Gönderen Konu: Ae101 Motor Soğuk Çalıştırmada 5 sn Yağ Işığı Yanma ve Motor Kütürdemesi  (Okunma sayısı 11969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
90915-yzzf2 Tayland malı Denso tarafından üretilen filtre.
Japon araçlara Japonya'da takılan filtre ise 90915-10003. İlkinden tamamen farklı bir sisteme dayanıyor, kağıt kullanmıyorlar bunda, araba en rahat bu filtreyle nefes alıyor. Her yerde satılmıyor. ABD'de bile bulmak zor. Japonya'dan sipariş verdim. 17 lira civarı filtrenin bir tanesi.

Soldaki Japon malı 90915-10003, sağdaki daha adi üretilmiş Tayland malı 'orijinal' Denso 90915-YZZF2.

Kağıttan filtrenin içi böyle:

valla kafam karıştı. naapalım şimdi. denso taktırmayalım mı? japonyadan sipariş mi verelim?
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Japonyadan sipariş vermek daha güzel ama, toyota servisleri denso takıyor. Denso yeterli olacaktır uğraşmak istemezseniz.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
toyota servisinden orijinal denso filtre aldım ve mobil 10-40 yağ ile birlikte değiştirttim. bakalım sabahları yağ ışığı hemen sönecek mi?
şunu da belirteyim. filtrenin üzerinde made in china yazıyor. japonya üretimi değil yani.
sökülen yağ filtresi de osaka osk-518 marka.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
şimdi 5000 km sonra ortaya karışık bir yağ olan bir motorum var :) epeyce bir yağ ekledim. son durumu video ya çektim.
biraz kararma var. ama işin aslı yağdan memnunum. neden  ?
yağa parmağımla dokunuyorum. içinde en ufak pürüz yok. yağı silsem bile metalde yapışık kalıyor. su gibi değil yada katılaşmış değil . hani bal gibi biraz bulaşık bir yapısı vardırya , aynen öyle.

videoda üst kapaktan yağ eklenen yeri görüyorsunuz. burası normalde arkada görülen dişli yüzünden sürekli yağ ile doluyor. ve yağın kalıntısı kalıyor. arabayı ilk aldığımda burada çamur vardı.
şu son bahsettiğim filtreden sonra bu boşluktaki siyah kalıntılar gitti. keşke eski filtresi ile çekseydim ama görüntü yok.

! Private video

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
toyota servisinden orijinal denso filtre aldım ve mobil 10-40 yağ ile birlikte değiştirttim. bakalım sabahları yağ ışığı hemen sönecek mi?
şunu da belirteyim. filtrenin üzerinde made in china yazıyor. japonya üretimi değil yani.
sökülen yağ filtresi de osaka osk-518 marka.

Evet Made in china :), ama belli bir yapıda ürettiriyor toyota o yüzden sorun yok. İnşallah sorun düzelir.

şimdi 5000 km sonra ortaya karışık bir yağ olan bir motorum var :) epeyce bir yağ ekledim. son durumu video ya çektim.
biraz kararma var. ama işin aslı yağdan memnunum. neden  ?
yağa parmağımla dokunuyorum. içinde en ufak pürüz yok. yağı silsem bile metalde yapışık kalıyor. su gibi değil yada katılaşmış değil . hani bal gibi biraz bulaşık bir yapısı vardırya , aynen öyle.

videoda üst kapaktan yağ eklenen yeri görüyorsunuz. burası normalde arkada görülen dişli yüzünden sürekli yağ ile doluyor. ve yağın kalıntısı kalıyor. arabayı ilk aldığımda burada çamur vardı.
şu son bahsettiğim filtreden sonra bu boşluktaki siyah kalıntılar gitti. keşke eski filtresi ile çekseydim ama görüntü yok.

! Private video

:) Aman abi sorunsuz olsun da sıkıntı yok :). Yağ durumu güzel duruyor maşallah.

http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
valla kafam karıştı. naapalım şimdi. denso taktırmayalım mı? japonyadan sipariş mi verelim?

Orijinal Denso üretimi olduktan sonra endişeye mahal yok. Ama isteyen, en iyisi olsun diyen varsa Japon malı Denso 90915-10003 sipariş edebilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
evet... ben de orijinal yağ filtresini taktırıp, yağı da yenileyince sorunum gözüldü. yağ lambası hemen sönüyor...
ahmet - 1980 / samsun
Arh+