0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malzeme kalitesine lafım yok. son derece iyi durumda. bu yüzden araçla yola çıkana kadar her şeyiyle etkilediğini belirttim. işte yola çıktıktan sonra mercedes'te feng shui etkisi yaşanırken volvo s60'ta bu sınıfa yakışmayacak motor gürültüsü içeri geliyor. vw golf 7 tdi kullanma şansı da bulmuştum. gerçekten motor sesi yalıtımı konusunda özellikle araç çalıştıktan sonraki ilk 10-15 dk sürede büyük fark var. diğer yeni volvo serilerindeki durumu bilmiyorum.yol sesi için bir yorum yapamam çünkü yeteri kadar yüksek hızlara çıkamadık ve kullandığımız yol kaymak asfalttı.
Ford dizellerinin (bir nevi PSA dizelimi demeliyiz aynı motorlardı sanırım) motor yapısı öyle bence focuslarda da durum aynı volvoda bile o kadar yalıtıma rağmen motor sesi rahatsız ediyorsa demek ki motor haddinden fazla ses çıkarıyor focusun dizeli ile uzun yola çıkmak hiç iç açıcı olmasa gerek.
agırlıgı iyiymiş gerçekten.yakıt verileri ne.volvonun bir ara en büyük reklamıydı 1300km edrive diye sanırım.uçmasada kaçıyordur ya genede.sonuçta şunuda unutmamak lazım dünyaya otomobilde birçok yeni teknolojiyi getiren bir firma.
evet motor aynı, tek sıkıntı volvo'da diğer noktalarda yalıtım focus'tan etkili olduğu için motor sesi focus'tan daha rahatsız edici gibi geliyor. buna rağmen performans çok kötü değil, aynı motor s80'de bile kullanılıyor.
Ağırlığı büyük ihtimal güvenlik için daha fazla malzemenin kullanımından kaynaklansa gerek donanım olarakta çok dolu bu detaylar hep fazla ağırlığı beraberinde getiriyor. Motor açısından bakarsak küçük hacimli bir motor ağırlığa sebebiyet değil diğer markaların d segmentlerinin büyük hacimli 2.2dizelleri olsun 2.4 benzinlileri olsun o ağırlıkta, o da motor yüzünden büyük hacimli motorlar çok ağır çünkü.Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2014, 16:27:47S60'da zorlanan motor S80'i nasıl taşıyor anlamıyorum gerçekten herhalde 1800kg vardır S80.
1614 kg > s60 1.6 lt dizel manuel. 0-100 km/sa: 10,9 s. azami hız: 195 km/sa. ortalama tüketim: 4,3 lt/100 km1680 kg > s80 1.6 lt dizel powershift. 0-100 km/sa: 12,8 s. azami hız: 185 km/sa. ortalama tüketim: 4,5 lt/100 kmdemek ki bu yüzden ikisine de koymaktan çekinmemişler.