Gönderen Konu: Meguiar's kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !  (Okunma sayısı 15165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Meguiar's kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !
« Yanıtla #80 : Ağustos 01, 2014, 20:44:35 »
Pedler emmediği için hem zamandan hemde üründen kazanıyosun. Zaten bunlar ömürlük 1 kere alıyosun.
pedler çabuk dagiliyo ped alirsam 2 tane en az almam lazim arkadasla beraber giriyoruz ne kadar kisi varsa tutusturuyorum eline :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 01, 2014, 20:44:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 01, 2014, 22:14:47 »
pedler çabuk dagiliyo ped alirsam 2 tane en az almam lazim arkadasla beraber giriyoruz ne kadar kisi varsa tutusturuyorum eline :D

Bende dandik ped vardı biraz emiyodu cilayı o kaç senelik bir bilsen ucuz birşey bide. Meguiarsınki seneleri devirir çok kaliteli. Pedler kolay kolay dağılmaz sünger çok dağılabilir. Bide pasta ve cila uygularken bazen bastırmak gerekiyor süngerle istediğin kadar bastır ped kadar verim alamazsın. Bu işin en iyisi autoglym applicator çok kullanışlı rahat gözüküyor ama çok pahalı.

Ogün ve Yüksel meguiars cilanın içindeki pedlerden kullanıyorlar mesela sadece rengi değişik bendekinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 01, 2014, 22:48:15 »
ped konusuna kendimce bildigim kadar yorum yapayım dedim.ben evin araçlarında meguiars nxt nin pedlerini kullanıyorum şimdide yenisini sipariş ettim pediyle beraber gelcek.diger arkadaşların araçlarında onlar ne getirirse onu kullanıyorum ama bariz fark var.herşeyden önce emip emmemesi bir yana cilayı eşit olarak dagıtıp sürüyorsun.ve bunu bariz gözlemliyorsun.aynı zamanda yıkanabiliyor ve ilk günkü hale gelebiliyor.bastırmana vs gerek kalmıyor eşit dagıttıgı için cilayı.emme olayına gelince gerçekten bariz fark var süngerle çok daha rahat çok daha kolay ve hiç emmeden ellerin temiz birşekilde uygulayabiliyorsun.süngerlerde okan demissin zaten sıkmak zorunda kalıyorsun.ögrenciyken illa pede gerek varmı bence yok ama alırsan rahatlıgını keşfettiginde vazgeçmessin.turtle pedleri var ben begenmedim meguiarsdan sonra  onuda söliyim.alabiliyorsan sırf denemek için al bitane istersen köşede bulunsun genede.ama amacımız araca bakım yapmak keyif almak işini görüyorsa devametmek istersnde birşey olmaz birazcık verim düşer okadar.bence tabi eşit dagıtmıcak çünkü büyük ihtimalle
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Ağustos 01, 2014, 22:53:36 »
ped konusuna kendimce bildigim kadar yorum yapayım dedim.ben evin araçlarında meguiars nxt nin pedlerini kullanıyorum şimdide yenisini sipariş ettim pediyle beraber gelcek.diger arkadaşların araçlarında onlar ne getirirse onu kullanıyorum ama bariz fark var.herşeyden önce emip emmemesi bir yana cilayı eşit olarak dagıtıp sürüyorsun.ve bunu bariz gözlemliyorsun.aynı zamanda yıkanabiliyor ve ilk günkü hale gelebiliyor.bastırmana vs gerek kalmıyor eşit dagıttıgı için cilayı.emme olayına gelince gerçekten bariz fark var süngerle çok daha rahat çok daha kolay ve hiç emmeden ellerin temiz birşekilde uygulayabiliyorsun.süngerlerde okan demissin zaten sıkmak zorunda kalıyorsun.ögrenciyken illa pede gerek varmı bence yok ama alırsan rahatlıgını keşfettiginde vazgeçmessin.turtle pedleri var ben begenmedim meguiarsdan sonra  onuda söliyim.alabiliyorsan sırf denemek için al bitane istersen köşede bulunsun genede.ama amacımız araca bakım yapmak keyif almak işini görüyorsa devametmek istersnde birşey olmaz birazcık verim düşer okadar.bence tabi eşit dagıtmıcak çünkü büyük ihtimalle
yikmada vardi bi tane nasil kullanmişlarsa beter haldeydi ben pek gerekli gormedim tabi yazdiklarindan sonra deniycem abi yikamada fazla vardi gidiyim onu aliyim en iyisi :D sari meguars yaziyo ustunde , geçen meguarsin nxt 2.0 pastasini pejo 407 uyguladik  yikamada  sonuç süperdi ben turtle kullaniyorum evde var baya fark var meugarsin kokusu bile insani sariyo :D tadina bakmayi düsündüm :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Ağustos 01, 2014, 23:01:56 »
yikmada vardi bi tane nasil kullanmişlarsa beter haldeydi ben pek gerekli gormedim tabi yazdiklarindan sonra deniycem abi yikamada fazla vardi gidiyim onu aliyim en iyisi :D sari meguars yaziyo ustunde , geçen meguarsin nxt 2.0 pastasini pejo 407 uyguladik  yikamada  sonuç süperdi ben turtle kullaniyorum evde var baya fark var meugarsin kokusu bile insani sariyo :D tadina bakmayi düsündüm :rofl:

:rofl: :rofl: sos olarak iyi gidebilir bak aslında haberinolsun :D ben mor olanı kullanıyorum ondan inanılmaz memnunum açıkcası.pedin bence en önemli özelligi emip emmesi degil.süngerde eşit dagıtmak için kontrolediyorsun bir bakıyorsun eksik yer kalmışmı kaldıysa orayı tamamlıyorsun vs vs yada eşit dagıtmadıgın yerler oluyor.pedde bunu önlüyorsun yuvarlaklar biçiminde yaptıgında heryere eşit dagıtıyor.bence en güzel özelligi bu.turtle meguiarsın ucuz hali ögrenci versiyonu diyebiliriz bence ama aradaki farkı görmüssün zaten.sarısını hiç kullanmadım ben daha.ama bu mor pedi hiçbirşeye degişmem şuan.aramızda çok güzel bir ilişki var onunla :D 10tl den birşey olmaz al 1tane koy köşeye dene kendin gör derim ben.satılıyormu yıkamada pedleri
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Ağustos 01, 2014, 23:15:01 »
  :rofl: :rofl: sos olarak iyi gidebilir bak aslında haberinolsun :D ben mor olanı kullanıyorum ondan inanılmaz memnunum açıkcası.pedin bence en önemli özelligi emip emmesi degil.süngerde eşit dagıtmak için kontrolediyorsun bir bakıyorsun eksik yer kalmışmı kaldıysa orayı tamamlıyorsun vs vs yada eşit dagıtmadıgın yerler oluyor.pedde bunu önlüyorsun yuvarlaklar biçiminde yaptıgında heryere eşit dagıtıyor.bence en güzel özelligi bu.turtle meguiarsın ucuz hali ögrenci versiyonu diyebiliriz bence ama aradaki farkı görmüssün zaten.sarısını hiç kullanmadım ben daha.ama bu mor pedi hiçbirşeye degişmem şuan.aramızda çok güzel bir ilişki var onunla :D 10tl den birşey olmaz al 1tane koy köşeye dene kendin gör derim ben.satılıyormu yıkamada pedleri
yikamadanda alabilirim yada baska yerden yikamadan para vermeden alirim :D ben sungerle bol bol suruyorum genelde :D en iyisi ben şu ogrenci kredilerinden cekiyim abi parayi meguiars a yatiririm :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Ağustos 01, 2014, 23:21:34 »
yikamadanda alabilirim yada baska yerden yikamadan para vermeden alirim :D ben sungerle bol bol suruyorum genelde :D en iyisi ben şu ogrenci kredilerinden cekiyim abi parayi meguiars a yatiririm :rofl:
orjinal mi onlar ya  :Dbedavaya alabiliyorsan orjinal ise banada alıver 1tane :D orjinal degilse işine yaramaz çünkü. bir üst sınıfa geçtinmi bu ürünlerde birdaha aşagı inmessin kolay kolay :D kendi arabana biriktir paranı elmas gibi parlatırsın :D :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Ağustos 01, 2014, 23:35:32 »
orjinal mi onlar ya  :Dbedavaya alabiliyorsan orjinal ise banada alıver 1tane :D orjinal degilse işine yaramaz çünkü. bir üst sınıfa geçtinmi bu ürünlerde birdaha aşagı inmessin kolay kolay :D kendi arabana biriktir paranı elmas gibi parlatırsın :D :D
orjinal abi 2 tane mi 3tane mi ne vardi depoda gormustum  :rofl:  lastik cilasini bile yikamadan aliyorum bidonu 15 tl falan 1 sene yetiyor :D malzemeci abinin numarasi vardi vefat etmiş duyunca çok uzuldum başka malzemeci bulmam lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ağustos 01, 2014, 23:46:04 »
orjinal abi 2 tane mi 3tane mi ne vardi depoda gormustum  :rofl:  lastik cilasini bile yikamadan aliyorum bidonu 15 tl falan 1 sene yetiyor :D malzemeci abinin numarasi vardi vefat etmiş duyunca çok uzuldum başka malzemeci bulmam lazim

orası nasıl bir yıkamacı ya :D orayı bulduysan kesin başka yerde bulursun meraketme. :DAllah yattıgı yeri cennet etsin inşallah.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ağustos 01, 2014, 23:56:02 »
Ahey ahey, ahali toplanmış maşallah.
Uğur abimle buluştuk biz de biraz önce. Bol bol TOYOTA sohbetinden sonra sizleri burada görmek güzel oldu.  :)

Ogün ve Yüksel meguiars cilanın içindeki pedlerden kullanıyorlar mesela sadece rengi değişik bendekinden
Meguiar's'ın ULTIMATE WAX'ının içerisinden çıkan ped biraz daha iyi olabilirdi. Zira cilayı çok emiyor, elimle sıkıp arabanın üzerine atıyorum, bir dünya şey çıkıyor.
Sarı ped alıp deneyeceğim bir dahaki sefere.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Ağustos 02, 2014, 00:05:30 »
Ahey ahey, ahali toplanmış maşallah.
Uğur abimle buluştuk biz de biraz önce. Bol bol TOYOTA sohbetinden sonra sizleri burada görmek güzel oldu.  :)
Meguiar's'ın ULTIMATE WAX'ının içerisinden çıkan ped biraz daha iyi olabilirdi. Zira cilayı çok emiyor, elimle sıkıp arabanın üzerine atıyorum, bir dünya şey çıkıyor.
Sarı ped alıp deneyeceğim bir dahaki sefere.

Benim aldığım sarı 10 lira bauhaus da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Ağustos 02, 2014, 00:08:16 »
Benim aldığım sarı 10 lira bauhaus da
17 AĞUSTOS'ta SAKARYA Buluşması'na giderken uğranıp, alınabilir aslında.
Diğer arkadaşların da dikkatini çekecektir. Hatta girdiğimiz zaman ambiyansa kapılıp,  AVM'den alışveriş arabasıyla bile çıkabiliriz.   :lol:

@Kaan Kara (29002)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Ağustos 02, 2014, 00:12:19 »

Emmediği için eşit dağıtılıyo zaten püf noktası o  :D Aldığım pedin ambalajındada böyle belirtmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Ağustos 02, 2014, 00:16:50 »
oyüzden diger pedler için konuşmadım ben ya.yüksel gerçekten emiyormu okadar o siyah ped ya.bildigin sıkıyomusun yani onuda.dedim bende içimden yüksel nerde acaba diye :D

okadar bilmiyorum gökhun ama eşit dagıttıgını anlıyorsun yani :) moruda tek başına satılmıyor sanırım.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Ağustos 02, 2014, 00:19:13 »
oyüzden diger pedler için konuşmadım ben ya.yüksel gerçekten emiyormu okadar o siyah ped ya.bildigin sıkıyomusun yani onuda.dedim bende içimden yüksel nerde acaba diye :D

okadar bilmiyorum gökhun ama eşit dagıttıgını anlıyorsun yani :) moruda tek başına satılmıyor sanırım.
:dans3:
Alper Karacan Ft. İrem Derici - Bir Miyiz (Remix - 2014)

Cidden acayip oluyor benim ped uygulama esnasında. ULTIMATE'in içinden çıkan pedi beğenmedim.
Uygulaması kolay da, cilayı emmesi sinir bozuyor.
Şu ana kadar 2 defa makinada yıkattım, pedin yapısında herhangi bir bozulma olmaması sevindirici.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Ağustos 02, 2014, 00:21:02 »

Rengi farketmiyo heralde takım olduğu için mor yapmışlar yoksa aynı ped.

Bu arada turtlewax scratch remover aldım iş görürmü acaba. Deneyen varmı ? Normalde bu tarz pastaya para vermezdim direk boyacıların kullandığı tenekelerden alıcaktımda bulmuşken gezmiyim alıyım dedim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Ağustos 02, 2014, 00:24:10 »

Bu arada turtlewax scratch remover aldım iş görürmü acaba. Deneyen varmı ? Normalde bu tarz pastaya para vermezdim direk boyacıların kullandığı tenekelerden alıcaktımda bulmuşken gezmiyim alıyım dedim :D
Seni MEGUIAR's saflarına çekemedik bir türlü.   :nija:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Ağustos 02, 2014, 00:25:48 »
orası nasıl bir yıkamacı ya :D orayı bulduysan kesin başka yerde bulursun meraketme. :DAllah yattıgı yeri cennet etsin inşallah.
yikamaya 5 tl malzeme parasi veririm yada hiç vermem girer kendim yikar çikarim  :D tatile gitmeden once yikattim en son bayramin ilk gunu , yine birisi geldi kac km baban satarsa haberim olsun dedi satilik degil dedim 2 sene sonra satar diyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Ynt: Meguiar\\\'s kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !
« Yanıtla #98 : Ağustos 02, 2014, 00:45:18 »

How to: Fix A Deep Scratch (Turtle Wax Scratch Repair Kit)

hiç kullandıgım bir ürün degil açıkcası oyüzden yorum yapamam ama videosunu atıyım dedim bir bak istersen.nekadara aldın

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 00:46:30
Seni MEGUIAR's saflarına çekemedik bir türlü.   :nija:

benim umudum yok :D bi de ögrenciyken pekde gerek yok bence  ;)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 00:47:25
yikamaya 5 tl malzeme parasi veririm yada hiç vermem girer kendim yikar çikarim  :D tatile gitmeden once yikattim en son bayramin ilk gunu , yine birisi geldi kac km baban satarsa haberim olsun dedi satilik degil dedim 2 sene sonra satar diyo :D

ben mecbur para veriyorum çünkü alet öle çalışıyor :D :D zaten şampuanını kendim yapıyorum sıkıntı olmuyorda iyiymiş valla orası :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
Ynt: Meguiar\\\'s kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !
« Yanıtla #99 : Ağustos 02, 2014, 01:21:45 »
How to: Fix A Deep Scratch (Turtle Wax Scratch Repair Kit)

hiç kullandıgım bir ürün degil açıkcası oyüzden yorum yapamam ama videosunu atıyım dedim bir bak istersen.nekadara aldın

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 00:46:30
benim umudum yok :D bi de ögrenciyken pekde gerek yok bence  ;)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2014, 00:47:25
ben mecbur para veriyorum çünkü alet öle çalışıyor :D :D zaten şampuanını kendim yapıyorum sıkıntı olmuyorda iyiymiş valla orası :D

Benimki kit değil. Tüp şeklinde katı pasta. 20 tl

şundan http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-cizik-giderici-pasta-150-ml-fg6885/productDetails.aspx?productId=otdgfg6885&categoryId=20035740