0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle şimdiden hayırlı olsun. yeti ile alakalı çok bir bilgim yok ama forumda bir skoda'lı olarak yeni aracınızı güle güle kullanınız. popilasyonumuz artıyor oh oh
1.4 TSI DSG Elegance modelini uzun uzun test etme fırsatını bulmuştum.Kesinlikle çok iyi bir araç. DSG biraz riskli belki ama onun da üstesinden gelmek istiyorsanız servisle anlasabilirsiniz.
Hayırlı olsun, güzel bir seçenek olmuş. Her ne kadar dsg şanzımanlı bir araca sahip olmamışta olsam, bir çok kez kullandım ve kullanan bir çok kişiyle haşır neşirim. Etraftan duyum ve tecrübelerimi aktarmam gerekir ise, satış temsilcisi size yalan söylemiş, sorunlu olan dsg şanzımanlar 7 ileri kuru kavrama olanlar. 6 ileri vizkoz kavramalılar(yağlı) ise büyük yoğunlukla 2.0 ve üzeri hacimli araçlarda kullanılıyor, tork konvertörleri çok daha yüksek rakamlara dirayet gösterebiliyor ve oldukça sorunsuzlar. 410bin km ye kadar sıkıntısız gelmiş bir örneği arkadaşımın 2.0tdi jetta sında mevcut.Ha bu demek değildir ki şanzımanda sorun yaşayacaksınız, öncelikle aracınız gücü ve kasası bakımından, güç ve tork değerleriyle şanzımanınıza fazla zarar vermeyecek düzeyde, aracınıza ileriki günlerde yazılım vs. yapmadığınız, ve aracınızı dikkatli kullandığınız sürece, bence 100-150bin km leri en ufak sıkıntısız geçersiniz. DSG sorunlarında çok fazla kronik etken olduğu gibi, çok fazla bireysel etken de var, standartı 160ps olan dsg aracı 260ps e çıkarıp sorunsuz binen insan bile var. Herkesin de bahsettiği gibi, şanzımanlarınıza sürekli güncellemeler geliyor, ve vw bu konuda çok hassas , sürekli kendini geliştirme çabasında, şanzıman yüzünden de marka imacını zedelemek istemiyor. Hep vw diye yazdım, ben skodayıda vw kabul ediyorum yanlış anlaşılmasın. Bahsettiğim gibi, bence bu aracı kullandığnıız sürece hiç sıkıntı yaşamyacaksınız,
zafer bey hayırlı olsun b-max'ten kat kat iyi bir tercih. ara sıra şanzıman güncellemesi için sizi servise çağırabilirler umarım ikâmet ettiğiniz yere olan uzaklık fazla değildir. iyi günlerde kullanın.dsg'nin manuele göre avantajını uzun yolda inanılmaz az yakıt tüketimi ile yakalarsınız. satış stratejisi olarak hiç hoşuma gitmiyor ama neyse.
Teşekkürler Yeti içi ve bagaj hacmi yeterli biz 2 kişilik bir aileyiz. Ben yerden biraz yüksek ve suv tarzı bir araç istediğim için Yeti'yi tercih ettim Corollanın altı çok alçak ve bir çok yere giremiyordum. Yeti modelini 1 yıldır araştırıyorum 3 kez test ettim. Araç donanımına göre fiyat alarak makul aracın kampanyalı fiyatı 72250 bize bir kaç hediye ve anahtar teslim 68'e geldi.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 20:32:56Teşekkürler
Arkadaşlar İmzamdaki aracım uzun süredir satıştaydı İstanbul'a gelir gelmez 1 günde satışı gerçekleşti bugün istediğim fiyata Niğde'den Öğretmen bir arkadaşa satışını verdim. Bende dün itibarı ile opsiyonlattırdığım ve kaporasını verdiğim Skoda Yeti 1.6 Tdi Greenline Ambition Dsg7 Ay beyazı metalik aracımı nasipse yarın teslim alacağım. Yaklaşık 1 yıldır incelemeye aldığım Skoda'nın bu aracını manuel ve dsg vites test etme olanağını buldum. Dsg gerçekten çok sessiz ve vites geçişlerini kesinlikle hissettirmiyor.Sınıfında fiyat ve maliyet olarak alınası bir araç. Araç donanım güvenlik yol tutuş konfor ve yakıt tüketimi olarak oldukça iyi tek çekindiğim yanı dsg7 ileri vites olması çünkü bir çok dsg sorunu yaşayan kullanıcılar olmuş fakat dsg6 da ve 2 yıl önceydi deniliyor.Türkiye'de hiç bir bayinin elinde manuel vites Yeti bulunamadı yada pazarlama taktiği olarak dsg şanzımanlı araçları satıyorlar yoksa kesinlikle manuel vites tercihimdi garantisini km sınırı olmaksızın 4 yıla çıkartacağım. Dsg vites ile ilgili kullanan arkadaşlar varsa sorun yaşayıp yaşamadıklarını ve tecrübelerini paylaşmaları benim gibi bir çok arkadaşa ışık tutacaktır. Teşekkürler
68 süper fiyat..tekrar hayırlı olsun..darısı başımıza diyelim artık...ben de skoda düşünüyorum eğer gücüm yeterse
Zafer abi corollada çok emeğin vardı hayırlısı olsun.. Yetiyi opsiyonlamıssın bile güle güle kullan şimdiden..Otomatik vites kullanmak çok rahat çok faydasını görürsün, o kadar büyütme gözünde alışırsın..
yeni aracınız hayırlı olsun tekeri düz bassın inşallah.dsg konusuna fazla kafa yormayın ve aracı fazla dinlemeyin.her duyduğunuz ses arıza yada kusur demek değildir.ben avensisimi almadan önce 2 kere superb 1.6 dsg dizel test etmiştim.araba yağ gibi akıyodu resmen vites geçişleri filan.ancak aradaki fiyat farkı nerdeyse 20 bin tl olunca vazgeçmiştim.Sizin duyduğunuz dsg arızalarının bazılarıda emin olun kullanıcı hatası.sorunsuzca kullanmanız dileğiyle...
DSG 7 hakkında sizi yanlış bilgilendirmişler.Bilakis DSG 6 sorunsuz bir şanzımandı.Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. Hayırlı olsun.
Arastirmalarin dogru dsg sanjimanlarin vw bu sorunu cözdügünü duydum sadece sanjiman icin garanti uzatmaK bence kesene zarar ztn herhangi bir sorun oldugunda kabul ediyorlar.özellikle dikkatini cekecegim bi konu dsg 1 den 2 ye gecerken sorun yapmaya basladiginda hemen servise gitmeni tercih ederim.Hayirli olsun güle güle kullan Allah kazasiz kullanmak nasip eder insallah.
bu şanzımanın ortaya çıkışı bugatti veyron ile birliktedir.benim merak ettiğim bir konu da anlık güç ihtiyacı duyduğumuzda gaza basıp sistem 2 kademe vites düşürdüğünde (örneğin 7'den 5'e veya 6'dan 4'e) kavramada bir gecikme olup olmadığı. daha önce dsg kullandım fakat dikkat etmemiştim. manuel kullanımda geç tepki verdiğini biliyorum.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Babama geçen sene 1.2 TSI DSG li modelini almıştık. Onun performansı bile gayet iyi. Sadece zamanla, arka kısımdan, sanırım amortisörlerin ordan bir gürültü geliyor çukurlarda. Arabayı çok sık kullanmadığım için kaynağını tam çözemedim. Bu arada DSG şanzımanla ilgili olarak konuşulanlara bakınca daha önceden incelediğim bir site geldi aklıma. Powershift şanzımanların üreticisi olan GETRAG firmasının müşterileri arasında AUDI'yi görmek şaşırtmıştı beni. Acaba hangi modellerinde kullanıyor Powershift şanzımanı?http://www.getrag.com/en/partner/our_customers/our_customers.htmlEdit:Mesajı yazdıktan sonra biraz daha araştırdım ve hangi modellerinde kullandığını buldum. İşte linki...http://en.wikipedia.org/wiki/Getrag
Volvo ve Ford'u biliyordum zaten. Wiki sayfasında da model ve şanzıman numaraları belirtilmiş. Bilemediğim nokta ise güncel modellerde mi kullanılıyor getrag şanzımanları yoksa eskiden mi kullanılmış...
Sadece zamanla, arka kısımdan, sanırım amortisörlerin ordan bir gürültü geliyor çukurlarda. Arabayı çok sık kullanmadığım için kaynağını tam çözemedim. Bu sorun bindiğim VW grubu araçların genelinde var. Ufak pürüzlerden geçerken hiçbir sıkıntı yok. Çok sessiz. Ama derin bir çukura düştüğünüzde birden güm diye ses yapıyor. Sanki süspansiyonun esneme aralığı kısa tutulmuş gibi geldi bana.
Otomatik şanzımanlı araçlar yaklaşık 6-7 litre yağ alırken dsg7 yaklaşık 1.7 lt. Yağ alır.tamamen yağsız şanzıman olamaz.dişlilerin hareket ettiği bir ortamda yağ olmaması aşırı ısıya,mekanik seslere ve yıpranmaya neden olur.. arabanız hayırlı olsun bende 2 sene skoda kullandım skoda 10 numara arabadır.dsg li araçlarda garantiyi uzatmak doğru bir tercih.
Yeni araban hayırlı olsun. Güzel günlerde kullan. Her zaman şunu söylerim, "Kronik arıza yoktur, kullanıcı hatası vardır.". İlk tavsiyem lütfen arabayı aldığında yetkili servisten bir rica et şanzımanın nasıl doğru şekilde kullanılması gerektiğini izah etsinler, özellikle yokuş kalkışlarında ve trafik beklemeleri vs gibi durumlarda. Bir de kullanım kılavuzunu mutlaka incele, bu şekilde arabayı sorunsuz kullanabilirsin.
Tam otomatik şanzımandan daha fazla bir bekleme oluyor, belkide dsg nin tek dezavantajı bu, yani kick-down durumunda oldukça geç kalıyor, S modunda olup , daha yüksek devirde beklemek, veya kulakçıkları kullanmak lazım,