Gönderen Konu: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR  (Okunma sayısı 152440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR
« Yanıtla #280 : Eylül 06, 2016, 19:04:23 »
http://www.yenimodelarabalar.com/2018-toyota-auris-testlere-devam-ediyor-22530.html
haberde auris için yeni 1.5lt dizel motordan bahsedilmiş
dizel c-hr de Toyota supriz yapabilirmi acaba
. Kasımda satışa çıkacak araçlar için imkansız. Chr de dizel en erken 2018 oda yaparlarsa
C-HR  (Cupe High Rider )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Eylül 06, 2016, 19:04:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Eylül 06, 2016, 22:47:35 »
http://www.yenimodelarabalar.com/2018-toyota-auris-testlere-devam-ediyor-22530.html
haberde auris için yeni 1.5lt dizel motordan bahsedilmiş
dizel c-hr de Toyota supriz yapabilirmi acaba
burda da BMW kökenli bir 1.5 Litre dizelden bahsedilmiş.
http://www.ototeknikveri.com/haber/7767/2018-toyota-auris-testte-gorundu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Eylül 06, 2016, 23:33:12 »
O zaman 1.5 3 silindir gelecek galiba :)
116D deki dizel :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #283 : Eylül 07, 2016, 09:57:22 »
O zaman 1.5 3 silindir gelecek galiba :)
116D deki dizel :)
şanzıman zf olmadıktan sonra 1.5 dizel sadece manuel olarak mı satacaklar acaba. chr toyotanın çıtasını yukarılara çıkardı artık tipsiz toyotaların işi zor.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #284 : Eylül 17, 2016, 12:11:42 »
toyota.com.tr de     toyota chr nin donanm seviyeleri ve motor seçenekleri belli oldu.  1.2 turbo benzinli manuel ve multidrive-s   1.8 hybrid .  beklediğimiz gibi 2 farklı motor seçeneği 3 farklı donanım seçeneği mevcut. advance, dynamic,  diamond şeklinde 3 farklı donanım seviyesi  ve 4.2 ve 4.4 seçenekler var.  başlangıç donanımı olan advance versiyonda 17" jantlar 8" dokunmatik ekran otomatik klima geri dönüş kamerası yokuş kalkış desteği hız sabitleyici mevcut. başlangıç donanımı için iyi sayılır. yanlız bagaj tarafında sıkıntı büyük. avrupa satışlarında 370 litre bagaj ve lastik tamir kiti ile satılan toyota c-hr.  türkiye satışında stepne ve yedek lastik ile satışa girdiği için bagaj 297 litre gibi komik bir rakama düşmüş durumda.  bu bagaj ile bu hedeflenen satış rakamlarına ulaşmak çok zor.  fiyat tahminlerinizi de biraz daha yukarı çıkartın bence çünkü aracın başlangıç donanım seviyesi fena değil. ama tabi bagaj gibi arka tarafın klostrofobik olması gibi eksiler de fiyatı makul tutabilir.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #285 : Eylül 18, 2016, 13:14:35 »
Aracın çıkış tarihi kasım ayı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #286 : Eylül 18, 2016, 19:09:02 »
Aracın çıkış tarihi kasım ayı mı?
.  Kasım başı diyorlar. Eylül 25 de seri üretim başlıyor.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Eylül 18, 2016, 21:06:08 »
Baz donanım özellikleri bile oldukça yeterli 1.2 turbo motorun vergi avantajıda bu araç için artı başlangıç fiyatı 70.000 civarı olursa kasıma kadar beklenir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Eylül 19, 2016, 17:38:45 »
İç hacim, bagaj hacmi vs. üzdü bunlar beni açıkcası. Beklentilerimi karşılamadı. Tasarımından başka hoşuma giden özellik yok maalesef.

Motor seçeneklerini sızma haberlerini okumuştum ama acaba diyordum kendimce. Onda da soru işaretleri var kafamda.

Corolladaki o arkadaki rahatlık koltuk diz mesafesi bu araçta olmayacak anlaşılan. 452 ltlik bagaj hacmine sahip, rahat bir Toyota Corolla'dan sonra kafama araç yenileme düşüncesi geçtiğinde CH-R'ye soru işaretiyle bakacağım.  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Eylül 19, 2016, 18:12:00 »
82 bin TL civarında olacaktır bence.
Beklenti neden bu kadar düşük anlamadım, 65-66 bin diyen var sanırım.Yokta daha neler.

Tiguan boşline 88 bin TL uyandırayım, hemde manueli, otomatiği 104 bin TL.

1,6 Auris Advance Otomatiğin 77 bin TL olduğu yerde CHR her türlü 80 den başlar.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #290 : Eylül 19, 2016, 19:43:04 »
Fiyatını neden açıklamazlar acaba.... bir ay içinde kıyamet falan mı kopacak... Toyota Türkiye'nin özensizliği artık midemi bulandırıyor.. dünyanın en büyüğü olan firmaya hiç yakışmıyor. Bu gidişle zaten elinden alırlar birinciliği.. araç Türkiye'de üretilir fiyatı ilk Hollanda da açıklanır. Etkinlikler İngiltere de yapılır. İtalya da yarışmada hediye edilir ( tabi Toyota bu aracı hybrid satmak istiyor tr de  bu vergilerle yılda 10 tane hybrid satamayacağını  biliyor o yüzden yönü vergi indirimi olan avrupa. Hem karlılığı daha daha fazla ) bende başlangıç donanımı görünce ucuz gelmeyeceği anladım. Bizde Suzuki vitara falan alırız be ne yapalım
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Eylül 19, 2016, 20:41:02 »
Türkiye de at arabasının üstüne Toyota amblemi koysa satacağını biliyor dertleri zayıf oldukları Avrupa piyasası.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #292 : Eylül 19, 2016, 22:26:50 »
Türkiye de at arabasının üstüne Toyota amblemi koysa satacağını biliyor dertleri zayıf oldukları Avrupa piyasası.
Türkiye de çok parlak sayılmaz Toyota.   vw neredeyse üçe katlıyor satışta.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Eylül 19, 2016, 22:41:22 »
Türkiye de çok parlak sayılmaz Toyota.   vw neredeyse üçe katlıyor satışta.
Türkiye pazarı hiçbir marka için önemli değil bana kalırsa yani şöyle önemli değil Toyota Türkiye de yılda en fazla 52bin araç sattı buda rekor rakamdı global satışa bakınca 52bin adet pek bişey ifade etmiyor bu sene diyelim 25bin araç sattı yarı yarıya satışlar düştü sizce bu düşüş global satışa bakınca toyota için önem taşırmı ? Aynı şey wv içinde geçerli ister türkiyede wv toyotayı 5e katlasın toyota yetkilileri bunu umursarmı. Neden böyle oluyor yine yüksek fiyatlar türkiyenin yılda toplam araç satış rakamları vs vs 80 milyonluk ülkede yılda toplamda 1 milyon araç satılmıyor bile her sene 1milyonu aşacağız öyle teşvikler böyle teşvikler gelecek die açıklamalar yapılıyor ama hepsi boş. Üretciler içinde Türkiye pazarı önem sırasını çok aşağıda bırakıyor. Toyota için ufak bir polonya bile türkiye pazarından daha önemli girin bir inceleyin ülkemizde üretilen corolla polonyada hangi donanımlarla satışa sunuluyor safety sence paketi bütün donanımlarda standart iken bizde opsiyon bile değil sonra çıkıp 100bin liraya kadar fiyat biçiyorlar bildiğiniz bizi soyuyorlar bu toyotanın satış stratejisi değil bütün markalarda türkiye için durum böyle neyse çok konuştum ama bu fiyatların bu seviyede olmasının sebebi a markası b markası değil hiç kimse chr pahalıymış bilmem neymiş kızmasın vergiler sağolsun olsun padişahım çokk yaşa diyelim ve susalım

Sent from my iPhone using Tapatalk
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #294 : Eylül 19, 2016, 23:40:38 »

Ben açıkçası sizin gibi düşünmüyorum. Türkiye bu haliyle bile Avrupa'da 6. Büyük satış rakamlarına bakarsanız. Yılda 10 milyon araç satmaya çalışan vw için Türkiye piyasası fevkalade önem arzediyor. Belki Türkiye satışları sayesinde Toyota yı global satışta bu yıl geçecek. Dizel skandalına rağmen dünya çapında satışın azalmadığı bir iki adet ülkeden biriydik. Ülkemizde otomobile uygulanan Vergiler konusu büyük bir yara  Devleti yöneten büyüklerimizin özellikle bazı büyük üreticiler tarafından yanlış yönlendirildiği apaçık ortada. Petrolü ithal eden bir ülkede Hybrid araç nasıl benzinli araçla aynı vergi diliminde olur  aklım almıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
[/quote]
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Eylül 23, 2016, 14:52:08 »
Facebook Toyota Türkiye hesabında satışı ne zaman çıkacağı sorusuna "Kasım ayının 2. yarısına doğru satışa sunulması planlanmaktadır." cevabı veriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Eylül 27, 2016, 11:29:22 »
.  Kasım başı diyorlar. Eylül 25 de seri üretim başlıyor.

Arkadaşlar, Seri üretim başladı ve birçok Avrupa ülkesinde satılmaya başlandı. Örnek vermek gerekirse Almanya vs. İlk başlarda bu araçla ilgili haberi ilk satışın Türkiye'de olacağı, yıl sonuna doğru Ekim ayına anca yetiştirip yıl başından sonra Avrupa'da satışına başlanacağı söylenmişti ama hepsi hikayeden ibaretmiş.

Toyota Gürses bayisi CH-R'nin başlangıç fiyatının 80 bin civarı olacağını söyledi nedeni ise Turbo motor olmasından dolayı. Aklınıza 1.3 motor Auris 54 bin tl civarında başlıyor, bu araçta en azından 70 binin üç aşağı beş yukarı olur düşüncesi olmasın benim gibi.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2016, 11:49:47
En yakın rakiplari qq değil,  Mazda CX3 ve Honda HRV .  Zaten ileri donanımda , Subcompact crossoverlar ile crossoverlar birbirine giriyor (fiyat anlamında-işlev ve hacim değil). Bir araç alacak insan bence qq ile C-HR arasında gitmez, çünkü iç hacim ve arka koltuk, bagaj ve görüş açısı , sitil olarak bu aracın qq ile yarışma ihtimali yok. Açıkçası ben böyle bir araç almaya kalktığımda  Mazda ve HONDA bayilerini ziyaret eder, CX3 ve HRV ile kıyaslama yaparım. Juke ile yapmam, qq ile de yapmam. Mazdaya bakıyorsunuz CX3 80'li rakamlardan başlıyor. Bu fiyat ile TR de satması imkansız, Honda HRV'de 89 bin tl lerde. Bunların BAZ donanımı yok, direkt dolu giriyor.
 Bu iki aracında altında kalması lazım bence baz fiyatının. O da 65 olamaz bence de, 70 ile falan başlayacaktır sanırım, Life donanımla çıkar, güvenlik paketi de koymazsa 65 e kadar çekebilir.
Adam akıllı dolu ve güvenlik paketli bir araç 80'den aşağı olmaz gibi.
O fiyatlara çıkınca da GOLF gibi, arkadan pek çok kendini kanıtlamış C segmenti araç skalaya giriyor. Bu aracı almak için çok fazla mantıksal düşünmemek lazım sanırım. Sevip , çok kıyaslama yapmadan alınabilecek bir araç.
http://www.caranddriver.com/toyota/c-hr

Modele bakış açınıza katılıyorum ama fiyatlandırma konusuna katılıyorum. Nedeni ise şöyle ilk başta çok güzel QQ, Mazda, Honda ayırımını yapmışsınız ama Juke 65 civarı, evet 65 olmaz ama 70 ile başlayacak diyorsunuz ama bence 70'in son rakamları daha muhtemel çünkü Juke, Capture gibi araçlardan daha ileri ama Mazda vergi avantajından yüksek kalıp, CH-R ise yerli üretim avantajını elinde tutsa bile Toyota yönetiminin genel bakışı diğer modellerinde de olduğu gibi (Corolla, Verso) fiyatı yüksek tutup tok satıcı modeli oynuyor olması. Bu modelin Avrupa tanıtımlarından aldığı yüksek adetli sipariş dönüşleri ve Amerika ihracatının da gündeme gelmesi ile üretilecek adetinde belli olması Toyota'nın fiyatlandırma konusunda daha rahat hareket edip yükseğe konumlandırmasını sağlayabilir. Her ne kadar Türkiye'de yılda 12-15 bin adetleri hedef olarak koysalar da ilk başlarda giriş fiyatı olarak tahminin 77-80 arası olacağı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2016, 12:50:51
Toyota sitesinden CH-R'nin donanım paketlerine baktım. Advance, Dynamic ve Diamond paketleri mevcut.

En boş paketi olan Advance'nin özelliklerini okuduğumda açıkçası beklentilerimin üstünde gördüm. Auris modelinin en boş paketine göre daha donanımlı olduğu açıkça gözüküyor. Başlıca en önemli özelliklerini sizle paylaşmak istiyorum ve hemde bu özelliklere göre fiyatlandırma konusunda tekrar düşüncelerimizi güncelleyebiliriz;

Advance Paket
Dış Donanım

Arka tavan spoyleri
Köpekbalığı yüzgeci tipi anten
Refakatçi aydınlatma (Follow me home)
Otomatik kapanan ön farlar
Otomatik yanan farlar
Yağmur sensörü
Tek tuş ile bagaj kapağı açabilme özelliği
Anahtar üzerinde bagaj açma tuşu
Elektrikli ayarlanabilen yan aynalar
Otomatik hız sabitleme sistemi (Cruise control)
Gündüz yanan LED farlar
LED arka fren lambaları
Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS), Fren Destek Sistem (BA), Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC)   
Römork Savrulma Kontrol Sistemi (TSC)   
Yokuşta Kalkış Desteği (HAC)   
Lastik Basınç Uyarı Sistemi (TPWS)
Geri Görüş Kamerası

İç Donanım

Elektronik park freni
Analog takometre
Kendinden kararan iç dikiz aynası
Çift bölgeli otomatik klima
Otomatik açma ve kapama özellikli camlar
2012 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Eylül 27, 2016, 13:40:01 »
Modele bakış açınıza katılıyorum ama fiyatlandırma konusuna katılıyorum. Nedeni ise şöyle ilk başta çok güzel QQ, Mazda, Honda ayırımını yapmışsınız ama Juke 65 civarı, evet 65 olmaz ama 70 ile başlayacak diyorsunuz ama bence 70'in son rakamları daha muhtemel çünkü Juke, Capture gibi araçlardan daha ileri ama Mazda vergi avantajından yüksek kalıp, CH-R ise yerli üretim avantajını elinde tutsa bile Toyota yönetiminin genel bakışı diğer modellerinde de olduğu gibi (Corolla, Verso) fiyatı yüksek tutup tok satıcı modeli oynuyor olması. Bu modelin Avrupa tanıtımlarından aldığı yüksek adetli sipariş dönüşleri ve Amerika ihracatının da gündeme gelmesi ile üretilecek adetinde belli olması Toyota'nın fiyatlandırma konusunda daha rahat hareket edip yükseğe konumlandırmasını sağlayabilir. Her ne kadar Türkiye'de yılda 12-15 bin adetleri hedef olarak koysalar da ilk başlarda giriş fiyatı olarak tahminin 77-80 arası olacağı.

Yorumuma bakarsanız, 'adam akıllı , dolu ve güvenlik paketi olan bir araç 80'den aşağı olmaz demişim. Active donanımlı Auris ve Corolla gibi bir baz model çıkartmayacakları da belli olduğuna göre, tahmin ettiğimiz gibi 80 bandında bir giriş fiyatı göreceğiz.76-79 bandından lansman girişi yapabilir. AR_GE maliyetini mutlaka bindirecekler. Önceki yorumuma ek olarak , aracı biraz araştırınca bu kanaate vardım.
bu araç , 20 yıldır devam eden Toyota teknolojisinden çok farklı . Hem motor,  hem karoser tasarımı, hem de bütün tasarım detayları yeni bir anlayışla ve mühendislikle ele alınıyor. Yani Toyota'nın söylediği bu.
Yani 2004 Corolla ,2007, 2012 Auris , 2016 Auris arasındaki 'makyaj' farklılıkları gibi değil bu yeni seri. Gerçekten farklı bir otomobil yapmışlar.
 Bu durum diğer otomobil markaları için de geçerli . Yeni nesil birşey yok aslında. Birkaç multimedya desteği, birkaç yazılımdan ibaret genel geliştirme detayları geçtiğimiz 15 yıldır.

Yeni nesil araçlar arasına girer mi bilmiyorum. Fakat Toyota yeni bir sayfa açıyorum diyor. Merakla bekliyorum test etmeyi.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #298 : Eylül 27, 2016, 16:42:19 »
Yorumuma bakarsanız, 'adam akıllı , dolu ve güvenlik paketi olan bir araç 80'den aşağı olmaz demişim. Active donanımlı Auris ve Corolla gibi bir baz model çıkartmayacakları da belli olduğuna göre, tahmin ettiğimiz gibi 80 bandında bir giriş fiyatı göreceğiz.76-79 bandından lansman girişi yapabilir. AR_GE maliyetini mutlaka bindirecekler. Önceki yorumuma ek olarak , aracı biraz araştırınca bu kanaate vardım.
bu araç , 20 yıldır devam eden Toyota teknolojisinden çok farklı . Hem motor,  hem karoser tasarımı, hem de bütün tasarım detayları yeni bir anlayışla ve mühendislikle ele alınıyor. Yani Toyota'nın söylediği bu.
Yani 2004 Corolla ,2007, 2012 Auris , 2016 Auris arasındaki 'makyaj' farklılıkları gibi değil bu yeni seri. Gerçekten farklı bir otomobil yapmışlar.
 Bu durum diğer otomobil markaları için de geçerli . Yeni nesil birşey yok aslında. Birkaç multimedya desteği, birkaç yazılımdan ibaret genel geliştirme detayları geçtiğimiz 15 yıldır.

Yeni nesil araçlar arasına girer mi bilmiyorum. Fakat Toyota yeni bir sayfa açıyorum diyor. Merakla bekliyorum test etmeyi.
otomobil dünyası için olmasa da toyota için dizayn, yeni platform, turbo motor (auris 2015 yılından beri kullanıyor) aydınlatma teknolojileri, başlangıç için yüksek donanım, malzeme kalitesi hissi açılarından bir ilk. turbo motorun performansı vag gurubun 1.2 tsi den daha iyi 1.4 tsi  125 beygirlik versiyona  yakın bir performans verdiği test edenler tarafından yorumlanıyor. bu aracı yolda gören otomobil dünyasını çok fazla takip etmeyen kullanıcılar toyota olduğuna inanmakta güçlük çekeceklerdir. yeni nesil tnga platformun aracın mukavemetini, yol tutuşunu arttırdığı yeni prius taki yorumlardan anlıyoruz. türkiye de başarılı olması için öncelikle çok yüksek fiyat ile gelmemesi gerekiyordu ki artık bu hayal başlangı 75.000 altında olması imkansız gibi.... arka taraftaki yolcuların basık ve klostrofobik ortamdan etkilenecek olması, bagajın yaris kadar olması müşteri algısını etkileyecek ve satışları düşürecektir. aynı fiyatra gider QQ alırım diyecektir müşteri haklı olarak.  toyota avrupada bu aracın çok satacağından emin. yeni suv dizaynı ve toyota markasının hybrid atağı ile avrupadaki vergi indirimi sayesinde yılda 130.000 adet üretilmesi düşünülen bu aracın satış problemi yaşamaması anlamına geliyor.  tok satıcımız toyota yine bizi üzecek ....
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Eylül 27, 2016, 16:59:18 »
Hybrid modelin fiyatı ne olur bir öngörüsü ya da bilgisi olan var mı?