Gönderen Konu: Meguiar's kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !  (Okunma sayısı 15161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Merhabalar arkadaşlar.

Hatırlayanlarınız olacaktır, yaklaşık 1,5 ay kadar önce MEGUIAR'S şampuan, pasta, wax ve yüzey temizleyici almıştım ve ürünleri geldiği gibi uygulamıştım.

İlk etapta uygulama gözüme gayet iyi gelmişti. Aslında bir çırak için iyiydi de.
Fakat kaporta yüzeyindeki pütürlükler ve hareler gitmeyince, tekrar "adam gibi" bir uygulama yapmaya karar verdim ve bu kararla birlikte uygulama ürünlerime kili de ekledim.
Killerim, kil kiti halinde bu sabah elime ulaştı. Paket içeriği 160 GR MEGUIAR'S kil, 475 ML MEGUIAR'S QUIK DETAILER, 1 adet mikrofiber bez.

Killerim, eve sabah 8.30 gibi ulaşmış fakat sanayide stop lambasını silikonla yapıştırdığım için hemen teslim alamadım. 10.30 gibi killeri alıp, aracı yıkadım. 10.45 gibi uygulamaya başladım, saat 16.30 gibi bitirdim.
Bu seferki uygulama yerim BANDIRMA KAPALI PAZAR YERİ idi.
Maalesef meraklı kalabalığa maruz kaldım. "TOYOTA bu kardeşim, niye temizliyon ki ? Ölüsü yeter" diyen mi ararsınız, yaklaşık 30 DK başımda durup bana GOLF'ünü anlatan abiyi mi ararsınız hepsi vardı.  :rofl:

Dün sabah 8.30'da uyandım ve dün gece mesaide olduğum için uyuyamadım. Sabah da bu işlem çıkınca uyku yalan olduğu gibi kafam da kazan gibi. Boya koruma işlemi bittikten sonra saat 20.00'de tekrar işe geldim maalesef. Kısacası 37 saattir uyumuyorum, imla hataları veya atladığım bazı yerler olursa kusura bakmayın diye baştan söyleyeyim.

1- Kil kitimi yine otocity.com'dan aldım. İlgi alaka güzel olduğu gibi, yine en hesaplısı oradaydı.

2- O da ne ? "Hah, yanlış mal gönderilmiş, uğraşacak iş çıktı" derkeeen.

3- 

4- Bu sefer eşantiyon da yollanmış. Eh bir zahmet.  :P

5-

6- İlk durulamadan sonra MEGUIAR'S cilalı şampuanımı kovaya hazırlayarak, sünger yardımıyla aracı detaylı bir şekilde yıkadım.

7- İsterseniz yıkama sonrası aracın durumuna bakalım ? Dediğim gibi, yaklaşık 1.5 ay önce BANDIRMA/ERDEK buluşmasına yetişmek için hızlı bir şekilde, bugün yaptığımdan çok daha üstünkörü bir çalışma yapmıştım. Ona ve maksimum 3 günde bir aracı yıkamama rağmen, su iticiliği halen kabul edilebilir düzeyde. Fotoğrafı basınçlı su tabancasını yerine koyduktan hemen sonra çekmiştim, fotoğraftan da belli olacağı gibi halen daha sular akıyordu.

8- Tavanın durumu.

9- Bagaj kapağının durumu

10- Sol arkanın durumu

11- Sol arka çamurluğun durumu

12- Şimdi de aracı kuruladıktan sonraki durumuna göz gezdirelim. Arkadaşlar, o üstünkörü uygulamama rağmen, su iticiliği azalsa da aracın parlaklığı halen can alıcı bir şekilde devam ediyordu. En azından bana göre can alıcı.  :P

13-

14- Tavanda, ağaç altına parketmekten dolayı oluşan bir kaç can sıkıcı çizik var. Maalesef ULTIMATE çizik giderici pasta yeterli gelmedi. Çok da göze batmıyor.

15-

16-

17- Uygulama yerimize geldik ve takım taklavatı fotoğraflarını çekmek için ortaya yaydım.

18- Mekanın gölge olması, toz sirkülasyonunun fazla olmaması işime geldi.

19-

20- Evet arkadaşlar, kaputa ilk darbeyi attık. Tertemiz araçtan çıkan kirleri görebiliyorsunuz değil mi ? Şu Quik Detailer gerek kokusuyla gerek etkisiyle beni mest ediyor. Parfüm niyetine elbiseye sıkılabilir, çoğu parfümü de bozar. 

21- Kirler 2

22- Kirler 3

23- Ve kil uygulamamız bitti. Bana göre, araca görüntü anlamında çok bir şey katmıyor fakat kaportada tam anlamıyla mükemmel ötesi bir pürüzsüzlük sağlıyor.
Hatır hatır olan kaporta, bir anda yumuşacık oldu.
 Kili uygularken bir video çektim, mesajımın en altına koyuyorum. O videoyu izlerseniz, kilin etkisini orada görebilirsiniz. Aracın tavanını silerken kaportaya dayadım kendimi, o sırada beni bile kaydırıyordu.

24- İşlem bittikten sonra 40 gramlık kilimin son durumu. Bu durumda bile camda, jantta, plastik aksamlarda kullanılabilir.
Pakette 80x2=160 GR kil vardı. Ben 80 GR'lık kili, ikiye bölerek 40 GR'lık kil ile tüm aracı yaptım.

25- Kilin son durumu 2

26- Wax işleminde çok fazla fotoğraf çekemedim. Üstteki kil fotoğrafları ile bu fotoğrafın arasında yaklaşık 2 saat var ve tavanı en sona bıraktım.
Tavana iki sefer kil, 2 kat wax atmayı tercih ettim. Zira güneş yanıkları olması ihtimalinden çok korkuyorum. Güneş karşısında faydası olacağını düşünüyorum.

27- Tavan 2

28- Ve paşayı gün yüzüne çıkarttım. Sağ arka sinyal lambasının turuncu kaplaması soyulmaya başlamış. Ona istinaden sanayiye gitmiştim. Araca bakmaktan doğru düzgün fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi.  :-[

29- Tavana 2 sefer kil, 2 sefer wax uygulamasının faydasını gördüğüme inanıyorum. Buluşmada Hakan ÖZBEY abimin verdiği anten maalesef yuvaya tam temas etmiyor, mecburen eski anteni takmak zorunda kaldım.    Müsait bir zamanda Hakan abinin anteni uydurmaya çalışacağım.

30-

31- Evin önüne geldikten sonra bir kaç kare daha aldım.

32-

33-

34- Kaput da oldukça tatmin etti.

35-

36-

37-

38- Eve gidip, uykusuzluktan sızmamak için motora da el attım. 

_____
Bahsettiğim video budur arkadaşlar. Ben kilden oldukça memnun kaldım. Keşke daha önce yapsaydım. Tahmin edemeyeceğiz kadar faydalı bir ürün. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Meguiar's kil uygulaması
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Meguiar's kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2014, 22:43:52 »
Guzel güzel ellerinize sağlık ateşin oğlu olmuş :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2014, 22:46:33 »
Yüksel her zaman ki gibi ellerine kollarına sağlık. :tamam:

Biraz ara versen diyorum, Allah muhafaza hergün senin arabaya bakmaktan nazarımız değecek. Neyse Maşallah diyem ben kendi adıma :) Bu arada keşke biraz bekleseydinde arka lamba slikonu tam olarak kurusaydı. :nija:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Meguiar\'s kil ve Ultimate wax uygulamam - Şok sonuç !
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2014, 23:06:33 »

Urun arac ve renk kardeşliğine hosgeldin :D
Hem paylasim ve bilgilendirmen tek tek anlatman hemde bu emegin için eline sağlık gercekten cok güzel olmuş.arac baştan doğdu resmen.kil de gayet is görmüş demekki.
Arac yaniyor yuksel gule gule pislet :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 23:08:54
Bide şaka de sana esantiyon gondermediler dimi  :D ben o dami felc ederim yarin ama bana niye yok diye :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2014, 00:07:22 »
Guzel güzel ellerinize sağlık ateşin oğlu olmuş :)
Sağolasın Sercan hocam.
Ateş etmiyorsa sıkıntı var. 

Yüksel her zaman ki gibi ellerine kollarına sağlık. :tamam:

Biraz ara versen diyorum, Allah muhafaza hergün senin arabaya bakmaktan nazarımız değecek. Neyse Maşallah diyem ben kendi adıma :) Bu arada keşke biraz bekleseydinde arka lamba slikonu tam olarak kurusaydı. :nija:
Çok teşekkür ederim abi.

Sizlere gelene kadar ne gözler var be Murat abim. Aşk olsun, nazar gelecekse de sizlerden gelsin.  :)

Arka silikon son anda aklıma geldi desem yalan olmaz. Aklıma geldikten sonra da devam ettim. Herhangi bir sıkıntı çıkarsa işi öğrendik artık.  :P

Urun arac ve renk kardeşliğine hosgeldin :D
Hem paylasim ve bilgilendirmen tek tek anlatman hemde bu emegin için eline sağlık gercekten cok güzel olmuş.arac baştan doğdu resmen.kil de gayet is görmüş demekki.
Arac yaniyor yuksel gule gule pislet :D

Bide şaka de sana esantiyon gondermediler dimi  :D ben o dami felc ederim yarin ama bana niye yok diye :rofl:
Hoşbulduk.  :alkis:

Ben yan yana nasıl duracaklar onu merak ediyorum. 

Sağolasın abi. Ben kilden bu kadarını gerçekten ama gerçekten beklemiyordum. Uygulama sonrası yaşadığım hisler kelimeyle anlatılmaz.

Eşantiyon yollamış sağolsun, PHILIPS broşürleri falan da var.  Xenon'a para kaldı sanki.  :lol:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2014, 00:13:27 »
Sağolasın Sercan hocam.
Ateş etmiyorsa sıkıntı var. 
Çok teşekkür ederim abi.

Sizlere gelene kadar ne gözler var be Murat abim. Aşk olsun, nazar gelecekse de sizlerden gelsin.  :)

Arka silikon son anda aklıma geldi desem yalan olmaz. Aklıma geldikten sonra da devam ettim. Herhangi bir sıkıntı çıkarsa işi öğrendik artık.  :P
Hoşbulduk.  :alkis:

Ben yan yana nasıl duracaklar onu merak ediyorum. 

Sağolasın abi. Ben kilden bu kadarını gerçekten ama gerçekten beklemiyordum. Uygulama sonrası yaşadığım hisler kelimeyle anlatılmaz.

Eşantiyon yollamış sağolsun, PHILIPS broşürleri falan da var.  Xenon'a para kaldı sanki.  :lol:

sanırım sendeki toyo aşkını keşfettiler biz buna daha çok şatış yaparız diye göndermişlerdir :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2014, 00:17:02 »
Benimde encok istedigim yan yana görmek bende cok merakediyorum araçları karistirmiyalimda :D
valla sevindim yuksel sonucun senin için yettigine ki bence gayette yetmiş :D eline koluna sağlık
ben soracam yarın o adama esantiyon neymiş :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2014, 00:20:06 »
yorum yok >:(
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2014, 00:25:24 »
sanırım sendeki toyo aşkını keşfettiler biz buna daha çok şatış yaparız diye göndermişlerdir :rofl:
:lol:
Benimde encok istedigim yan yana görmek bende cok merakediyorum araçları karistirmiyalimda :D
valla sevindim yuksel sonucun senin için yettigine ki bence gayette yetmiş :D eline koluna sağlık
ben soracam yarın o adama esantiyon neymiş :D
Yok yav, benim sağ sis farı korsan, oradan tanırım.  :rofl:

yorum yok >:(
De bir şeyler Zeki hocam.  :lol:

Seninkine şu uygulamayı yapsak keşke. Koyu renkte çok hoş bir manzara ortaya çıkar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2014, 00:27:25 »
bu arada yüksel abi bi de bişey daha diyecektim unuttum onu bence kapıların köşlerindeki duvara vs çarpmayla kalkan boyalarını da ufak sulu boya fırçasıyla rütüşlayarak halletmelisin
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2014, 00:28:39 »
 :D vallahi süper ötesi, araçta gördüğüm her yeni gelişmede kendi aracımdaymış gibi seviniyorum  :alkis: iyi günlerde keyif dolu günlerde binersin inş
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2014, 00:36:28 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş :) 2 kat wax atılmasına gerek yok aslında ama fazlasından zarar gelmez.Bir adet hızlı cila edinirseniz her yıkamadan sonra kullanıp waxın ömrünü uzatabilirsiniz :) Ayrıca meguiars ürünlerine çok para kaptırmayın binbir çeşit ürün var daha hesaplı daha iyi :) Örneğin wax olarak fk1000p var 56 gr 25 lira 1 seneyi rahatlıkla çıkarırsınız :) Kil kaydırıcı almışsınız ama suyun içine 2 3 damla sıvı sabunlar kil kaydırıcı olarak kullanabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2014, 00:37:38 »
bu arada yüksel abi bi de bişey daha diyecektim unuttum onu bence kapıların köşlerindeki duvara vs çarpmayla kalkan boyalarını da ufak sulu boya fırçasıyla rütüşlayarak halletmelisin
Onlara hiç ellemek istemiyorum Yasin. Zira sözde boyacım 10 numara rötüş yapmıştı onlara fakat hepsi döküldü.

Kaç gündür sanayiye gidiyorum boyacıyla kavga etmek için, hep geri dönüp Muharrem abinin dükkanında alıyorum soluğu.
Bu tarz işlemleri yaptıkça hataları daha çok ortaya çıkıyor öküzün.

:D vallahi süper ötesi, araçta gördüğüm her yeni gelişmede kendi aracımdaymış gibi seviniyorum  :alkis: iyi günlerde keyif dolu günlerde binersin inş
Samimiyetine inandığımı her zaman söylemişimdir.
Cümlemiz inşallah.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2014, 00:56:49 »
ben aynı ürünleri yani bir alt modelini 2senedir kullanıyorum halada bitmedi gene meguiars nxt.hiçbir zamanda verdigim parayı niye bukadar çok verdim diye sorgulama geregi duymadım.3ay gibi bir sürede götürüyor yapınca.kil kaydırıcıya gelince quik detayler sadece kaydırıcı özelligi olan bir ürün degil.birçok etkisi oluyor sıvı sabunla bir tutulamıcak kadar da güzel sonuçlar çıkarıyor.bunlarda benim şahsi düşüncem tabi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 22, 2014, 01:06:56 »
Elimde malzemem hazır. Ne zamandır yapıcam yapıcam diyorum ya yağmur yağıyor ya işim çıkıyor :D

Senin cila ufak telek çizikleri kapatıyormu. Benim araçta sağda solda ufak tefek kılcal çizikler var pasta yapmak istemiyorum malum boyayı inceltiyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2014, 01:14:54 »
ultimate hiç kullanmadım ama şahsi düşüncem geçici süreligine üstünü kapatıyodur diye düşünüyorum.dolgunluk verip.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 22, 2014, 01:25:50 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş :) 2 kat wax atılmasına gerek yok aslında ama fazlasından zarar gelmez.Bir adet hızlı cila edinirseniz her yıkamadan sonra kullanıp waxın ömrünü uzatabilirsiniz :) Ayrıca meguiars ürünlerine çok para kaptırmayın binbir çeşit ürün var daha hesaplı daha iyi :) Örneğin wax olarak fk1000p var 56 gr 25 lira 1 seneyi rahatlıkla çıkarırsınız :) Kil kaydırıcı almışsınız ama suyun içine 2 3 damla sıvı sabunlar kil kaydırıcı olarak kullanabilirsiniz :)
Çok teşekkürler Erdem Bey.

Bizdeki maksat kafa rahatlığı. Mesela kafa rahat olmadı daha 2 ay dolmadan tekrar sil baştan bir şeyler yaptım.
Hızlı cila olayı aklımda.

İşin aslı, şu görüntülerden sonra başka bir markaya geçersem MEGUIAR's'a karşı kendimi mahçup hissederim.  :lol: Araştırmakta fayda var fakat ben bu olayın başından beri, hatta araç sahibi olmadan bile MEGUIAR's ürünlerine karşı ilgiliydim.

Geçen hafta havadan mıdır sudan mıdır bilinmez "Bu kadar para verilir mi lan bunlara ? Daha ucuzu var, belki daha iyisini yapıyor !" diyordum da, şu görüntülerden sonra doğru uygulamayı bilmek, doğru sonuca götürüyormuş.
Tabiki başka markalara da açığım. Zamanla, tecrübe kazanıldıkça değişik markaları denemek en sağlıklı yöntem.

Aslında bu benim 2. Quik Detailer şişem. Öncekini pasta ve wax işleminde kullanıp bitirmiştim. Benim o ürüne saygım sonsuzdur. Arabanın rengini kendine getirdiysem o ürünle getirdim.
Meguiar's kili de, pakette Quik Detailer var diye tercih ettim. Yoksa Çin malı mavi killerden alacaktım.

Elimde malzemem hazır. Ne zamandır yapıcam yapıcam diyorum ya yağmur yağıyor ya işim çıkıyor :D

Senin cila ufak telek çizikleri kapatıyormu. Benim araçta sağda solda ufak tefek kılcal çizikler var pasta yapmak istemiyorum malum boyayı inceltiyo.
Zannetmiyorum kapattığını, zira önceki uygulamamda sıralamam pasta ve cilaydı. Pastadan cilaya geçince çiziklerin büyük bir çoğunluğu kapanmıştı.

Bu arada pastadan bu kadar korkulmasını anlamsız buluyorum, kimse kusura bakmasın.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2014, 01:55:44 »
Yemin ediyorum bizde bir sorun var. Arabamız pırıl pırıl parlayınca ne olacak? Elimize ne geçecek? Görenler maşallah deyip nazar boncuğu mu takacak? Ya da güzel hatunlar araban ne güzel parlıyor diye gelip bizi öpecekler mi? Madalya mı takacaklar arabamız parlıyor diye?

Hayır hiçbirisi olmayacak. Sadece kendi kendimizi avutacağız. Arabam ne güzel parlıyor ohhhh diye. Sigara kullananlar arabasının karşısına geçip bir keyif sigarası yakacak ve arabasını izleyerek tatmin olacak. Başka kimsenin umurunda olmayacak. Sen tatmin olacaksın sadece. O kadar para verip cila, şampuan, bez vs alıp kendini tatmin edeceksin.

OLSUN BE !!!  Arabamızda olmasa neyle uğraşıcaz. Keyif veriyor onunla uğraşmak. Arabanı cilalayıp  pırıl pırıl parlattıktan sonra, her yıkadığında üzerindeki sular sanki yağın üstünde kayar gibi yere damlarken ne kadar zevkli oluyor onu izlemesi öyle değil mi dostlar?  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2014, 01:57:17 »
Çok teşekkürler Erdem Bey.

Bizdeki maksat kafa rahatlığı. Mesela kafa rahat olmadı daha 2 ay dolmadan tekrar sil baştan bir şeyler yaptım.
Hızlı cila olayı aklımda.

İşin aslı, şu görüntülerden sonra başka bir markaya geçersem MEGUIAR's'a karşı kendimi mahçup hissederim.  :lol: Araştırmakta fayda var fakat ben bu olayın başından beri, hatta araç sahibi olmadan bile MEGUIAR's ürünlerine karşı ilgiliydim.

Geçen hafta havadan mıdır sudan mıdır bilinmez "Bu kadar para verilir mi lan bunlara ? Daha ucuzu var, belki daha iyisini yapıyor !" diyordum da, şu görüntülerden sonra doğru uygulamayı bilmek, doğru sonuca götürüyormuş.
Tabiki başka markalara da açığım. Zamanla, tecrübe kazanıldıkça değişik markaları denemek en sağlıklı yöntem.

Aslında bu benim 2. Quik Detailer şişem. Öncekini pasta ve wax işleminde kullanıp bitirmiştim. Benim o ürüne saygım sonsuzdur. Arabanın rengini kendine getirdiysem o ürünle getirdim.
Meguiar's kili de, pakette Quik Detailer var diye tercih ettim. Yoksa Çin malı mavi killerden alacaktım.
Zannetmiyorum kapattığını, zira önceki uygulamamda sıralamam pasta ve cilaydı. Pastadan cilaya geçince çiziklerin büyük bir çoğunluğu kapanmıştı.

Bu arada pastadan bu kadar korkulmasını anlamsız buluyorum, kimse kusura bakmasın.

Pasta boyayı incelttiği için çok mecbur kalmadıkça uygulanmaması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2014, 02:08:13 »
Pasta boyayı incelttiği için çok mecbur kalmadıkça uygulanmaması gerekir.
Eyvallah, inceltir inceltmesine de 50 seferde mi astara ulaşırız yoksa 100 seferde mi ?

Her Allah'ın günü pasta yapılmıyor ki araçlara. 6 ayda bir eğer çizik varsa tavsiye ediliyor.
1.6 VVT-i