0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu herkesin başına geliyor ve aslında motor içini temizlemek gibi şeyler yapılıyor. Ama hepsinden önemlisi yağ filtresinin kalitesi ve değişim aralığı.Bunlardan sonra hala geç sönme varsa yağ pompası eskimiş ve eskisi gibi basınç vermiyor olabilir. Eski bir yağ pompası birçok aracın motorunu bitiren ciddi bir sorundur. Siz itina etmişsiniz. Erken davranarak motoru daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Ustalara götürüyoruz ama hep olabilirli konuşuyorlar.Yağ değiştirelim , yağ filtresi değiştirelim olmazsa yağ pompası değiştiririz diyorlar . Pompadan ise direk değiştirelim neden iki iki masraf edeyim. Pompanın basıncı az geldiğinden mi acaba diyorum basınç ölçme makinası yokmu yağ için ?
motorun bakımını ustalara bırakıyorsanız ve bir usta zamanı gelmesine rağmen size motorun yağ eksiltmediğini yağı değiştirmeye gerek olmadığını söylüyorsa veya motora sürekli düşük kalite yağ koydunuz ve kullanım klavuzundaki ağır kullanım şartlarını yerine getirmediniz. veya yağını değiştirdiniz ama arabayı yeni aldınız. eskiden neler olduğunu bilmiyorsunuz ? böyle durumlarda motor yağını ve filtresini sökmeden önce motor içi temizleyicilerden katabilirsiniz. katkı katıldıktan sonra yarım saat kadar motoru çalıştırıp eski yağı ve filtreyi değiştireceksiniz. yeni yağı , çevrenizdeki iklim şartlarına göre değiştirin. sizin aracınız için 10 40 ideal diyebiliriz. lütfen yağ filtresini bulabildiğiniz en kaliteli markadan alın. yağ filtresi yağın geri dönüşünü engellemelidir. bunları yaptıktan sonra mümkünse soğuk motora hiç gaz vermeden çalıştırın. takırtı devam ederse motor yenilemeyi düşünebilirsiniz.
O da var.Filitrenin oradan kör tapası var.O açılıp manometreye takılıyor. Basınç ölçülüyor.
Yag filitresi ne marka?Bazı yan sanayi modellerde check valve olmuyor. Buda hattı doldururken motorun yaglama başlandıcında zaman kaybettiriyor.
En zordan değil, en kolaydan başlamak lazım, bu yüzden yağ pompasından önce yağ filtresi kontrolü daha makul olur. Kullandığın filtrenin standartları karşıladığından emin olmak gerek. Ayrıca yağ değişimlerini tapadan yapmak(vakumlu pompa yerine) bence daha sağlıklı.
Yağ lambasının yanmasının bir sebebi de soğuk motorun düzensiz çok düşük devirde çalışması da olabilir.Stop etmek ve çalışmak arasında kalan bütün motorlarda yağ veya akü ışığı yanabilir.Enjektörler, Ateşleme, Sensörler, (varsa) Jikle gibi parçaların kontrolü yapılmalıdır.
Mehmet Bey, aynı araçtan bende de var. Biz yan sanayi yağ filtresi alıyoruz. Mesela ben Sakura marka yağ filtresi alıyorum. Tabiki orjinalindeki CHECH VALVE olmadığı için zaman kaybı yaşatır basınçtan ötürü... Çözüm: Orjinal yağ filtresi kullanarak...
Yağ filtresi değiştireceğim abi ilk önce. Tapadan mı dolduruluyor ?, üstten koymuyorlar mı dediğin şekilde ?Çalıştığı gibi 1250 deviri buluyor abi düşük devir sorunumuz yok çok şükür.
Yağ filtresi değiştireceğim abi ilk önce. Tapadan mı dolduruluyor ?, üstten koymuyorlar mı dediğin şekilde ?
Orjinal yağ filtresini taktıktan sonra motor üstündeki yağ kapağından yaklaşık 1L yeni yağ ile ilave yapacaksınız.Sorum Ahmet Güve'ye,Bu modelde Vuruntu Sensörü varmıdır? Bu sensör arızası motor yağ lambasını yakar mı?
sizin kalitesiz yağ filtresi sorununuz var. aslında her araba soğukken bir süre yağsız çalışıyor. ama motorda çalışan parçalar arasında fazla boşluk yoksa dikkat çekmiyor. özellikle eksantriklere yağ sonradan gidiyor... takırtı belkide yağ pompası ile bile düzelmeyecek durumda ? sadece yağ boşlukları doldurduğu için sesini bir süre daha kesiyor.. bu tür sorunlar motorun ömrünün bitmeye yakın zamanlarında oluyor. arabayı hızlı sürmeyi seviyorsanız önlemini almalısınız.
Merhabalar. Ayni bahsettiginiz sekilde sorun 92 model 1.3 corollamda da mevcut. Aracimin yag pompasini yag kacagi sebebiyle (orjinaliyle) gecen sene degistirmistim fakat bu bahsettiginiz sorun hala devam ediyor yani yag pompasi kaynakli oldugunu dusunmeyin derim. Ben de cozemedim hala, ama ilk deneyecegim sey servisten orjinal yag filtresi almak olacak.
Düzce'de havalar soğudu herhalde. 10w-40 da zorluyor pompayı demek ki. Hiç olmazsa ilk rakamı 0 değilse bile 5'e düşürün.
MerhabaBende aynı sorunla karşılaştığım için foruma girdim belki birşeyler bulurum diye gördümki konu güncel. Aslında benim problemim toyota club Kartepe buluşmasından sonra olmaya başladı. O gün kartepeye tırmanırken gaza fazla basmak zorunda kaldım ve biraz da devirli kullandım. O günden sonra Motor az da olsa vuruntulu çalışıyor sanki motor yıkadıktan sonra distribütöre su kaçmış gibi. Bunu ilk Çalışmada ve genellikle uzun yoldan geldikten sonra hızlı kullanılmışsa yapıyor. Servise götürdüğümde buji kablolarını değiştirdiler ve Bujileride değiştirdim. O gün tamamen düzeldi hatta bence Arabanın gaz yemesi bile değişti fakat birkaç gündür tekrar yapmaya başladı. Hatta dün Arabanın yağ lambası yandı yolda ilerlerken. Durup Yağı kontrol ettiğimde yağ eksiksiz ve tertemizdi. Zaten koyalı daha 4 bin km olmuş. Yarın tekrar servise gitmeyi düşünüyorum bakalım ne çıkacak.