Gönderen Konu: Ağır vasıtacılar buraya toplansak  (Okunma sayısı 59170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Ağır vasıtacılar buraya toplansak
« Yanıtla #260 : Ocak 18, 2015, 11:11:20 »
Iniş deyince, retarderle bir alakası mı var acaba

Retarder ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Man'ın bu tarz kullanım için geliştirilmiş olduğu bir şey olabilir diye düşünüyorum....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Ocak 18, 2015, 11:11:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Ocak 18, 2015, 11:35:32 »
TCS ve ESP, belli bir G'ye ulaşıldığında veya bir tekerin diğerinden fazla veya daha az döndüğü durumlarda direksiyon açısına göre değerlendirilip devreye otomatik olarak sokuluyor.

Yeni Taşıyıcılarda, direksiyon altındaki bir kol ile bu sistemler sürekli devrede tutularak düşük G'lerde bile çalışması sağlanıyor.

Yük durumuna ve iniş derecesine göre ayar yapabiliyor eğer boşsanız otomatikte bırakabiliyorsunuz.

Uçaklarda da aynı sistem vardır.

Volvo Trucks - Stretch Brake makes downhill driving safer

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://i.vimeocdn.com/video/430768171_640.jpg&imgrefurl=http://vimeo.com/61952581&h=360&w=640&tbnid=MPTwCfRx6lPf3M:&zoom=1&docid=Q4b5doP_bjBWPM&ei=lX-7VNXNDKjvywPFzoDwDg&tbm=isch&ved=0CFEQMygqMCo
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Ocak 18, 2015, 11:51:45 »
Retarder ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Man'ın bu tarz kullanım için geliştirilmiş olduğu bir şey olabilir diye düşünüyorum....

Bilmiyorum bir otobüs yolculuğunda kaptana sormuştum direksiyon yanında silecek koluna benzer bir alet var.Şaftın açılıp kapanmasıyla devreye giriyor demişti.Bir nevi mekanik frenleme sağlıyor oda.Daha ayrıntılı anlatmıştı tabi. Virajlı ege yollarında denk geldi.Otobüsün sesinden anlaşılıyor nasıl yavaşladığı sanki..Otobüs travego bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Ocak 18, 2015, 11:54:48 »
Bilmiyorum bir otobüs yolculuğunda kaptana sormuştum direksiyon yanında silecek koluna benzer bir alet var.Şaftın açılıp kapanmasıyla devreye giriyor demişti.Bir nevi mekanik frenleme sağlıyor oda.Daha ayrıntılı anlatmıştı tabi. Virajlı ege yollarında denk geldi.Otobüsün sesinden anlaşılıyor nasıl yavaşladığı sanki..Otobüs travego bu arada.

Retarder
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #264 : Ocak 18, 2015, 11:59:15 »
Retarder

Aynen Tekin abi.Ama Man'da ne sistemi kullanılıyor bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Volvo tırların inanılmaz acil fren sistemi!!
« Yanıtla #265 : Ocak 18, 2015, 14:12:20 »
"Man aynı yükle ve aynı motor gücüne sahip araçlara özellikle inişlerde fark atıyor "

Bundan dolayı mı otobüste yıldız, kamyonda Man diyorlar?

Bu arada konuyu  " ağır vasıtacılar burada toplansak" başlığı altında devam ettirebiliriz.
Mali abi duy sesimi ;)
Galiba eskiler daha iyi bilir otobüste Mercedes hakkını veriyor Man s2000 ilk çıktığı zaman yolculuk etmiştim fena değildi ama Setra yoruyor koltukları sertti  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #266 : Ocak 18, 2015, 14:30:34 »
Bende otobüste Neoplan starliner tek geçerim :) aerodinamiği çok iyi kayıyor yolda.Yalnız otobüsün durumuna da bakıyor bu.Mesela yıpranmış bir travego çok sarsıntılı gidebiliyor..Bir de 404 ile seyahat ettim geçenlerde yağ gibi gidiyordu.Hala kullanıyorlar mı bunları demiştim binerken ama şaşırttı beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Ocak 18, 2015, 14:32:15 »
Iniş deyince, retarderle bir alakası mı var acaba
Normalde retarder olmadığı zamanda farklı Man motor (eksoz)freni çok güçlüdür düşük hızlarda kullanırsanız selam verir  tek kademe yenileri sağda kolludur düğmeye dokunursanız devreye girer gaza veya düğmeye basınca devre dışı kalır kaygan yerlerde otomatikmen devre dışı Mercedes 2  kademe kolludur aşağı doğru devreye girer  Volvo kaç kademe hatırlamıyorum diğerlerinide bilmiyorum yakıt olarak Man yüksek yokuşlarda çabuk bayılır fakat çok sessiz ve konforludur Man'da kupa esner araç esnemez Mercedes tam tersi kupa kazık gibi kendi şekilden şekle girer Man 41-400 ve Mercedes 4140 vardı aynı yükle ikiside kırkayak yokuş yukarı Mercedes inişte Man fark atıyordu Mercedes 4.5 ile Man 6 düz viteste iniyordu retarder farklıdır en iyi retarder Scania'da kabul edilir onu kullandığı sistem farklı diğerleri benzer kullanıyor fakat aynısını kullanamaz Ford Cargo elektrikli sistemdir çok arıza verir yağlı olanlar düzenli bakımı yapılırsa sağlıklıdır yağ basıncıyla şaftı frenliyor retarder'i devreye alırsanız hangi hızda gidiyorsanız 1 km dahi artmaz fakat yüksek kademede kullanılırsa hararet yaptırır kaygan zeminlerde kaydırır tempomat (CC) Mercedes 17 Man 26 Volvo hangi hız olursa olsun devreye alınabiliyor Volvo + olarak okuma lambası duman alarmı elektrikli sunroof ve daha birçok özelliği mevcut  :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2015, 14:41:31
Bende otobüste Neoplan starliner tek geçerim :) aerodinamiği çok iyi kayıyor yolda.Yalnız otobüsün durumuna da bakıyor bu.Mesela yıpranmış bir travego çok sarsıntılı gidebiliyor..Bir de 404 ile seyahat ettim geçenlerde yağ gibi gidiyordu.Hala kullanıyorlar mı bunları demiştim binerken ama şaşırttı beni.
Uzun zamandır otobüs yolculuğu yapmadım bi fikrim yok  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Ocak 18, 2015, 14:44:58 »
Otobüs yolculuğunda Setra'yı tek geçerim. Starliner tasarım ve teknoloji uğruna fonksiyonellik ve konforun çok aşağılara indirildiği bir otobüs izlenimi vermişti bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Ocak 18, 2015, 14:58:27 »

Normalde retarder olmadığı zamanda farklı Man motor (eksoz)freni çok güçlüdür düşük hızlarda kullanırsanız selam verir  tek kademe yenileri sağda kolludur düğmeye dokunursanız devreye girer gaza veya düğmeye basınca devre dışı kalır kaygan yerlerde otomatikmen devre dışı Mercedes 2  kademe kolludur aşağı doğru devreye girer  Volvo kaç kademe hatırlamıyorum diğerlerinide bilmiyorum
Volvo da Veb+ adi verilen 4 kademe motor freni var yaşar abi 1. Kademe Egzoz freni.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #270 : Ocak 18, 2015, 15:05:01 »
Volvo da Veb+ adi verilen 4 kademe motor freni var yaşar abi 1. Kademe Egzoz freni.
Sağ tarafta araç bilgisayarına girilen üzerinde ok işareti ve  + - olan kol değilmiydi?  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Ocak 18, 2015, 16:28:30 »
Aynen abi o koldan kumanda ediliyor.volvo dan7 once scania R420 vardi onun Retarderinda 5 kademe vardi.Kol da Aut diye bir seçenek vardi 1 konumuna alinca retardar ayak freninden de devreye girebiliyordu.[emoji4]
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Ocak 18, 2015, 17:34:27 »
Teşekkür ederim Man Mercedes Volvo kullandım kullandığım araçlarda retarder yoktu  ötekileri pek bilmem 2010 ylında çıkan yeni jenerasyon Man 33-360 tgs kamyonda motor freni ayak pedalı ile kullanılabiliyordu kontağı açınca aktif oluyordu damper düğmesinin yanındaki düğmeden kapatılıp açılırdı ağır viteste devreye girmiyordu bende işin ilmini bulmuştum çalıştırınca seri vitese daha sonra ağıra alıyordum stop edene kadar aktif kalıyordu vitesler 4+4 aktarmalı ve buçuklu Volvo'ya ilk bindiğim zaman vitese alışamadım 3+3 bazen 4'e çekiyordum ama orda vites yoktu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Ocak 18, 2015, 18:40:17 »
Otobüs yolculuğunda Setra'yı tek geçerim. Starliner tasarım ve teknoloji uğruna fonksiyonellik ve konforun çok aşağılara indirildiği bir otobüs izlenimi vermişti bana.

Şuan en konforlusu travego bence.(kamil koç ve pamukkale arabaları) metro suit de guzeldi tek koltuklu olanları.Oldukça yeniydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #274 : Ocak 18, 2015, 20:00:05 »
Otobüs'te Mercedes ve diğerleri diyebiliriz.
Starliner görünüş olarak güzel bir tasarıma sahip.Ama konfor konusunda Mercedes'ten bir adım geridedir diyebilirim.Ama Man/Neoplan grubu içinde Starliner diğer modellerinden açık ara öndedir.
Mercedes'te konfor olarak O403 diğer bütün Mercedes modellerinden öndedir. Travego ise Tourismo'dan üst bir araçtır.
Setra Mercedes tarafından üretilen ama Mercedes kadar avantajlı olmayan bir marka.Satış fiyatından servis ve yedek parçaya kadar her konuda pahalı.Bunun tam tersi olarak ikinci el fiyatı çok düşüktür.Koltuk rahatlığı pahalı fiyatına rağmen Travego kadar konforlu değildir.Ülkemize sadece 46 ve 54 koltuklu olmak üzere iki model tek geliyor.Almanya'da 76 koltuklu modeli ve 35 koltuklu modeli mevcut.
Temsa Safir 50 koltuklu olmasının avantajı ve düşük fiyatı ile tercih sebebidir.Bunun dışında hiç bir numarası yok arabanın.
Kapanan Neoplan fabrikasının mühendis ve çalışanları tarafından tasarlanan ve üretilen Vision marka Neoplan/Man kırması garip bir otobüs.Ulusoy bir kaç tane getirdi.Siyah olanını Beşiktaş futbol kulübüne kiraladılar.Kısa bir süre sonra Beşiktaş arabayı geri iade etti.Başka da Vision ithal edilmedi.
Volvo yine Ulusoy tarafından  çift dingilli modellerden bir kaç tane getirdi.İç ve dış dizayn olarak güzel bir araba.Yalnız koltuk aralıkları dar.Seyahat etmememe rağmen rahatsız (1,77 boyum var) etti.Eskileri andıran kadranlara sahip gösterge paneli var.Aracın en güzel özelliği ön göğüste bulunan alkol metreyi üfleyip  öyle çalıştırıyorsunuz.Alüminyum alaşım jantları aracı sınıf üstü gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Ocak 18, 2015, 23:01:02 »
Mercedes Travego'da  sıcak su ısısı (sanırım 60tı) 60 derece geçmeyecek şekilde ayarlanmış. 404 ün kaptanı söylemişti.Herhangi bir yanık durumunda sıkıntı olmasın diye. Setranın parçalarının travegoyla aynı olduğunuda söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Ocak 19, 2015, 13:01:32 »
MAşallah bizim konu canlanmış yahu... Yanıtım ilk yapılan konulara olacak ama o tırı dolu iken zor durdurursunuz. Hele Mercedes'i hiç konuşmayalım boşken bile zor duruyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #277 : Ocak 19, 2015, 16:12:02 »
Mercedes Travego'da  sıcak su ısısı (sanırım 60tı) 60 derece geçmeyecek şekilde ayarlanmış. 404 ün kaptanı söylemişti.Herhangi bir yanık durumunda sıkıntı olmasın diye. Setranın parçalarının travegoyla aynı olduğunuda söylemişti.
Bu 60 derece neyin ısısı anlayamadım Orçun.
Mercedes ve Setra'nin yedek parçaları aynı olsa da Setra olduğu icin daha pahalidir.
Mesela Leon Golf ve A3'ün bir çok parçası aynı.Rakamlari ornek olarak vereceğim.Ayni filtre Leon'da 30 TL Golf'te 40 ve A3'te ise 50 TL etikete sahip.Surekli seyehat ettigim Setra'nin ön cam ve sag aynası değişmişti.2011'de sanırım 7 bin lira harcamistilar.Aracin kaptanı ve sahibi olan abi sikayetciydi bu konuda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #278 : Ocak 19, 2015, 16:38:46 »
Otobüste kullanılan su ısıtıcı abi. İkram için kullandıkları içilir sıcak sudan bahsediyorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 18:45:01
volvo truck konusu vardı oraya atıcaktım ama buraya taşınmış sanırım
Volvo Trucks - New technology prevents accidents by making trucks “more human”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #279 : Ocak 20, 2015, 00:07:45 »
Otobüste kullanılan su ısıtıcı abi. İkram için kullandıkları içilir sıcak sudan bahsediyorum
Benim otobüste ısı ayar düğmesini sona getiriyordum.Yoksa suyun ısınma suresi çok uzuyordu.Su isitici sorunu yüzünden yanan otobüslerde termostatin arızalı olması ve buna ek olarakta sorumsuz personel kaynaklı sorunlar bunlar.Kontrol panelimde buzdolabı ve ısıtıcının açma kapama düğmesi vardı.Aracı park edip gittiğimde komple kapatıyordum.