Gönderen Konu: Corollamı PERT'e çıkartacaklar, yardım ve önerileriniz.  (Okunma sayısı 7995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollamı PERT'e çıkartacaklar, yardım ve önerileriniz.
« Yanıtla #40 : Ağustos 21, 2014, 00:33:45 »
ve nihayet bugün servisten beni aradılar, aracın onarım masrafının http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60973.40 listede yazılı olan;

1.  Arka travers, aks,

2.  Arka tampon,

3.  Jant,

4.  Radyatör traversi'nin değişimi değil onarımı yoluyla fiyatın 9.000-12.000 arasında olacağını bu şekliyle onarımı kabul ediyor musun diye sordular, sizlerin yorumlarını ve tavsiyelerini kendi imkan ve durumumu göz önünde bulundurarak kabul ettim çünkü;

a.  Kaskonun paramı ne zaman ödeyeceğini bilemediğimden,
   b.  Aracın pert olmasıyla birlikte ne pert etme işlemine yönelik nede yeni araç alımı için zaman harcama fırsatımın olmamasından,
   c.  İkinci el piyasasının yüksek olması ve alacak olduğum aracı temin edene kadar elde paranın kaybolacağı düşüncesi,
   ç.   Ekim ayında bi 10 gün kadar izine ayrılacak olmam ve izini araçsız geçirme kaygısı taşımam,
   d.  Her ne kadar aracıma 16.000 bin liralık ön ekspertiz bedeli ve 23.000 bin liralık sigorta ekspertiz bedeli çıkartsalar da bu kasko firmasının araç üzerinden kendine yansıyan  hasarı yok denecek kadar düzeye indirmek pahasına kazayla ilgili değerlendirme de ali cengiz yaptığı düşüncesi var olduğundan,
   e.  ve malesef Corollama yaptığım bakım ve yavaş yavaş araç üzerinde yaptığım değişiklikleri düşünerek böyle bir kararı verdim.

Siz değerli forumdaşlarıma bana bu olay üzerinde yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder, klavyeye dokunan parmak ve ekrana dokunan gözlerine sağlık dilerim. 

Aracın onarım sonrası fotoğraflarını inşALLAH buradan paylaşacağım.
Hasan Kardeş. Tekrar geçmiş olsun. Ben perte çıkartman taraftarıydım fakat son karar senindi. Yinede iyi yaptın. Sonuçta kendi kararın.

Aracı orjinali gibi yapacaklarına şüphem yok. Arka traves dediği bildiğin "muhterem aks kafasi". Bunları lazerli makinalarla yerleştiriyorlar. Hata payı az olur. Keşke hepsi orjinali ile değişseydi. Sonuçta şase parçaları. Aklında soru işareti kalmazdı.

Son olarak yapıldıktan sonra müsait bir yerde deneme yap. Temiz, düz ve geniş bir asfaltta yüksek süratte panik fren yap bakalım araçta gezme falan var mı diye? Eğer yoksa senelerce sorunsuz binersin. Birde tamir süresi uzun sürebilir. Arada bir uğra servise kontrol amaçlı pek temiz çalışmıyorlar. Ayrıca kaskodan gönderecekleri araç dikkat et c segmenti olsun. Çakallar hundai getz yollarlan falan maliyet düşürmek için.

Hayırlı geceler.[emoji6]
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 21, 2014, 00:33:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollamı PERT\'e çıkartacaklar, yardım ve önerileriniz.
« Yanıtla #41 : Ağustos 22, 2014, 12:57:29 »
Hasan Kardeş. Tekrar geçmiş olsun. Ben perte çıkartman taraftarıydım fakat son karar senindi. Yinede iyi yaptın. Sonuçta kendi kararın.

Aracı orjinali gibi yapacaklarına şüphem yok. Arka traves dediği bildiğin "muhterem aks kafasi". Bunları lazerli makinalarla yerleştiriyorlar. Hata payı az olur. Keşke hepsi orjinali ile değişseydi. Sonuçta şase parçaları. Aklında soru işareti kalmazdı.

Son olarak yapıldıktan sonra müsait bir yerde deneme yap. Temiz, düz ve geniş bir asfaltta yüksek süratte panik fren yap bakalım araçta gezme falan var mı diye? Eğer yoksa senelerce sorunsuz binersin. Birde tamir süresi uzun sürebilir. Arada bir uğra servise kontrol amaçlı pek temiz çalışmıyorlar. Ayrıca kaskodan gönderecekleri araç dikkat et c segmenti olsun. Çakallar hundai getz yollarlan falan maliyet düşürmek için.

Hayırlı geceler.[emoji6]

Mehdi bey, bende değişsin dedim,  zaten o onarımı yönünde karar verilen parçaların değişmesi dahilinde 16.000-18.000 arası olacaktı, ama servis onların (eksperin görevlendirdiği teknik heyet-nasıl birşeyse bu teknik heyet-) yaptıkları değerlendirme doğrultusunda onarım ve değişim yapabileceklerini kendilerince kararlar alamadıklarını belirtti. Tavsiyeleriniz gayet benim için iyi oldu. en azından basit usullede olsa olası onarım hatasını tespit etme şansı doğar belki.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2014, 01:08:12
Bugün eksperi bir önceki mesajımda paylaştığım parçaların neden değişim değilde onarım yapılacağıyla ilgili aradım ve görüştüm. Eksper konuyla ilgili olarak, parçaların özellikle ölçüm yapılacağını arka travers, aksın; burulma, yamulma adını her ne derseniz bunun 1 derece'den daha az dakika (1 derece=60 dakika ) olduğunu ve her markaya göre değişmekle birlikte kendisinin kullanmış olduğu Ford Cmax aracında burulmada fabrikanın 3 dereceye kadar tolerans verdiği ve fabrikanın bile garanti kapsamında oluşan şikayetlerde değişim yoluna gitmeyerek tolerans değerlerde normal olduğunu belirtmiş. Eğer ki var olan hasarın düzeltme yoluyla hayati tehlike oluşturacak düzeyde ise servisin buna yönelik teknik rapor yazmasını istediğini fakat servisin normal değerler seviyesinde olduğundan yazamadığını söyledi. Eğer ki ben bu onarıma yönelik teknik servisten veya Toyotanın ilgili teknik kısmından rapor almam dahilinde hukuk yolunun açık olduğunu (kendisininde Çanakkale mahkemelerinde bilirkişi uzman olarak görev aldığını da belirtmeden geçmedi) belirtti, ayrıca bunu aksini iddia eden olursa da benimle görüşebilir dedi.
    Jantla ilgili olarak, eğikliğin merkezden mi yoksa dış yanak kısımlarından mı olduğunu, bunun jantın merkezden kayma olarak tespiti sonrası karar verileceğini,
    Arka tamponla ilgili olarak , fotoğraflarda görünen (egzoz çıkıç ucu üstünde yer alan kısım) bağlantı kısmının koptuğunu ve bunun kaynama yapılarak  deneneceğini eğer ki atma veya esneklik konusunda sıkıntı oluşturacak sonuca göre de değişimin olmam imkanının var olduğunu söyledi. Vesselam ben bir derken adam bin söyledi. Bakalım sonumuz hayır olsun. Ve ben tam anlamıyla yukarıda bana söylenen ifadeleri bilgi yoksunluğundan tam aktaramadım, eksperin ses tonu ve sorduğum soruları, kesintisiz ve net ses tonuyla teknik ifadeler kullanarak bana izahı beni tavladı :o Kendisinin bu konuda teknik uzman olduğundan vs. vs bahsetti.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 23, 2014, 06:02:35 »
Mehdi bey, bende değişsin dedim,  zaten o onarımı yönünde karar verilen parçaların değişmesi dahilinde 16.000-18.000 arası olacaktı, ama servis onların (eksperin görevlendirdiği teknik heyet-nasıl birşeyse bu teknik heyet-) yaptıkları değerlendirme doğrultusunda onarım ve değişim yapabileceklerini kendilerince kararlar alamadıklarını belirtti. Tavsiyeleriniz gayet benim için iyi oldu. en azından basit usullede olsa olası onarım hatasını tespit etme şansı doğar belki.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2014, 01:08:12
Bugün eksperi bir önceki mesajımda paylaştığım parçaların neden değişim değilde onarım yapılacağıyla ilgili aradım ve görüştüm. Eksper konuyla ilgili olarak, parçaların özellikle ölçüm yapılacağını arka travers, aksın; burulma, yamulma adını her ne derseniz bunun 1 derece'den daha az dakika (1 derece=60 dakika ) olduğunu ve her markaya göre değişmekle birlikte kendisinin kullanmış olduğu Ford Cmax aracında burulmada fabrikanın 3 dereceye kadar tolerans verdiği ve fabrikanın bile garanti kapsamında oluşan şikayetlerde değişim yoluna gitmeyerek tolerans değerlerde normal olduğunu belirtmiş. Eğer ki var olan hasarın düzeltme yoluyla hayati tehlike oluşturacak düzeyde ise servisin buna yönelik teknik rapor yazmasını istediğini fakat servisin normal değerler seviyesinde olduğundan yazamadığını söyledi. Eğer ki ben bu onarıma yönelik teknik servisten veya Toyotanın ilgili teknik kısmından rapor almam dahilinde hukuk yolunun açık olduğunu (kendisininde Çanakkale mahkemelerinde bilirkişi uzman olarak görev aldığını da belirtmeden geçmedi) belirtti, ayrıca bunu aksini iddia eden olursa da benimle görüşebilir dedi.
    Jantla ilgili olarak, eğikliğin merkezden mi yoksa dış yanak kısımlarından mı olduğunu, bunun jantın merkezden kayma olarak tespiti sonrası karar verileceğini,
    Arka tamponla ilgili olarak , fotoğraflarda görünen (egzoz çıkıç ucu üstünde yer alan kısım) bağlantı kısmının koptuğunu ve bunun kaynama yapılarak  deneneceğini eğer ki atma veya esneklik konusunda sıkıntı oluşturacak sonuca göre de değişimin olmam imkanının var olduğunu söyledi. Vesselam ben bir derken adam bin söyledi. Bakalım sonumuz hayır olsun. Ve ben tam anlamıyla yukarıda bana söylenen ifadeleri bilgi yoksunluğundan tam aktaramadım, eksperin ses tonu ve sorduğum soruları, kesintisiz ve net ses tonuyla teknik ifadeler kullanarak bana izahı beni tavladı :o Kendisinin bu konuda teknik uzman olduğundan vs. vs bahsetti.
İnşallah güzel sonuçlanır. Hayırlısı olsun bakalım.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 23, 2014, 09:23:50 »
bence maceraya atılmışsınız.
corolla olmazdı başka araç olurdu kazasız olurdu. izinde araçsız olmak ve araca yaptırdığınız ekstralar emin olun satarkende göz önüne alınmayacaktı.
o radyatör traverside alt panel. çok önemli bir parça değil. sacdan yapılma birşey ancak satarken arabadan anlamayan adama satamazsınız. alan adamda size çok düşük fiyatlar belirtecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ağustos 23, 2014, 09:44:46 »

o radyatör traverside alt panel. çok önemli bir parça değil. sacdan yapılma birşey ancak satarken arabadan anlamayan adama satamazsınız. alan adamda size çok düşük fiyatlar belirtecek.

Serviste hasar yetkisiyle görüştüğümde, araca yapılan onarıma ile çıkan parçaların ve işleme yönelik fotoğrafı, raporu bana verecekler. Ha olur ya satarsam alacak kişiye bende mevcut olana tüm fotoğrafları ve bu işlem raporunu gösteririm. Alan alır almayan kalır.  Zaten ha deyincede satmaya niyetim yok. Borcu derdi bitinceye, hevesim geçinceye kadar bineceğim.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Eylül 18, 2014, 21:57:10 »
Yaptığım kazayla ilgili olarak açtığım iki başlıkta yarın servisten alacak olduğum aracımla ilgili olarak 9 bin küsür dediler onarım bedeli olmuş. Arabamı aldıktan sonra onarım sonrası fotoğraflarını paylaşırım, 23.000 lira denilen hasar onarımı nasıl 9.000 küsür ile kapatıldı göreceğiz bakalım. Acaba diyorum ki pert teklifini kabul etmemekle iyi mi yapmışım çünkü benden aracımı perte çıkartarak alacaklar acaba kaça satacaklardı da sigorta şirketi bu şekilde zararını çıkartacaktı. Çok mu farklı düşünüyorum ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 18, 2014, 22:26:56 »
Çok çok geçmiş olsun. Ben olsam büyük ihtimalle pert teklifini kabul ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 18, 2014, 22:54:12 »
Geçmiş olsun pert teklifini kabul etmek bence de daha makul bir seçimdi ama siz böyle uygun görmüşsünüz sizin kararınız saygı duyarım umarım düzgün toplamışlardır aracı 23000 tl lik hasarı 9000 tl ye kapatmaları ilginç gerçekten  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 18, 2014, 23:06:29 »
Geçmiş olsun pert teklifini kabul etmek bence de daha makul bir seçimdi ama siz böyle uygun görmüşsünüz sizin kararınız saygı duyarım umarım düzgün toplamışlardır aracı 23000 tl lik hasarı 9000 tl ye kapatmaları ilginç gerçekten  :o

şöyle düşünelim,mesela davlumbaz değişecek denilmiştir,davlumbaz 200 tl ,takılma yerlerinde pimleri var (10 tane) onlarında toplam maliyeti 20 tl ise onarımda davlumbaz değişmemiştir pimlerdende düşen varsa 2-3 tanesi 4-5 tl bi maliyet çıkar bakın arada 220 - 5 = 215 TL fiyat fark etti :) ki Hasan bey paylaşmıştı listeyi,daha az değişim daha çok onarım ve kurtarma ile işi çözmeye çalışmışlardır :)

Yaptığım kazayla ilgili olarak açtığım iki başlıkta yarın servisten alacak olduğum aracımla ilgili olarak 9 bin küsür dediler onarım bedeli olmuş. Arabamı aldıktan sonra onarım sonrası fotoğraflarını paylaşırım, 23.000 lira denilen hasar onarımı nasıl 9.000 küsür ile kapatıldı göreceğiz bakalım. Acaba diyorum ki pert teklifini kabul etmemekle iyi mi yapmışım çünkü benden aracımı perte çıkartarak alacaklar acaba kaça satacaklardı da sigorta şirketi bu şekilde zararını çıkartacaktı. Çok mu farklı düşünüyorum ki?

Sigorta şirketi tahminimce şöyle yapacaktı,araç perte çıkınca fiyatı düşecekti,40.000 tl ödeme yapılmış olduğunu düşünsek satarken pert kayıtlı araç olduğu için zararını bir yerden çıkartmaları gerekecekti. onarımda size 9000 tl çıktıysa onlara eeeen fazla 3 bin gibi komik bir rakam çıkardı :) eee adamlara biz onardık işte diyecekler şu serviste böyle oldu bu kadar çıktı derken 43.000 -45.000 gibi bi rakamada bırakırlarsa adamlar kar ederler :) ki bu toz pembe bi düşünce :)
ama keşke pert teklifini kabul etseydiniz diyorum yine
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 18, 2014, 23:10:49 »
Abi degisim yerine onarim yapmislardir cogu parcaya.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 20, 2014, 19:07:01 »
Aracımı 19 Eylül 2014 tarihinde pert işlemi olmadan onarımı yapıldığından açtığım konu günceliğini yitirmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60973.msg839596#new takip edilebilir. İlgili moderatörün konuyu kilitlemesini talep ediyorum.