Gönderen Konu: İşte en çok satılan otomobil  (Okunma sayısı 5706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: İşte en çok satılan otomobil
« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2014, 17:30:49 »
Anliyorum
Beni anlayan birisi çıktı. [emoji2]

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2014, 17:30:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 24, 2014, 17:31:43 »
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Eylül 24, 2014, 17:32:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '92
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 25, 2014, 12:01:00 »
Bence kalite farkı yok. Çin, Hindistan gibi bir ülke olsaydık kalite farkı olabilirdi belki. En fazla donanım farkı vardır herhalde.

Hatta bir yerde okumustum. Türkiye'ye gelen premium marka araçların süspansiyonları vs. bizim bozuk yollarımıza dayansin diye daha kaliteli olarak üretiliyormus.

aynen ornek citröen. ilk kasaları mesela avrupaya gore yapıldıgı ıcın amortisörleri yumusaktı. daha sonrakilerde daha sert yapıldı.
VAZGEÇMEDİĞİN SÜRECE YENİLMİŞ SAYILMAZSIN !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 25, 2014, 17:23:46 »
Vw grubu o rakamları hakediyor kim ne derse desin bazı gerçekleri görmezden gelmemeli..Toyota halen daha cam modüllerine ışık koymuyor adam akıllı dizeli yok tamam sağlam ama vasat bi mazda opel ford toyota halen daha bi dsg(sorunsuz 6 ileri dsg) gibi şanzıman üretemiyor,sonrada vw pahalı dünyanın parasını çekiyor kusura bakmayında iş karşılaştırmaya gelince donanım-kullanım ikinci el vs.olarak arada ki o 5-10 binliralık farka fazlasıyla değiyor.Ha fanatiklik yapmıyorum.Ama diğer markaları baz alırsak vw grubu hep bir adım önde gidiyor duruş tokluk donanım herşeyi sayabiliriz..
     Fakat şuda bir gerçek satış politikası servis ağı ilgi alaka berbat..Diğer markalar piyasaya sundukları araçlarda farklılığa gitmediği sürece böylede gider..
Renk konusundan önceden beyazın yüzüne bakılmazdı (tofaş şaYin hariç) şimdi ise prim yapar oldu meret..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 25, 2014, 17:55:50 »
Vw grubu o rakamları hakediyor kim ne derse desin bazı gerçekleri görmezden gelmemeli..Toyota halen daha cam modüllerine ışık koymuyor adam akıllı dizeli yok tamam sağlam ama vasat bi mazda opel ford toyota halen daha bi dsg(sorunsuz 6 ileri dsg) gibi şanzıman üretemiyor,sonrada vw pahalı dünyanın parasını çekiyor kusura bakmayında iş karşılaştırmaya gelince donanım-kullanım ikinci el vs.olarak arada ki o 5-10 binliralık farka fazlasıyla değiyor.Ha fanatiklik yapmıyorum.Ama diğer markaları baz alırsak vw grubu hep bir adım önde gidiyor duruş tokluk donanım herşeyi sayabiliriz..
     Fakat şuda bir gerçek satış politikası servis ağı ilgi alaka berbat..Diğer markalar piyasaya sundukları araçlarda farklılığa gitmediği sürece böylede gider..
Renk konusundan önceden beyazın yüzüne bakılmazdı (tofaş şaYin hariç) şimdi ise prim yapar oldu meret..
Alper bey DSG ye bu kadar guvenmeyin.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 25, 2014, 18:13:48 »
Emre abicim DSG yi biraz araştırmanızı öneririm..Parantez içinde 6 ileri olanlardan bahsettim..Sorunlular 7 ileri olanlar..
Çoğu arkadaşımda 300-400 bin km yi devirmiş dsg kullananlar var sıkıntı sıfır..
Bende MMT vardı 80 binde ki araba bizi illallah ettirdi ki bu sorun kronik..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 25, 2014, 18:26:49 »
Emre abicim DSG yi biraz araştırmanızı öneririm..Parantez içinde 6 ileri olanlardan bahsettim..Sorunlular 7 ileri olanlar..
Çoğu arkadaşımda 300-400 bin km yi devirmiş dsg kullananlar var sıkıntı sıfır..
Bende MMT vardı 80 binde ki araba bizi illallah ettirdi ki bu sorun kronik..

Alper kardeş sorunlu olan dsg gerçekten hangisi bir çok görüş var 7 ileri kuru kavrama mı 6 ileri yağlı olan mı? Bu konudan bende çok muzdaripim nedeni ise 7 ileri dsg Skoda Yeti yeni aldım araç şu an 1500 km de ısrarla manuel istedim bayide ve ellerinde yoktu ve manuel gelmeyeceğini söylediler yeni araçlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 25, 2014, 18:38:56 »
Bence şu anda parasını hakeden bir marka veya araç yok.

Hele ki VW parasını en hak etmeyen firmalardan biri bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 25, 2014, 18:46:14 »
Sorun kuru kavramalı 7 ileri olanlarda...Ama şuan dediğiniz gibi ısrarla 7 ileri çıkarıyor sebep bana biraz servis ağına katkı sağlamak gibi geliyor ama tam olarak amaç nedir bilinmez..Birazda şans meselesi kimisi dağ taş demeden vurur tepesine çıkar sorun çıkarmaz..Ama kimiside sakınan göze çöp batar misali sıkıntı çeker..Ama ben dsg nin 6 ileri olanlarında tsi olsun fsi olsun düz motorları olsun sıkıntı çekenine çok az rastladım..Kul yapımı illa ki sorun çıkarıcak..Mesela en sorunsuz şanzıman tipi audide ki multitronik bitmeyen bir şanzıman..

Vw araçlarından dolayı parasını hakediyor,vw bir tek satış politikası ve sonrasındaki servis ağından dolayı haketmiyor demek daha doğru olur..
Ama şöyle bir gerçekte var ki tsi ler ilk çıktıklarında çoğunda yağ yakma problemleri vardı ve vw firması çoğu aracın motorunu sandık motor olarak garantiden değişti..Bu tip durumlar şimdi pek fazla yaşanmadığı için müşteriyi pek takmıyorlar artık olay bu..Yoksa zamanında yapması gerekeni yaptı bir toyota gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 25, 2014, 19:51:35 »
Sorun kuru kavramalı 7 ileri olanlarda...Ama şuan dediğiniz gibi ısrarla 7 ileri çıkarıyor sebep bana biraz servis ağına katkı sağlamak gibi geliyor ama tam olarak amaç nedir bilinmez..Birazda şans meselesi kimisi dağ taş demeden vurur tepesine çıkar sorun çıkarmaz..Ama kimiside sakınan göze çöp batar misali sıkıntı çeker..Ama ben dsg nin 6 ileri olanlarında tsi olsun fsi olsun düz motorları olsun sıkıntı çekenine çok az rastladım..Kul yapımı illa ki sorun çıkarıcak..Mesela en sorunsuz şanzıman tipi audide ki multitronik bitmeyen bir şanzıman..

Vw araçlarından dolayı parasını hakediyor,vw bir tek satış politikası ve sonrasındaki servis ağından dolayı haketmiyor demek daha doğru olur..
Ama şöyle bir gerçekte var ki tsi ler ilk çıktıklarında çoğunda yağ yakma problemleri vardı ve vw firması çoğu aracın motorunu sandık motor olarak garantiden değişti..Bu tip durumlar şimdi pek fazla yaşanmadığı için müşteriyi pek takmıyorlar artık olay bu..Yoksa zamanında yapması gerekeni yaptı bir toyota gibi..

Bence de Yeti fiyat ve performans olarak parasını gerçekten hak ediyor ki o fiyatlara muadili bir araç yok. Dsg konusunda ise gerçekten çok konforlu fakat inşallah ilerleyen km de sorun çıkarmaz Skoda servisleri bu konuda biraz daha iyi garantiniz bitmiş olsa bile iyi niyet garantisi falan diyorlar bende garantisini 500 tl fark ödeyerek 3 yıl sınırsız km ye çıkardım ve çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum şimdilik 1500 km de çok memnunum. Manuel vites gelmeyecek olması tuhafıma gitti ve Skoda genel merkezine beni aradıklarında bu şikayetimi bildirdim yani Türkiyede manuel vites Yeti bulamadık maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 25, 2014, 20:18:07 »
Alper kardeş sorunlu olan dsg gerçekten hangisi bir çok görüş var 7 ileri kuru kavrama mı 6 ileri yağlı olan mı? Bu konudan bende çok muzdaripim nedeni ise 7 ileri dsg Skoda Yeti yeni aldım araç şu an 1500 km de ısrarla manuel istedim bayide ve ellerinde yoktu ve manuel gelmeyeceğini söylediler yeni araçlarda.

sorun 7 ilerilerde fakat bu sizi korkutmasın. eskisi gibi fazla sorun yaşayanı duymuyoruz artık ayrıca şanzıman yazılımı güncellemesi için sizi ara sıra servise çağıracaklardır. bazı güncellemelerden sonra aracın gidişi ve pedal tepkileri olumlu yönde değişecektir; zamanla gözlemlersiniz. sürekli diken üstünde olursanız araçtan zevk alamazsınız. siz aracınıza bakın, o da size bakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 25, 2014, 21:10:03 »
sorun 7 ilerilerde fakat bu sizi korkutmasın. eskisi gibi fazla sorun yaşayanı duymuyoruz artık ayrıca şanzıman yazılımı güncellemesi için sizi ara sıra servise çağıracaklardır. bazı güncellemelerden sonra aracın gidişi ve pedal tepkileri olumlu yönde değişecektir; zamanla gözlemlersiniz. sürekli diken üstünde olursanız araçtan zevk alamazsınız. siz aracınıza bakın, o da size bakar.

Teşekkürler serviste yeni nesil dsg 7 de pek sorun yaşanmadığını söylediler. Israrla dsg 7 satıyorlar ve aracın torku 250 nm'ye kadar olanlarda bir problem çıkarmadığını söylüyorlar. İnternette araştırınca mekatronik ve kavrama sorunu yaşayan bir çok kullanıcı şikayeti var. Yüksek torklu araçlarda dsg 6 kullanılıyor sanırım Volkwagen problemlerin çoğunu çözmüş olmalı ki bütün araçlarında ve Seat Skoda grubunda kullanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 26, 2014, 13:24:11 »
Teşekkürler serviste yeni nesil dsg 7 de pek sorun yaşanmadığını söylediler. Israrla dsg 7 satıyorlar ve aracın torku 250 nm'ye kadar olanlarda bir problem çıkarmadığını söylüyorlar. İnternette araştırınca mekatronik ve kavrama sorunu yaşayan bir çok kullanıcı şikayeti var. Yüksek torklu araçlarda dsg 6 kullanılıyor sanırım Volkwagen problemlerin çoğunu çözmüş olmalı ki bütün araçlarında ve Seat Skoda grubunda kullanıyor.

Evet, Dsg 7 de sorun olmadığı söyleniyor. Bu arada Dsg garanti süresini uzatmışlar galiba.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 26, 2014, 15:13:51 »
Evet, Dsg 7 de sorun olmadığı söyleniyor. Bu arada Dsg garanti süresini uzatmışlar galiba.
Evet üçüncü nesil DSG'ler ile beraber sorunlar azaldı.

Birde yanlış bilmiyorsam garanti bitiminden sonra da gereken onarım ve değişim masraflarının büyük bir miktarı Doğuş tarafından karşılanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 26, 2014, 16:00:11 »
DSG deyince bir acaba... aklıma gelmiyor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 26, 2014, 16:03:24 »
DSG deyince bir acaba... aklıma gelmiyor değil.
Halen daha tereddütsüz olarak tercih edilecek bir şanzıman olmamakla beraber eskisi kadar sorunlu değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 26, 2014, 17:56:02 »
Aynen açıkçası benimde tereddütlerim var fakat müthiş konforlu ve ekonomik bir şanzıman vites geçişleri kesinlikle hissedilmiyor 7 aracımın hepsi manuel vitesti bu dsg ama ne kadar konforlu olsa da tercihim manuel vitestir aracın düz vitesi olmadığından mecburen aldık artık şimdilik çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 26, 2014, 18:01:52 »
Aynen açıkçası benimde tereddütlerim var fakat müthiş konforlu ve ekonomik bir şanzıman vites geçişleri kesinlikle hissedilmiyor 7 aracımın hepsi manuel vitesti bu dsg ama ne kadar konforlu olsa da tercihim manuel vitestir aracın düz vitesi olmadığından mecburen aldık artık şimdilik çok memnunum.
Bence endiselenmenize gerek yok.

Sadece biraz daha dikkatlice kullanırsanız bence bir sıkıntı çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 26, 2014, 18:02:06 »
Bence endiselenmenize gerek yok.

Sadece biraz daha dikkatlice kullanırsanız bence bir sıkıntı çıkarmaz.