0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.yenimodelarabalar.com/2018-toyota-auris-testlere-devam-ediyor-22530.htmlhaberde auris için yeni 1.5lt dizel motordan bahsedilmiş dizel c-hr de Toyota supriz yapabilirmi acaba
O zaman 1.5 3 silindir gelecek galiba 116D deki dizel
Aracın çıkış tarihi kasım ayı mı?
Türkiye de at arabasının üstüne Toyota amblemi koysa satacağını biliyor dertleri zayıf oldukları Avrupa piyasası.
Türkiye de çok parlak sayılmaz Toyota. vw neredeyse üçe katlıyor satışta.
. Kasım başı diyorlar. Eylül 25 de seri üretim başlıyor.
En yakın rakiplari qq değil, Mazda CX3 ve Honda HRV . Zaten ileri donanımda , Subcompact crossoverlar ile crossoverlar birbirine giriyor (fiyat anlamında-işlev ve hacim değil). Bir araç alacak insan bence qq ile C-HR arasında gitmez, çünkü iç hacim ve arka koltuk, bagaj ve görüş açısı , sitil olarak bu aracın qq ile yarışma ihtimali yok. Açıkçası ben böyle bir araç almaya kalktığımda Mazda ve HONDA bayilerini ziyaret eder, CX3 ve HRV ile kıyaslama yaparım. Juke ile yapmam, qq ile de yapmam. Mazdaya bakıyorsunuz CX3 80'li rakamlardan başlıyor. Bu fiyat ile TR de satması imkansız, Honda HRV'de 89 bin tl lerde. Bunların BAZ donanımı yok, direkt dolu giriyor. Bu iki aracında altında kalması lazım bence baz fiyatının. O da 65 olamaz bence de, 70 ile falan başlayacaktır sanırım, Life donanımla çıkar, güvenlik paketi de koymazsa 65 e kadar çekebilir. Adam akıllı dolu ve güvenlik paketli bir araç 80'den aşağı olmaz gibi. O fiyatlara çıkınca da GOLF gibi, arkadan pek çok kendini kanıtlamış C segmenti araç skalaya giriyor. Bu aracı almak için çok fazla mantıksal düşünmemek lazım sanırım. Sevip , çok kıyaslama yapmadan alınabilecek bir araç.http://www.caranddriver.com/toyota/c-hr
Modele bakış açınıza katılıyorum ama fiyatlandırma konusuna katılıyorum. Nedeni ise şöyle ilk başta çok güzel QQ, Mazda, Honda ayırımını yapmışsınız ama Juke 65 civarı, evet 65 olmaz ama 70 ile başlayacak diyorsunuz ama bence 70'in son rakamları daha muhtemel çünkü Juke, Capture gibi araçlardan daha ileri ama Mazda vergi avantajından yüksek kalıp, CH-R ise yerli üretim avantajını elinde tutsa bile Toyota yönetiminin genel bakışı diğer modellerinde de olduğu gibi (Corolla, Verso) fiyatı yüksek tutup tok satıcı modeli oynuyor olması. Bu modelin Avrupa tanıtımlarından aldığı yüksek adetli sipariş dönüşleri ve Amerika ihracatının da gündeme gelmesi ile üretilecek adetinde belli olması Toyota'nın fiyatlandırma konusunda daha rahat hareket edip yükseğe konumlandırmasını sağlayabilir. Her ne kadar Türkiye'de yılda 12-15 bin adetleri hedef olarak koysalar da ilk başlarda giriş fiyatı olarak tahminin 77-80 arası olacağı.
Yorumuma bakarsanız, 'adam akıllı , dolu ve güvenlik paketi olan bir araç 80'den aşağı olmaz demişim. Active donanımlı Auris ve Corolla gibi bir baz model çıkartmayacakları da belli olduğuna göre, tahmin ettiğimiz gibi 80 bandında bir giriş fiyatı göreceğiz.76-79 bandından lansman girişi yapabilir. AR_GE maliyetini mutlaka bindirecekler. Önceki yorumuma ek olarak , aracı biraz araştırınca bu kanaate vardım.bu araç , 20 yıldır devam eden Toyota teknolojisinden çok farklı . Hem motor, hem karoser tasarımı, hem de bütün tasarım detayları yeni bir anlayışla ve mühendislikle ele alınıyor. Yani Toyota'nın söylediği bu.Yani 2004 Corolla ,2007, 2012 Auris , 2016 Auris arasındaki 'makyaj' farklılıkları gibi değil bu yeni seri. Gerçekten farklı bir otomobil yapmışlar. Bu durum diğer otomobil markaları için de geçerli . Yeni nesil birşey yok aslında. Birkaç multimedya desteği, birkaç yazılımdan ibaret genel geliştirme detayları geçtiğimiz 15 yıldır.Yeni nesil araçlar arasına girer mi bilmiyorum. Fakat Toyota yeni bir sayfa açıyorum diyor. Merakla bekliyorum test etmeyi.