0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu siteyi sürekli takip ediyorum Fakat bu testi izlemedim.Bu arada bu testi gece 03:00'te çekmeye başlamışlar. [emoji4] Sırf şu yüzden Hyundai almam. http://www.otopark.com/2014/09/08/gunlugu-400-tlye-i30-kiralamak-bir-testin-anatomisi/
Enes, hyundai bu yoruma bakılarak alınamaz diye bir fikri nereden çıkarttın? Adamlar arabadan değil kiralama firmasından yediği kazığı anlatmışlar. Hyundai ile bu olayın hiç bir alakası yok. Yazının tamamını oku.
Hyundai bu adamlara 1 yıldan fazla süredir araba vermiyordu dolayısıyla araba kiralamak zorunda kaldılar.Bizzat ben mail attım Hyundai Assan'a otopark.com için. Ama nuh dediler peygamber demediler. [emoji4]
auris 30bin de i30 da 45binde idi.biri test aracı biride kiralık araçtı.kiralık araçların daha kötü kullanıldıgı kesin ama test araçlarıda zaten çok kibar kullanılmaz.bu açıdan birbirlerine yakın koşullar genede nitekim.sadece manuel-manuel yada otomatik-otomatik karşılaştırma olsa daha iyi olabilirdi.donanım olarak asla i30 a birşey diyemem ama yakıt motor kullanım ömrü kullanım keyfi olarak aurisin öne çıktıgı belli oluyor.donanım olarakda i30 göze çarpıyor benim videolardan anladıgım özet olarak gördügüm bu fanatiklik için degil.geçmişlerine bakıcak olursakda geçmişi pek parlak olan bir firmada degil güvenlik olarak sürüş keyfi olarak hyundai.
Bu videoların nerede ise tamamını izledim. İlgili siteyi ise yaklaşık 10 aydır takip ederim. Gayet objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site. Yorumu yapan arkadaşlar ise mühendisler ve araba sevdalıları. Yaptıkların eleştirilere gelecek olur isek; Auris'i çok üstün fren performansı ve ortalama malzeme kalitesi, sınıfında üstün bir mühendislik örneği sergilemesi, harika bir mühendislik örneği gösteren şasesi, sert ve konforlu koltukları, bu şase üzerine çok rahat GT modellerin üretilebileceği, yakıt performansı, motorun verimini erken bir aralıkta verip performansını kısa sürede zirveye taşıyarak sonrasında boş devir çevirmek değil de motorun dizel olmasına rağmen benzinli gibi tavır takındığını ve performansı üst devirlere yaydığını belirtmişler ve aracın rafineliği ön planda tutarak gayet objektif bir bakış açısı sergilemişler ve eklemişler: İşte Golf'ün rakibi böyle olmalı diye. Olumsuz yön olarak ise arka kolçağın açıldığında çok aşağıda olması, bazı yerlerde ortalamanın altında malzeme kalitesinin kullanılması, ön panelin ve yan kapı aksamın gösteriş açısından uyumlu olmaması, pedalların birbirlerine fazla mesafede dizayn edilmiş olması, orta konsolun elle sağa sola bükülebilecek kadar özensiz yapılması, işçiliğin çok iyi olmaması ile özellikle fiyatının donanıma göre çok yüksek olduğu belirtilmiş.İ 30 içinse genel olarak özellik olarak tamamen dolu bir araç olduğu, bol donanım ve buna rağmen fiyatın düşük olduğu, arka süspansiyonların bağımsız olmasına rağmen özellikle limitlerini erken ulaşarak kasislerde auris e oranla kötü olması, özellikle süspansiyonlar bağımsız da olsa aracın 1495kg ağırlığı için yetersiz kaldığı ve bu kg bir araç için daha üst düzey bir süspansiyonun kullanılması gerektiği vurgulanmış. Ayrıca malzeme kalitesi ve işçilik olarak İ30 ön plana çıktığı vurgulanmış ancak yakıt olarak ortalama değerleri 8lt leri göstermiş ve eleştirilmiş. Sonuç olarak gayet objektif bir karşılaştırma ve doğru tespitler yapmışlar. otopark.com'da incelemek isteyenler için yaris'i yerden yere vurmuşlar ve eksi yönlerini gayet güzel bir şekilde betimlemişler.
Hyundai'yi geçmişiyle değerlendirmek doğru olmaz. Her ne kadar tam anlamıyla olmasa da kalitelerini epey yükselttiler diye düşünüyorum. Excel, Accent zamanları gerçekten kötüydü.
Kesinlikle ilk yorumunuza katılıyorum." objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site"Yanlız Golf ün rakibini bu şekilde seçebileceklerine inanmıyorum. Çünkü 4 kişiden 3 ü zaten i30 a oy verdi.Aurisden yana sadece Muhip bey oldu.Bence buda Golfün Rakibi i30 olduğu anlamına gelir.Auris Testinde Mehmet Çetinin yorumu:"Bu arabayla gazlamak son derece keyifli şasiye bayıldım.Limitleri sınıf standartlarının son derece üstünde,Çok güzel duruyor.Çok güzel tutuyor.Her türlü kullanıcı dostu.Kessinlikle korku vermiyor.O kadar güven veriyor ki. Çok iyi alt yapısı var bu arabanın 2.olarak bu araba kendisini o kadar dayanıklı sağlam hiseetiriyor ki 100.000-200.000 km sen bunları yap hiç birşey olmaz bu arabaya hissiyatı o alt yapı için konuşuyorum sürünş dinamikleri için konuşuyorum Golf ün rakibi bu olmalı" diyor.Sinan beyin yorumu ise:araca biner binmez"Auris alanlar malesef yanlış arabayı aldınız.İ30 Varken İ30 la yanyana koydğunda Aurisi yiyor.İ30 Yağdırmışlar.Bune Saman"Kendi yaptığı yorumlar ve verdikleri cevaplarla çelişiyorlar bence.Sadece bir donanım için bu aracı bu kadar övdüklerini düşünüyorum.Birde Rent A Car dan kiraladıkları için bene çıtayı çok altta tutmuşlar.40 bin küsür kmdeki aracın şanzıman arızası,Torpido amörtisörü durduk yere sökülmez sanırım bozulmadıkça.Arka koltuk yatması bozuksa kusura bakmayın ama ben buna araba diyemem.
Kesinlikle ilk yorumunuza katılıyorum." objektif, hiç bir markaya yaranmaya çalışmayan ve kimseden de çekinmeden yorumlar yapan bir site"Yanlız Golf ün rakibini bu şekilde seçebileceklerine inanmıyorum. Çünkü 4 kişiden 3 ü zaten i30 a oy verdi.Aurisden yana sadece Muhip bey oldu.Bence buda Golfün Rakibi i30 olduğu anlamına gelir.Auris Testinde Mehmet Çetinin yorumu:"Bu arabayla gazlamak son derece keyifli şasiye bayıldım.Limitleri sınıf standartlarının son derece üstünde,Çok güzel duruyor.Çok güzel tutuyor.Her türlü kullanıcı dostu.Kessinlikle korku vermiyor.O kadar güven veriyor ki. Çok iyi alt yapısı var bu arabanın 2.olarak bu araba kendisini o kadar dayanıklı sağlam hiseetiriyor ki 100.000-200.000 km sen bunları yap hiç birşey olmaz bu arabaya hissiyatı o alt yapı için konuşuyorum sürünş dinamikleri için konuşuyorum Golf ün rakibi bu olmalı" diyor.Sinan beyin yorumu ise:araca biner binmez"Auris alanlar malesef yanlış arabayı aldınız.İ30 Varken İ30 la yanyana koydğunda Aurisi yiyor.İ30 Yağdırmışlar.Bune Saman"Kendi yaptığı yorumlar ve verdikleri cevaplarla çelişiyorlar bence.Sadece bir donanım için bu aracı bu kadar övdüklerini düşünüyorum.Birde Rent A Car dan kiraladıkları için bene çıtayı çok altta tutmuşlar.40 bin küsür kmdeki aracın şanzıman arızası,Torpido amörtisörü durduk yere sökülmez sanırım bozulmadıkça.Arka koltuk yatması bozuksa kusura bakmayın ama ben buna araba diyemem.auristeyken aslında 3ü de bence memnun kaldılar araçtan ama donanım öndeki sag taraftaki adama agır bastıgı için sürekli bir i30 i30 demeye başladı enson binen adamlada birlikte iyice gaza geldi diye düşünüyorum.ama kesinlikle çok adaletli olmadıkları ben düşünüyorum açıkcası.fazlasıyla keyifliydiler aurisde diye düşünüyorum ben.pedallarına çok takıldılar arka kolçaga çok takıldılar bide gögüse çok takıldılar.onun dışında takılcak birşey bulabildilermi hatırlamıyorum şuan.ama kullanım keyfini sürüşünü gazlamasını durmasını ses durumunu vs begendiler.daha güzel bir tasarım fazla donanım sebebiyle i30 biraz daha öne geçti ama sürüş motor asıl benim için önemli konularda auris geçmiş bu testi benim anladıgım bu.i30 testini sonlarda seyretmedim onuda belirtiyim.
Ben hepsinin de auris taraftarı olduğunu hem söylemlerinden hem yüz ifadelerinden anladım. Sinan Beyin binerbinmez ki yorumu biraz şaka yollu. Birçok videolarını izledim onun tarzı bu şekilde. Zaten auris e atıp tuttuktan sonra i30'u beğenmediğini açıkça söylüyor. Ama dikkat ederseniz hiçbirisi auris i teknik manada olumsuz bir şekilde eleştiremiyor ve gerçekleri kabul ediyorlar. Onların amacı bağcıyı dövmek değil, ya da marka fanatikliği değil. Üzüm yemek ve bunu kendi tarzlarında çok başarılı yaptıklarını düşünüyorum.
aytaç abi güvenlikde hala toyotayla yarışabilcegini sanmıyorum ben hafifde olsa mecazlı bir şeklde konuya deginmişler gibi geldi bana arabanın agırlıgının sebebi kalitesi degil donanımlarının fazla olmasından kaynaklanıyor.yoksa bence kasa kalitesi olarak çok birşey degiştirmediler i30 ile.vdeolarda fren testi fenadegil evet fantikligin anlamı yok ama auris kadar begenmediklerini anlıyorsun genede diye düşünüyorum.iç mekan ve donanım olarak gerçekten çok başarılı bir araba asla sözüm yok ama sürüş keyfi sürüş kalitesi motor ömrü alt takım vs gibi konularda bariz auris yani.daha çok yolları var yani firma olarak hyundai nin bence.yakıt olarak bile daha okadar başarılı degil.bi de türkiye koşullarında marka ismi önemli abi sonuçta dacia duster bu sıkıntıyı çeken araçlardan biri birçok örnek verilebilir biliyorsun.
aytaç abi güvenlikde hala toyotayla yarışabilcegini sanmıyorum ben hafifde olsa mecazlı bir şeklde konuya deginmişler gibi geldi bana arabanın agırlıgının sebebi kalitesi degil donanımlarının fazla olmasından kaynaklanıyor.yoksa bence kasa kalitesi olarak çok birşey degiştirmediler i30 ile.videolarda fren testi fenadegil evet fantikligin anlamı yok ama auris kadar begenmediklerini anlıyorsun genede diye düşünüyorum.iç mekan ve donanım olarak gerçekten çok başarılı bir araba asla sözüm yok ama sürüş keyfi sürüş kalitesi motor ömrü alt takım vs gibi konularda bariz auris yani.daha çok yolları var yani firma olarak hyundai nin bence.yakıt olarak bile daha okadar başarılı degil.bi de türkiye koşullarında marka ismi önemli abi sonuçta dacia duster bu sıkıntıyı çeken araçlardan biri birçok örnek verilebilir biliyorsun.
Bir çok testini bende izledim izliyorum.Ben Auris testini izleyip Aurisi O kadar övdükten sonra İ30 a donanım dışında hiçbir şekilde artısı olduğunu söyleyemiyorlar.Ama yinede oylarını İ30 Dan yana kullanıyorlar.Şaşırtıcı geldi bana açıkcası Şikayetvar.com a bakmak iyi olucak sanırım