan şekilde. ama geneli otaban.Adamlar bir tane otabanla koca ülkeyi baştan başa geçmişler.Başka bir yola ihtiyaç yok nerdeyse.Birde Ramazanın başında gittiğimizde yollar yeni asfaltlanmış gibi geldi bana.Geçen sefer gidişimizde (1.5 sene önce) baya bir yama ve eskime vardı şimdi temiz bir yol olmuş.
Arkadaşlar biz de bayram tatilinde komşumuza bir ziyaret planlıyoruz nişanlımla. Arabayla gidecek olan varsa ve de yeri varsa 2 kişilik istanbuldan yunanistan tarafına masrafları paylaşıp yol arkadaşlığı yapabiliriz. Sadece bir tatil için arabayla geçiş yapmak için ödenen onca masrafı göze alamadım. Sınırın öbür tarafına nasıl geçerim onun araştırmasındayım
Yeni asfaltlandığını fark ettiğiniz kesim neresi tam olarak?
Arkadaşlar 2 aylık Toyota Avensis (2008) aracımla bir yunanistan maceram oldu bayramda. Çok kısa tecrübelerimi paylaşmak istedim:Yunanistan (Thassos) Maceram: Öncelikle gitmeyi düşünnenlere (Thassos ya da Halkidiki) kesinlikle araba ile gitmelerini tavsiye ederim. Diğer alternatif otobüs+araç kiralama. Onun dışında bölgeye gitmenin bir anlamı kalmıyor. Biz neredeyse adadaki çoğu plajı gördük 4 günde. 1200 km yol yapmışız. Bunun 900'ü gitgelde, 300'ü adada. Adanın çevresi 100 km civarı. Ben neden 300 km yaptım derseniz ilk elin günahı olmaz diyeceğim. Tavsiyem kesinlikle adanın doğu veya güneydoğu kesiminde konaklayın. Tüm güzel plajlar bu bölgede. Biz kavala iskelesinin yakınında ucuz bir yerde konakladık. Fakat bu sefer de yaklaşık 100km fazla yol katetmiş olduk; ama önemli değil. Adanın yolları bence çok güzel kullanması büyük keyif. kesinlikle görülmesi gereken plajları: Marbble Beach 3lüsü + Aliki + Golden Beach + Tripiti bence.Yunanistan ucuz deniyor. Bir euro ülkesinin Türkiye'den daha ucuz olması mümkün değil. Sadece konaklama fiyaları biraz daha makul olabiliyor. Tabi daha uygun ya da eş pahada şeyler var ama bence ucuz diyen insanlar bizim tatil beldelerinde kazıklanan insanlar. 3 gece 4 gün tatilin çift olarak bize maliyet= 610 TL uluslararası ehliyet ve sigorta (kimse sormadı)450 TL Benzin (1200 km yol ve daha ölçmedim ama tahmini 7,5 L/100km)150 TL FeribotToplam: 1200 TL yol masrafı oldu2 kişi 3 gece oda kahvaltı konaklama= 45€ x 3= 400 TL 500 TLde yeme içme verdik. Toplamda 2 000 TLyi devirdik Artık bu sene memleketten başka bir yere daha da gidemeyeceğim galiba:)Detay merak eden arkadaşlar olursa seve seve fikirlerimi iletebilirim.Gelelim Avensisime:)Yıl bazında aracı çok az kullandığım için (yıllık ortalamam 8bin civarı.) tüp taktırmamaya karar verdim. Dolayısıyla bu tip tatillerde biraz benzin masrafım oluyor. ekonomik kullanıp banka kampanyalarını kullanarak dengelemeye çalışıyorum kendimce. Ama aracın kullanım zevki, konforu, rahatı hem pilot hem co-pilor için muhteşem . Türkiye'de ki trafik dışında hiç yorulmadım. Yalnız adada tozlu bozuk yollara çok girdim. Toplamda 20 km bozuk/tozlu yol yapmış olabilirim ortalama 20 km hızla. Dönünce aracın iç/dışını kendi ellerimle yaptım ama bilgili arkadaşlara sorum:Aracın iç aksamında neye dikkat edip neyi değiştirsem iyi olur? Filtreler felan? Biraz titizimde..
Ben Ağustos ayında Thassos'a gidiyorum inş. Paylaşırım gelişmeleri.
adanın zeytinyağları meşhur
varmı bu sene tekrar giden
Biz de Almanya ya gitmek istiyoruz. Sizin de tecrübe ettiğiniz gibi biz de daha evvelden uçakla Almanya ya gitmiştik. Peki şunu soracağım mesajım yanlış anlaşılmasın boşörtüsü konusunda takıntıları var mı yunan halkının yada etrafınızda varmıydı ?
abı seneye ınsallah bende gıtmeyı dusunuyorum
doluydu gayet rahat olunMesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2016, 18:45:32git git mutlaka kayboldun nerelerdesin
Aslında yüzyıllarca iç içe geçmiş kültürler. Bazen birisi konuşmayınca, hangi din ya da milletten olduğunu anlamak bile güç olabiliyor. Aslında Fes bile bu konuya eklenebilir. Hangi milletten olursa olsun, iyi iyidir, kötü de kötü. Burayı da tavsiye ederim;
Onunuzdeki ay geliyorum abi gorusuruz insallah
müthişmiş cidden hakan altta yazdığı gibi rodos adası dimi?Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2016, 15:17:58inşallah,görüşmek üzere