Gönderen Konu: Corollamı PERT'e çıkartacaklar, yardım ve önerileriniz.  (Okunma sayısı 7886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Yaptığım kaza ile ilgili gelişmeleri ve yetkili Toyota servisinin yaptığı ön ekspertiz çalışmasını http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60973.0 paylaşmıştım. Bugün eksperle yaptığım görüşmeden ilgili eksper aracın kendisinin yaptığı değerlendirme sonrası 23.000 (yirmiüç bin lira) hasarının oluştuğu ve bununda aracın rayiç bedelinin 40.000 (KIRKBİN LİRA) olduğunu ve hasarın aracın ederinin yarısından fazlasını geçtiğinden dolayı pert olcağanı, aracın satışıyla ilgili teklif aldığını ve verilen tekliflerden 26.000 lira teklif verenin olduğunu söyledi. Kendi aracıma pert durumunda satışa sunulduğunda ne kadar teklif vereceğimi sordu,

Evet değerli forum üyeleri;

1. Konuyu takip edenler olarak sırf para kazanmak uğruna bu şişirilmiş fatura ve aracın perte çıkarılması hak mıdır?

2. Kendi aracıma 26.000 liradan aşağı teklif versem ne olur üstünde teklif versem ne olur?

3. Aracın perte çıkarılmamasını söyledim, onarılmasını istedim, eğer ki onarım ücretini halen 18.000 liranın üzerinde bir rakama onarabileceklerine yönelik bir rapor tanzim ederlerse aracımı bulunduğu servisten alacağım, eksperetizin yaptığı değerlendirmeyi lanet okuyarak gerisin geriye çevireceğim, ve aracımı memleketime götürerek (+ çekici ücreti bana tesir edecek) orada tamir ettirmeyi düşünüyorum.

4. Pert olsa bana yaptığım hesaplar neticesinde (40.000-26.000=14.000 elimde kalan ve bununda tamamına yakını onarıma gidecek ve araçta pert kaydı olacak) her türlü zararlıyım.

5. Pert olması halinde araç üzerinde banka kredisi sebebiyle rehin var işin içine banka girecek parayı almam bi hayli geçikecek (artık 3 ay mı olur 5 ay mı olur bilemiyorum)

6.  En önemlisi de aracımın bakımı, temmuz ayında işlettiğim LPG ve Temmuz 2016'ya kadar muayenesi, üzerine yaptığım harcamalar (park sensörü, yan kapı çıtaları, cam filmi), mekanik bakımları derken haksız yere perte çıkarılıpta başkalarının kullanmasına  yüreğim elvermez.

Ya sizler ne önerirsiniz?
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollamı PERT'e çıkartacaklar, yardım ve önerileriniz.
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2014, 13:17:57 »
Siz servisten araci çikarirsaniz eğer kayitlarini almiş olcaklar zaten kendiniz yaptirsaniz dahi araç hasarli gorüncek  tavsiyem vericekleri parayi size artirmak  yönunde olur cunku sigorta araci satisa cikarir satar uzerine para ekler size verir  o parayi kendi aracinizi satin almaya kalkarsaniz  girilen hasar kaydini yada ne kadara satildiysa okadar hasar kaydi giriliyodu tam hatirlamiyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2014, 13:27:27 »
Siz servisten araci çikarirsaniz eğer kayitlarini almiş olcaklar zaten kendiniz yaptirsaniz dahi araç hasarli gorüncek  tavsiyem vericekleri parayi size artirmak  yönunde olur cunku sigorta araci satisa cikarir satar uzerine para ekler size verir  o parayi kendi aracinizi satin almaya kalkarsaniz  girilen hasar kaydini yada ne kadara satildiysa okadar hasar kaydi giriliyodu tam hatirlamiyorum

Kendim yaptırmaktan kastım, başka bir ekspertiz tarafından yapılacak değerlendirme ile yetkili servis dışında onarım ve tamir yaptırmaktır.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2014, 14:34:04 »
Aracınızın tekrar kazasına baktımda o kadar fiyat neye istenilmiş ?.

Detay olarak değişecek parçalar varmı acaba ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2014, 15:12:27 »
Hasan bey öncelikle geçmiş olsun. Araç kaskolu olduğunda ve perte çıktığında kasko şirketi bildiğim kadarıyla aracın bedelini poliçe sahibine ödüyor diye biliyorum hemde tamamını.Ben yazdığınızdan birşey anlamadım :(
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2014, 15:35:19 »
Yaptıgınız kazada kendiniz yaptırmaya kalksanız 7-10 milyar... şişirmişler bayağı .hasar kaydı az para değil yapıp verseler sanki ciddi bir kaza var . arabanızı perde çıkartın derim çünkü eğer arabanızı almaya kalkarsanız 26 milyara en fazla 10milyar harcasanız 36 milyar.arabayı 35milyara satsanız(pertli arabayla uğraş dur satarken) kalıyor 3 milyar para kalacak o da çerez parası olacak...cidden değmez yaptırmaya kalksanız 1-2ay sanayidesiniz...psikolojiniz sıfır olacak...
Bide. 45 milyarlık arabayı da 40 lira bedel biçmeside insanı enayi yerine koyuyorlar.
arabaların extraları var. Alırsanız 20 milyarda diretin yada bedeli 45milyar isteyin satarlarsa alın kendiniz yaptırın..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2014, 16:40:58 »
Bence bu teklifi kaçırmayın çoğu kasko firması kolay kolay perte çıkarmaz hatta ucuza kaçar. Sizin faturanıza bakmıştım örn; tamponlara değişim yerine tamir deselerdi yada janta tamir deselerdi ,şu veya bu parçaları değiştirmeyin diyebilirlerdi. Perte çıkarıyorlarsa 40.000 i 42-43 bine çıkartmaya bakın, siz olsanız pert kayıtlı kazalı araç alır mıydınız? Satarken çok sıkıntı yaşarsınız. Park sensörü yada kapı çıtaları aksesuar ve sonradan yeni araç almak isterseniz bunlar üstünde olur çoğu markada standart. Bank kredinizi kapatıp yeni araç bakmanız bence daha mantıklı, kazalı araç 1-0 geriden başlar. Aracınızı çok sevsenizde boş verin bir süre arabasız kalın ama o aracı almayın
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: Corollamı PERT\'e çıkartacaklar, yardım ve önerileriniz.
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2014, 17:49:27 »
Hasan bey öncelikle geçmiş olsun. Araç kaskolu olduğunda ve perte çıktığında kasko şirketi bildiğim kadarıyla aracın bedelini poliçe sahibine ödüyor diye biliyorum hemde tamamını.Ben yazdığınızdan birşey anlamadım :(

aracın kasko poliçesinde yazılı olan değeri 41.450 lira ve REASÜRANS bedeli 44.200 olmasına rağmen piyasa değerini 40.000 olarak değerlendirip bana ödenecek tutar en fazla 40.000 oluyor. Araç perta çıkınca arabam elden çıkıyor haliyle, bende belirtilen (40.000) tutar üzerinden perte çıksın istemem. Perte çıkan aracı kendim almam durumunda ise aracın pert yani kazalı haliyle en fazla veren kişide daha fazla vererek almam lazım ki örneğin 27.000 lira vereceğim bunun üzerine birde hasar onarımını kendim yaptırmam gerekir ki bana aracın maliyeti 40.000 geçer bu kez. İşte kendi kıt bilgimle yorumladığım bu.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2014, 17:55:22
Yaptıgınız kazada kendiniz yaptırmaya kalksanız 7-10 milyar... şişirmişler bayağı .hasar kaydı az para değil yapıp verseler sanki ciddi bir kaza var . arabanızı perde çıkartın derim çünkü eğer arabanızı almaya kalkarsanız 26 milyara en fazla 10milyar harcasanız 36 milyar.arabayı 35milyara satsanız(pertli arabayla uğraş dur satarken) kalıyor 3 milyar para kalacak o da çerez parası olacak...cidden değmez yaptırmaya kalksanız 1-2ay sanayidesiniz...psikolojiniz sıfır olacak...
Bide. 45 milyarlık arabayı da 40 lira bedel biçmeside insanı enayi yerine koyuyorlar.
arabaların extraları var. Alırsanız 20 milyarda diretin yada bedeli 45milyar isteyin satarlarsa alın kendiniz yaptırın..

Evet bende sizinle aynı düşüncedeyim ya aracın REASÜRANS üst limiti olan 44.200'den bana ödeseler veya aracımı bana 20.000 liraya satsalar geriye eyvalah ama onlar malesef mezarcı olduklarından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2014, 18:34:31 »
 Geçmiş olsun, umarım en güzel şekilde çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2014, 18:59:27 »
Abi oncelikle cok gecmis olsun degismesi gereken parcalarin listesini alip atarmisiniz foruma. Ben bu yuzden servise goturmeyip sanayideki usta uzerinden yaptiriyorum kaskodan. Cok sukur bugun basladilar onarima
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2014, 19:32:23 »
Abi oncelikle cok gecmis olsun degismesi gereken parcalarin listesini alip atarmisiniz foruma. Ben bu yuzden servise goturmeyip sanayideki usta uzerinden yaptiriyorum kaskodan. Cok sukur bugun basladilar onarima

yaptığım kazayla ilgili olarak açtığım http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60973.40 bu başlık ve sayfada mevcut. Bunlara artı olarak soru işaretli olan yerler + 6.850 tl imiş ve toplam 23.000 gibi bir rakam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2014, 21:35:23 »
Ben tekrar söylüyorum bu aracı istemeyin , kasko perte çıkarsa dahi almayın. Reasürans bedeli araça çalınması yada sel yangın vb. durumlarda geçerli galiba. Bence siz yazılı değeri olan 41.450 yi alın ve yenilere bakın
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2014, 22:05:12 »
Siz verin arabayı, koyun paranızı cebinize, yeni bir araba alın derim ben ...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 18, 2014, 22:11:42 »
oncelikle gecmis olsun. Allah beterinden korusun.
Arac 40.000tl ise hasarda 23.000tl ise 17.000tl ye araci versinler size yada siz 40.000tlden fazla almaya calisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2014, 22:28:40 »

Sonuna kadar katılıyorum . Ne araçlar pert olacakken sahibini mağdur edip öylesine bi tamir yapıyorlar. Fırsat budur kaçırmayın. O aracıda almayınız bence
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2014, 23:01:30 »
Çok yerinde bir tespit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2014, 01:16:36 »
son durum ne oldu acaba? yorumlar dikkate alındı mı?
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 20, 2014, 07:52:52 »
Bugün öğleden sonra belli olacak, eğer ki aracın onarımı 16.000-18.000 lira civarında olursa onarılsın diye talep ettim, yok fazla olursa kasko ile fiyatta anlaşabilirsek durumu değerlendireceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2014, 08:46:51 »
Bugün öğleden sonra belli olacak, eğer ki aracın onarımı 16.000-18.000 lira civarında olursa onarılsın diye talep ettim, yok fazla olursa kasko ile fiyatta anlaşabilirsek durumu değerlendireceğiz.
18 bin tl hasar kayıtlı arabayı zor satarsınız.
ben olsam parayı alırım zararım her türlü olur aracı yaptırsanız satarken olur. parayı alırsanız araç fiyatından. en azından traversine kadar değişmiş araca binmezdim ve satmaya uğraşmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 20, 2014, 11:52:04 »
Yanı.2-3 bın lıra zarar dıyorsunuz.Yuruyenı bu kadar   hasar.gormus araca gonul rahatlıgıyla bınılebılırmı.
Ayrıca ılerde satmak ıstesenız suan satın dıyelım 18 bın hasar gozukuyor ıse kımse almak ıstemez...
2011 d4d Corolla