Gönderen Konu: Toyota Auris VS Hyundai İ30  (Okunma sayısı 13272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris VS Hyundai İ30
« Yanıtla #40 : Eylül 09, 2014, 21:35:29 »
Ezelim abi bak bu sefefr buluşmaya Accentle gelirim hayattan soğursunuz :D Birdaha çağırmazsınız buluşmalara :D
şu haftasonunu bi geçiriyim buluşma hazırlıklarına başlayacam kısmet olursa gene herkezin nabzını tutacam bir.ama muhakkak gel busefer eminim çok keyif alacaksın yazı kapatış adında güzel bir uzun soluklu rahat rahat bir buluşma düşüncem var :D ben öle bir hata yattım kullandım yaşamın önemini anladım birdaha almıyayım sen kullan istersen :D :D ne olursan ol gel mustafa :D :D gözümüz yollarda seni çok arıyoruz valla.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 09, 2014, 21:35:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 09, 2014, 22:29:44 »
araba dediğin 6000 parça , her parçanın ayrı ayrı önemi var. eskiden olsa biraz olsun kalite için uğraşırlardı. şimdi sadece satışa odaklanmış durumdalar. bu iş beni ürkütüyor. sanayide arabanın altına yatmamış adam toyotanın değerini bilemez. araba görünüşten ibaret değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 09, 2014, 22:33:46 »
şu haftasonunu bi geçiriyim buluşma hazırlıklarına başlayacam kısmet olursa gene herkezin nabzını tutacam bir.ama muhakkak gel busefer eminim çok keyif alacaksın yazı kapatış adında güzel bir uzun soluklu rahat rahat bir buluşma düşüncem var :D ben öle bir hata yattım kullandım yaşamın önemini anladım birdaha almıyayım sen kullan istersen :D :D ne olursan ol gel mustafa :D :D gözümüz yollarda seni çok arıyoruz valla.

Ovvvv büyük konuştun abi :D Bu sefer kaçmaz cidden abi bende özledim keyifli zamanları :)
araba dediğin 6000 parça , her parçanın ayrı ayrı önemi var. eskiden olsa biraz olsun kalite için uğraşırlardı. şimdi sadece satışa odaklanmış durumdalar. bu iş beni ürkütüyor. sanayide arabanın altına yatmamış adam toyotanın değerini bilemez. araba görünüşten ibaret değil.
Aynen Anıl abi fazlasıyla katılıyorum.

Sen Ankaraya geliyormuşsun abi buluşma tarihini bilmediğimiz hafta öyle diyorlar :D
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 09, 2014, 22:35:34 »
bence toyotanın iyi bir arabası auris, fiyat konusunda cazibesi olsaydı bana , bende tercih edebilirdim.

zaten sorun fiyatlarında.. (aslında türkiyedeki genel araç fiyatlarında sorun var)

ayrıca toyotada segment farkı bariz..
auris ve corollada iç malzeme çok iyi değil (sınıfındaki araçlar içinde ortalama seviyede )
avensis malzeme kalitesi ben çok beğendim ama onda da donanım az..
o kadar para bayılıp d segment alınca insan aracın kendini şımartmasını istiyo ama yok..
hyundai i20 bile parayı bastırırsan şu anki premium corolladan fazla donanım alabliyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 09, 2014, 23:27:01 »

aynen katılıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2014, 23:29:04
Ovvvv büyük konuştun abi :D Bu sefer kaçmaz cidden abi bende özledim keyifli zamanları :)Aynen Anıl abi fazlasıyla katılıyorum.

Sen Ankaraya geliyormuşsun abi buluşma tarihini bilmediğimiz hafta öyle diyorlar :D

valla kemik kadromuz belli herkeze uygun bir tarih ayarlayıp güzel bir organizasyon yapalımda sabahlar olmasın diye düşünüyorum  :D güzel birşey patlatacak gene inşallah ankara.eminol hep andık seni özlettin kendini uygun bir tarih ayarlıyalım gel sende ;)

anılda gelirse seviniriz yani orda yetmediyse burdada yalıtım yaparız araçlara :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 10, 2014, 10:06:12 »
Bence şuan piyasadaki en güvenilir otomobil test sitesi, arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü çok uzun yılalrdır biliyoruz ki bazı 'editörler' bağğzı otomotiv firmalarının 'duygusal ' etkisi altında kalarak taraflı yorumlar yapabiliyorlar. Böyle siteler olması çok iyi.
Buna dayanarak yorumlar gayet objektif olmuş.

Eski Auris'ten yeni auris'e geçmeye hevesli olmamamın en büyük nedeni o ön konsol tasarımı.
Eski Auris ilk alırken ferahlığı, iç hacim genişliği ile nasıl beniz cezbettiyse , yeni aurisin içerisi o kadar boğdu beni.

Golf ile çok rahat rakip olacak bir araç var elinde toyotanın ama 3 eksiği var.
1. Kaliteli ve ferah iç tasarım, ses yalıtımı (+30 40 kg aracı ağırlaştırsa da yapılmalı)
2. 1.6 d-4-d yüksek torklu dizel motorlu versiyon., benzinli 1.6 turbo çıkarsa satışını çok artıracağını düşünmüyorum ama havası olur ! )
3. DSG ye rakip olabilecek bir şanzuma!

Bunlar dışında sürüş dinamikleri açısından araç mükemmel. Bekarlık yıllarım olsa, sırf sürüş dinamikleri yüzünden bu aracı tercih ederim. Ama O ön konsol olduğu sürece eşime yeni aracı kabul ettirmem imkansız. Galeride araca bindiği gibi çıktı ve Avensis'e yöneldi. İnsanın üstüne üstüne gelen kokpit tasarımıı büyük bir hata. Evet rafine klasik efsane toyota'ya göndermeler var, retro saat uygulaması gibi. Ama doğal olarak bu 'retro' detayları bizim tüketicimiz anlayamadı, oraya son teknoloji cafcaflı bir saat koysa veya passatlardaki gibi kaliteli klasik bir saat daha çok beğenilirdi. Ben o klasik saatin her modelinde olmasını isterdim. Japon felsefesini yansıtması açısından sevdiğim bir detay ama piyasada tutmadı  işte.
born to ride