Gönderen Konu: Avensis'e jant çapı küçük jant alıp kış lastiği takmak?/Resimler Geldi  (Okunma sayısı 16613 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
35 olsa 45'e göre tekerlekler 1 cm dışarı çıkık durur.

Yol tutuşu biraz daha iyi olur,
bıçkın taksici görünümüne bir adım yaklaşılır,
çamurluk ile mesafe az ise sürtme problemi olabilir,

sürtme problemi olmuoyor :)
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
siz denediniz mi hocam :)

evet spor yayla bile sürtme olmuyor
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
ali bey işinize karışmak gibi olmasın ama bence bu işe hiç bulaşmayın derim.

linkteki jantlar replika ve kaliteli üretime benzemiyor.ben orjinal olduklarını düşünmyorum bu fiyata.

tuvturk onayı olsa bile çok inanmayın bunlara.

bunla avensis gibi ağır bir araçta yürüyen aksamınızda ilerde sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.

bmw 3.20 coupesi olan arkadaşım servis orjinal jantlara 5000 tl fiyat çekince gitti kaliteli replika aldı güya.1600 tl para verdi.

1 ay sonra ön takımdan sesler gelmeye başladı.z-rotlar ve aks başları değişti.3 ay sonrada arka jantlardan biri çatladı.

ya paraya kıyıp orjinal alın (bence hiç gerek yok) yada orjinal jantlarıyla devam edin.

sizin ve aracınızın sürüş güvenliği için anlattım bunları.

Jantların replika olduğunu nereden ve nasıl anladınız? Jantlar 2011 E15 Corolla aracımın orijinal jantlarıdır serviste araç çıkmadan alaşım jant takıldığı için hiç kullanılmadan sökülmüştür Japonya'dan gelen aracımda Japon replika kullanmışsa bilemem tabiki. Jantlar forumdan başka bir arkadaşa satılmış ve kargo ile gönderilmiştir. Konuyu açan Ali beyle jantlarla ilgili görüşmüştük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Jantların replika olduğunu nereden ve nasıl anladınız? Jantlar 2011 E15 Corolla aracımın orijinal jantlarıdır serviste araç çıkmadan alaşım jant takıldığı için hiç kullanılmadan sökülmüştür Japonya'dan gelen aracımda Japon replika kullanmışsa bilemem tabiki. Jantlar forumdan başka bir arkadaşa satılmış ve kargo ile gönderilmiştir. Konuyu açan Ali beyle jantlarla ilgili görüşmüştük.

evet zafer abinin güzelim jantlarını kararsızlığımın kurbanı olarak kaçırdım :)  artık yeni corolla jantı arayışındayım :(
abi bi de unutmadan bu jantların offset- et değeri kaçtı ?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
evet zafer abinin güzelim jantlarını kararsızlığımın kurbanı olarak kaçırdım :)  artık yeni corolla jantı arayışındayım :(
abi bi de unutmadan bu jantların offset- et değeri kaçtı ?

Hayırlısı olsun kısmet diyelim Ali bey jantların ofset değeri 45 bijon aralıkları 5x114.3 piyasada Toyota araçlara uyumlu çok fazla jant seçeneği yoktur bende çok araştırmış ve serviste aracıma orijinal Toyota turbine alaşım jantları taktırmıştım ki 2011 de çok uçuk bir fiyatı vardı et yani offset değeri çok önemlidir orijinal ölçülerden çok fazla farklı olmaması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Hayırlısı olsun kısmet diyelim Ali bey jantların ofset değeri 45 bijon aralıkları 5x114.3 piyasada Toyota araçlara uyumlu çok fazla jant seçeneği yoktur bende çok araştırmış ve serviste aracıma orijinal Toyota turbine alaşım jantları taktırmıştım ki 2011 de çok uçuk bir fiyatı vardı et yani offset değeri çok önemlidir orijinal ölçülerden çok fazla farklı olmaması gerekiyor.

avensisin de offset değeri 17inç jant için 45'ti o zaman corolla jantları avensise şıp diye oturacaktır. Ahh keşke sizin jantları kaçırmasaydım :-\ neyse hayırlısı olsun elinizden çıkarmanıza da adınıza sevindim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti

avensisin de offset değeri 17inç jant için 45'ti o zaman corolla jantları avensise şıp diye oturacaktır. Ahh keşke sizin jantları kaçırmasaydım :-\ neyse hayırlısı olsun elinizden çıkarmanıza da adınıza sevindim ;)

Evet Avensiste offset 45 ise uygun olur çap önemli değil. Corolla 16 inç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Jantlar geldi sorunsuz uydu çok şükür ofsetleri de aynı jantta yazmıyordu  cetvelle ölçtüm stetmeyi de ölçtüm  :) Umarım yerli malı lastiğim soğuk kış günlerinde avensisi zincire mahkum etmez :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
Yeni konu açmadan buradan sormak isterim, buğün @Mesut Akın (531) abi ilede görüştüm şimdi avensis 2006 205 55 16 inç olan jantımın bijon aralığı kaçtır ve kışlıklar için sac jant düşünüyorum  ama bijon aralığını bilmiyorum bide 2013 model doblodan çıkma sac jant benim araca olur mu oda 16 inç ve çok temizdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Yeni konu açmadan buradan sormak isterim, buğün @Mesut Akın (531) abi ilede görüştüm şimdi avensis 2006 205 55 16 inç olan jantımın bijon aralığı kaçtır ve kışlıklar için sac jant düşünüyorum  ama bijon aralığını bilmiyorum bide 2013 model doblodan çıkma sac jant benim araca olur mu oda 16 inç ve çok temizdi

@fatih ayran (9260) Bijon aralığı 5x114,3 tür. Doboldan çıkan 16 inch ebat olarak uyar ama bijon aralıkları uymayacak büyük ihtimal.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
@fatih ayran (9260) Bijon aralığı 5x114,3 tür. Doboldan çıkan 16 inch ebat olarak uyar ama bijon aralıkları uymayacak büyük ihtimal.

Satan kişi 5x100 büyük ihtimal demişti :( tüh be 350 tl bırakıyordu ki çook temizdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Satan kişi 5x100 büyük ihtimal demişti :( tüh be 350 tl bırakıyordu ki çook temizdi

Emin olun yine de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
Emin olun yine de.

Hangisi için abi doblo nun jantları için mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi

Dün sanayide aynı olayı bende araştırdım. Usta Toyota'ya ancak Toyota'nın jantları uyar benzeri bir şey dedi. Emin olmadan almayın ki zaten 350 Lira'ya da aracınıza uygun yine temiz jant takımı bulabilirsiniz. Üzülmenize gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Hangisi için abi doblo nun jantları için mi

Çok zor bir ihtimal ama daha eski yıllarda Toyota 5x100 kullanmıştı, belki seninki ondandır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
http://www.jant-al.com/AracJantlari.aspx?Amarka=34&Amodel=179&BijonId=7&CapId=-2-3-4-5-

Bu siteden baktım 5x98 miş doblo

Mesaj Birleştirildi: Kasım 01, 2014, 23:00:42
Dün sanayide aynı olayı bende araştırdım. Usta Toyota'ya ancak Toyota'nın jantları uyar benzeri bir şey dedi. Emin olmadan almayın ki zaten 350 Lira'ya da aracınıza uygun yine temiz jant takımı bulabilirsiniz. Üzülmenize gerek yok.

İnşallah bulurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-2014-toyota-corolla-orjinal-sac-jant-ve-kapak-takimi-184752791/detay

Basit bir aramayla bulduğum takım. Yeni kasa üzerinden alınmış. Fazla yıpranmamıştır büyük ihtimal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Bu şekilde Balıkesirde de asvensis kullanan birisi vardı. Lastiklerden problem olmazsa başka da bir sıkıntı olmaz
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk