Tampon içinde bi yorumda bulunayım.
Eger taş vurugu olmayan bir yerde bile, yüksek basınç ile yıkarsanız ve çok yaklaştırırsanız tamponun plastik malzemesi esneyerek (deforme olarak) boyanın kendisini salmasına neden oluyor.
Bu yıkama hatasıdır.
Bahsi geçen olaylar böylemidir bilemem servisin incelemesi lazım.
Benzincilerdeki tabancaları kullanıyorsanız onlar deriyi yüzecek kadar kuvvetli. 200bar üstü diye tahmin ediyorum. Ayrıca içinden çıkan su da rezalet, bildiğiniz kumlama yapıyorsunuz arabayı yıkayayım derken

100bar, şebeke suyuna bağlı ve filtreli Karcher ile gelin deneyelim, sabahtan akşama kadar su tutun yine kalkma olmaz.
Arkadaşların dediği gibi yıkama makinesinden kaynaklanabiliyor şantiyede bizim arkadaş kendi otomobilini yıkarken su elinin yüzeyine değdi deriyi kaldırdı neredeyse parmağını kopartıyordu
100 bar düşük ,sıkıntı olmaz. Ben bir kere hata ile ayağıma tutmuştum, kaza oldu. Bir baktım parmağımın kemiği görünüyor,aman tanrım dedim

ondan beridir arabaya çok yaklaştıramıyorum
Bu şikayet boya konusunda değil, yoldaki taşlar konusunda olması lazım aslında 
Evet alper bey yoldaki taslardada kabahat var

Tas gelen yerde sac meydana cikmis boya namina bir sey kalmamis buna anlam veremedim.
Bu tarz bir kusur benim vw de de meydana geldi, kuş .oku vardı tampon üzerinde, yıkamacıda muhtemelen satisfaction ın klibini yeni izlemişti, bir dayandı benim tampona, fındık büyüklüğünde boya, ceviz büyüklüğünde vernik attı, araba üzerinde kaportadaki boyalar sağlam ama, tampondakiler biraz daha güçsüz oluyor. Ama şu da var, basınçlı su, her boyayı sökebilir. Ahmet abinin dediği gibi hatalı uygulandığında.
Evet alper bey yoldaki taslardada kabahat var 
Tas gelen yerde sac meydana cikmis boya namina bir sey kalmamis buna anlam veremedim.
Seken taşlar mermi gibi gelir zaten, kevlar zırh falan koymanız gerekiyor korumak için.
Ben nano boya koruma uyguluyorum, o bile işe yaramıyor.
Zaten ne zaman yollarda taş, çöp, kum, toprak, vs. olmaz ise o zaman medeni devlet olmuş oluruz...
Bende karcher 2.100 modeli var 4 senedir kullaniyorum kac bar bilmiyorum ama 100 civariydi yikamadaki makinalar degşet kuvvetli yikamacida calistigim icin isin icinde oldugum icin biliyorum cikmayan kire bir parmak oteden bile tutuyolar araba temiz ciksin yeter ki ben 50 kiloyum zayifim makina calisinca tutmakta zorlaniyorum baya geriye itiriyor tabanca su acikken elinizi tutamazsiniz zaten ve cogu yikamacidaki tabancalar makinalar eski bu konuyu daha oncede anlatim tabancanin suyun ciktigi yerde plastik parca olur bu parca cabuk kiriliyor yikamaciya arabayi emanet ettiniz ve işini yaparken o ucu arabada bi yere degdirirse kesin olarak boyayi kaldirir kazir daha oncede basima geldi demir ucu arabaya temas ederse zarar veriyor ustune suda acik gerisini siz dusunun
Benim de aracimin ön tampon boyasi kalkti. Su fazla talzikliydi ve leke cikmayinca dibine kadar yaklastirdim bi baktim boya kazindi

İlk defa basima geldi servise goturecem bakalim ne diyecekler
Resimde koyardim ama telefondan goremedim resim ekleme menusunu
ön tapda sanırım bir taş vuruğu boyayı zedelediyse ufak bir delikçik diyim açtıysa tazyikli suda bunu rahatça kaldırabiliyor yakın tutuşlarda maalesef yapışan sinekleri hepimiz bu yöntemle çıkarttığımız için olsa gerek ön tarafa daha yakın tutuyoruz
geçmiş olsun
yıkarken benim de tamponumun boyası kalktı resim eklemek istiyorum ama ekleyemiyorum
yeni corolla'da bence tampon boyalarında sıkıntı var. ya boya çok ince ve yeterince sağlam değil, ya da tampon yapısı ve boya tutunması ile ilgili bir sıkıntı var çünkü birçok kişiden duydum.
Yikadigim makinanin talzigi fazla gibiydi sanki normal makinalara gore birde 10 gun yikamamistim arabayi leke ciksin diye dibine kadar yaklastirdim boya cikti bilemiyorum baska markalarinkinde olur mu aynisi denemek isteyen adapazari pekşenler mevkii shell istasyonundaki yikama makinasi
Su zımparasını sıvı sabun ile beraber hafiften ovalayın.Araç boya renk kodunu verin boyacıların boya yaptırdığı yere 10 tl verip rutuş yaparsın..
aracınız metalik sedefli beyazsa kolay olmaz. gelişi güzel bir yere gitmeyin rengi tutturamazlar. ayrıca bizim araçta da bir sürü taş darbesinden kaynaklı vuruk var, yıllardır tazyikli su ile yıkanıyor bir keresinde bile boya atması yaşamadık.
Kocaeli kaya'dayim tampona rötuş yapiyorlar bakalim nasil olacak fotografini yuklerim
Kocaeli kaya'dayim tampona rötuş yapiyorlar bakalim nasil olacak fotografini yuklerim
Boya formeni İlker abiye selamımı söyle.
İlker beyi goremedim ama burak beye selaminizi iletmesini soyledim rötuş işlemini ilker bey yapmis
Arkadaşlar ben bu problemi yaşayacağımı biliyordum bi önceki arabamda bu sorunu yaşadığım için arabayı aldıktan sonra hem tamponu hemde kaputu Ziebart ta koruma yaptırdım kafam rahat yani sizlerede tavsiye ederim ama yaptırırsanız maket bıçağını kullanırken boyayı kaldırmasınlar benim boyayı kaldırmışlar çünkü bende oraya kendim TOYOTA rütuş boyası sürdüm artık ne yapalım burası Türkiye paranla rezil oluyorsun yani...