Gönderen Konu: Ae101 Motor Soğuk Çalıştırmada 5 sn Yağ Işığı Yanma ve Motor Kütürdemesi  (Okunma sayısı 11975 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Yağı alttan, yerçekiminden de yararlanarak boşaltıp, üstten ekleyeceksin tabi ki. Vakumlu yağ makinaları ise üstten çekiyor yağı.
 Bu arada aşırı yağ koymamaya da özen göster. 
 Artı bir yaklaşım, aracı düz zeminde mi parkediyorsun?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Mehmet , orijinal filtre kullanarak yağı da 5w-40 ile değiştirin, sentetik olursa daha iyi. Sentetik almaya niyetli iseniz Shell Helix Ultra tavsiye ederim, motoru temizler. Düzce'de sıcaklık -20 ye falan ddüşmüyorsa gerek yok 0'a. 5w-40'dan pahalı değilse 0w-40 daha iyi. İlk çalışmada yağ hemen ulaşır motora. Orijinal filtre gerekli, çünkü hem daha fazla kağıt pilesi var, hem anti drainback valve sistemi (motor sto edince filtre içindeki yağın tamamen boşalmasını engellwyip bir dahaki sefere yağsız çalışmayı engellitor) var.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Yağı alttan, yerçekiminden de yararlanarak boşaltıp, üstten ekleyeceksin tabi ki. Vakumlu yağ makinaları ise üstten çekiyor yağı.
 Bu arada aşırı yağ koymamaya da özen göster. 
 Artı bir yaklaşım, aracı düz zeminde mi parkediyorsun?

Alttan boşaltılıyor yağ abi . Aşırı yağ koymuyorum çünkü eksiltmiyor çok şükür.

Evet araç düz zeminde duruyor her zaman .

Saniye olarak tekrar ölçtüm de abartmışım :D 2 saniyede sönüyor.

Yağ filtresini değiştireceğim ama fark olacak mı bakacağım.

Mehmet , orijinal filtre kullanarak yağı da 5w-40 ile değiştirin, sentetik olursa daha iyi. Sentetik almaya niyetli iseniz Shell Helix Ultra tavsiye ederim, motoru temizler. Düzce'de sıcaklık -20 ye falan ddüşmüyorsa gerek yok 0'a. 5w-40'dan pahalı değilse 0w-40 daha iyi. İlk çalışmada yağ hemen ulaşır motora. Orijinal filtre gerekli, çünkü hem daha fazla kağıt pilesi var, hem anti drainback valve sistemi (motor sto edince filtre içindeki yağın tamamen boşalmasını engellwyip bir dahaki sefere yağsız çalışmayı engellitor) var.

Düzce de -5'i zor görüyoruz :) dediğiniz gibi filtreyi değiştirip deneyeceğim.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Şu an belkide karşılaşılan sorunların büyük çoğunluğu filtre elemanlarının yetersiz kalitede olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Otomobilin bakımlarında özellikle yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi özellikle dizel araçlarda daha da önemli olmak kaydıyla mutlaka orjinal kullanılmasını öneririm. Bunların içlerindeki keçe ve kağıt elemanların kalite seviyeleri çok önemli bir unsurdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Yağ filitrenizi orjinali ile değiştirin .Aracınıza mobil 5/40 tam sentetik yağ koyun .Ha bu arada bosh servislerin motor sistem temizilgi diye bir işlem var aracın yag kanallarını ve krozyonu temizliyor hem aracınızın çalışması rahatlar hemde bence bu yag lambası olayı biter.Ama yag olarak mutlaka daha ince tam sentetik yag kullanın castrol ve mobil dışına çıkmayın .Orijinal yag filitresi dışında filitre kullanmayın.Eğer bunları yaptığınız halde motor aynı sorunu yapıyorsa yağ pompasında sorun var demektir birde A101 kasalarda yag radyötörü var .Radyatörü de tıkalı olabilir veya darbe almış tıkanmış olabilir buda bir olasılık
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi

Abicim gelişmeleri burada paylaşır mısın lütfen . Ben çok ilgilenemiyorum işlerden dolayı . Birde senin yağ filtresi orjinal mi ?
[/quote]

Benim yağ filtresinin orjinal olup olmadığını bilmiyorum maalesef. Aldığımda yağ ve filtresi yeni değişmişti. Yağ kartına baktığımda magnatec yağ koyulduğunu yazıyor ama filtreye bakmak lazım. Yarın servise gidip bakacağım sonuçtan haberdar ederim seni.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ben 5-40 mobil tam sentetik kullanıyorum filtrede orjinal filtre havalar soğuyunca benimde 1 2 sn geç sönüyo ışık ama kütürdeme fln gelmiyo normal demişti usta sorunca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
benim de yağ lambası sabahları ilk çalıştırma esnasında  2-3 saniye kadar geç sönüyor. havaların soğumasıyla da alakalı değil sanırım. yazdan beri yapmaya başladı çünkü. ama kütürdeme felan yok. yağ seviyesi normal, eksilme yok. yağın renginde ve kıvamında da bir değişiklik yok. gene de bir yağ filtresi değiştirmeyi düşünüyorum...
.......

tekin bey'in bu açıklaması benim durumuma daha çok uyuyor. sabahları ilk çalıştırma esnasında, stop etmekle etmemek arasında kalmış kadar düşük olmasa da, motor 750 devirlerde çalışıp, 3-5 saniye sonra toparlıyor ve 1000 devirin üzerine çıkıyor.

Yağ lambasının yanmasının bir sebebi de soğuk motorun düzensiz çok düşük devirde çalışması da olabilir.

Stop etmek ve çalışmak arasında kalan bütün motorlarda yağ veya akü ışığı yanabilir.

Enjektörler, Ateşleme, Sensörler, (varsa) Jikle gibi parçaların kontrolü yapılmalıdır.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Benim aracımda 10w-40 yağ varken benimki de 1.5-2 saniye sonra sönerdi yağ lambası.
Mobil1 x3000 Super Formula Fe 5w-30 a geçtikten sonra dikkatimi çeken ilk şey yağ lambasının hemen sönmesi oldu.

Motor iç temizleyiciler var hepsiburada'da. Onu kullanın motor rölantideyken ve motordaki pislikler yağla birlikte temizlensin önce. Ardından ucuz 1-2 lt yağ alın sanayiden, onu koyun motor çalışmıyorken ve 5 dk bekletin. Sonra bu yağı da tapadan akıtın. Kahverengi olarak çıktığını göreceksiniz. En son da orjinal yağ filtresiyle birlikte Mobil 5w-40 ya da 0w-40 yağ kullanın.
Yağ lambasına çözüm bu olur galiba, ama kütürdemesi korkuttu açıkçası.

Tekin abinin dediğinden yola çıkarsak, bujiler en son ne zaman değişmiş? Buna bir bakın derim. Kontrol edilmesinde fayda var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
Arkadaşlar orjinal yağ filtresi taktırdım ve sorun çözüldü herşey normale döndü :). Demekki neymiş yağ filtresini orjinal kullanmak gerekiyormuş.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
Arkadaşlar orjinal yağ filtresi taktırdım ve sorun çözüldü herşey normale döndü :). Demekki neymiş yağ filtresini orjinal kullanmak gerekiyormuş.

hayırlı uğurlu olsun... sorununuzun çözülmesine sevindim... ne kadara mâl oldu acaba?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
Yağ filtresi 24 tl galiba.
Filtreyi sökerken 1 litre yağ döküldü o eklendi. Tanıdık olduğundan 10 tl de o aldı

34 TL ye bitirdik işi :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Benimkinin nedeni belli oldu Mehmet araba sanırım conta yakmış...
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
Benimkinin nedeni belli oldu Mehmet araba sanırım conta yakmış...
Geçmiş olsun abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
Yağ filtresi 24 tl galiba.
Filtreyi sökerken 1 litre yağ döküldü o eklendi. Tanıdık olduğundan 10 tl de o aldı

34 TL ye bitirdik işi :).

şimdi herhangi bir yetkili toyota servisine gidip, orijinal yağ filtresi isediğimde, hepsi aynı filtreyi mi verir. yoksa önerdiğiniz bir marka var mı?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
şimdi herhangi bir yetkili toyota servisine gidip, orijinal yağ filtresi isediğimde, hepsi aynı filtreyi mi verir. yoksa önerdiğiniz bir marka var mı?

Yetkili servisler aynı orjinal filtreyi verir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
Yetkili servisler aynı orjinal filtreyi verir.

yetkili servislerin verdiği yağ filtresinin markası nedir acaba? samsun'daki yekili servis olan"derindere" şehire biraz uzak düşüyor. aynı marka filtreyi, sanayideki oto parçacılarda bulamazmıyız acaba?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
Denso markadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
yetkili servislerin verdiği yağ filtresinin markası nedir acaba? samsun'daki yekili servis olan"derindere" şehire biraz uzak düşüyor. aynı marka filtreyi, sanayideki oto parçacılarda bulamazmıyız acaba?

90915-yzzf2 Tayland malı Denso tarafından üretilen filtre.
Japon araçlara Japonya'da takılan filtre ise 90915-10003. İlkinden tamamen farklı bir sisteme dayanıyor, kağıt kullanmıyorlar bunda, araba en rahat bu filtreyle nefes alıyor. Her yerde satılmıyor. ABD'de bile bulmak zor. Japonya'dan sipariş verdim. 17 lira civarı filtrenin bir tanesi.

Soldaki Japon malı 90915-10003, sağdaki daha adi üretilmiş Tayland malı 'orijinal' Denso 90915-YZZF2.

Kağıttan filtrenin içi böyle:

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Samsun derindere uzak mı :)  neyse ben man kullanıyorum. Man filtresi iyiymiş. Yağ çabuk sönüyo ve ikinci çalıştırmada bazen yağ lambası marş çevirirken sönüyor. Ama 25 lira bir fiyatı var.