Merhabalar arkadaşlar.
Hatırlayanlarınız olacaktır, yaklaşık 1,5 ay kadar önce MEGUIAR'S şampuan, pasta, wax ve yüzey temizleyici almıştım ve ürünleri geldiği gibi uygulamıştım.
İlk etapta uygulama gözüme gayet iyi gelmişti. Aslında bir çırak için iyiydi de.
Fakat kaporta yüzeyindeki pütürlükler ve hareler gitmeyince, tekrar "adam gibi" bir uygulama yapmaya karar verdim ve bu kararla birlikte uygulama ürünlerime kili de ekledim.
Killerim, kil kiti halinde bu sabah elime ulaştı. Paket içeriği 160 GR MEGUIAR'S kil, 475 ML MEGUIAR'S QUIK DETAILER, 1 adet mikrofiber bez.
Killerim, eve sabah 8.30 gibi ulaşmış fakat sanayide stop lambasını silikonla yapıştırdığım için hemen teslim alamadım. 10.30 gibi killeri alıp, aracı yıkadım. 10.45 gibi uygulamaya başladım, saat 16.30 gibi bitirdim.
Bu seferki uygulama yerim BANDIRMA KAPALI PAZAR YERİ idi.
Maalesef meraklı kalabalığa maruz kaldım. "TOYOTA bu kardeşim, niye temizliyon ki ? Ölüsü yeter" diyen mi ararsınız, yaklaşık 30 DK başımda durup bana GOLF'ünü anlatan abiyi mi ararsınız hepsi vardı.

Dün sabah 8.30'da uyandım ve dün gece mesaide olduğum için uyuyamadım. Sabah da bu işlem çıkınca uyku yalan olduğu gibi kafam da kazan gibi. Boya koruma işlemi bittikten sonra saat 20.00'de tekrar işe geldim maalesef. Kısacası 37 saattir uyumuyorum, imla hataları veya atladığım bazı yerler olursa kusura bakmayın diye baştan söyleyeyim.
1- Kil kitimi yine otocity.com'dan aldım. İlgi alaka güzel olduğu gibi, yine en hesaplısı oradaydı.

2- O da ne ? "Hah, yanlış mal gönderilmiş, uğraşacak iş çıktı" derkeeen.

3-

4- Bu sefer eşantiyon da yollanmış. Eh bir zahmet.

5-

6- İlk durulamadan sonra MEGUIAR'S cilalı şampuanımı kovaya hazırlayarak, sünger yardımıyla aracı detaylı bir şekilde yıkadım.

7- İsterseniz yıkama sonrası aracın durumuna bakalım ? Dediğim gibi, yaklaşık 1.5 ay önce BANDIRMA/ERDEK buluşmasına yetişmek için hızlı bir şekilde, bugün yaptığımdan çok daha üstünkörü bir çalışma yapmıştım. Ona ve maksimum 3 günde bir aracı yıkamama rağmen, su iticiliği halen kabul edilebilir düzeyde. Fotoğrafı basınçlı su tabancasını yerine koyduktan hemen sonra çekmiştim, fotoğraftan da belli olacağı gibi halen daha sular akıyordu.

8- Tavanın durumu.

9- Bagaj kapağının durumu

10- Sol arkanın durumu

11- Sol arka çamurluğun durumu

12- Şimdi de aracı kuruladıktan sonraki durumuna göz gezdirelim. Arkadaşlar, o üstünkörü uygulamama rağmen, su iticiliği azalsa da aracın parlaklığı halen can alıcı bir şekilde devam ediyordu. En azından bana göre can alıcı.

13-

14- Tavanda, ağaç altına parketmekten dolayı oluşan bir kaç can sıkıcı çizik var. Maalesef ULTIMATE çizik giderici pasta yeterli gelmedi. Çok da göze batmıyor.

15-

16-

17- Uygulama yerimize geldik ve takım taklavatı fotoğraflarını çekmek için ortaya yaydım.

18- Mekanın gölge olması, toz sirkülasyonunun fazla olmaması işime geldi.

19-

20- Evet arkadaşlar, kaputa ilk darbeyi attık. Tertemiz araçtan çıkan kirleri görebiliyorsunuz değil mi ? Şu Quik Detailer gerek kokusuyla gerek etkisiyle beni mest ediyor. Parfüm niyetine elbiseye sıkılabilir, çoğu parfümü de bozar.

21- Kirler 2

22- Kirler 3

23- Ve kil uygulamamız bitti. Bana göre, araca görüntü anlamında çok bir şey katmıyor fakat kaportada tam anlamıyla mükemmel ötesi bir pürüzsüzlük sağlıyor.
Hatır hatır olan kaporta, bir anda yumuşacık oldu.
Kili uygularken bir video çektim, mesajımın en altına koyuyorum. O videoyu izlerseniz, kilin etkisini orada görebilirsiniz. Aracın tavanını silerken kaportaya dayadım kendimi, o sırada beni bile kaydırıyordu.

24- İşlem bittikten sonra 40 gramlık kilimin son durumu. Bu durumda bile camda, jantta, plastik aksamlarda kullanılabilir.
Pakette 80x2=160 GR kil vardı. Ben 80 GR'lık kili, ikiye bölerek 40 GR'lık kil ile tüm aracı yaptım.

25- Kilin son durumu 2

26- Wax işleminde çok fazla fotoğraf çekemedim. Üstteki kil fotoğrafları ile bu fotoğrafın arasında yaklaşık 2 saat var ve tavanı en sona bıraktım.
Tavana iki sefer kil, 2 kat wax atmayı tercih ettim. Zira güneş yanıkları olması ihtimalinden çok korkuyorum. Güneş karşısında faydası olacağını düşünüyorum.

27- Tavan 2

28- Ve paşayı gün yüzüne çıkarttım. Sağ arka sinyal lambasının turuncu kaplaması soyulmaya başlamış. Ona istinaden sanayiye gitmiştim. Araca bakmaktan doğru düzgün fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi.

29- Tavana 2 sefer kil, 2 sefer wax uygulamasının faydasını gördüğüme inanıyorum. Buluşmada Hakan ÖZBEY abimin verdiği anten maalesef yuvaya tam temas etmiyor, mecburen eski anteni takmak zorunda kaldım.

Müsait bir zamanda Hakan abinin anteni uydurmaya çalışacağım.

30-

31- Evin önüne geldikten sonra bir kaç kare daha aldım.

32-

33-

34- Kaput da oldukça tatmin etti.

35-

36-

37-

38- Eve gidip, uykusuzluktan sızmamak için motora da el attım.

_____
Bahsettiğim video budur arkadaşlar. Ben kilden oldukça memnun kaldım. Keşke daha önce yapsaydım. Tahmin edemeyeceğiz kadar faydalı bir ürün. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Meguiar's kil uygulaması