Gönderen Konu: Urfa-Antep'te hafta sonu nasıl geçer?(Güzel geçti :) resimler2.sayfanın sonunda)  (Okunma sayısı 9510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Urfa-Antepte hafta sonu nasıl geçer?
« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2014, 18:15:42 »
Antepte sabah kahvaltısında yıyorlar.Incecık elde acılan yufkanın arasına fıstık kaymak.Bunu yersen doyarsın zaten.Serbet falan yok.Antepte en ıyı yerlerden bırı katmercı zekerıya.Bunu baska ıllerde yıyemıyecegın ıcın ye dedım kardes.Yoksa kahvaltı tarzı sabah yıyebılecegın baska yerlerde var.Zeytını peynırı bos ver katmer ye.
Oralarda mutercım asım pasajlar bakırcılar carsısı var oraları gez  burada ımam cagdas tan baklavanı al.Kılosu 50-55 tl den baslıyor.sonra zeugma muzesıne gıt.Arkasında kebapcı halılden küsleme nı ye .Gene bırsey olursa gorusuruz.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2014, 18:15:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 02, 2014, 18:48:03 »
Arkadaşlar gerekli şeyleri aşağı yukarı söylemiş. Ben fazla birşey eklemeyim.
ancak şu baklava kısmına birşeyler yazmak istiyorum.
Antep'de baklava denilince hemen herkes İmam çağdaş'ı tavsiye eder. Haklılar da, zira gerçekten güzel.
Ama siz bir değişiklik yapın, baklavayı Zeki İnal'da yiyin. sonra da beni hatırlayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 02, 2014, 19:00:14 »
Yakın zamanda planlarımın içinde oldugundan yakın takipteyim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 02, 2014, 19:12:15 »
Bence  zekı ınal den söbıyet almak ısterse ugrayabılır.ama bulabılırmı.Katmer yedıkten sonra oraları gezecegı ıcın o yuzden cagdasa ugrayabılır.Yemek ısını ben kesınlıkle o saatlerde ımam cagdası onermem.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 02, 2014, 20:02:45 »
Yakın zamanda planlarımın içinde oldugundan yakın takipteyim.

yakın zamanda ise ben sizi gezdirmekten onur duyarım Ahmet abi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 02, 2014, 20:06:00 »
Tamamdır abi. Zeytin peynir yiyeceğimden değil doyurma noktasında merakımı gidrrmiş oldum. Sırf kahvaltıda beyran ve katmeri yemek için Antepe 2gün ayırdım :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #26 : Eylül 02, 2014, 20:30:54 »
yakın zamanda ise ben sizi gezdirmekten onur duyarım Ahmet abi :)

İyi olur aslında.
Hele bi zamanı gelsin. Wings kartımda uçak bileti puanı dolmak üzere.
Orada gezmeyi nasıl yapacagız arabamı kiralasak acaba?
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 03, 2014, 01:46:01 »
Ahmet bey gelecegınız zaman nobetım falan olmazsa gezdırmek ve tanısmaktan zevk  duyarız efendım.
Keza aynı sekılde selman kardes manısada ızınde oldugum ıcın nobet lıstesınden haberım yok.O yuzden Gelecegın tarıhlerde bır sıkıntın olursa kapımızda evımızde acık kardes.
Ancak tavsıyem sabah beyran ıcme.Bol acılı pırınclı paca gıbı dusun.Gece daha guzel oluyor.Gene haberlesırız...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 03, 2014, 03:09:13 »
İyi olur aslında.
Hele bi zamanı gelsin. Wings kartımda uçak bileti puanı dolmak üzere.
Orada gezmeyi nasıl yapacagız arabamı kiralasak acaba?

araç kiralama mantıklı bazı yerler için çok gerekli ,
16 ile 27 arasındaki fark çok bende toplu taşımacıyım :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 03, 2014, 22:47:38 »
Ahmet bey gelecegınız zaman nobetım falan olmazsa gezdırmek ve tanısmaktan zevk  duyarız efendım.
Keza aynı sekılde selman kardes manısada ızınde oldugum ıcın nobet lıstesınden haberım yok.O yuzden Gelecegın tarıhlerde bır sıkıntın olursa kapımızda evımızde acık kardes.
Ancak tavsıyem sabah beyran ıcme.Bol acılı pırınclı paca gıbı dusun.Gece daha guzel oluyor.Gene haberlesırız...

Allah razı olsun abi sağol. Nasip olursa görüşürüz
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #30 : Eylül 03, 2014, 22:57:25 »

Nasip,
Hayırlısı inşallah
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 03, 2014, 23:31:54 »
Antepte sabah kahvaltısında yıyorlar.Incecık elde acılan yufkanın arasına fıstık kaymak.Bunu yersen doyarsın zaten.Serbet falan yok.Antepte en ıyı yerlerden bırı katmercı zekerıya.Bunu baska ıllerde yıyemıyecegın ıcın ye dedım kardes.Yoksa kahvaltı tarzı sabah yıyebılecegın baska yerlerde var.Zeytını peynırı bos ver katmer ye.
Oralarda mutercım asım pasajlar bakırcılar carsısı var oraları gez  burada ımam cagdas tan baklavanı al.Kılosu 50-55 tl den baslıyor.sonra zeugma muzesıne gıt.Arkasında kebapcı halılden küsleme nı ye .Gene bırsey olursa gorusuruz.
O fıstıklı katmer ne enfes bi şey yanına da süt getirıyorlar. . Antebin sofrası insanı mest ediyor...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #32 : Eylül 04, 2014, 07:22:01 »
O fıstıklı katmer ne enfes bi şey yanına da süt getirıyorlar. . Antebin sofrası insanı mest ediyor...

Enfes şeyler neden hep kilo yapıyor? Of offff.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 04, 2014, 09:20:24 »
Enfes şeyler neden hep kilo yapıyor? Of offff.

Maalesef abi. Diyarbakıra eşimi 3 ay sonra getirdim 3 ayda 5kilo aldım veremiyorum şimdi :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 04, 2014, 10:07:05 »
Maalesef abi. Diyarbakıra eşimi 3 ay sonra getirdim 3 ayda 5kilo aldım veremiyorum şimdi :argh:

Gaziantep-Şanlıurfa-Diyarbakır üçgeninde bırakın kilo vermeyi, mevcut kilonuzu korumakta zorlanırsınız. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Ynt: Şanlıurfa-Gaziantep'te hafta sonu nasıl geçer?
« Yanıtla #35 : Eylül 16, 2014, 00:12:45 »
Evet arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonunu planladığımız şekilde kısmende olsa gerçekleştirdik şükür. Perşembe günü öğleden sonra Diyarbakırdan çıktık saat 4 gibi Urfaya vardık.
İlk işimiz Balıklı Göl ve çevresini gezmek oldu.

Daha sonra Kaleye çıktık ama çocukla çok zor oldu, birde gittiğimiz yerin tam olarak önemini, tarihini bilmediğimiz için ve aşırı sıcaktan dolayı pişman olduk.

Sonrasında karnımız acıktı Kaan kardeşimizin tavsiyesiyle Sevgi ciğere uğradık birer porsiyon ciğer yedik. Urfada çalışan bir arkadaşımdan öğrendiğime göre Sevgi ciğer Urfanın en iyi 3-4 mekanından biriymiş.(Sembol ocakbaşıda iyi dediler). Asıl ciğer Aziz ustada yenirmiş ama aile ortamına pek uygun olmadığı için tercih etmedik.
Mekanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama kızım ayranı çok sevdi :)

Akşam kalacağımız yeri ayarladıktan sonra(Turizm ve Otelcilik okulunun uygulama otelinde kaldık çift kişi 90 lira) akşam eşimle çay bahçesinde dinlendik.

Cuma sabahı kahvaltımızı merkezde Köprübaşı Birlik Pastanesinde yaptık. (Sade bir kahvaltı oldu ama güzeldi- özellikle sıcak ekmek, peynir ve kaymak ile bal muhteşemdi)Biraz merkezde dolaştık.

Daha sonrasında cumadan önce Eyüp Peygamberin sabır makamını ziyaret ettik. Urfaya gitmişken gidilmesi gereken bir yer insana ayrı bir huzur veriyor.

Ve sonra cuma namazını kılmak üzere Kaanın tavsiyesi üzerine Derhag camiine gittim. Hz. İbrahimin doğduğu mekanda bu cami avlusundaydı. Caminin manevi havası ve imamın sesi insanı alıp götürüyordu.

Urfada daha fazla vakit kaybetmeyerek Halfetiye geçtik. Orada bulunan bir restoranda karnımızı doyurduktan sonra tekne turu yaptık. Tam saatinde gitmişiz, tekne turu yaklaşık 1 saat sürüyor döndüğümüzde güneş batmak üzereydi. Yani serin bir saatti.

Daha sonra Antepe geçtiğimizde saat akşam 8 gibiydi. Günün yorgunluğuyla hemen kalacağımız yere geçtik. Biraz dinlendikten sonra karnımızı doyurmak üzere çıktık ama saat geç olduğu için açık bulduğumuz ilk mekana girdik. Yesemek diye bir mekandı, fiyatları görünce gözlerim yerinden çıkar gibi oldu ama başka çare yoktu girdik bir kere :) Ben beyran çorbası söyledim başka yerde yemeğe gidemem diye. Lezzet bakımından güzel kelle paçanın değişik bir versiyonu tercih meselesi ama hiç yemesem aklıma gelmez sanırım ;)

Cumartesi sabahı kahvaltı için Tuncay beyin dediği gibi Katmerci Zekeriya ustaya vardık. Dükkan arada bir yerde olmasına rağmen bir çok kişinin tercih ettiği bir yer. Ve en çok böyle bol müşterisi olmasına rağmen dükkanı büyütüp lezzeti bozmak yerine lezzeti koruyup o küçük dükkanda uluslararasına duyurması beni mutlu etti. Hele fıstık ve kaymaklı katmer beni benden etti desem yeridir. :lol:

Güzelim katmeri mideye indirdikten sonra Zeugma müzesine gittik.

Müzeden sonra dürümcü Recep ustaya gittik. Mekanın kalabalık oluşu şaşırttı bizi. Nohut dürüm enteresan bir tat denemek lazım.

Daha sonrasında Kale-Emine Göğüş müzesi-Bakırcılar çarşısı-Şıra hanı güzerhanı gezdik. Bakırcılar çarşısına girmek bana pahalıya patladı hediyelik ürünler burada illa gel beni al dedirtiyor. :argh:

Akşama doğru bir arkadaşımıza misafir olduk gün öyle bitti. Pazar sabahı ufak bir kahvaltıdan sonra Kale civarını gezmeye devam ettik yaşayan müze vs. sonra tekrar Zekeriya ustaya gittik :) aslında amacımız paket yaptırmaktı ama gidince dayanamadık yedik sıcak sıcak :) Zekeriya ustadan sonra o civarı dolaştık baktık daha gezecek yer bulamıyoz dedik gidelim evimize.

Hayalini kurarak gittiğim Küşlemeden yiyemedim acıkmaya vakit kalmadı :( Baklavasındanda bir gün önce arkadaşlarımız ikram etti diye ve tok olmamızdan dolayı en önemliside bir kilo baklavaya 55 lira vermek zoruma gittiği için almadan geldik Diyarbakıra. Ama şuan küşleme yemediğim ve baklava almadığım için çok pişmanım. Bakalım artık nasip kısmet belki bir daha gelmek nasip olur bu güzel diyarlara.

Sonuç olarak Urfa ve Antepi kıyasladığımızda eşimde bende Urfayı daha çok sevdik. Urfanın manevi havası ve daha derli toplu oluşu bizim hoşumuza gitti, Antepte çok güzel ancak hem büyük hemde aşırı bir kalabalık var. Trafik deseniz her adımda trafik ışıkları çileden çıkardı beni. Ama bu yörelere gitmek isteyenler bence ertelemeden ve sıcak günler olmadığı zamanda(Haziran başından Ağustos ayının sonuna kadar gelmeyin :) ) mutalaka gidip gezsin. Uzunca bir yazı oldu umarım başkalarınında işini görür. Burada bana yardımcı olan toyota ailesine teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Afıyet olsun kardes.Insallah bırdahakıne  olurda kusleme yı tad mutlaka
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Afıyet olsun kardes.Insallah bırdahakıne  olurda kusleme yı tad mutlaka

Abi sen böyle dedikçe pişmanlığım artıyor yapma :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Nohut durumune oraya gıtmene gerek yoktu.esas ılk dukkanları zeugmaya yakındı.Neyse 2.5 tlye karın doyuyor.Ben bu hafta sonu dıye hatırlıyordum yanlıs hatırlıyormusum.Nohutu nezaman ıstersen kargolarım ben sana
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Abi yol bilmiyorum ki navigasyona yazdım o nereye dön dediyse gittim öyle gezdim. :)  Allah razı olsun abi sağolasın dediğin gibi 3 liraya karnımız doydu. Nohut yerine küşleme yolla diyecem o gelmez buraya  :lol: şaka biyana ince düşüncen için teşekkür edrimabi.