Gönderen Konu: verso 2013 vsc arızası  (Okunma sayısı 7892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
verso 2013 vsc arızası
« : Eylül 01, 2014, 11:12:28 »
arkadaşlar merhaba aracımın 2 hafta önce 20bin bakımını yaptırdım daha sonra benzin deposuna enjektör temizleyici koydum, genelde de benzinde kullandım şehir içinde ama dün toplam 200 km uzun mesafe gideceğim için lpg ye geçiş yaptıktan 5dk sonra biraz da gaza yüklenince(hız 90-100 km) "vsc sistemini kontrol edin" diye arıza lambaları yandı. stop edip tekrar benzinde çalıştırınca da aynı hatayı verdi ve dünden beri motor arıza ışığı hep yanar vaziyette.

forumda biraz araştırma yaptım lpg ayarlarından olabileceği şeklinde yorumlar okudum ama prins lpg sistem takılalı 7 ay(7500 km) oldu ve gayet sorunsuz şekilde kullandım şimdiye kadar herhangi bir arıza lambası yanmamıştı. sizce sorun lpg den kaynaklımı yoksa Toyota servise mi götürmeliyim çünkü bu şekilde kullanmak uzun mesafelerde tehlikeli ve bende tedirginlik yarattı açıkçası.

Toyota Club Türkiye

verso 2013 vsc arızası
« : Eylül 01, 2014, 11:12:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: verso 2103 vsc arızası
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2014, 11:14:45 »
Kenan bey büyük ihtimal lpg kaynaklı bir arızadır . 2013 model bir arabada vsc arızalanması çok küçük bir ihtimal ama yinede servise göstermekte fayda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2014, 11:17:19 »
Büyük ihtimal lpg kaynaklıdır ancak, yine de vakit kaybetmeden servise gösterirseniz iyi olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2014, 11:23:00 »
Sorun %99 LPG kaynaklı.
Hatta kodu vereyim; C1201 iletişim hatası.

LPG ayarlarının hatalı olması nedeni ile yakıtın istenilen degerlerde olmamasından kaynaklı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2014, 11:40:16 »
Sorun %99 LPG kaynaklı.
Hatta kodu vereyim; C1201 iletişim hatası.

LPG ayarlarının hatalı olması nedeni ile yakıtın istenilen degerlerde olmamasından kaynaklı.
anlaşılan önce prins servise götürüp ayarları düzelttirmek gerekecek de aklıma takılan periyodik bakım yaptırdıktan sonra bunun olması. yani bir etkisi var mıdır bu lpg den kaynaklı hata vermesinin? Ahmet Bey bir de lpg ci sorunu çözüp ışıkları söndürse bile vsc sistemin gerçekten devrede olduğunu kontrol için servise gitmeye gerek var mı, ya da arıza ışıkları sönünce vsc tekrar devreyi girmi mi oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2014, 12:17:05 »
Işıklar sönünce VSC sorun çıkartmaz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2014, 12:55:53 »

Geçmiş olsun.
Başlıktaki model yılı ise değiştir sekmesinden düzeltebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: verso 2013 vsc arızası
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2014, 23:30:05 »
Aracımı önceki gün prins servise götürdüm, bir cihazla bağlantı yaparak lpg sistemin yakıt hatası verdiğini söyledi ve sildi. Niye yaptigini sordugumda lpg den kaynakli enjektoru pislik tikamis gibi şeyler dedi. Bir daha kalibrasyon ayarı yapılması gerekirmi diye sorunca abi bu kit öyle basit bi sistem değil ayar istemez, ayar işini kafandan at dedi. Ben bu sistem ilerde hic mi ayar istemiyecek deyince de bisey olmaz abi dedi ve beni yolladi :huh:
Neyseki 2 gündür bit sorun yok VSC arıza isiklari sondu sistem çalışıyor ama benim merak ettigim gercekten de prins kit kolay kolay ayar istemez mi? İlerde bunu zaman gösterir ve nasip olursa buradan yazarım mutlaka gelişmeleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2014, 23:33:17 »
Aracımı önceki gün prins servise götürdüm, bir cihazla bağlantı yaparak lpg sistemin yakıt hatası verdiğini söyledi ve sildi. Niye yaptigini sordugumda lpg den kaynakli enjektoru pislik tikamis gibi şeyler dedi. Bir daha kalibrasyon ayarı yapılması gerekirmi diye sorunca abi bu kit öyle basit bi sistem değil ayar istemez, ayar işini kafandan at dedi. Ben bu sistem ilerde hic mi ayar istemiyecek deyince de bisey olmaz abi dedi ve beni yolladi :huh:
Neyseki 2 gündür bit sorun yok VSC arıza isiklari sondu sistem çalışıyor ama benim merak ettigim gercekten de prins kit kolay kolay ayar istemez mi? İlerde bunu zaman gösterir ve nasip olursa buradan yazarım mutlaka gelişmeleri.
Biz atiker tüpe bile 3 sene hiç ayar yaptırmadık ...
Öyle hemen ayar isteyen birşey değil zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2014, 01:58:43 »
Yalan soyluyor.Biz mardinde 2012 comfort ext.corollaya prins lpg taktirdik.Ustamiz montajini bittigini aracin hazir oldugunu soyledi.Araci alip sanayiden cikmadan motor ariza lambasi.yandi.
Ustada sasirdi ilk defa toyotada oldu benim hatam dedi.Arabaya bindi rolantideyken arac hareket halindeyken.laptopunu yanina alip ayarlarini iyice duzeltti.Arkadasim 3 sene sine giriyor ne.ariza lamvbasi ne baska bir uyari vermedi. Cok memnun.suan ayni gostergemi var bilmiuorum.Hiz gostergesi ile ayni olsun diye prins yazisini sari dolum gostergelwrini de beyaz ayarladi.Cok guzel olmustu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2014, 12:15:59 »
Yalan soyluyor.Biz mardinde 2012 comfort ext.corollaya prins lpg taktirdik.Ustamiz montajini bittigini aracin hazir oldugunu soyledi.Araci alip sanayiden cikmadan motor ariza lambasi.yandi.
Ustada sasirdi ilk defa toyotada oldu benim hatam dedi.Arabaya bindi rolantideyken arac hareket halindeyken.laptopunu yanina alip ayarlarini iyice duzeltti.Arkadasim 3 sene sine giriyor ne.ariza lamvbasi ne baska bir uyari vermedi. Cok memnun.suan ayni gostergemi var bilmiuorum.Hiz gostergesi ile ayni olsun diye prins yazisini sari dolum gostergelwrini de beyaz ayarladi.Cok guzel olmustu
Evet Tuncay Bey bizim montajı yapan usta da 6 ay önce özellikle benim isteğimle yolda bilgisayarla ayarını yapmıştı, zaten yaklaşık 7500 km. dir sorunsuz ve bu kasa ağırlığına göre gayet ekonomik olarak kullandım. İlk defa bu sefer arıza ışığı yaktı, neyse şimdilik sorun çözüldü eğer bir daha olursa ustanın benden çekeceği var kesin tekrar yolda bir kalibrasyon ayarı yaptırırım zaten :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2014, 12:17:14 »
Konuyu açalı yaklaşık 2 ay olmuş, arıza ile ilgili son durumu ve diğer arkadaşlara tecrübe olması için aktarmak istedim.

Bu vsc arızası benzin ile 10-15 km gidip lpg ye geçtikten 10 km sonra yanıyordu ben de lpg montajı yapan yere gidip bugün 3. defa söndürttüm ama arızanın neden olduğu hemen hemen belli gibi.
Şöyle ki; daha önce hiç olmamış(ilk olduğunda lpg takılalı 7 ay/7500km olmuştu) vsc arızası, 20bin bakımı yaptırıp benim opetten alarak koyduğum(forumdaki bazı arkadaşların tavsiyesine uyarak) enjektör temizleyici benzine ekledikten sonra peydah oldu. Lpg ciye her gittiğimde sorun motorun "2. silindirine giden pislik" nedeniyle olduğu şeklinde arıza göründü, arkadaş arızayı silip yine lpg de devam ettiğim sürece yine sorun yok(bayramda 1000km yaptım yine sorunsuzdu) ama ne zaman lpg bitip benzinde bir süre gidip tekrar lpg le 10 km gittikten sonra vsc arıza ışıklarını yakıp bir daha sönmüyor, ta ki hatayı sildirene kadar.

Çok şükür ki temizleyici katkılı benzini bitirerek yeni benzin aldım 3 gün önce ve bugün lpg montajı yapan ustanın dediği şu; en az 2 depo benzinde git ki 2. silindirdeki pislik temizlensin yoksa sorun devam eder. Şimdi ustaya da bir şey diyemiyorum çünkü o katkıyı benzine koyana kadar sıfır sorunla prins i kullandım, sorun benim işgüzarlığımdan kaynaklı olduğunu düşündüğümden...

Arkadaşlar şimdi sizce ne yapmalıyım, ustayı dinleyip 2 depo sadece benzinde kullanmak mı yoksa vakit kaybetmeden yetkili servise gidip kontrol ettirmek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2014, 13:21:40 »
Ustanız benzin hattından gelen pisligin 2. silindir veya enjektörünü tıkadıgını nasıl anlamış merak ettim.

Ondan egitim almam lazım.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2014, 13:28:57 »
Ustanız benzin hattından gelen pisligin 2. silindir veya enjektörünü tıkadıgını nasıl anlamış merak ettim.

Ondan egitim almam lazım.

Ellerinden küçük ekranlı bilgisayar gibi bir alet var onu aracın direksiyonun altlarında yer alan sokete bağlıyor ve her defasında aynı şey yazıyor Ahmet Bey anlamadım bir şey ben yoksa yeniden lpg ayarı mı istiyor araç can sıkıcı bir durum gerçekten sorun ne bilemedim :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2014, 13:45:10 »
Ellerinden küçük ekranlı bilgisayar gibi bir alet var onu aracın direksiyonun altlarında yer alan sokete bağlıyor ve her defasında aynı şey yazıyor Ahmet Bey anlamadım bir şey ben yoksa yeniden lpg ayarı mı istiyor araç can sıkıcı bir durum gerçekten sorun ne bilemedim :(

Arıza kodu ne imiş en azından onu ögrenebilirsiniz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2014, 13:59:26 »
Ben de baktığımda herhangi bir arıza kodu göremedim ama ustaya ulaşabilirsem böyle bir arıza kodu var mı idi sorarım(tabi o da hatırlar ise) ya da bir daha vsc arızası olursa(ki olacağını tahmin ediyorum) o zaman tekrar bakarım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2014, 14:13:01 »
Ben sizin muhtemel arıza kodlarını söyleyeyim;

P0171 e baglı P1201
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2014, 14:22:22 »
Ben sizin muhtemel arıza kodlarını söyleyeyim;

P0171 e baglı P1201

Teşekkürler Ahmet Bey peki yukarıda detaylı olarak anlattığım şeylere bakınca(benzin enjektör temizleyecisi katkısından sonra yaşanan lpg de vsc arızası ve benzinde de sönmemesi vb.) sizce araçtaki muhtemel hata lpg kaynaklı mı yoksa benzine koyduğum katkı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2014, 14:24:48 »
Tahminim;
Benzine katkı konuldugunda AFR oranı degişti.
Bunun sonucunda hatalı olan LPG ayarınız nedeni ile arıza lambası yandı.

Dedigim gibi sadece tahmin.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2014, 15:34:18 »
Tahminim;
Benzine katkı konuldugunda AFR oranı degişti.
Bunun sonucunda hatalı olan LPG ayarınız nedeni ile arıza lambası yandı.

Dedigim gibi sadece tahmin.

Aslına bakarsanız başından beri neden kaynaklandığını bilmememe rağmen tahminim lpg ayarlarının bozulmuş olmasından dolayı olduğu üzerine idi. Sizin de tahmininizden sonra bir daha bu hatayı verirse lpg için yeniden yolda ve rölantide ayar talep edeceğim ustadan.