0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kia takip ettigin bir marka gerçekten lastiklerimde kumho onuda söliyim yani kore ile sıkıntım yok tamamen şahsi düşüncelerim muhabbet amaçlı kia mı hyundai mi deseler bariz kia derim ben.ama hyundai bana daha yeni yeni arabaya yapmsaya başlıyor gibi geliyor motoruda dahil.çok yolu var daha benim gözümde çok hemde.ama dediginiz gibi bu test ile toyotanın nelerde iyi(bence temel konulardır)nelerde kötü(görünüş fazla donanım gözüm şenlensin diyenler için)oldugu ortaya çıkmış.agırlık konusundada haklısınız evet ama geçmişinden gqelen frenleme sorunu hep olmuştur hyundai nin zaten.genede gerçekten fenadegil kötü degil yani
Kotam olmadığı için videoyu izleyemeyeceğim.Yalnız yorum yaparım Aşırı gereksiz pahalılıktalar.Ülkemizdeki vergiler "sağolsun" bütün markalarda bu böyle.Bu arabaları alana kadar alıp binilebilecek bir sürü alternatife yönelirim ben olsam. Hyundai dedin mi nedense bana kalite izlenimi gelmiyor.Küçümseme olarak anlaşılmamalı bu dediklerim.Şişirme bir araç olduğunu düşünüyorum.Kianın daha üstün bir araç olduğuna bende katılıyorum Pro ceed GT özellikle çok güzel.
İ30'u ilk çıktığında test etmiştim...Gerçekten de Hyundai kalitesinin çok üzerinde bir araç, oldukça da şık...Ancak forumda da vardı, i30 uzun vadede oldukça sorunlu olabilecek bir araç...Öte yandan, (Toyota motorunu övmek için söylemiyorum ) 1.6 dizel, 128hp'lik bir motorla çok daha atak bir araç yapılabilirdi diye düşünüyorum, yazık ediyorlar o beygirlere, ağırlık oldukça fazlaymış, crossover segmenti araçlar bile daha hafif olabiliyor...
arkadaşlar bu videoyu öğlen izledim.açıkçasıda baya baya uzun bir mesaj yazmıştım ancak "gönder butonuna" tıklamayıp hepsini geri sildim.forumda toyota auris-hyundai i30-kia ceed kapışması çıkmasını istemem.otopark.com daki arkadaşlarda biraz değişik ve farklı bir tarzla test etmişler ama çokta objektif bir test olmuş gibime gelmedi açıkçası.kısaca şunu söyleyeceğim.1-hyundainin yada kia'nın 1.6 dizel 128 bygrlik motoru kia ceratolarda 2007-2009 modelleri arasında kullanılan 1.6 115 beygirlik motora enjektör-yazılım ve dpf uygulanmış halidir.2-i30 yada ceed'lerin gitmiyor demelerinin sebebi Euro 5 normlarına göre dpf partikül filtresi olmasından dolayıdır.performansı çok törpülüyor.yani sebebi ağırlık filan değildir.3-tasarım konusundan evet Japonları her zaman biraz daha demode tasarımlar yapıyorlar bu kabul.ama dayanıklı araba yapıyorlar fark burda yatıyor. hyundai-kia-peugeot estetik yapar.peki dayanım ömrü?4-benim esasen japonları tek ciddi olarak eleştireceğim nokta hala dizel teknolojilerini şöyle güzelce 1.6 130-140 beygirlik bir motorla devam ettiremiyo olmalıdır.yoksa benzinlide zaten honda ve toyota atmosferik motorlar sorunsuzluğunu kanıtladı.Turbo Benzinli tadından yenmezdi ama o zamanda bu yakıt verilerini tutturamazdık gibime geliyor.
Bekir Bey dayanım ömründen kastınız nedir? Toyota en az 23 yıldır ülkemizde olan bir marka ve halkımız tarafından bence en çok sevilen ithal araba markası. Bunu ürettiği ve sattığı ürünlerden anlamaktayız ve toyota ya özgü bazı özellikler kanıtlanmış gerçeklerdir. Ancak bazı görüşlerde sanki diğer markalara biraz haksızlık yapılıyor gibi düşünüyorum. Şimdi forumda bir arkadaşımız çıkıp şunu derse gerçekten çok manalı olur: Örneğin, kia nın x modelini aldım, kullandım öyle baş ağrıttı ki öyle sorunlar çıktı ki anlatmayla bitmez deyip sorunlar sıralanırsa eyvallah. Ancak bazen öyle yorumlar oluyorki x markasını hiç kullanmamış birisi x markasına haksız söylemlerde bulunabiliyor. Ben bu durumu yanlış görüyorum. Benim önceki aracımdan debriyaj sertleşmesinden başka bir sorun yaşamadım. 62000km de idi. Bunun dışında sorun yaşanınıda duymadım, okumadım. Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2014, 16:32:10Bu arada yanlış bilmiyorsam sizde eski bir kia kullanıcısıydınız. Konuyu açabilmeniz mümkün mü?
Geçen yıl halama sıfır Hyundai Accent Blue aldık araç daha 3.000 km ye yeni geldi ve neredeyse aracı tek kullanan benim arac 3 defa servise gitti kontak arızasından dolayı ama hala bir çözüm bulamadılar ve o gün Hyundai den nefret ettim
gelen yorumlar şöle olcak o accent bu i30 şeklinde olcak.o geçen yıl alınmış o bu ise bu sene yapılan i30 şeklinde yorumlar gelcek. toyotayı eleştirirken yeteri kadar acımasız olunuyorda niye digerleri eleştirilirken aynısı olmuyor yada hemen fanatik oluyoruz ben zaten anlamıyorum. kimseye laf atmadım söliyimde şimdiden aklıma geldi yazdım sadece
bence hyundai accident hyundainin yüz karası. accent hyundainin imajını zedeliyor. halen niye üretiliyor anlamış değilim.
O Accent bu İ30. [emoji14]