abi nerelerden ne izinlerin alınması gerekiyor ki ben onuda anlamadım askerde forma bastırdık mesela bunu yapan yerler var ordada türk bayrakları kullandık hala evde durur kimse de bişey diyemez daha ne ben türküm ya bağrağımıda göğsümde kalbimde taşırım...
Konu ile de uğraşma derseniz uğraşmam olsun istiyoruz ki gelince buluşunca en azından hepimizde aynı şey olsun güzel olsun... topluluk olalım.
ve uğraş kardeşim dersen de sponsorundan tutunda gerekli mercilerden izinlere kadar gerekeni de yaparım tek başıma yeterki bizim işimiz olsun
Son Karar sizin
"la bi dur çok oluyorsun dersenizdebırakayım " @Hakan Öztürk (3676)
Topluluk olmaktan mutluyumAbi bu işte herhangi bir kazanç var mı ? Yok. Peki ben şimdi bireysel olarak tct,toyota,trd logosu bastırıp giyemez miyim ? Giyebilirim
. Forum bu konuda sorumlu tutulamaz ki resmi yapılan bir işlem değil. Biz bu forumda toplandık ama forumu sorumlu tutmak mantıklı mı ?.
hakan abi yarın akşam ben gemiye gidiyorum yaza kadar yokum. bana ayırırmısınız siparişlerimi?
Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim @Mehmet Öztürk (7160) .
Burada olmakla ilgili en ufak bir şikayetim yok aksine memnumiyetim var. Sadece 1 adet yaptırıp giyebilmen de bir mahsur görmüyorum ama seninde dediğin gibi topluluk olmaktadan mutluyum bu topluluğun tamamının üzerinde olduğunu düşünürsen? senden benden gören etrafımızdaki eş dost arkadaş da istemeye başlayınca sayı çoğalacaktır ve göze batan bir hale gelecektir ve hatta daha da ilerlersek bunu ticari hale bile dönüştürmek mümkün olacaktır. Böyle bir durumda sen haberin olmadan senin ismini kullansalar ne düşünürsün?
Kaldıki biz amatörce olaya bakıyoruz. Bu işi profosyonelce yapanlar var.
Örneğin Microsoft ; herifler avrupadan dünyanın her yerini kontrol etmek için o ülkelerde en iyi hukuk büroları ile anlaşmış hemen hemen lisansının olmadığı her firmaya uyarı yazısı göndererek bol miktarda lisans satmıştır. Israr edenleride telif hakkı kanunundan ötürü gerekli cezai yaptırımı uygulatmışlardır.
Bu sebeple biraz daha sabırlı olup sonucu hep birlikte görelim derim
.
. Ben toyota logosu bastırıp gezebiliyorsam, herkeste bastırıp gezebilir. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Mehmet.
Bazı ticari kanunlar var, bunlar bizim dışımızda gelişen şeyler ve belli durumlarda yaptırımlar da içerebiliyorlar. Bazı logolar, marka isimleri vs tescilleniyor. Benzerlikten bile amblemini değiştirmek zorunda kalan otomobil üreticileri bile oldu geçmişte, hatırlayanlar olacaktır(marka ismi vermeye gerek duymadım).
, zaten marka tescili ile bu ara çok ilgileniyorum, firmamızın tescilini yapacağız. Neyse hayırlısı olsun diyelim
, ama trd ve toyota logosu olsun isterim
1 adet ben yaptırıp giymem ile, tüm eşime dostuma yaptırıp hediye edip giydirmem arasında ne fark var abi bunu çözebilmiş değilim.
İşi gerçekten yokuşa sürmek veya burada saygısızlık etmek istemiyorum ki Hakan abi dahil herkesi seviyorum forumda. Ben toyota logosu bastırıp gezebiliyorsam, herkeste bastırıp gezebilir.
İkincisi benim haberim olmadan ismimi kullansalar demişsin abi. Burada benim ne suçum var, kullananın suçu kötüye kullanıyorsa(bu olaya şuradan bakıyorum, TCT'yi kötüleyecek veya zarar verdirecek şekilde baskı yaptırılması) benim ismimi.
21/01/2009 kabul tarihli, 5833 sayılı Kanunun 3. maddesi ile ile değiştirilen 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 61/A maddesinde öngörülen marka hakkı ihlali fiilleri ve bu fillere verilecek olan cezalar aşağıdaki gibidir. Madde 61/A -( 21/01/2009 - 5833 S.K./3. md. Ile değişik)
Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Marka koruması olan eşya veya ambalajı üzerine konulmuş marka koruması olduğunu belirten işareti yetkisi olmadan kaldıran kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasına hükmolunur. Yetkisi olmadığı halde başkasına ait marka hakkı üzerinde satmak, devretmek, kiralamak veya rehnetmek suretiyle tasarrufta bulunan kişi iki yıldan dört yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçların bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde ayrıca bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçlardan dolayı cezaya hükmedebilmek için markanın Türkiye’de tescilli olması şarttır. Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçların soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlıdır.
Üzerinde başkasının hak sahibi olduğu marka taklit edilerek üretilmiş malı satışa arz eden veya satan kişinin bu malı nereden temin ettiğini bildirmesi ve bu suretle üretenlerin ortaya çıkarılmasını ve üretilmiş mallara elkonulmasını sağlaması halinde hakkında cezaya hükmolunmaz.”
Kanun bunu söylüyor güzel kardeşim. Bak sende ilgileniyormuşsun konuyla zaten fikir olması açısından katkı sağlayacağını düşündüğümden paylaşmak istedim.
, ama hala şunu söyleyebiliyorum, biz ticaretini yapmıyoruz, para kazanmıyoruz, sadece fanatikler olarak toyota amblemini bastırıp giyiyoruz
. Tam buna karşılık gelen bir yasada göremediğim için anlaşamıyoruz abicim
.
Güzel bilgiler abicim, ama hala şunu söyleyebiliyorum, biz ticaretini yapmıyoruz, para kazanmıyoruz, sadece fanatikler olarak toyota amblemini bastırıp giyiyoruz
. Tam buna karşılık gelen bir yasada göremediğim için anlaşamıyoruz abicim
.
“MADDE 9 – Marka tescilinden doğan haklar münhasıran marka sahibine aittir. Marka sahibi,
aşağıda belirtilen fiillerin önlenmesini talep edebilir:
a) Markanın tescil kapsamına giren aynı mal ve/veya hizmetlerle ilgili olarak, tescilli marka ile aynı olan herhangi bir işaretin kullanılması.
b) Tescilli marka ile aynı veya benzer olan ve tescilli markanın kapsadığı mal ve/veya
hizmetlerin aynı veya benzeri mal ve/veya hizmetleri kapsayan ve bu nedenle halk tarafından,
işaret ile tescilli marka arasında ilişkilendirilme ihtimali de dahil, karıştırılma ihtimali bulunan
herhangi bir işaretin kullanılması.
c) Tescilli marka ile aynı veya benzer olan ve tescilli markanın kapsamına giren mal ve/veya hizmetlerle benzer olmayan, ancak Türkiye’de ulaştığı tanınmışlık düzeyi nedeniyle tescilli markanın itibarından dolayı haksız bir yarar elde edecek
veya tescilli markanın itibarına zarar verecek veya tescilli markanın ayırt edici karakterini zedeleyecek
nitelikteki herhangi bir işaretin kullanılması.
Sanırım biraz daha açıklayıcı olmuştur. Aslında tamamını okumamız lazım sonuçta bu olaydan dolaylı yoldan bizde suç işleme durumumuz söz konusu yani 3.şahıslar olarak bizde zarar görebiliriz.
Anlaşabildik mi @Mehmet Öztürk (7160)

.
Abi artık seni yormamak için kabul ediyorum
Hala yasalarda ticaret, para kazanma, vergi gibi işlerle alakalı gibi gözüküyor. Ama kabul ettim söylediğini abicim.
Teşekkürler Güzel kardeşim. Amacımız kimsenin zarar görmemesi. Biz doğrusunu yapalım da sonrasında topla tüfekle gelsinler her türlü savaşırız
Ben teşekkür ederim abi, tabi ki zarar görmesin kimse. Burada güzelce toplanmışız, güzel birşeyler yapmanın peşindeyiz
. Eğer burada toyota amblemi koyulmazsa içimde kalmaması için kendime özel bastırırım artık ne yapayım
Ben teşekkür ederim abi, tabi ki zarar görmesin kimse. Burada güzelce toplanmışız, güzel birşeyler yapmanın peşindeyiz
. Eğer burada toyota amblemi koyulmazsa içimde kalmaması için kendime özel bastırırım artık ne yapayım
![]()
![]()
![]()
Şu işi bir çözelim olmazsa sana özel birşeyler yapmaya çalışırım tek derdimiz bu olsun
. Ben tasarladım kendime göre zaten bir iki güne bastırırım. Buradan da toplu baskıdan da alacağım bir adet
. Önemli olan bizim kardeşliğimiz.
Eyvallah abi. Ben tasarladım kendime göre zaten bir iki güne bastırırım. Buradan da toplu baskıdan da alacağım bir adet
. Önemli olan bizim kardeşliğimiz.