Gönderen Konu: SKODA YETİ 1.6 TDI GREENLINE DSG  (Okunma sayısı 17792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
SKODA YETİ 1.6 TDI GREENLINE DSG
« : Ağustos 14, 2014, 16:47:23 »
Arkadaşlar İmzamdaki aracım uzun süredir satıştaydı İstanbul'a gelir gelmez 1 günde satışı gerçekleşti bugün istediğim fiyata Niğde'den Öğretmen bir arkadaşa satışını verdim. Bende dün itibarı ile opsiyonlattırdığım ve kaporasını verdiğim Skoda Yeti 1.6 Tdi Greenline Ambition Dsg7  Ay beyazı metalik aracımı nasipse yarın teslim alacağım. Yaklaşık 1 yıldır incelemeye aldığım Skoda'nın bu aracını manuel ve dsg vites test etme olanağını buldum. Dsg gerçekten çok sessiz ve vites geçişlerini kesinlikle hissettirmiyor.Sınıfında fiyat ve maliyet olarak alınası bir araç. Araç donanım güvenlik yol tutuş konfor ve yakıt tüketimi olarak oldukça iyi tek çekindiğim yanı dsg7 ileri vites olması çünkü bir çok dsg sorunu yaşayan kullanıcılar olmuş fakat dsg6 da ve 2 yıl önceydi deniliyor.Türkiye'de hiç bir bayinin elinde manuel vites Yeti bulunamadı yada pazarlama taktiği olarak dsg şanzımanlı araçları satıyorlar yoksa kesinlikle manuel vites tercihimdi garantisini km sınırı olmaksızın 4 yıla çıkartacağım. Dsg vites ile ilgili kullanan arkadaşlar varsa sorun yaşayıp yaşamadıklarını ve tecrübelerini paylaşmaları benim gibi bir çok arkadaşa ışık tutacaktır. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

SKODA YETİ 1.6 TDI GREENLINE DSG
« : Ağustos 14, 2014, 16:47:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun, Dsg şanzıman ilk çıktığı yıllarda sorunluydu, mekatronik değişimi yapılıyordu sıklıkla.  Etrafımda bir çok dsg kullanan arkadaşım var son zamanlarda sorun duymadım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Teşekkürler Evet ilk dsg6 ileri olanlar yağ soğutmalı dsg7 hava soğutmalıymış ve sorun olmadığını ısrarla söylediler. Sorun yaşananlar genelde dsg6 ileri olanlarmış. Aldığım bayideki arkadaşla 1 yıldır gide gele haşır neşir olduk ısrarla dsg7 önerdi ilk otomatik aracım nasıl alışacağız bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Dsg harika bir şanzumandir en iyisini yapmişsiniz artik dsg sorunuda kalmadi aşiri trafige girerseniz sadece kavrama gider  oda çok zor bu aracin 4 yil garantisi var em fazla 6 yil binseniz hiç bir sorun çikarmaz 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Evet ilk dsg6 ileri olanlar yağ soğutmalı dsg7 hava soğutmalıymış ve sorun olmadığını ısrarla söylediler. Sorun yaşananlar genelde dsg6 ileri olanlarmış. Aldığım bayideki arkadaşla 1 yıldır gide gele haşır neşir olduk ısrarla dsg7 önerdi ilk otomatik aracım nasıl alışacağız bakalım.

Alıştığınız zaman bir daha manuele dönmek zor olur. Bu arada Yeti iyi bir seçim, aile aracı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Dsg harika bir şanzumandir en iyisini yapmişsiniz artik dsg sorunuda kalmadi aşiri trafige girerseniz sadece kavrama gider  oda çok zor bu aracin 4 yil garantisi var em fazla 6 yil binseniz hiç bir sorun çikarmaz 

Garanti km sınırı olmaksızın 2 yıl + 2 yıl alırsanız 1290 tl fiyatı var yorumunuza teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 17:08:50
Alıştığınız zaman bir daha manuele dönmek zor olur. Bu arada Yeti iyi bir seçim, aile aracı.

Tekrar teşekkürler dediğim gibi dsg ile test sürüşü yaptım konfor kısmına kesinlikle katılıyorum ama tercihim her zaman düz vites 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Düz olsaydi tavsiye ederim kesinlikle.Birazda dsg den korkuyorum açıkçası.Corolla ne kadara gitti acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Abi hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın en iyisini yapmışsınız . Bende seneye Allah kısmet ederse golf veya cc düşünüyorum ve kesinlikle dsg olacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Düz olsaydi tavsiye ederim kesinlikle.Birazda dsg den korkuyorum açıkçası.Corolla ne kadara gitti acaba?

İşte benimde çekincelerim var dsg ile ilgili Aracıma 45 istiyordum fakat alıcı Niğde'den gelince yol parası olarak 44,5 verdim fakat aracım 23500 km de ve tamamen orjinal sıfır hatasız bir araçtı içi dışı ilk günkü gibiydi alıcı boschcar da geniş kapsamlı expertiz yaptırdı sıfır hata çıktı. Kapora aldıktan sonra 45 verdiler ama araç satılmıştı artık 3-5 aramadık kısmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Hayirlisi olsun :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun yeni aracınızı iyi günlerde kullanın.Yeni kasa yeti benimde çok hoşuma gidiyor kullandıkça yorumlarınızı bekliyoruz. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Abi hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın en iyisini yapmışsınız . Bende seneye Allah kısmet ederse golf veya cc düşünüyorum ve kesinlikle dsg olacak .

Teşekkürler Mahmut kardeşim inşallah daha iyileri sizlerin olsun Allah herkese kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
hayırlı olsun.
2006 corolla 1.6 terra otomatik (benzinli :( )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
zafer bey hayırlı olsun..kaça mal oldu acaba yeti ? ayrıca fiyat olarak çok yakın olduğundan neden octavia düşünmediniz ? yetinin içi daha mı ferah ?
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Mahmut kardeşim inşallah daha iyileri sizlerin olsun Allah herkese kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

Teşekkürler abi . Allah herkesin gönlüne göre versin . Bende bu sene bahçeye gidip gelmek için neredeyse yeti alıyordum ama hem hemen hemen iki kat fiyat farkı olduğundan hemde bahçede hırpalanacağından ford connect aldık . Ondan yetiyi bilirim bence en iyisini yapmışsınız tekrardan hayırlı olsun Allah kazadan beladan korusun .

Dsg konusunda da abi içiniz rahat olsun bende almayı düşündüğümden çok araştırdım eskiden sorun çıkardığı doğru ama 2011 veya 2012 lerden sonrasında sorunu çözmüşler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
öncelikle şimdiden hayırlı olsun. yeti ile alakalı çok bir bilgim yok ama forumda bir skoda'lı olarak yeni aracınızı güle güle kullanınız. popilasyonumuz artıyor oh oh :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
1.4 TSI DSG Elegance modelini uzun uzun test etme fırsatını bulmuştum.

Kesinlikle çok iyi bir araç. DSG biraz riskli belki ama onun da üstesinden gelmek istiyorsanız servisle anlasabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
zafer bey hayırlı olsun..kaça mal oldu acaba yeti ? ayrıca fiyat olarak çok yakın olduğundan neden octavia düşünmediniz ? yetinin içi daha mı ferah ?

Teşekkürler Yeti içi ve bagaj hacmi yeterli biz 2 kişilik bir aileyiz. Ben yerden biraz yüksek ve suv tarzı bir araç istediğim için Yeti'yi tercih ettim Corollanın altı çok alçak ve bir çok yere giremiyordum. Yeti modelini 1 yıldır araştırıyorum 3 kez test ettim. Araç donanımına göre fiyat alarak makul aracın kampanyalı fiyatı 72250 bize bir kaç hediye ve anahtar teslim 68'e geldi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 20:32:56
Teşekkürler abi . Allah herkesin gönlüne göre versin . Bende bu sene bahçeye gidip gelmek için neredeyse yeti alıyordum ama hem hemen hemen iki kat fiyat farkı olduğundan hemde bahçede hırpalanacağından ford connect aldık . Ondan yetiyi bilirim bence en iyisini yapmışsınız tekrardan hayırlı olsun Allah kazadan beladan korusun .

Dsg konusunda da abi içiniz rahat olsun bende almayı düşündüğümden çok araştırdım eskiden sorun çıkardığı doğru ama 2011 veya 2012 lerden sonrasında sorunu çözmüşler .

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun, güzel bir seçenek olmuş.

Her ne kadar dsg şanzımanlı bir araca sahip olmamışta olsam, bir çok kez kullandım ve kullanan bir çok kişiyle haşır neşirim. Etraftan duyum ve tecrübelerimi aktarmam gerekir ise, satış temsilcisi size yalan söylemiş, sorunlu olan dsg şanzımanlar 7 ileri kuru kavrama olanlar.  6 ileri vizkoz kavramalılar(yağlı) ise  büyük yoğunlukla 2.0 ve üzeri hacimli araçlarda kullanılıyor, tork konvertörleri çok daha yüksek rakamlara dirayet gösterebiliyor ve oldukça sorunsuzlar. 410bin km ye kadar sıkıntısız gelmiş bir örneği arkadaşımın 2.0tdi jetta sında mevcut.

Ha bu demek değildir ki şanzımanda sorun yaşayacaksınız, öncelikle aracınız gücü ve kasası bakımından, güç ve tork değerleriyle şanzımanınıza fazla zarar vermeyecek düzeyde, aracınıza ileriki günlerde yazılım vs. yapmadığınız, ve aracınızı dikkatli kullandığınız sürece, bence 100-150bin km leri en ufak sıkıntısız geçersiniz. DSG sorunlarında çok fazla kronik etken olduğu gibi, çok fazla bireysel etken de var, standartı 160ps olan dsg aracı 260ps e çıkarıp sorunsuz binen insan bile var. Herkesin de bahsettiği gibi, şanzımanlarınıza sürekli güncellemeler geliyor, ve vw bu konuda çok hassas , sürekli kendini geliştirme çabasında, şanzıman yüzünden de marka imacını zedelemek istemiyor. Hep vw diye yazdım, ben skodayıda vw kabul ediyorum yanlış anlaşılmasın. Bahsettiğim gibi, bence bu aracı kullandığnıız sürece hiç sıkıntı yaşamyacaksınız,
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio