0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anliyorum
Beni anlayan birisi çıktı. [emoji2]
Bence kalite farkı yok. Çin, Hindistan gibi bir ülke olsaydık kalite farkı olabilirdi belki. En fazla donanım farkı vardır herhalde. Hatta bir yerde okumustum. Türkiye'ye gelen premium marka araçların süspansiyonları vs. bizim bozuk yollarımıza dayansin diye daha kaliteli olarak üretiliyormus.
Vw grubu o rakamları hakediyor kim ne derse desin bazı gerçekleri görmezden gelmemeli..Toyota halen daha cam modüllerine ışık koymuyor adam akıllı dizeli yok tamam sağlam ama vasat bi mazda opel ford toyota halen daha bi dsg(sorunsuz 6 ileri dsg) gibi şanzıman üretemiyor,sonrada vw pahalı dünyanın parasını çekiyor kusura bakmayında iş karşılaştırmaya gelince donanım-kullanım ikinci el vs.olarak arada ki o 5-10 binliralık farka fazlasıyla değiyor.Ha fanatiklik yapmıyorum.Ama diğer markaları baz alırsak vw grubu hep bir adım önde gidiyor duruş tokluk donanım herşeyi sayabiliriz.. Fakat şuda bir gerçek satış politikası servis ağı ilgi alaka berbat..Diğer markalar piyasaya sundukları araçlarda farklılığa gitmediği sürece böylede gider..Renk konusundan önceden beyazın yüzüne bakılmazdı (tofaş şaYin hariç) şimdi ise prim yapar oldu meret..
Emre abicim DSG yi biraz araştırmanızı öneririm..Parantez içinde 6 ileri olanlardan bahsettim..Sorunlular 7 ileri olanlar..Çoğu arkadaşımda 300-400 bin km yi devirmiş dsg kullananlar var sıkıntı sıfır..Bende MMT vardı 80 binde ki araba bizi illallah ettirdi ki bu sorun kronik..
Sorun kuru kavramalı 7 ileri olanlarda...Ama şuan dediğiniz gibi ısrarla 7 ileri çıkarıyor sebep bana biraz servis ağına katkı sağlamak gibi geliyor ama tam olarak amaç nedir bilinmez..Birazda şans meselesi kimisi dağ taş demeden vurur tepesine çıkar sorun çıkarmaz..Ama kimiside sakınan göze çöp batar misali sıkıntı çeker..Ama ben dsg nin 6 ileri olanlarında tsi olsun fsi olsun düz motorları olsun sıkıntı çekenine çok az rastladım..Kul yapımı illa ki sorun çıkarıcak..Mesela en sorunsuz şanzıman tipi audide ki multitronik bitmeyen bir şanzıman..Vw araçlarından dolayı parasını hakediyor,vw bir tek satış politikası ve sonrasındaki servis ağından dolayı haketmiyor demek daha doğru olur..Ama şöyle bir gerçekte var ki tsi ler ilk çıktıklarında çoğunda yağ yakma problemleri vardı ve vw firması çoğu aracın motorunu sandık motor olarak garantiden değişti..Bu tip durumlar şimdi pek fazla yaşanmadığı için müşteriyi pek takmıyorlar artık olay bu..Yoksa zamanında yapması gerekeni yaptı bir toyota gibi..
Alper kardeş sorunlu olan dsg gerçekten hangisi bir çok görüş var 7 ileri kuru kavrama mı 6 ileri yağlı olan mı? Bu konudan bende çok muzdaripim nedeni ise 7 ileri dsg Skoda Yeti yeni aldım araç şu an 1500 km de ısrarla manuel istedim bayide ve ellerinde yoktu ve manuel gelmeyeceğini söylediler yeni araçlarda.
sorun 7 ilerilerde fakat bu sizi korkutmasın. eskisi gibi fazla sorun yaşayanı duymuyoruz artık ayrıca şanzıman yazılımı güncellemesi için sizi ara sıra servise çağıracaklardır. bazı güncellemelerden sonra aracın gidişi ve pedal tepkileri olumlu yönde değişecektir; zamanla gözlemlersiniz. sürekli diken üstünde olursanız araçtan zevk alamazsınız. siz aracınıza bakın, o da size bakar.
Teşekkürler serviste yeni nesil dsg 7 de pek sorun yaşanmadığını söylediler. Israrla dsg 7 satıyorlar ve aracın torku 250 nm'ye kadar olanlarda bir problem çıkarmadığını söylüyorlar. İnternette araştırınca mekatronik ve kavrama sorunu yaşayan bir çok kullanıcı şikayeti var. Yüksek torklu araçlarda dsg 6 kullanılıyor sanırım Volkwagen problemlerin çoğunu çözmüş olmalı ki bütün araçlarında ve Seat Skoda grubunda kullanıyor.
Evet, Dsg 7 de sorun olmadığı söyleniyor. Bu arada Dsg garanti süresini uzatmışlar galiba.
DSG deyince bir acaba... aklıma gelmiyor değil.
Aynen açıkçası benimde tereddütlerim var fakat müthiş konforlu ve ekonomik bir şanzıman vites geçişleri kesinlikle hissedilmiyor 7 aracımın hepsi manuel vitesti bu dsg ama ne kadar konforlu olsa da tercihim manuel vitestir aracın düz vitesi olmadığından mecburen aldık artık şimdilik çok memnunum.