0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorun %99 LPG kaynaklı.Hatta kodu vereyim; C1201 iletişim hatası.LPG ayarlarının hatalı olması nedeni ile yakıtın istenilen degerlerde olmamasından kaynaklı.
Aracımı önceki gün prins servise götürdüm, bir cihazla bağlantı yaparak lpg sistemin yakıt hatası verdiğini söyledi ve sildi. Niye yaptigini sordugumda lpg den kaynakli enjektoru pislik tikamis gibi şeyler dedi. Bir daha kalibrasyon ayarı yapılması gerekirmi diye sorunca abi bu kit öyle basit bi sistem değil ayar istemez, ayar işini kafandan at dedi. Ben bu sistem ilerde hic mi ayar istemiyecek deyince de bisey olmaz abi dedi ve beni yolladi Neyseki 2 gündür bit sorun yok VSC arıza isiklari sondu sistem çalışıyor ama benim merak ettigim gercekten de prins kit kolay kolay ayar istemez mi? İlerde bunu zaman gösterir ve nasip olursa buradan yazarım mutlaka gelişmeleri.
Yalan soyluyor.Biz mardinde 2012 comfort ext.corollaya prins lpg taktirdik.Ustamiz montajini bittigini aracin hazir oldugunu soyledi.Araci alip sanayiden cikmadan motor ariza lambasi.yandi.Ustada sasirdi ilk defa toyotada oldu benim hatam dedi.Arabaya bindi rolantideyken arac hareket halindeyken.laptopunu yanina alip ayarlarini iyice duzeltti.Arkadasim 3 sene sine giriyor ne.ariza lamvbasi ne baska bir uyari vermedi. Cok memnun.suan ayni gostergemi var bilmiuorum.Hiz gostergesi ile ayni olsun diye prins yazisini sari dolum gostergelwrini de beyaz ayarladi.Cok guzel olmustu
Ustanız benzin hattından gelen pisligin 2. silindir veya enjektörünü tıkadıgını nasıl anlamış merak ettim.Ondan egitim almam lazım.
Ellerinden küçük ekranlı bilgisayar gibi bir alet var onu aracın direksiyonun altlarında yer alan sokete bağlıyor ve her defasında aynı şey yazıyor Ahmet Bey anlamadım bir şey ben yoksa yeniden lpg ayarı mı istiyor araç can sıkıcı bir durum gerçekten sorun ne bilemedim
Ben sizin muhtemel arıza kodlarını söyleyeyim;P0171 e baglı P1201
Tahminim;Benzine katkı konuldugunda AFR oranı degişti.Bunun sonucunda hatalı olan LPG ayarınız nedeni ile arıza lambası yandı.Dedigim gibi sadece tahmin.