0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.sabah.com.tr/Otomobil/2014/09/18/iste-en-cok-satilan-otomobilAynı dönemde trafiğe kaydı yapılan 62 bin 840 otomobilin yüzde 14,4'ü Volkswagen, yüzde 13,4'ü Renault, yüzde 9,7'si Ford, yüzde 7,1'i Fiat, yüzde 7'si Hyundai, yüzde 6,2'si Opel, yüzde 6,1'i Toyota, yüzde 5'i Dacia, yüzde 4,5'i Mercedes-Benz, yüzde 4,2'si BMW olurken, yüzde 22,4'ü diğer markalardan oluştu.
Satılan araçların %62,9'unun beyaz renk olması da dikkat çekici. Bunların çoğu opaktır tahminim. Cilacıların piyasası daralıyor mu acaba Hani beyaz renkte cila kendini göstermez diye yanlış bir inanış var.
Satılan araçların yüzde 62,9'unun beyaz olmasına bende bir anlam veremedim. Millet olarak bir şeye taktık mı takıyoruz herhalde. Son kasa corollanın da beyaz dışında bir rengini görmek çok zor. Zevkler ve renkler tartışılmaz denir ama bence beyaz seçiminde başkaca etkenler var. Güneş yanığı olmaması, ikinci elde tutması gibi nedenlerle beyaz istemeyenlerde alırken beyaz seçiyorlar herhalde.
vw'e gıcık oluyorum. ya bir ülkede bir marka bu kadar ilahlaştırılır mı?? yok vw söyle yok vw boyle. tamam alman eyvallah ama normal orta sınıf bir binek arabasından fazlası değil. cc'yi fln ayrı tutuyorum ama o paralara o araba yazık. adamların bayiiye gidiorum diyor ki su fiyat )sımdı tam hatrlamıorum nisan mayıs gibi gittiydim herhalde) ee bu bu özellikler olursa haa o zaman kazıgın boyutu buyuyor dur hesaplayayım dıyor. sonra beklıosun hesaplıyor su kadar kazık sokucaz dıye. tamam razıyım dıyorsun. dıyor ki yok sımdı olmaz sıparıs alıyoruz araba elinize daha sonra gecıcek. çüş yani çüşşş!!!
Sorun VW'de değil. Sorun VW'e bulunmaz Hint kumaşı muamelesi yapan, sonradan görme kullanıcılarda. VW kullanıcıları arasında elbette bilinçli insanlar da var. Onları hariç tutuyorum elbette
Avrupadaki arac kalitesiyle ulkemizdeki arac kalitesi bir mi ? Wv burda iyiyse suc digerlerinin iyi olamamasinda
Bence kalite farkı yok. Çin, Hindistan gibi bir ülke olsaydık kalite farkı olabilirdi belki. En fazla donanım farkı vardır herhalde. Hatta bir yerde okumustum. Türkiye'ye gelen premium marka araçların süspansiyonları vs. bizim bozuk yollarımıza dayansin diye daha kaliteli olarak üretiliyormus.
Daha neler....
Üçüncü sınıf dünya ülkesi değiliz bence. [emoji4] Bence kalite farkı yok. Mesela Mercedes'te böyle bir durum yok bence. Mercedes-Benz gibi bir firma bu yüzden itibar kaybetmek istemeyecektir.