0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslına bakarsanız başından beri neden kaynaklandığını bilmememe rağmen tahminim lpg ayarlarının bozulmuş olmasından dolayı olduğu üzerine idi. Sizin de tahmininizden sonra bir daha bu hatayı verirse lpg için yeniden yolda ve rölantide ayar talep edeceğim ustadan.
Mevlam sabır versin.Bir daha olmaması dileklerim ile.Ama olursada nasıl anlatırsınız? Onlar nasıl ayar yapar bakalım görecegiz.
Lpg konusundaki bilgim kısıtlıdır ancak aklıma şu bilgi ve sorular geliyor; Motorda, silindir kaynaklı bir sorun olsa Vsc değil Motor uyarı ışığı yanması gerekmez mi? Ahmet yöneticimizin belirttiği nokta çok önemli, Lpg ve benzin farklı oranlarda havaya ihtiyaç duyar yanma için. Bunun sonucunda da benzine göre tasarımlanmış ve ayarlanmış sistemlere Lpg uyarlaması yapınca bu oranın da Lpg 'ye göre, benzin/hava oranını da çok bozmadan ayarlanması gerekir. Bu arada Vsc sistemi aktif mi ikaz ışığı yandığında?
Aslında bence sakıncalı bir durum, motor vb kaynaklı bir arızanın güvenlik sistemini de etkilemesi.
Üzerinden çok zaman geçmiş ama nasıl oldu son durum merak ettim. bendede benzer bir sorun var ve uzun zamandır çözümünü bulmadım.
Üzerinden çok zaman geçmiş ama nasıl oldu son durum merak ettim. bendede benzer bir sorun var ve uzun zamandır çözümünü bulmadım.Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2014, 11:14:02Giitiğim bi özel serviste bana lpg sisteminin elektrik bağlantısnın yanlış yapıldığı, elektirği VSC sisteminden aldığı için bu ışıkların yandığı söylendi. ve bağlantı düzeltildi. bir hafta sorunsuz gittim ama yine bu ışıklar yandı.
Arıza kodlarını bilmiyorum. servise her gittiğimde bana lpg ayarından kaynaklı olduğu söylendi ve silinip gönderildi. ilk olay 1 sene önce oldu. sonra bir sene lpg kitini kullanmadım. yaz başında uzun yola gideceğim için kullanayım dedim. yaklaşık 500-600 km gittikten sonra tekrar yandı. sonra dediğm özel servise gittim. usta yanlış bağlantı yapıldığını elektriğin vsc beyninden alındığını söyledi ve bir lpg ciye götürüp bağlantıyı değiştirdi. bundan sonra aynmaz yanarsada sadece motor ışığı yanar oda fakir yakıttan olur sorun yaratmaz dedi. ama bugün yine trc vsc ve motor arıza ışığı yandı. subab yakma olayı zaten 1 sene önce olmuştu ve onu çözdük. bunun onla ilgili oalcağını düşünmüyorum çünkü ondan sonra lpg yi kullanmadım.
Çözüm öncelikle araıza koduna bakıp eğer birkaç arazıa varsa lpg ayarı yaptırmak mı yani?
O zaman konu içinde daha önce Ahmet Bey in verdiği cevap sizin çözümü bulmanızda ışık tutacaktır, aşağıda alıntı yapıyorum@Hakan Öztürk (3676) abi,Yakıt istenilen degerlerde olmadıgında motordaki sensör degerleri istenenden farklı oluyor.Bu durumdada TRC yi mi çalıstırayım VSC yi mi çalıştırayım? Yoksa devam mı edeyim kararsızlıgında bu arıza oluyor.