Gönderen Konu: Toyota Auris VS Hyundai İ30  (Okunma sayısı 13277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Toyota Auris VS Hyundai İ30
« : Eylül 09, 2014, 00:21:33 »
Arkadaşlar uzun zamandır beklediğim bir konuydu.Otopark ekibi var aramızda takip edenler mutlak vardır ki bu test beni çok şaşırttı ve obektif gelmedi aççıkcası bu konuda sizin düşüncelerinizide merak ediyorum malesef link koyucam umarım site yönetimi için bir sııkıntı teşkil etmez.
1. 2013 Hyundai i30 1.6 CRDi Elite

Motor: 1582 cc, 4 silindirli turbo dizel
Güç: 128 hp @ 4000 d/d
Tork: 260 Nm @ 1900 – 2750 d/d
Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
0-100 km/s: 11,7 sn
Son hız: 190 km/s
Test tüketimi: Ortalama 8 litre/100 km
Ağırlık: 1495 kg
Bagaj hacmi: 378 litre
Fiyat: 73.350 TL
+ Kadranların ortasındaki ekranın çözünürlüğü
+ Torpido hariç malzeme kalitesi
+ Düşük NVH seviyesi
+ Arka diz mesafesi
+ Zengin donanım
+ Bol eşya gözü
+ Oturaklı sürüş
+ Uygun fiyat

– Yüksek ağırlık
– Yüksek tüketim
– Yapay direksiyon
– Demode şanzıman
– Çalışma limitine kolay ulaşan süspansiyon

2. 2013 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance

Motor: 1364 cc, 4 silindirli turbo dizel
Güç: 90 hp @ 3800 d/d
Tork: 205 Nm @ 1800 – 2800 d/d
Şanzıman: 6-ileri, manuel
0-100 km/s: 12,5 sn
Son hız: 180 km/s
Test tüketimi: Ortalama 5,5 litre/100 km
Ağırlık: 1265 kg
Bagaj hacmi: 353 litre
Fiyat: 70.120 TL
+ Hızlı ve etkili çalışan uzun farlar
+ Kullanımı rahat kontroller
+ Yüksek sürüş dinamikleri
+ Geniş arka yaşam alanı
+ Düşük tüketim
+ Hevesli motor
+ Bol eşya gözü
+ Güçlü frenler

– İlkel kabin
– Zayıf müzik sistemi
– Tuhaf pedal yerleşimi
– Ortalama yalıtım seviyesi
– Vasat işçilik ve malzeme kalitesi
– Arka havalandırma kanalı eksikliği

Video burada arkadaşlar.
http://www.otopark.com/2014/09/07/ekmek-arasi-mi-durum-mu-hyundai-i30-toyota-auris/
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Toyota Club Türkiye

Toyota Auris VS Hyundai İ30
« : Eylül 09, 2014, 00:21:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris VS Hyundai İ30
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2014, 01:07:16 »
bir karşılaştırma yapacaz diye çocuğun başına gelmeyen kalmamış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2014, 01:24:42 »
bu adamlarını testlerini ilkdefa seyretmiş oldum ben açıkcası ve arkada sag tarafta oturan sonradan binen kişinin yorumları gerçekten çogunlukla güldürdü beni.bmw de bile yok dedigi elektrikli koltugun kralı var haberi yok yada sallıyo yani :Dhyundai de olcak ama bmwde olmıcak :D
diger kısımlara gelince aslında otomatik ve manuel iki araç test ediliyo o bir farklılık yaratıyo.genel olarak donanım ve bazı noktalarda mşalzemeden kaçmadan zaten toyotacıların birçogu şikayetçi ama onun dışında bence nekadar adaletli davranmamaya başlasalarda diger videoda auris bir tık öne çıkıyor gibi hissettim.
i30 evet donanım görünüm tasarım olarak daha göze çarpıyor ama diger konularda auris daha iyi bir izlenim yaratmış gibi duruyor bence videolarda
mekanik olarak daha iyi oldugu öne çıkıyor zaten.bi de bir tanesi kiralık araba onuda düşünmek lazım.
yeni model araçları artık takip etmesemde bir hyundai i30 düşünmicegim kesin yani kia olur ama hyundai olmaz yani.
benim şahsi düşüncem i30 mu auris mi auris.benim için daha önemli olan konularda daha üstün çünkü
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2014, 01:50:02 »
i30 a birde yazılım yapıldımı efsane olur. Ben bu sitedeki arkadaşların genel görüşlerinin çoğuna katılıyorum, Çünkü marka fanatizmine kapılmıyorlar genellikle, yorumları oldukça içten, ayrıca bmw 3 serisinde bile elektrikli koltuk, sadece luxury paketle geliyor, hız sabitliyici yi almak için bile , luxury paket üzerine para ödüyorsunuz. Yani bu hyundai de,  gerçekten her şey var, fazlasıyla. Ama bence oldukça kaliteden yoksun bir araç, ne kadar fazla aksesuar , o kadar fazla sorun gözüyle bakıyorum ben i30 a. Birde eğer 1495kg gerçek ise çok abartılı, ben hyundainin kendi sitesinde inceleme yaptığımda 1385kg gibi bir değere ulaştım. Ama bu kadar ağır ve tork konvertörlü bir şanzımana sahip olmasın rağmen auristen oldukça hızlı bir araç, aynı sınıftaki otomatik vites bir uzakdoğulu nun, düz vites bir uzakdoğulu dan hızlı olması hiç alışıldık bir durum değil. Ben bu karşılaştırmada sonuç aradığımda, mantığım i30, kalbim auris diyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2014, 06:24:57 »
Uzun ömürlü olmasından dolayı Auris'i tercih ederdim.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2014, 08:43:27 »
Bu videoların nerede ise tamamını izledim. İlgili siteyi ise yaklaşık 10 aydır takip ederim. Gayet objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site. Yorumu yapan arkadaşlar ise mühendisler ve araba sevdalıları.

Yaptıkların eleştirilere gelecek olur isek; Auris'i çok üstün fren performansı ve ortalama malzeme kalitesi, sınıfında üstün bir mühendislik örneği sergilemesi, harika bir mühendislik örneği gösteren şasesi, sert ve konforlu koltukları, bu şase üzerine çok rahat GT modellerin üretilebileceği, yakıt performansı, motorun verimini erken bir aralıkta verip performansını kısa sürede zirveye taşıyarak sonrasında boş devir çevirmek değil de motorun dizel olmasına rağmen benzinli gibi tavır takındığını ve performansı üst devirlere yaydığını belirtmişler ve aracın rafineliği ön planda tutarak gayet objektif bir bakış açısı sergilemişler ve eklemişler: İşte Golf'ün rakibi böyle olmalı diye. Olumsuz yön olarak ise arka kolçağın açıldığında çok aşağıda olması, bazı yerlerde ortalamanın altında malzeme kalitesinin kullanılması, ön panelin ve yan kapı aksamın gösteriş açısından uyumlu olmaması, pedalların birbirlerine fazla mesafede dizayn edilmiş olması, orta konsolun elle sağa sola bükülebilecek kadar özensiz yapılması, işçiliğin çok iyi olmaması ile özellikle fiyatının donanıma göre çok yüksek olduğu belirtilmiş.

İ 30 içinse genel olarak özellik olarak tamamen dolu bir araç olduğu, bol donanım ve buna rağmen fiyatın düşük olduğu, arka süspansiyonların bağımsız olmasına rağmen özellikle limitlerini erken ulaşarak kasislerde auris e oranla kötü olması, özellikle süspansiyonlar bağımsız da olsa aracın 1495kg ağırlığı için yetersiz kaldığı ve bu kg bir araç için daha üst düzey bir süspansiyonun kullanılması gerektiği vurgulanmış. Ayrıca malzeme kalitesi ve işçilik olarak İ30 ön plana çıktığı vurgulanmış ancak yakıt olarak ortalama değerleri 8lt leri göstermiş ve eleştirilmiş.

Sonuç olarak gayet objektif bir karşılaştırma ve doğru tespitler yapmışlar. otopark.com'da incelemek isteyenler için yaris'i yerden yere vurmuşlar ve eksi yönlerini gayet güzel bir şekilde betimlemişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2014, 10:32:30 »
Bu siteyi sürekli takip ediyorum

Fakat bu testi izlemedim.

Bu arada bu testi gece 03:00'te çekmeye başlamışlar. [emoji4]

Sırf şu yüzden Hyundai almam.

http://www.otopark.com/2014/09/08/gunlugu-400-tlye-i30-kiralamak-bir-testin-anatomisi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2014, 11:07:02 »
Bu siteyi sürekli takip ediyorum

Fakat bu testi izlemedim.

Bu arada bu testi gece 03:00'te çekmeye başlamışlar. [emoji4]

Sırf şu yüzden Hyundai almam.

http://www.otopark.com/2014/09/08/gunlugu-400-tlye-i30-kiralamak-bir-testin-anatomisi/

Enes, hyundai bu yoruma bakılarak alınamaz diye bir fikri nereden çıkarttın? Adamlar arabadan değil kiralama firmasından yediği kazığı anlatmışlar. Hyundai ile bu olayın hiç bir alakası yok. Yazının tamamını oku.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2014, 11:11:03 »
Enes, hyundai bu yoruma bakılarak alınamaz diye bir fikri nereden çıkarttın? Adamlar arabadan değil kiralama firmasından yediği kazığı anlatmışlar. Hyundai ile bu olayın hiç bir alakası yok. Yazının tamamını oku.
Hyundai bu adamlara 1 yıldan fazla süredir araba vermiyordu dolayısıyla araba kiralamak zorunda kaldılar.

Bizzat ben mail attım Hyundai Assan'a otopark.com için. Ama nuh dediler peygamber demediler. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2014, 11:15:12 »
Hyundai bu adamlara 1 yıldan fazla süredir araba vermiyordu dolayısıyla araba kiralamak zorunda kaldılar.

Bizzat ben mail attım Hyundai Assan'a otopark.com için. Ama nuh dediler peygamber demediler. [emoji4]

Tamam Enesciğim konuya farklı boyuttan yaklaşmışsın, haklısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2014, 11:25:08 »
auris 30bin de i30 da 45binde idi.biri test aracı biride kiralık araçtı.kiralık araçların daha kötü kullanıldıgı kesin ama test araçlarıda zaten çok kibar kullanılmaz.bu açıdan birbirlerine yakın koşullar genede nitekim.sadece manuel-manuel yada otomatik-otomatik karşılaştırma olsa daha iyi olabilirdi.donanım olarak asla i30 a birşey diyemem ama yakıt motor kullanım ömrü kullanım keyfi olarak aurisin öne çıktıgı belli oluyor.donanım olarakda i30 göze çarpıyor benim videolardan anladıgım özet olarak gördügüm bu fanatiklik için degil.geçmişlerine bakıcak olursakda geçmişi pek parlak olan bir firmada degil güvenlik olarak sürüş keyfi olarak hyundai.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2014, 11:30:15 »
auris 30bin de i30 da 45binde idi.biri test aracı biride kiralık araçtı.kiralık araçların daha kötü kullanıldıgı kesin ama test araçlarıda zaten çok kibar kullanılmaz.bu açıdan birbirlerine yakın koşullar genede nitekim.sadece manuel-manuel yada otomatik-otomatik karşılaştırma olsa daha iyi olabilirdi.donanım olarak asla i30 a birşey diyemem ama yakıt motor kullanım ömrü kullanım keyfi olarak aurisin öne çıktıgı belli oluyor.donanım olarakda i30 göze çarpıyor benim videolardan anladıgım özet olarak gördügüm bu fanatiklik için degil.geçmişlerine bakıcak olursakda geçmişi pek parlak olan bir firmada degil güvenlik olarak sürüş keyfi olarak hyundai.

Tabiki. Fanatiklik insanın gözünü köreltir, hataları görmezden getirir. Ben bir başka konuda da çok önceden belirtmiştim. Bana göre de güncel auris golf ile rekabet edebilir. Hatta  Hangi açıdan, yol hakimiyeti, sürüş konforu, koltuklarının yapısı, vites geçişleri, motoru, teknik ve şase alt yapısı ve genel olarak sürüş dinamikleri ile. Kaldı ki ben auris i daha çok beğendim, her açıdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2014, 11:30:22 »

Hyundai'yi geçmişiyle değerlendirmek doğru olmaz. Her ne kadar tam anlamıyla olmasa da kalitelerini epey yükselttiler diye düşünüyorum.  Excel, Accent zamanları gerçekten kötüydü.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2014, 11:32:38 »
Bu videoların nerede ise tamamını izledim. İlgili siteyi ise yaklaşık 10 aydır takip ederim. Gayet objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site. Yorumu yapan arkadaşlar ise mühendisler ve araba sevdalıları.

Yaptıkların eleştirilere gelecek olur isek; Auris'i çok üstün fren performansı ve ortalama malzeme kalitesi, sınıfında üstün bir mühendislik örneği sergilemesi, harika bir mühendislik örneği gösteren şasesi, sert ve konforlu koltukları, bu şase üzerine çok rahat GT modellerin üretilebileceği, yakıt performansı, motorun verimini erken bir aralıkta verip performansını kısa sürede zirveye taşıyarak sonrasında boş devir çevirmek değil de motorun dizel olmasına rağmen benzinli gibi tavır takındığını ve performansı üst devirlere yaydığını belirtmişler ve aracın rafineliği ön planda tutarak gayet objektif bir bakış açısı sergilemişler ve eklemişler: İşte Golf'ün rakibi böyle olmalı diye. Olumsuz yön olarak ise arka kolçağın açıldığında çok aşağıda olması, bazı yerlerde ortalamanın altında malzeme kalitesinin kullanılması, ön panelin ve yan kapı aksamın gösteriş açısından uyumlu olmaması, pedalların birbirlerine fazla mesafede dizayn edilmiş olması, orta konsolun elle sağa sola bükülebilecek kadar özensiz yapılması, işçiliğin çok iyi olmaması ile özellikle fiyatının donanıma göre çok yüksek olduğu belirtilmiş.

İ 30 içinse genel olarak özellik olarak tamamen dolu bir araç olduğu, bol donanım ve buna rağmen fiyatın düşük olduğu, arka süspansiyonların bağımsız olmasına rağmen özellikle limitlerini erken ulaşarak kasislerde auris e oranla kötü olması, özellikle süspansiyonlar bağımsız da olsa aracın 1495kg ağırlığı için yetersiz kaldığı ve bu kg bir araç için daha üst düzey bir süspansiyonun kullanılması gerektiği vurgulanmış. Ayrıca malzeme kalitesi ve işçilik olarak İ30 ön plana çıktığı vurgulanmış ancak yakıt olarak ortalama değerleri 8lt leri göstermiş ve eleştirilmiş.

Sonuç olarak gayet objektif bir karşılaştırma ve doğru tespitler yapmışlar. otopark.com'da incelemek isteyenler için yaris'i yerden yere vurmuşlar ve eksi yönlerini gayet güzel bir şekilde betimlemişler.

Kesinlikle ilk yorumunuza katılıyorum." objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site"
Yanlız Golf ün rakibini bu şekilde seçebileceklerine inanmıyorum. Çünkü 4 kişiden 3 ü zaten i30 a oy verdi.Aurisden yana sadece Muhip bey oldu.Bence buda Golfün Rakibi i30 olduğu anlamına gelir.

Auris Testinde Mehmet Çetinin yorumu:"Bu arabayla gazlamak son derece keyifli şasiye bayıldım.Limitleri sınıf standartlarının son derece üstünde,Çok güzel duruyor.Çok güzel tutuyor.Her türlü kullanıcı dostu.Kessinlikle korku vermiyor.O kadar güven veriyor ki. Çok iyi alt yapısı var bu arabanın 2.olarak bu araba kendisini o kadar dayanıklı sağlam hiseetiriyor ki 100.000-200.000 km sen bunları yap hiç birşey olmaz bu arabaya  hissiyatı o alt yapı için konuşuyorum sürünş dinamikleri için konuşuyorum Golf ün rakibi bu olmalı" diyor.

Sinan beyin yorumu ise:araca biner binmez"Auris alanlar malesef yanlış arabayı aldınız.İ30 Varken İ30 la yanyana koydğunda Aurisi yiyor.İ30 Yağdırmışlar.Bune Saman"

Kendi yaptığı yorumlar ve verdikleri cevaplarla çelişiyorlar bence.Sadece bir donanım için bu aracı bu kadar övdüklerini düşünüyorum.Birde Rent A Car dan kiraladıkları için  bene çıtayı çok altta tutmuşlar.40 bin küsür kmdeki aracın şanzıman arızası,Torpido amörtisörü durduk yere sökülmez sanırım bozulmadıkça.Arka koltuk yatması bozuksa kusura bakmayın ama ben buna araba diyemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2014, 11:35:03 »
Hyundai'yi geçmişiyle değerlendirmek doğru olmaz. Her ne kadar tam anlamıyla olmasa da kalitelerini epey yükselttiler diye düşünüyorum.  Excel, Accent zamanları gerçekten kötüydü.

aytaç abi güvenlikde hala toyotayla yarışabilcegini sanmıyorum ben hafifde olsa mecazlı bir şeklde konuya deginmişler gibi geldi bana arabanın agırlıgının sebebi kalitesi degil donanımlarının fazla olmasından kaynaklanıyor.yoksa bence kasa kalitesi olarak çok birşey degiştirmediler i30 ile.vdeolarda fren testi fenadegil evet fantikligin anlamı yok ama auris kadar begenmediklerini anlıyorsun genede diye düşünüyorum.iç mekan ve donanım olarak gerçekten çok başarılı bir araba asla sözüm yok ama sürüş keyfi sürüş kalitesi motor ömrü alt takım vs gibi konularda bariz auris yani.daha çok yolları var yani firma olarak hyundai nin bence.yakıt olarak bile daha okadar başarılı degil.bi de türkiye koşullarında marka ismi önemli abi sonuçta dacia duster bu sıkıntıyı çeken araçlardan biri birçok örnek verilebilir biliyorsun.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2014, 11:39:00 »
Kesinlikle ilk yorumunuza katılıyorum." objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site"
Yanlız Golf ün rakibini bu şekilde seçebileceklerine inanmıyorum. Çünkü 4 kişiden 3 ü zaten i30 a oy verdi.Aurisden yana sadece Muhip bey oldu.Bence buda Golfün Rakibi i30 olduğu anlamına gelir.

Auris Testinde Mehmet Çetinin yorumu:"Bu arabayla gazlamak son derece keyifli şasiye bayıldım.Limitleri sınıf standartlarının son derece üstünde,Çok güzel duruyor.Çok güzel tutuyor.Her türlü kullanıcı dostu.Kessinlikle korku vermiyor.O kadar güven veriyor ki. Çok iyi alt yapısı var bu arabanın 2.olarak bu araba kendisini o kadar dayanıklı sağlam hiseetiriyor ki 100.000-200.000 km sen bunları yap hiç birşey olmaz bu arabaya  hissiyatı o alt yapı için konuşuyorum sürünş dinamikleri için konuşuyorum Golf ün rakibi bu olmalı" diyor.

Sinan beyin yorumu ise:araca biner binmez"Auris alanlar malesef yanlış arabayı aldınız.İ30 Varken İ30 la yanyana koydğunda Aurisi yiyor.İ30 Yağdırmışlar.Bune Saman"

Kendi yaptığı yorumlar ve verdikleri cevaplarla çelişiyorlar bence.Sadece bir donanım için bu aracı bu kadar övdüklerini düşünüyorum.Birde Rent A Car dan kiraladıkları için  bene çıtayı çok altta tutmuşlar.40 bin küsür kmdeki aracın şanzıman arızası,Torpido amörtisörü durduk yere sökülmez sanırım bozulmadıkça.Arka koltuk yatması bozuksa kusura bakmayın ama ben buna araba diyemem.

Ben hepsinin de auris taraftarı olduğunu hem söylemlerinden hem yüz ifadelerinden anladım. Sinan Beyin binerbinmez ki yorumu biraz şaka yollu. Birçok videolarını izledim onun tarzı bu şekilde. Zaten auris e atıp tuttuktan sonra i30'u  beğenmediğini açıkça söylüyor. Ama dikkat ederseniz hiçbirisi auris i teknik manada olumsuz bir şekilde eleştiremiyor ve gerçekleri kabul ediyorlar. Onların amacı bağcıyı dövmek değil, ya da marka fanatikliği değil. Üzüm yemek ve bunu kendi tarzlarında çok başarılı yaptıklarını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2014, 11:40:17 »

auristeyken aslında 3ü de bence memnun kaldılar araçtan ama donanım öndeki sag taraftaki adama agır bastıgı için sürekli bir i30 i30  demeye başladı enson binen adamlada birlikte iyice gaza geldi diye düşünüyorum.ama kesinlikle çok adaletli olmadıkları ben düşünüyorum açıkcası.fazlasıyla keyifliydiler aurisde diye düşünüyorum ben.pedallarına çok takıldılar arka kolçaga çok takıldılar bide gögüse çok takıldılar.onun dışında takılcak birşey bulabildilermi hatırlamıyorum şuan.ama kullanım keyfini sürüşünü gazlamasını durmasını ses durumunu vs begendiler.daha güzel bir tasarım fazla donanım sebebiyle i30 biraz daha öne geçti ama sürüş motor asıl benim için önemli konularda auris geçmiş bu testi benim anladıgım bu.i30 testini sonlarda seyretmedim onuda belirtiyim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2014, 11:43:19 »
Ben hepsinin de auris taraftarı olduğunu hem söylemlerinden hem yüz ifadelerinden anladım. Sinan Beyin binerbinmez ki yorumu biraz şaka yollu. Birçok videolarını izledim onun tarzı bu şekilde. Zaten auris e atıp tuttuktan sonra i30'u  beğenmediğini açıkça söylüyor. Ama dikkat ederseniz hiçbirisi auris i teknik manada olumsuz bir şekilde eleştiremiyor ve gerçekleri kabul ediyorlar. Onların amacı bağcıyı dövmek değil, ya da marka fanatikliği değil. Üzüm yemek ve bunu kendi tarzlarında çok başarılı yaptıklarını düşünüyorum.
Bir çok testini bende izledim izliyorum.Ben Auris testini izleyip Aurisi O kadar övdükten sonra İ30 a donanım dışında hiçbir şekilde artısı olduğunu söyleyemiyorlar.Ama yinede oylarını İ30 Dan yana kullanıyorlar.Şaşırtıcı geldi bana açıkcası
aytaç abi güvenlikde hala toyotayla yarışabilcegini sanmıyorum ben hafifde olsa mecazlı bir şeklde konuya deginmişler gibi geldi bana arabanın agırlıgının sebebi kalitesi degil donanımlarının fazla olmasından kaynaklanıyor.yoksa bence kasa kalitesi olarak çok birşey degiştirmediler i30 ile.vdeolarda fren testi fenadegil evet fantikligin anlamı yok ama auris kadar begenmediklerini anlıyorsun genede diye düşünüyorum.iç mekan ve donanım olarak gerçekten çok başarılı bir araba asla sözüm yok ama sürüş keyfi sürüş kalitesi motor ömrü alt takım vs gibi konularda bariz auris yani.daha çok yolları var yani firma olarak hyundai nin bence.yakıt olarak bile daha okadar başarılı degil.bi de türkiye koşullarında marka ismi önemli abi sonuçta dacia duster bu sıkıntıyı çeken araçlardan biri birçok örnek verilebilir biliyorsun.

Şikayetvar.com a bakmak iyi olucak sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2014, 11:45:51 »
aytaç abi güvenlikde hala toyotayla yarışabilcegini sanmıyorum ben hafifde olsa mecazlı bir şeklde konuya deginmişler gibi geldi bana arabanın agırlıgının sebebi kalitesi degil donanımlarının fazla olmasından kaynaklanıyor.yoksa bence kasa kalitesi olarak çok birşey degiştirmediler i30 ile.videolarda fren testi fenadegil evet fantikligin anlamı yok ama auris kadar begenmediklerini anlıyorsun genede diye düşünüyorum.iç mekan ve donanım olarak gerçekten çok başarılı bir araba asla sözüm yok ama sürüş keyfi sürüş kalitesi motor ömrü alt takım vs gibi konularda bariz auris yani.daha çok yolları var yani firma olarak hyundai nin bence.yakıt olarak bile daha okadar başarılı degil.bi de türkiye koşullarında marka ismi önemli abi sonuçta dacia duster bu sıkıntıyı çeken araçlardan biri birçok örnek verilebilir biliyorsun.

Ancak auris in fren mesafesinde kilo ile hyundai nin kilosu çok önemli.  Hyundai neredeyse 250 kg daha fazla. Hyundai şu açıdan çok rahat eleştirilebilir: Bu tonajda bir araç yapıyorsun ama bağımsız süspansiyon olarak tasarladığın aracın sınırlara çok çabuk ulaşıyor ve yolcuları rahatsız edebiliyor. Auris bu konuda çok başarılı neden, toyota'nın felsefesi yüzünden. Toyota'nın sırrı burada ortaya çıkıyor, ihtiyaca göre en iyisini üretmek. İşte bence burada hyundai'nin tecrübe eksikliğinin olduğunu düşünüyorum.

Ama yinede özellikle kia ile birlikte hyundai çok hızlı adımlar atıyorlar. Motor ömrü olarak hyundai için  belirttiklerinize katılmıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2014, 11:47:39
Bir çok testini bende izledim izliyorum.Ben Auris testini izleyip Aurisi O kadar övdükten sonra İ30 a donanım dışında hiçbir şekilde artısı olduğunu söyleyemiyorlar.Ama yinede oylarını İ30 Dan yana kullanıyorlar.Şaşırtıcı geldi bana açıkcası
Şikayetvar.com a bakmak iyi olucak sanırım :)

En güzeli kullanıcı yorumları ve genel kabul görmüş ilkeler.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2014, 11:58:44 »
kia takip ettigin bir marka gerçekten lastiklerimde kumho onuda söliyim yani kore ile sıkıntım yok :D tamamen şahsi düşüncelerim muhabbet amaçlı :)
kia mı hyundai mi deseler bariz kia derim ben.ama hyundai bana daha yeni yeni arabaya yapmsaya başlıyor gibi geliyor motoruda dahil.çok yolu var daha benim gözümde çok hemde.

ama dediginiz gibi bu test ile toyotanın nelerde iyi(bence temel konulardır)nelerde kötü(görünüş fazla donanım gözüm şenlensin diyenler için)oldugu ortaya çıkmış.agırlık konusundada haklısınız evet ama geçmişinden gqelen frenleme sorunu hep olmuştur hyundai nin zaten.genede gerçekten fenadegil kötü degil yani
2002 corolla sol vvt-i