0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Kenan Denk (29226) Detaylı açıklama çok güzel. Ben yine de sistemin bu şekilde çalışıyor olmasını sağlıklı bulmuyorum, yani Trc ya da Vsc 'yi devreye sokan Motor değildir sonuçta, tam tersine tekerleklerdeki Abs sensöründen alınan bilgiler doğrultusunda, gerekli gördüğünde motora ve yine fren sistemine müdahale ediyor. Frenelme probleminden dolayı motor ikazı olsa bence kabul edilebilir ve daha güvenli olur, ancak aksi durum tartışılabilir. Gerçi aracının illaki Vsc vb sistemlere sahip olması gerekmez güvenli sürüş için ancak frenlerin sertleşmesi vs bunun dışında. Aslında Ncap regülasyonuna göre işlenebilecek bir konu gibi.
bir servisten yapılan açıklama, motor güç kaybına uğradığı için bu sistemleri devreye sokacak güce sahip olamıyor ve devre dışı bırakıyor. bana büyük bir güvenlik zaafı gibi gelen bir açıklama olmuştu bu. sonrasında devreye girmiyor çünkü. sizce bu açıklama doğru mu?
Öncelikle sorun neden çıkıyor ona bakmak lazım?Arabalarımıza LPG takıyoruz. Ama motor yazılımı buna uygun degil farklı sistemler ile uyduruyoruz ve sorun çıkmıyor.Bazende uyduramıyoruz.İşte o zaman motor çalışması gereken parametrelerde çalışmıyor.Araç üzerindeki elektronik sistemler bir bütün halinde sinir agı ile baglıdır. Tıpkı bizler gibi.Dişimiz agrıdıgında birçok şeyde zevk alamıyoruz veya yapamıyoruz.Hatalı bilgi oldugunda VSC devreye girdiginde motorun ne yapacagına karar veremeyen sistemler kendini kapatmayı tercih ediyor.Bu çok dogal bir süreç. Kullandıgım çok farklı markalardada karşılaştım.Hatta bu süreçte bazı markalar motoru safe modda çalıştırarak çok düşük güçte calışmasına izin veriyor.
VSC trc sistemleri olmadan neden bu araçlara para veriyoruz o zaman. Sonuçta bunlar güvenlik için var olan sistemler. Belki bir fren kadar ön planda değil ama hayat kurtaran sistemler.