0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ama şöyle de bir durumu göz ardı etmemek lazım, biz orta gelirli , vw , toyota, honda tarzı markalar tercih eden insanlar, yoğunlukla apartman ve sitelerde yaşıyorlar, dolayısıyla otoparklara park etmek durumundayız araçlarımızı, bu sebepten ötürü, kapı çarpma, yanından bisiklet veya pazar arabası geçerken çizilme gibi bir sürü olasılık varki, mutlaka yaşanan şeyler bunlar. Koyu renk araç tercih edilme durumunda bu kusurlar çok ciddi şekilde görünüyor. Ama beyaz renkte bunlar tolere edilebiliyor, özellikle ince çizikler çok kolay gideriliyor. Ben tamamen bu sebepten ötürü beyaz araç satın aldım, boya kusurları az gözüksün diye. Yoksa kapının önünde babama ait ama benim sırtımda olan siyah bir araçta mevcut. 5-6 sene önce, şöför kapısına , birisi MERVE ismini kazıdı büyük harflerle, bizim araç 6 yıldır, ayan beyan merve ye sponsor, sürekli reklamını yapıyoruz. Birde şu var psikolojik olarak bakıldığında, bir psikopata , koyu renk arabayı çizmek, her zaman daha fazla mutluluk verir, çünkü emeğini fazlasıyla , belirgin çekilde alacaktır. Bunu geçen yıl beylikdüzü civarında yaşadım. Bir takım sokak insanı, yol üzerinde bulunan 6-7 aracı çizmişler, 1 taneside benimki, benimkinde 1 metre kadar çizip sıkılmışlar , koyu renk araçları genelde komple çizmişler, hatta bazılarına 2-3 sıra geçmişler. Velhasıl kelam, bizim vatandaşımızında kafasında yer etmiş, beyaz araba kolay satılır ve kusur belli etmez düşüncesi sebebiyle her zaman çok satılıyor. Bu takıntıdan çok korku.Benimde kapalı garajım, ve kendi aracımın yanında, dağa bayıra koşturacağım, bi b segmenti 2.el dizelim olsa, bende kesinlikle beyaz tercih etmem.