Gönderen Konu: Avensis'e jant çapı küçük jant alıp kış lastiği takmak?/Resimler Geldi  (Okunma sayısı 16614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Araba sizin arabanız , para sizin kazandığınız para , keyif sizin keyfiniz . Birileri ne yaparsanız yapın hep konuşurlar siz canınızı sıkmayın :) Aracın lastik çapı azaldıgı için tork değerinizde biraz artacaktır , haliyle çekişi artmış olacak ayrıca 55 yanaktan 60 yanaga geçtiğiniz içinde süspansiyon artacak konfor artacaktır , virajlarda araba biraz daha esner , taban genişliği azaldığı için yol tutuşunuz azalır ancak ince lastik karda buzda daha iyi yol tutar bu yüzden kış için daha ince taban daha iyi bi şeçim bence :) Valla benimde yapmayı düşündüğüm bir olay , orjinal 15'' jantlarımı getirip 195/55/15'' boyutlarında kar lastiği takıp karadenizin yaylalarını kış mevsiminde gezicem bol bol , Fikir güzel , sökülen lastik takımınızıda saklarken lastiğinizi streç filmlere sarıp hava almamasını sağlar ve doğrudan güneş ışığından koruyarak muhafaza ederseniz lastiğiniz durduğu yerde yıpranmaz :) iyi günlerde kullanın :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 22:25:11
http://1.bp.blogspot.com/_EiV0Q4N_Og0/TUyh1T2uCgI/AAAAAAAADsU/OnK21-EHvgU/s1600/sweden+hirvonen+2008.jpg

kışın karda buzda ince tabanlı lastiğin kullanıcıları :)
Makina Mühendisi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Selamın aleyküm
o zaman ona göee arabaya bincen kardes kızma sakın
selametle

haklısın aslında, memur öğretmen parçası 45 bin liralık arabaya binmesin değil mi?
ama haklısın başbakan 15 saat çalışıp yatıyorsunuz birde maaşınız az diyorsunuz derse bence tepkiniz normal.,saygıyla karşılıyorum sizi.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Selamın aleyküm
o zaman ona göee arabaya bincen kardes kızma sakın
selametle
Adam almis takmis kis lastigi degil bu aracin uzerindeki sanki  1 sene boyunca kullanicak  kisin idare etsin yeter aracin goruntusunun ne onemi varki  kisin hangimiz duzenli arac yikatiyoruz da janti kaldi bu isin arac kendini gostercek belli etcek
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Çok yanlış düşünceler bunlar. O zaman kimse comfort/life donanımda araba almasın. Yazık demi araçlara. Ne kadar da zengin oluverdik son yıllarda. Ona laf buna laf. Herşey ekonomine göre. Benim babam da memur. Yaza ben de arabaya lastik alıcam. Sırf sırada lastik var diye yapacağım projelerimi erteliyorum. Neden çünkü ekonomimiz bunu gerektiriyor. He siz çok zenginseniz arabaya takım lastik jant alın her mevsim farklı farklı takarsınız.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
haklısın aslında, memur öğretmen parçası 45 bin liralık arabaya binmesin değil mi?
ama haklısın başbakan 15 saat çalışıp yatıyorsunuz birde maaşınız az diyorsunuz derse bence tepkiniz normal.,saygıyla karşılıyorum sizi.
Abi bence hic aldanma yorumlara yaptigin mantikli bi secim olmus  kisin dogru duzgun araba bile yikatmiyoruz yikatsak nolcak yagmur camur batiyo tekrar  araba kendini gosteremiyor diyolar 18 jantli bi arac kullanipta kisin 16 ya dusen cok biliyorum hem lastik ucuza geliyor hem daha mantikli bir secim  sonucta yazin bu arac orjinal lastik janta geri doncek  burda dogan gorunumlu sahin yapmissin gibi yorumlar geliyor maaş konusundada haklisin beyazin bi sozu var sbs gir ygs gir lys gir als gir  patronun lise mezunu olsun  biz okadar sene okuyalim aldigimiz maas belli burda kimse  kimsenin hangi araba haddi olcagini soyliyemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
Abi bence hic aldanma yorumlara yaptigin mantikli bi secim olmus  kisin dogru duzgun araba bile yikatmiyoruz yikatsak nolcak yagmur camur batiyo tekrar  araba kendini gosteremiyor diyolar 18 jantli bi arac kullanipta kisin 16 ya dusen cok biliyorum hem lastik ucuza geliyor hem daha mantikli bir secim  sonucta yazin bu arac orjinal lastik janta geri doncek  burda dogan gorunumlu sahin yapmissin gibi yorumlar geliyor maaş konusundada haklisin beyazin bi sozu var sbs gir ygs gir lys gir als gir  patronun lise mezunu olsun  biz okadar sene okuyalim aldigimiz maas belli burda kimse  kimsenin hangi araba haddi olcagini soyliyemez
+1
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

yok bence arkadaş küçümsemek için söylemedi diye düşünüyorum sadece hoşuna gitmemiştir saygı duyarım.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Vay arkadaş, adam "ona göre arabaya bincen" diyor. 

@Ahmet Malatyalı (31784) Ahmet hocam, cebimde 10 kuruş ve bir paket sigara var. Ben neye bineyim, hemen reçetemi yaz. Ekonomistim benim...
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
Vay arkadaş, adam "ona göre arabaya bincen" diyor. 

@Ahmet Malatyalı (31784) Ahmet hocam, cebimde 10 kuruş ve bir paket sigara var. Ben neye bineyim, hemen reçetemi yaz. Ekonomistim benim...
Sen tabanvaya bin Yüksel  :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
yok bence arkadaş küçümsemek için söylemedi diye düşünüyorum sadece hoşuna gitmemiştir saygı duyarım.
Jant kapaklarida orjinal sanirim cogu kullanici onlari bile takmiyo veya dandik baska bisey takiyo kisin boyle farkli jant taktigi zaman siz baya bir orjinal isi yapmisiniz   :) ayri yeten bende memur cocuguyum bu memur arabasi triplerini anlamiyorum bayideki adam kac kurusluk adam ki memurluga laf ediyo  orda  2 araba tamir ediyo siz insan yetistiriyosunuz burda bunu yazan bile sizin ogretiginiz alfabeleri kullaniyor belkide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Selmın Aleyküm
Ali kardeş kalbini kırdıysam kusara kalma ama kötü nıyet soylemedım özr dilerim
ey bana kızan bensuyumbuyum diyen kardesler sizde dediklerinizi bi iyice dusunun.
bi dahada yazmam kusara bakmayn
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
Selmın Aleyküm
ey bana kızan bensuyumbuyum diyen kardesler sizde dediklerinizi bi iyice dusunun.
selametle
düşüncek bişey yok siz yazdıklarınızla insanları katogoriye sokup sınıflandırıyosunuz tamam bişey yapılmış olabilir olmamış veya yakışmamış olabilir kişisel tercihtir ama o arabaya binmiyceksin memursan falan demek kimseye düşmez ,allah herkese daha iyilerini nasip etsin herkes gönlündeki arabaya binsin ,yazıp yazmamak sizin elinizde ve size yazmayın gibi bi cümle kurmadık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Selmın Aleyküm
selametle

yok önemli değil biz alışkınız zaten başımızdakiler de aynı şeyi söylüyor,onun için sorun yok. kötü niyetiniz olmadığını biliyorum