0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yerli yapım olduğu için fiyatlar bir nebze uygun olabilir ama hibrit 2016 model bir araçta da Capture ile Juke dan biraz fazla olup C-HR nin 70.000tl den başlayacağını düşünüyorum..
o zaman fiyat/performans konusunda geride kalır bence. Ebatlarına ve tasarımına baktığımda Juke ve capture ilk rakibi gibi görünüyor. Başlangıç fiyatı 60-63 gibi olursa bence ciddi anlamda çok satar.Fakat QQ fiyatlarında (78 -79) çıkarsa , bence satışları vasat kalır. Çünkü o segmentte çok rakibi var. O fiyatlara çıkınca alınabilecek çok fazla kaliteli otomobil var. Ama 60dan başlarsa patlar, sallar piyasayı.
Ebatlarına bakarsanız juke ve captur dan büyük QQ den biraz küçük. b-c arası bir cupe suv. ben fiyat olarak juke fiyatlarından daha yüksek bekliyorum. temmuz ayı nissan kampanyasında 58.700 tl gibi bir fiyata juke 1.6 visia benzinli otomatik alınabiliyor. juke fiyatları güzel, bu rekabetçi fiyatlarla gelse toyota C-HR sadece 1.2 turbo motor seçeneği ile bile satış başarısı yakalayabilir. ancak toyota fiyat konusunda QQ baz alacaktır muhtemelen. toyota muhtemelen tok satıcıyı oynayacak yine.... ( araç tüm avrupada beğenildi, sipariş rakamları yüksek, Amerikaya bile ihraç edilecek, satılır mı derdi yok ) Toyota Türkiye Corolla'da Toyota Safety Sense donanımlarını türkiye satışında sunmayan zihniyet, bakalım C-HR de sunacak mı ( tabiki sunmayacak) Bayram tatilinde 120 kişi trafik kazalarına kurban gitti. sakat kalanlar ve yararılar da cabası... Biz tüketiciler bu kadar cahil olduktan sonra daha çok ölürüz!!!!
En yakın rakiplari qq değil, Mazda CX3 ve Honda HRV . Zaten ileri donanımda , Subcompact crossoverlar ile crossoverlar birbirine giriyor (fiyat anlamında-işlev ve hacim değil). Bir araç alacak insan bence qq ile C-HR arasında gitmez, çünkü iç hacim ve arka koltuk, bagaj ve görüş açısı , sitil olarak bu aracın qq ile yarışma ihtimali yok. Açıkçası ben böyle bir araç almaya kalktığımda Mazda ve HONDA bayilerini ziyaret eder, CX3 ve HRV ile kıyaslama yaparım. Juke ile yapmam, qq ile de yapmam. Mazdaya bakıyorsunuz CX3 80'li rakamlardan başlıyor. Bu fiyat ile TR de satması imkansız, Honda HRV'de 89 bin tl lerde. Bunların BAZ donanımı yok, direkt dolu giriyor. Bu iki aracında altında kalması lazım bence baz fiyatının. O da 65 olamaz bence de, 70 ile falan başlayacaktır sanırım, Life donanımla çıkar, güvenlik paketi de koymazsa 65 e kadar çekebilir. Adam akıllı dolu ve güvenlik paketli bir araç 80'den aşağı olmaz gibi. O fiyatlara çıkınca da GOLF gibi, arkadan pek çok kendini kanıtlamış C segmenti araç skalaya giriyor. Bu aracı almak için çok fazla mantıksal düşünmemek lazım sanırım. Sevip , çok kıyaslama yapmadan alınabilecek bir araç.http://www.caranddriver.com/toyota/c-hr
Benim beklentim,Başlangıç fiyatının 70000 TlFull fiyatının 95/105000 Tl civarı olması.
Yemek ısmarlama varsa başlangıç 69.500 full 109.500 Kaybeden Corolla Clupte yemek ısmarlar
En baz modelinde 1.2 turbo motor varmı acaba eğer fiyatlar uyğun olursa aracımı değiştirebilirim.SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi