Gönderen Konu: Urfa-Antep'te hafta sonu nasıl geçer?(Güzel geçti :) resimler2.sayfanın sonunda)  (Okunma sayısı 9640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Merhaba güzel ülkemin her bir köşeside bulunan toyota severler :) . Evet başlıkta da belirttiğim gibi hafta sonu tatilimizi(13-14 eylül) eşim ve on aylık kızımla Urfa ve Antepte geçirmeyi düşünüyoruz. Yedek subaylık görevimden dolayı Diyarbakırdayım ve son 25 günüm kaldı :alkis: Gitmeden hem buraları değerlendirmek hemde kafa dağıtmak istiyoruz. Buralara yolumuz bir daha düşermi bilmem. Şimdi siz değerli üyelerden yorumlarınızı tavsiyelerinzi istiyorum.

D.bakırdan cuma namazından sonra çıkacaz ilk durak Urfa(180km). Urfada bir gece konakladıktan sonra öğlene dığru Antepe geçeriz diye düşünüyorum. Antepe gidrken yol üstünde biraz iç kısımda kalan Halfeti var orada tekne turları düzenleniyormuş gitmeye değer mi bilmiyorum siz söyleyin.(Urfa Antep arasıda 150km). Anteptede bir gece kaldıktan sonra pazar günü karanlığa kalmadan D.bakıra dönmeyi planlıyoruz.(saat 3-4 gibi çıksam olur) Sizden istediğim tavsiyeleri madde halinde belirteyim.

1)Urfada ciğer ve urfa kebabı nerede yenir?
2)Müze dışında ve şehir dışına çıkmadan merkezde nerelere gitmemizi tavsiye edersiniz?
3)1 ve 2.maddeler Antep içinde geçerli :) Yalnız Antepte ne yenir o kısmı siz söyleyin(Mesela baklava nerde yenir em önemlisi bu :D )

Epey uzun bir yazı oldu vakit ayırıp okuma zahmetine katlandığınız için teşekkür ederim. Döndüğümde resimleri bu başlık altında paylaşırım. Bu konu diğer üyelerimizede rehber olur diye ümit ediyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Urfa-Antepte hafta sonu nasıl geçer?
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2014, 12:23:19 »
Urfadan cıktıgınızda  antep 1-1,5 saat.Otabandan gelırsenız ılk cıkıs dogu olması lazım.ordan cıkmanız lazım.Mezarlık kavsagını alt gecıdı gectıkten sonra  sagda zeugma antık muze var orayı gezebılırsınız.Muzenın 2-3 sokak arkasında kebabcı halıl var Kesınlıkle burda kusneme ısteyıp tadın.Baklava ıcın şırahanında güllüoglunun eskı subesı var ordan alabılırsınız.Yol ustu gulluoglu yazanları almayın.Onlarda aralarında ustte kucuk bır noktada ısım yazar ahmet mehmey omer dıye eskı tadları yok.
Yada karagozde antepın ortası kalealtına yakın Imam cagdas var.restaron ve baklaba.Havuc dılımı kare baklava tadabılırsınız.Zekı ınalda var karagozde ıyıdır.Karagozde buralarda pasaj var gezebılırsınız.
Hayvanat bahcesını gezmeyı dusunursenız orası cok buyuk 2-3 ssatınızı alır.Orası da antepın dıger ucu.kılıs yolu uzerınde.
Bence Antepe sabah gelın 8-9 a dogru.karagozde katmercı zekerıyada sabah katmer tadın.Hayatınızda baska yerde bulamazsınız.Fıstık kaymak ıncecık hamurda bırlesıyor.
Daha sonra karagozde pasajlae var ılerısınde sıracıhanında toz bıber kurutmalık dolmalıklar gıbı urunler bakırcılar  var buraları gezıp ya ımamcagdas tan yada sırahanınndan baklavanızı alıp cevre yolunda karsıyaka zeugma antık muzesıne gecersınız.Orayıda gezıp yemegınızı halıl ustada yedık ten sonra d.bakıra devam edebılırsınız.Ancak suda var halıl ustada servıs 11 gıbı baslar 2-3 arası bıter.Yokusta dar bır sokakta  bır mekan.Kusneme yıyın onuda antepten baska bır yerde yemenız mumkun degıl.
Bu arada d.bakırda leventte kunefe umut ta cıger yemeden ayrılmayın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Urfa-Antepte hafta sonu nasıl geçer?
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2014, 12:44:31 »
Tam bana göre :) anne tarafım urfalı ve ben antepte okuyorum :) urfada konaklayacaksanız sabah çıkın Cumayı Dergah camiinde kılın, yoksa gezi yetişmez :) cumadan sonra balıklıgöl ve çevresi gezilebilir ,Ayn Zeliha gölü pasajlar çarşılar,kaleye çıkabilirsiniz. Urfada göbeklitepe var, Eyyup peygamber dergahı var.Ciğer yemek için aile olarak sevgi ciğer salonu var temiz güzel bir yer ama yeni bir yer öğrendimde isim ve yer tarifini şu an yapamıyorum öğrenip hemen yazacağım :) sabah kalkıp antebe geçmeden ciğer yemenizi tavsiye ederim :) urfa kebabı derken? Patlıcanlı kebap mı domates kebabı mı ? Çeşit çok :)
Gelelim antebe, antepte müzeleri tavsiye ederim, güzel şeyler var, özellikle zeugma müzesi var o çok güzel :) antepte kale çevresini dolaşabilirsiniz, orda gezecek çok yer var , bi tane şehir haritası ordan alırsanız çok işinize yarar :) ben ilk gittiğimde öyle yaptım, hayvanat bahçesine gidebilirsiniz antepte,Türkiyede en büyük ,avrupada 3. büyük zoo :) yapay gölet mevcut oraya gidilebilir.
Yemek olarakta antepte , sabah beyran içilir genelde, öğlene dahi kalmaz :) yuvalama var, kavurma var nohut dürüm var :) imam çağdaştan baklava yuvalama gibi yemekleri yiyebilirsiniz,nohut dürümü Recep ustadan yiyebilirsiniz buda çarşıda. baklava yada közde künefe var talı çeşidi çoktur :) antepte beyran metanet lokantasında ( kale çevresinde)  içilir közde künefe erçelebide (binevler civarında) yenir :) kebap çeşitleride stadyum çevresinde ciğerci mustafada yenir :) yemek benim işim ,zira lisede yemekhane başkanıydım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2014, 12:52:46 »
Kaan antepe.dondugunde goruselım.abısı.Ben 25 aralık dev.hast.calısıyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2014, 12:59:35 »

Kaan antepe.dondugunde goruselım.abısı.Ben 25 aralık dev.hast.calısıyorum.
Tabiki abi :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2014, 13:04:45 »
Hep merak ederim.

Acılı kebabı Urfalılar yer derler. Doğru mu hakkaten? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2014, 14:10:47 »
Ooo bayağı yer çıktı bana ama sanki zaman mı yetmeyecek ne :)

Tuncay bey çok iyi oldu dediğiniz yerler. D.bakırda tatlıcı levent dahil bütün tatlıcıları test ettim en bonkörü levent usta. Sadece tatlıya para veriyosunuz geri kalan içecek(kahve, su, çay) ve dondurma sınırsız :) ama sadık künefede iyidir D.bakırda. Umut ciğercisini çok duydum gitmek nasip olmadı ama onu aratmayan ciğrci onur ve ciğerim ocakbaşını ayda 1-2 ziyatret ettim  :D

Kaancım sanada teşekkür edrm çok sağlam bilgi bunlar  :) Kebap drrken hani şu adana kebabı gibi olan varya onu kasdetmiştim. Bu arada beyran nasıl birşey.

Enesim galiba Erzurumlusun. Bende iki yıldır Oltudaydım 25 gün sonra geri dönecem ve en çokta Erzurumda böyle bol yemek çeişidini ve bol ikramlarını özleyecem. Zira Erzurumda cağ kebabı dışında yemek kültürü die birşey yok. Dahada kötüsü hizmet diye birşeyde yok. Acı bu bölgeyle haşır neşir olmuş sadece bir ile bağlamak diğerlerine haksızlık olur. :) 

Bu bilgileri direk not alıyorum. Yalnız Halfeti hakkında bir yorum bekliyorum hala
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2014, 14:16:46 »
Balıklıgöl ve Halfeti görülesi yerler gerçekten. G.antep'teki mozaik müzesi görülmeye değer.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2014, 14:33:55 »
Katmerci zekeriya usta kahvaltı yapılacak bir yer mi aile yeri vs var mıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2014, 14:50:56 »

Enesim galiba Erzurumlusun. Bende iki yıldır Oltudaydım 25 gün sonra geri dönecem ve en çokta Erzurumda böyle bol yemek çeişidini ve bol ikramlarını özleyecem. Zira Erzurumda cağ kebabı dışında yemek kültürü die birşey yok. Dahada kötüsü hizmet diye birşeyde yok. Acı bu bölgeyle haşır neşir olmuş sadece bir ile bağlamak diğerlerine haksızlık olur. :) 

Hayır Samsun'luyum. [emoji4]

Erzurum'da cağ  kebabı ve kadayıf dolması dışında pek bir yemek çeşidi yok gerçekten.

Doğru Güneydoğu'da acı meşhur. Ben de çiğköfte falan çok severim. [emoji4] 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2014, 21:56:47 »

Katmerci zekeriya usta kahvaltı yapılacak bir yer mi aile yeri vs var mıdır

Tabiki ben öyle diye biliyorum
Halfetide tekne turu var, Rum kale var oraları gezdiriyorlar size :) ben daha gitmedim bütün arkadaşlarım gezdiler güzel yerler diyorlar :)
Rica ederim geziniz keşke bi kaç gün daha uzun olsa
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2014, 01:05:59 »
Urfa.tarafında halfetı antep yavuz elı tarafına da rum kale dıyorlar.Ikısıde aynı yer karsılıklı.Katmercı zekerıyada hocam dukkanın onune oturup 2 bardak cay ıle keyfını cıkarıyon...D.bakırda cıger yıyırsanız urfada es gdcebılırsınız.antepte halıl ustada kesınlık le kusneme yıyın.Daha bulamzsınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2014, 01:09:21 »
Urfada ciger yiyilir  :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2014, 01:15:18 »
Urfada yıyılırde d.bakırda sa cok ıyı yapan yerler var.O yuzden cıgere doymustur.
Ben bıle cıger hayatta yemezdım.Mardınde goreve basladıktan sonra hele d.bakırada gıdersem cıger yemeden donmezdım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2014, 01:32:02 »
Adana kebabın acılısına ufra kebap deniyordu benim bildiğim :) Eskişehirdede müthiş urfa kebap yapan bir yer var.Fiyatı pahalı sayılmaz.Lezzeti çok  iyi ve tıka basa doyarsınız.Gidecek olursa söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2014, 09:16:45 »
Kaan öyle şeyler söyledinizki gideceğim günü perşembe öğleye çektim :) Yalnız Urfada orduevinde kalmayı planlıyordum orada da boş yer yokmuş. Başka kalmaya uygun bir yer var mı bildiğiniz.

Valla Tuncay abi bizim burda Urfalı asrkerler D.bakırın ciğerini beğenmiyolar  :) ama başka alternatif olursa ciğeri dediğiniz gibi es geçebilirim. Birde abi bu katmer tatlımı tuzlumu sadece onu yersek tok tutar mı yoksa önden birşeylr yiyip mi gidelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2014, 09:19:07 »
Kaan öyle şeyler söyledinizki gideceğim günü perşembe öğleye çektim :) Yalnız Urfada orduevinde kalmayı planlıyordum orada da boş yer yokmuş. Başka kalmaya uygun bir yer var mı bildiğiniz.

Valla Tuncay abi bizim burda Urfalı asrkerler D.bakırın ciğerini beğenmiyolar  :) ama başka alternatif olursa ciğeri dediğiniz gibi es geçebilirim. Birde abi bu katmer tatlımı tuzlumu sadece onu yersek tok tutar mı yoksa önden birşeylr yiyip mi gidelim

Ben Diyarbakır'ın ciğerini daha çok beğenmiştim. Katmer, benim bildiğim  şekil itibari ile biraz kalın bir gözlemeye benziyor içine tahin vs konulup tatlı halde yenebiliyor. Çok uzun süre tok tutacağını zannetmem. :) Ama sabah sabah canım çekti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2014, 10:09:23 »
Abi internettem Zekeriya ustanın adresine baktım o daha farklı duruyor. Onun içine fıstık ve kaymak koyuluyormuş Tuncay abinin dediğine göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2014, 10:13:48 »
Abi internettem Zekeriya ustanın adresine baktım o daha farklı duruyor. Onun içine fıstık ve kaymak koyuluyormuş Tuncay abinin dediğine göre.

Öylesi de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2014, 12:26:49 »

Sizin için perşembe öğlen çok güzel olur :) öğretmenevi var çok güzel 5 yıldız standartlarında herkesin meth ettiği yer :)
Balıklıgöl çevresinde kalacak yerler var, bi El-Ruha oteli varda oranın maşallahı var diyeyim siz anlayın :)

Ben Diyarbakır'ın ciğerini daha çok beğenmiştim. Katmer, benim bildiğim  şekil itibari ile biraz kalın bir gözlemeye benziyor içine tahin vs konulup tatlı halde yenebiliyor. Çok uzun süre tok tutacağını zannetmem. :) Ama sabah sabah canım çekti.

Aytaç abi antepte katmer bu, fıstıklı , tatlı ama şerbetli değil çok güzel bi tatlı tadı var :) kahvaltı olarak yeniliyor yada yanında yiyenlerde var tercih meselesi bence ama Tuncay abi daha iyi aydınlatır :)
Urfanın ciğeri gerçekten diğer şehirlerden daha iyi, günde 3 ton ciğer tüketilen bir şehir :)
youtube.com/kaankara