0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topluluk olmaktan mutluyum Abi bu işte herhangi bir kazanç var mı ? Yok. Peki ben şimdi bireysel olarak tct,toyota,trd logosu bastırıp giyemez miyim ? Giyebilirim . Forum bu konuda sorumlu tutulamaz ki resmi yapılan bir işlem değil. Biz bu forumda toplandık ama forumu sorumlu tutmak mantıklı mı ?.
Uğraşmayın. Toyota ya mail atın. Toyota forumu olduğunuzu ve t shirt istediğinizi söyleyin. Markayı ve modellerin tanıtımına yönelik olumlu katkımızın olduğunu yazın. Zaten sene sonu. Tanıtım reklam bütçelerinde artan bir para varsa ,zaten onlar seve seve t shirt leri alıp gönderecektir.
Kaan hocasina sormustu boyle bir durum soz konusu degil ticari bir amac gutmuyoruz ve kim nereden bilsin bizim toyota tisortumuzu servise bayiye gidecek halimiz yok tutuki gittik herif nediycek bize sen benim logomu basmissin giymissin diye al sana bu kadar para cezasi mi diycek
Okan benim düşündüğümü düşünüyorsun galiba .
Konuya girer iken dediğim gibi girilir ise istediğiniz dizayndaki T Shirt leri gönderebilirler. Yeter ki bir yerinde Toyota yazısı ve amblemi olsun.Yani sponsor olma ihtimalleri olabilir.
Aynen abi komu bence bu telif hakkiyla gereksiz uzamis millet bilmem ne marka basiyo tisort tommy mesela satiyo pazarda hani telif hakki bizim yaptigimiz ticari bisey degil sonucta ve aramizda hukukcu yok mu ki , 1.5 saat sonra hukuk dersim var
Bugün Hukuk Fakültesi Dekanım Prof. Dr. Şaban Kayıhan'a sordum. Asla izin almadan yapmayın dedi. Bireysel olarak basıldığı düşünülse bile bu sefer marka taklidine giriyor yine suç teşkil eder dedi. Toyota yetkililerine mail atın cevap geldikten sonra bu işe girişebilirsiniz dedi. Telif hakkı değilde marka hakkı oluyor
Konu kapanabilir ozaman konu kilit
Arkadaşlar elimizi atmadan olmuyor sanırım şimdi toyota genel merkezden umut beye mail attım konu ile ilgili t-shit lerin resimlerini attım ve durumu belirttim Size de mail içeriğini ekliyorum lütfen maile cevap gelene kadar bekleyin lütfen ""Merhaba umut bey mail adresinizi 02164535353 vasıtası ile operatörden aldım. Umarım doğru kişisinizdir. Benim ismim Oktay Edirne Keşan'lıyım. Sizden bir kaç bilgi almak istiyordum en müsait bir zamanda dönüş yapabilirseniz çok sevinirim Konu: http://www.toyotaclubtr.com isimli forum üyesiyim ve çok güzel dostluklarımız var burada üye olan arkadaşlarımızın ortak kararı olarak ekte sunacağım bir t-shirt bastırmak istiyoruz yaklaşık 80 - 100 kişi kadar fakat üzerinde göreceğiniz gibi toyota amblemi ve yazısı kullanmak istiyoruz bu konuda telif hakkı veya isim kullanım hakkı üyelerimize çıkar mı? Yasal herhangi bir maduriyet duruma düşer veya sizi düşürür müyüz ?Bunun bilgisini alacaktım sizden lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim... Teşekkür ederim iyi çalışmalar ... ""
Araya 'sponsor olmak istiyormusunuz' sorusunu da maile ekleseydin
Öncelikle herkes çok güzel yazmış, bunu belirteyim. Mehmet arkadaşımız ise biraz aceleci davranmış, keşke daha önceki yazıları okusa idin. Açıkçası her gelişmeyi, anı anına burada paylaşmıyoruz ama gerekli her bilgiyi de veriyoruz. İyi niyet ve sağ duyu ile sorulan sorulara da cevap veriyoruz. Ümit arkadaşımız önceki sayfada değinmiş. Oktay arkadaşımız da sağolsun email atmış. Yine çok detaya girmeden söyleyeyim, zaten gerekli irtibatları kurduk arkadaşlar, sonuçta tescilli bir markanın isim hakkı var ve bu isim hakkını alacağımız kurumların ticari yapısı farklı, Toyota'dan izin almak ile bitmiyor iş yani. Keşke öyle olsa idi. Benim düşüncemde başka şeyler de vardı(madem sorulmuş, yazayım sponsorluk) ama muhtemelen o şekilde olamayacak. Kısacası; kimsenin keyfine göre aldığı bir karar değil kimi logoların çıkması, böyle düşünen arkadaşların olması da üzücü olmuş!. Normalde sorun çıkmayacağı düşüncesi ile de bu iş sağlıklı olmaz, sonuçta logo, isim vb şeylerin de yasal kullanım düzenlemeleri var, doğru olanı teşvik eden bizlere yanlışı yapmak uymaz her ne kadar iyi niyetli, hoş bir şey ortaya çıkarmaya çalışıyor olsak da. İşin bu kısmını halledersek ve alternatifsiz şekilde, Kadir'in vereceği(son logolara göre baskılar ile) rakamlar da herkes için uygunsa bence daha fazla beklemeye gerek yok.