Bence şuan piyasadaki en güvenilir otomobil test sitesi, arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü çok uzun yılalrdır biliyoruz ki bazı 'editörler' bağğzı otomotiv firmalarının 'duygusal ' etkisi altında kalarak taraflı yorumlar yapabiliyorlar. Böyle siteler olması çok iyi.
Buna dayanarak yorumlar gayet objektif olmuş.
Eski Auris'ten yeni auris'e geçmeye hevesli olmamamın en büyük nedeni o ön konsol tasarımı.
Eski Auris ilk alırken ferahlığı, iç hacim genişliği ile nasıl beniz cezbettiyse , yeni aurisin içerisi o kadar boğdu beni.
Golf ile çok rahat rakip olacak bir araç var elinde toyotanın ama 3 eksiği var.
1. Kaliteli ve ferah iç tasarım, ses yalıtımı (+30 40 kg aracı ağırlaştırsa da yapılmalı)
2. 1.6 d-4-d yüksek torklu dizel motorlu versiyon., benzinli 1.6 turbo çıkarsa satışını çok artıracağını düşünmüyorum ama havası olur ! )
3. DSG ye rakip olabilecek bir şanzuma!
Bunlar dışında sürüş dinamikleri açısından araç mükemmel. Bekarlık yıllarım olsa, sırf sürüş dinamikleri yüzünden bu aracı tercih ederim. Ama O ön konsol olduğu sürece eşime yeni aracı kabul ettirmem imkansız. Galeride araca bindiği gibi çıktı ve Avensis'e yöneldi. İnsanın üstüne üstüne gelen kokpit tasarımıı büyük bir hata. Evet rafine klasik efsane toyota'ya göndermeler var, retro saat uygulaması gibi. Ama doğal olarak bu 'retro' detayları bizim tüketicimiz anlayamadı, oraya son teknoloji cafcaflı bir saat koysa veya passatlardaki gibi kaliteli klasik bir saat daha çok beğenilirdi. Ben o klasik saatin her modelinde olmasını isterdim. Japon felsefesini yansıtması açısından sevdiğim bir detay ama piyasada tutmadı işte.