Gönderen Konu: SKODA YETİ 1.6 TDI GREENLINE DSG  (Okunma sayısı 17793 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: SKODA YETİ 1.6 TDI GREENLİNE DSG
« Yanıtla #40 : Ağustos 15, 2014, 12:01:00 »
evet , S modunda daha yüksek devirlerde tuttuğu için araç kendini , tek vites düşürmek fazlasıyla yeterli olur, ve 1 den fazla vites değiştirmediğiniz için muazzam hızlı tepki alırsınız, sorun 1 den fazla vites düşürünce ortaya çıkıyor. Ve şu da var, aracınız turbo dizel ve yüksek torklu olduğu için, çekiş size fazlasıyla yetecektir. Benzinli araçlarda ani çıkışlarda biraz daha dikkatli vites seçmek gerekebiliyor. Zaten bütün olayda o vitese düşene kadar, ondan sonrası film şeridi gibi, bir insanın vites atabileceği sürenin yarısı kadar zamanda değiştiriyor dsg vitesleri, hatta şanzımana yazılım yapılarak bu daha da hızlandırılabiliyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 15, 2014, 12:01:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 15, 2014, 12:03:00 »
Dsg şanzıman nedir?
Almanca, Direkt Schalt Getriebe kelimelerinin baş harflerinden oluşan Dgs yeni nesil otomatik vites sistemidir. dsg otomatikleştirilmiş bir manuel şanzıman sistemidir dsg şanzıman
Çift debriyajdan birisi 1-3-5. vitesler için, diğeri ise 2-4-6. vitesler için kullanılır. Bunun sonucunda her vites geçişinden önce bir sonraki vites hazır bekletilmektedir. Yani vites geçişi yapacağınız zaman manuel performansını arada vites geçirirken yaşadığınız kayıp olmadan alabilirsiniz....
Kazasız belasız İnşaallah.
benim merak ettiğim bir konu da anlık güç ihtiyacı duyduğumuzda gaza basıp sistem 2 kademe vites düşürdüğünde (örneğin 7'den 5'e veya 6'dan 4'e) kavramada bir gecikme olup olmadığı. daha önce dsg kullandım fakat dikkat etmemiştim. manuel kullanımda geç tepki verdiğini biliyorum.
Firmadaki VW Jetta 1.4TSI DSG ve Skoda Rapid 1.6TDI DSG araçları sıklıkla kullandığım için gördüklerim şunlar:
1- 1. vites oranı çok kısa D modunda sakin sakin kalkış yapıp ilerlemek isterseniz bir araç boyu ilerleyip hemen 2. vitese atıyor ve akabinde hızlanmak -ama yine sakin sakin hızlanmak- istediğinizde biraz isteksiz bir gidişi oluyor.
2- 70km/s hızı düz bir yolda bulmuşsa 7. vitese geçmiş oluyor. Bu durumda gaz pedalına epey az basmış oluyorsunuz ve hızlanmak istediğinizde gaz pedalını yarıya kadar basarsanız 6. vitese geçip devri biraz daha yükseltip hızlanabiliyor. Ancak bu hızlanma öyle büyük bir performansla hızlanma olmuyor.
3- Diyelim ki 7. vites 70km/s ile ilerlerken olabilecek en çabuk hızlanma lazım oldu. Gazı en sona dayadığınızda 5. veya konuma göre 4. vitese düşüp vitesleri en üst devir bandında değiştirmeye başlıyor.

Her iki durumda da gaz pedalı yarım veya tam gaz konumuna ne kadar hızlı getirdiğinize göre tepki süresi değişiyor. Sistem gidebileceği en yüksek viteste ve en düşük devirde gitmeye hevesli bir yapıda tasarlandığı için, yavaşça gaz pedalına yüklenirseniz öyle hemen vites düşürmeye falan niyetlenmiyor. Biraz zorluyor bu halde gider mi diye baktı ki artık çekiş sıfırlanıyor o zaman bir kademe düşürüyor. Siz tam veya yarım gaza çok hızlı bir şekilde getirirseniz pedalı o zaman tepki süresi bence gayet yeterli.

Bir-iki dikkatimi çeken noktayı da daha uzun ömürlü bir DSG şanzıman için paylaşmak isterim:
- Trafik ışıklarına gelip durdunuz ve frene aracı ilerletmeyecek kadar basıyorsunuz. Bu durumda sistem kalkış yapılacağını algılayarak devri yükselterek yarım debriyaj konumunda beklemeye başlıyor. Bu durum süreklilik oluşturuyorsa kullanıcıda kısa zamanda balatalar değiştirilmek zorunda kalınıyor. Böyle bir beklemede ya N konumunda bekleyin ya da frene iyice basın ki o yarım debriyaj konumunda beklemesin araç. Bunu deneyerek de görebilirsiniz zaten. Frene tam basılıyken D konumunda bekleyin ve fren pedalının üzerindeki baskınızı gevşetmeye başlayın. Bir yerden sonra devir yükselecek ve motor kısmından kalkış yaparken gelen sesler gelmeye başlayacaktır eğer sıkı sıkıya dinlerseniz.
- Çok sessiz ortamlarda -katlı otopark gibi- özellikle dönüş bölümlerinde araçtan şıngırtı sesleri gelir. Servislere çok sıkça sorduğumda "normal. Şanzımandaki boşlukları fazla bırakılmış bileziklerden geliyor o ses" cevabını aldım. Sinir bozucu bir duru ama sürüşe falan bir zararı yok. Zaten sesi de ancak çok sessiz ortamlarda duyuyorsunuz.
- D konumunda ilerlerken manuel moda aldığınızda bir alttaki vitese de otomatik olarak geçer. Araç o anda motor freni yaparsa paniklemeyin. Ben bu özelliği dönüp hemen akabinde rampa çıkacaksam kullanıyorum. Zira dönmek için neredeyse durmuşsanız ve dönüşü tamamlayıp yine rampayı çıkmak üzere ilerlemek istediğinizde DSG hemen 2. vitese geçiyor ancak motor çekmediği için aptallaşıyor. Bu durumda manuele aldığınızda bir alta yani 1. vitese geçtiği için kesilmeden devam edebiliyorum.
- D konumunda ilerlerken S konumuna aldığınızda da bir alt vitese geçer ve bir daha vitesleri en yüksek devirde değiştirir. Yalnız mesela 4000d/d' de sabit belli bir süre ilerlerseniz de otomatik bir üst vitese geçer.
- Dur-kalkı çok fazla olan bir trafikte ilerliyorsanız vitesi manuele alıp 1. viteste ilerlemenizi tavsiye ederim; zira yukarıda da belirttiğim gibi gaza basmasanız da bir araç boyu ilerlediğinde ekonomi amaçlı olarak hemen 2. vitese geçiyor. Eğer dur-kalkı bol trafikteyseniz 1-2-1-2-1 işlemini çok sık bir şekilde yapıyorsa, sürekli vites değişimi nedeniyle çabuk ısınıp hata yapmaya başlayabiliyor, en önemlisi kavramalar zarar görebiliyor. Sürekli dur-kalk trafikteyseniz manuel modda ve 1. viteste kullanarak daha az vites değişimi nedeniyle daha az ısınma ve daha uzun ömürlü bir DSG şanzımanınız olur.

İyi günlerde kullanmanız dileklerimle.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 15, 2014, 12:06:43 »
Kazasız belasız İnşaallah.Firmadaki VW Jetta 1.4TSI DSG ve Skoda Rapid 1.6TDI DSG araçları sıklıkla kullandığım için gördüklerim şunlar:
1- 1. vites oranı çok kısa D modunda sakin sakin kalkış yapıp ilerlemek isterseniz bir araç boyu ilerleyip hemen 2. vitese atıyor ve akabinde hızlanmak -ama yine sakin sakin hızlanmak- istediğinizde biraz isteksiz bir gidişi oluyor.
2- 70km/s hızı düz bir yolda bulmuşsa 7. vitese geçmiş oluyor. Bu durumda gaz pedalına epey az basmış oluyorsunuz ve hızlanmak istediğinizde gaz pedalını yarıya kadar basarsanız 6. vitese geçip devri biraz daha yükseltip hızlanabiliyor. Ancak bu hızlanma öyle büyük bir performansla hızlanma olmuyor.
3- Diyelim ki 7. vites 70km/s ile ilerlerken olabilecek en çabuk hızlanma lazım oldu. Gazı en sona dayadığınızda 5. veya konuma göre 4. vitese düşüp vitesleri en üst devir bandında değiştirmeye başlıyor.

Her iki durumda da gaz pedalı yarım veya tam gaz konumuna ne kadar hızlı getirdiğinize göre tepki süresi değişiyor. Sistem gidebileceği en yüksek viteste ve en düşük devirde gitmeye hevesli bir yapıda tasarlandığı için, yavaşça gaz pedalına yüklenirseniz öyle hemen vites düşürmeye falan niyetlenmiyor. Biraz zorluyor bu halde gider mi diye baktı ki artık çekiş sıfırlanıyor o zaman bir kademe düşürüyor. Siz tam veya yarım gaza çok hızlı bir şekilde getirirseniz pedalı o zaman tepki süresi bence gayet yeterli.

Bir-iki dikkatimi çeken noktayı da daha uzun ömürlü bir DSG şanzıman için paylaşmak isterim:
- Trafik ışıklarına gelip durdunuz ve frene aracı ilerletmeyecek kadar basıyorsunuz. Bu durumda sistem kalkış yapılacağını algılayarak devri yükselterek yarım debriyaj konumunda beklemeye başlıyor. Bu durum süreklilik oluşturuyorsa kullanıcıda kısa zamanda balatalar değiştirilmek zorunda kalınıyor. Böyle bir beklemede ya N konumunda bekleyin ya da frene iyice basın ki o yarım debriyaj konumunda beklemesin araç. Bunu deneyerek de görebilirsiniz zaten. Frene tam basılıyken D konumunda bekleyin ve fren pedalının üzerindeki baskınızı gevşetmeye başlayın. Bir yerden sonra devir yükselecek ve motor kısmından kalkış yaparken gelen sesler gelmeye başlayacaktır eğer sıkı sıkıya dinlerseniz.
- Çok sessiz ortamlarda -katlı otopark gibi- özellikle dönüş bölümlerinde araçtan şıngırtı sesleri gelir. Servislere çok sıkça sorduğumda "normal. Şanzımandaki boşlukları fazla bırakılmış bileziklerden geliyor o ses" cevabını aldım. Sinir bozucu bir duru ama sürüşe falan bir zararı yok. Zaten sesi de ancak çok sessiz ortamlarda duyuyorsunuz.
- D konumunda ilerlerken manuel moda aldığınızda bir alttaki vitese de otomatik olarak geçer. Araç o anda motor freni yaparsa paniklemeyin. Ben bu özelliği dönüp hemen akabinde rampa çıkacaksam kullanıyorum. Zira dönmek için neredeyse durmuşsanız ve dönüşü tamamlayıp yine rampayı çıkmak üzere ilerlemek istediğinizde DSG hemen 2. vitese geçiyor ancak motor çekmediği için aptallaşıyor. Bu durumda manuele aldığınızda bir alta yani 1. vitese geçtiği için kesilmeden devam edebiliyorum.
- D konumunda ilerlerken S konumuna aldığınızda da bir alt vitese geçer ve bir daha vitesleri en yüksek devirde değiştirir. Yalnız mesela 4000d/d' de sabit belli bir süre ilerlerseniz de otomatik bir üst vitese geçer.
- Dur-kalkı çok fazla olan bir trafikte ilerliyorsanız vitesi manuele alıp 1. viteste ilerlemenizi tavsiye ederim; zira yukarıda da belirttiğim gibi gaza basmasanız da bir araç boyu ilerlediğinde ekonomi amaçlı olarak hemen 2. vitese geçiyor. Eğer dur-kalkı bol trafikteyseniz 1-2-1-2-1 işlemini çok sık bir şekilde yapıyorsa, sürekli vites değişimi nedeniyle çabuk ısınıp hata yapmaya başlayabiliyor, en önemlisi kavramalar zarar görebiliyor. Sürekli dur-kalk trafikteyseniz manuel modda ve 1. viteste kullanarak daha az vites değişimi nedeniyle daha az ısınma ve daha uzun ömürlü bir DSG şanzımanınız olur.

İyi günlerde kullanmanız dileklerimle.

Açıklamalarınız için çok teşekkürler araç start stoplu sıkışık trafikte bekleme durumunda vitesi boşa almakta gerekmiyor sanırım ve araç genellikle uzun yolda kullanılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 15, 2014, 12:53:54 »
dsg ve benzeri şanzımanların bana göre en büyük dezavantajı sabit hızla yokuş yukarı otomatik konumunda çıkarken vites yükseltmesidir. hâliyle araç yavaşlamaya başlıyor, sonra tekrardan gaza yükleniyorsunuz, tekrar bir alt vitese geçiyor ve duruma göre gaza yavaşça artan bir baskı uygulamanız durumunda artan devir ile birlikte sabit kalabiliyor. bu yüzden eğimi fazla olan yol şartlarında manuel kullanıma geçmek daha faydalı oluyor. bu da bana saçma geliyor. otomatik şanzımanlı araç almışsın, yolda giderken müdahale etmen gerekiyor.

bu işi orta sınıf otomobil üreticilerinde honda eğim algılama sistemi ile aşıyor.

yine de rahatlık ve konforu üst düzeye taşıyan bir sistem olduğu aşikar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ağustos 15, 2014, 14:16:25 »
dsg ve benzeri şanzımanların bana göre en büyük dezavantajı sabit hızla yokuş yukarı otomatik konumunda çıkarken vites yükseltmesidir. hâliyle araç yavaşlamaya başlıyor, sonra tekrardan gaza yükleniyorsunuz, tekrar bir alt vitese geçiyor ve duruma göre gaza yavaşça artan bir baskı uygulamanız durumunda artan devir ile birlikte sabit kalabiliyor. bu yüzden eğimi fazla olan yol şartlarında manuel kullanıma geçmek daha faydalı oluyor. bu da bana saçma geliyor. otomatik şanzımanlı araç almışsın, yolda giderken müdahale etmen gerekiyor.

bu işi orta sınıf otomobil üreticilerinde honda eğim algılama sistemi ile aşıyor.

yine de rahatlık ve konforu üst düzeye taşıyan bir sistem olduğu aşikar.

Daha önce hiç otomatik aracım olmadığından ısrarla manueli tercih etmiştim fakat düz vites bulunamadı ve üretimden kalkacağı da söylendi sanırım kullandıkça artı ve eksilerini görüp tecrübe edeceğim. Test sürüşünde dsg 'nin çok konforlu olduğunu gördüm ama tabiki uzun mesafeli bir test değildi aracın yokuş yukarı ivmelenmesi çekişi ve dsg uyumu çok iyiydi buda sanırım yüksek tork'a bağlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 15, 2014, 14:28:11 »
Daha önce hiç otomatik aracım olmadığından ısrarla manueli tercih etmiştim fakat düz vites bulunamadı ve üretimden kalkacağı da söylendi sanırım kullandıkça artı ve eksilerini görüp tecrübe edeceğim. Test sürüşünde dsg 'nin çok konforlu olduğunu gördüm ama tabiki uzun mesafeli bir test değildi aracın yokuş yukarı ivmelenmesi çekişi ve dsg uyumu çok iyiydi buda sanırım yüksek tork'a bağlı
Bence o kadar da korkmanıza gerek yok. Doğuş ve VAG işin farkında. Arıza durumunda servisle anlaşıp degişim yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 15, 2014, 14:45:48 »
http://youtu.be/RVeR_R0gqL0

güzel bir inceleme olmuş

birde bu inceleme var tabi bu baya fena bir şey

http://youtu.be/EaFgydWWM-g

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 15, 2014, 14:48:37 »
1.6 tdi DSG şanzımanlı jetta kullanıyorum bir senedir vites geçişleri biraz dengesiz oluyor şehir içinde bazen alakasız yerlerde iki vites birden düşürüyor veya 2-3 vites birden artırıyor ancak manuel olarak vites değişimlerinde çok hızlı tek tek değiştirdiğinizde farkedeceksiniz . İnşallah bi sorun yaşamazsınız benim aracımda 2. vitesden 3. vitese geçiş yaparken yuksek devirde değiştirince debriyaj surtmesi gibi bir ses geliyor baska bı sorunu yok . Bu sorunuda serviste sorduğumda sorunu olmadıgını iddaa ettiler :D hatta test sürüşüne çıkıldığında ses gelmediğini söylediler :D bizim kulaklar bozuk heralde dedik çıktık zaten filo kiralama olduğu için fazla üstelemedik ancak böyle komik cevaplarla garantiden değişimi gerçekleştirmeyebiliyorlar haberiniz olsun . Ancak araç yakıt cimrisi bir araç uzun yolda gayet konforlu . Skoda yetide bildiğim kadarıyla tiguanın altyapısını kullanan bir gayet sağlam bir araç . Bence iyi bir şeçim olmuş güzel günlerde güle güle kullanmanız dileklerimle :)
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 15, 2014, 15:06:04 »
 Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ağustos 15, 2014, 15:49:28 »
Hayırlı olsun.

Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2014, 15:49:55
1.6 tdi DSG şanzımanlı jetta kullanıyorum bir senedir vites geçişleri biraz dengesiz oluyor şehir içinde bazen alakasız yerlerde iki vites birden düşürüyor veya 2-3 vites birden artırıyor ancak manuel olarak vites değişimlerinde çok hızlı tek tek değiştirdiğinizde farkedeceksiniz . İnşallah bi sorun yaşamazsınız benim aracımda 2. vitesden 3. vitese geçiş yaparken yuksek devirde değiştirince debriyaj surtmesi gibi bir ses geliyor baska bı sorunu yok . Bu sorunuda serviste sorduğumda sorunu olmadıgını iddaa ettiler :D hatta test sürüşüne çıkıldığında ses gelmediğini söylediler :D bizim kulaklar bozuk heralde dedik çıktık zaten filo kiralama olduğu için fazla üstelemedik ancak böyle komik cevaplarla garantiden değişimi gerçekleştirmeyebiliyorlar haberiniz olsun . Ancak araç yakıt cimrisi bir araç uzun yolda gayet konforlu . Skoda yetide bildiğim kadarıyla tiguanın altyapısını kullanan bir gayet sağlam bir araç . Bence iyi bir şeçim olmuş güzel günlerde güle güle kullanmanız dileklerimle :)

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 15, 2014, 20:27:47 »

Açıklamalarınız için çok teşekkürler araç start stoplu sıkışık trafikte bekleme durumunda vitesi boşa almakta gerekmiyor sanırım ve araç genellikle uzun yolda kullanılacak

O daha da fena zira SS nedeniyle çok fazla marş basıyor ve bir müddet sonra çabuk tepki verebilmek için siz kapatıyorsunuz SS' i. ;)

dsg ve benzeri şanzımanların bana göre en büyük dezavantajı sabit hızla yokuş yukarı otomatik konumunda çıkarken vites yükseltmesidir. hâliyle araç yavaşlamaya başlıyor, sonra tekrardan gaza yükleniyorsunuz, tekrar bir alt vitese geçiyor ve duruma göre gaza yavaşça artan bir baskı uygulamanız durumunda artan devir ile birlikte sabit kalabiliyor. bu yüzden eğimi fazla olan yol şartlarında manuel kullanıma geçmek daha faydalı oluyor. bu da bana saçma geliyor. otomatik şanzımanlı araç almışsın, yolda giderken müdahale etmen gerekiyor....

Bu durum da ya dediğiniz gibi manuel modda kullanacaksınız ya da S modunu tercih edeceksiniz DSG şanzımanda. ;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ağustos 15, 2014, 23:11:15 »
Arkadaşlar aracım bugün çıktı ilk 60 km kullanım izlenimim gerçekten süper çok konforlu ve rahat

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2014, 23:30:06

O daha da fena zira SS nedeniyle çok fazla marş basıyor ve bir müddet sonra çabuk tepki verebilmek için siz kapatıyorsunuz SS' i. ;)

Bu durum da ya dediğiniz gibi manuel modda kullanacaksınız ya da S modunu tercih edeceksiniz DSG şanzımanda. ;)

Evet start stop özelliğini açıkçası bende benimsemedim fakat tepki süresiyle alakalı değil çünkü ayağınızı fren pedalından en ufak bir basınç düşüklüğünde hemen çalıştırıyor ve önünüzdeki araçlar hareket etmeden kalkabiliyorsunuz ama her ışıklarda ve neredeyse durur durmaz stop ettiriyor ve çalıştırıyor bilemiyorum sırf yakıt tasarrufu için yapılmış bir şey ileride bende start stop tuşundan kapatırım çok sıkıntı olursa aracı ilk 60 km de gerçekten her açıdan çok başarılı buldum tek beğenmediğim yanı ön kol dayamanın biraz geride kalması araçta yok yok gerçekten ambition donanım olmasına rağmen çift hız göstergesi var hem analog kadrandan hemde dijital olarak süratinizi görüyorsunuz dsg bazı arkadaşların dediği gibi yokuş çıkarken vites yükseltmiyor motorun çekişine göre uygun vitesle çıkıyor tabi bu sizin gaz pedalına verdiğiniz tepkiylede alakalı ama sanırım şehir içi kullanımlarda manuel veya S modu daha uygun gibi uzun yolculuklarda D modu daha uygun çünkü D modunda çok kısa aralıklarla vites değiştiriyor çok belirgin olmasa da bu hissediliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Ynt: SKODA YETİ 1.6 TDI GREENTEC DSG
« Yanıtla #52 : Ağustos 15, 2014, 23:57:09 »
Kol dayama ileri gelebiliyor. Kendinize doğru çekin gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ağustos 16, 2014, 00:14:31 »
Kol dayama ileri gelebiliyor. Kendinize doğru çekin gelir.

Evet ileri gelebiliyor ve yükseklik ayarı da var ama ileri geldiğinde bile sanki biraz geride gibi sürücü koltuğunu biraz daha geriye almak lazım ki o zamanda sürüş pozisyonu bozuluyor ve ben sürücü koltuğunu geride ve yatık kullanan biriyimdir bu şekilde bile biraz geride ama Corolladaki kol dayama gibi çok kullanışlı değil şimdilik gördüğüm tek eksisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ağustos 16, 2014, 00:21:06 »
Abi iyi gunlerde kazasiz belasiz sorunsuz kullan.Hayirli olsun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ağustos 16, 2014, 12:05:54 »
Abi iyi gunlerde kazasiz belasiz sorunsuz kullan.Hayirli olsun.

Teşekkürler Tuncay kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ağustos 16, 2014, 16:18:39 »

...start stop özelliğini açıkçası bende benimsemedim fakat tepki süresiyle alakalı değil çünkü ayağınızı fren pedalından en ufak bir basınç düşüklüğünde hemen çalıştırıyor ve önünüzdeki araçlar hareket etmeden kalkabiliyorsunuz....

Zaten durur durmaz tekrar harekete geçmek gereken durumlarda insanın sinirlerini bozuyor ya. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ağustos 16, 2014, 21:40:35 »

Zaten durur durmaz tekrar harekete geçmek gereken durumlarda insanın sinirlerini bozuyor ya. ;)

Evet durur durmaz stop ediyor bekleme uzunsa sorun yok ama anlık durmalarda can sıkabiliyor fakat sistemi iptal edebiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ağustos 16, 2014, 21:53:00 »
Aracınızda cam tavan var mı? Eğer varsa tıkırtı vb ses geliyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ağustos 16, 2014, 22:23:15 »
Aracınızda cam tavan var mı? Eğer varsa tıkırtı vb ses geliyor mu?

Cam tavan yok araç Ambition donanım şu an itibarıyla 100 km de 2 günlük izlenimime göre yakıt değerleri de çok iyi şehir içi tüketim 6 lt gerçekten araçtan inmek istemiyorsunuz sürüşü çok keyifli ve konforlu direksiyon tasarımı süper yol tutuşu güven veriyor süspansiyon sistemi çok iyi ses yalıtımı da  son 10 yıldır E12 ve e15 Corolla kullanıcısı olarak Corolla'ya nazaran çekincelerim vardı ama boşunaymış kullandıkça anlaşılıyor.