Gönderen Konu: Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.  (Okunma sayısı 7394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.
« : Temmuz 21, 2014, 14:13:22 »
Selam;
Boya bakımı ile ilgili bir çok konu olmasına rağmen, bazı noktaların detaylandırılmasıın herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden; şimdiye kadar kullanmış olduğunuz ürünlerin tarz(cila, pasta vs) ve isimleri ile karşılaştırmasını yaparsanız herkese önemli katkınız olur. Ürün isimlerine göre anket ekleyebiliriz konuya.

Mesela sünger, fırça, yumuşak tüylü bezi yıkama için karşılaştırırsam ben yumuşak ve uzun tüylü bez derim.

Kurulamada gerçek güderi.

Toyota Club Türkiye

Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.
« : Temmuz 21, 2014, 14:13:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Ynt: Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2014, 17:46:03 »
Arkadaşlar, konu ile ilgili bir çok farklı başlık olmasına rağmen herkesin faydasına olabilecek bilgilerin paylaşımında sizin de hak verdiğiniz üzere bazı eksiklikler var. Ürün markalarının etkileri derecesinde karşılaştırmadan tutun, uygulama şekilleri vs ye kadar. Bir çok farklı ürünü kullanmadan da sadece tecrübe ettiğiniz ürünlerin etkisini de profesyonelce paylaşabilirsiniz. Ayrıca aldığınız ürünleri nereden, kaça aldığınızı vs de ortaya koyarsanız bu konularda araştırma yapan herkese fayda sağlamış olursunuz. Ayrıca başkalarının da bilgilerinden faydalanabilirsiniz.
 Sayfadan faydalanacak herkes adına; tecrübe eden ve bu tecrübesini, herkese fayda için paylaşan amatör ruhlu profesyonellere teşekkür ederim.

Sonax'ın kırmızı kapaklı cilası Bauhaus'da 20Tl idi. Hafif çizik giderme özelliği var. Ama içinde pasta için partikül göremedim. İçşnde pasta yok ise daha iyi, çünkü pasta-cila kombine ürünleri iyi bulmuyorum, bence ayrı olmalı.

Güderi Metro'da 13Tl civarıydı. Hala öyle mi bilmiyorum ama fena değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2014, 17:52:42 »
Koçtaş'ta gojo marka güderi gördüm, üzerinde "doğal güderi" yazıyordu fiyatı 19 TL.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2014, 17:55:16 »
kullandıgım cila-wax;
1-turtle teflon
2-f1 carnuba
3-sonax hızlı
4-turtle orjinal no:1
5-meguiars nxt
3-3m pasta wax show
kullandıgım pasta:
1-turtle
2-sonax
3-meguiars ultimate
kullandıgım pedler:
birçok markasız pedde kullandım ama en çok memnun kaldıgım meguiarsın kendi pedleri oldu halada onlarla devamediyorum
kullandıgım bezler:
hep mikrofiber olmasına özen gösterip birsürü bez aldım evde enaz 20 bez vardır şuan ama ençok memnun jkaldıgım bimin bezleri oldu.kalın tarafları hoşuma gidiyor.diger bezlerden hiç memnun kalmadım çünkü hep çizdi birçok bez yani nerden aldıysam begenmedim bimdekilerden sonra.marka bezlerede okadar para veremye karşıyım

ürünlerin karşılaştırmasına gelince favorim quik detayler ile birlikte meguiars nxt ve tabi aynı zamanda nxt şampuan ile birlikte oldugunda.ögrencilik için formula1 carnuba oldukça iyi bir ürün gerçekten.sonaxın ise abartıldıgını düşünenlerdenim ve hiç begenmemiştim.turtle teflondan çok memnun kaldım fakat gerçekten iyi yorulmuştum.iyi yorulurum ama sonucu keyif verir diyenler için oldukça ideal bir ürün ve pastasıda gerçekten fiyatına göre çok iyi bence.ama ben ürün uyumundan dolayı komple meguiars set kullanıyorum ve daha ötesi olcagını düşünmüyorum artık :)

hakan abi konu açmışken ben başlıyım dedim :) metroya yolum düşünce bakacam açıkcası ben de

birde şu iki ürün hakkında fikri olan varmı elime geçti biryerlerden nedir ne degildir bilmiyorum bunları

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2014, 17:58:35 »
Kullanmadım ama klasik pasta ve cila ikilisi olmalı. Youtube'ta uygulama videoları var ama kullanmadan yorum yapılmaz tabi Ogün.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2014, 17:59:15 »
Koçtaş'ta gojo marka güderi gördüm, üzerinde "doğal güderi" yazıyordu fiyatı 19 TL.

bayadır piyasada atı epey var o markanın bilmiyorum abi ya bir bez için çok geliyor bana o.dahada uygun olsa şu ürünlerin fiyatı iyi olcak ya :(
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2014, 18:06:26 »
Benim gördüğüm güderi de aynısı Aytaç. Çok büyük ebatlı değil ama iş görür.

3M leri nereden aldın Ogün?
Daha önce de bir kaç yerde yazdım ama yine belirteyim; cilalı şampuana o kadar(ne kadar olduklarını bilmiyorum :) ) vermektense durulama suyuna kaliteli herhangi bir markanın ucuz cilasından bir kapak eklemek çok iyi sonuç verecektir. Üstelik uzun sire gidecektir. Çok eskiden Johnson'ın cilalı şampuanını kullanırdım ve ucuz değildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2014, 18:17:19 »

Daha önce de bir kaç yerde yazdım ama yine belirteyim; cilalı şampuana o kadar(ne kadar olduklarını bilmiyorum :) ) vermektense durulama suyuna kaliteli herhangi bir markanın ucuz cilasından bir kapak eklemek çok iyi sonuç verecektir. Üstelik uzun sire gidecektir. Çok eskiden Johnson'ın cilalı şampuanını kullanırdım ve ucuz değildi.

nxt şampuan kullanıyorum abi 39tl ye aldım kargo ücretsiz.2lt falan nerdeyse.oldukçada bereketli çok azcık bir miktarla bütün arabayı yıkayabiliyorsun.bayaga bi araç çıkarır abi.bide ben bimden aldıgım 5tl lik basınçlı pompa kullanıyorum hafif degişiklikler yaparak sıkıp süngerle temizlemek yetiyor.ama o cila dökme işi aynı görevi yapacakmı onu bilmiyorum.cilanın temiz yüzeye etkisi var diye biliyorum pis yüzeyde aynı etkiyi göstermez diye aklıma geldi bian şimdi.
abi o 3m leri yurt dışından getirtmiştim ben sırf merakımdandı. ama bu aralar  http://www.otocity.com/Temizlik-ve-Bakim_PG1257 bu sitede takılıyorum epeyde fiyatları normal koşullara göre iyi oluyor.yüksel arkadaşımızda burda bende burda takılıyoruz.kargo ücretsiz ve makul fiyatlı oluyor çogu zaman.yetkili adamla görüştüm bayramdan sonra gene bir kargo ücretsiz vs vs kampanyalar olcak dedi onu bekliyorum şimdi.
fotosunu paylaştıgım 3m in ürünüde elime geçti tamamen onu almadım yani :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 01:33:18
pastamın bitmesinden dolayı bu sefer farklı bir ürün kullanmaya karar verdim ve şuanlık seçtigim ürün sizinde fikirlerinizi almak için paylaşmak istedim
http://www.otocity.com/G17616-Meguiar-s-Swirlx-Hare-Giderici-473-Ml-_UD4887

bu pasta  degilki diyen olabilir.ancak amacım zaten pasta degil bu sefer.ürünü araştırıp videolarını seyrettigimde küçük yuvarlak şeklinde kılcal çizikleri bezden dolayı oluşan küçük küçük çizikleri hareleri gidercegi için bunu seçme kararı aldım.pastada alsam bu amaçla alcaktım.büyük çiziklerden zaten umudum yok çünkü. video olarakda atmak istedim neleri kastettigim anlaşılsın diye uzun bir video 3 ürün karşılaştırmalı

Ultimate Compound, ScratchX 2.0 and SwirlX from Barry
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2014, 16:58:04 »
Zaten cilalı şampuanı da temiz yuzeye uygulamak lazım, benim belirttiğim karışımı da. Yalnız bunda cila macun olmamalı, krem cila olmalı. Durulama suyuna 1 kapak iyi olur. Gerçekten etkili ve ekonomiktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2014, 17:02:38 »
hiç denedigim birşey degil valla abi ama fırsatım olursa denerim yani  formulanın carnubası turtleın teflonu falan var eger işe yararsa
şimdiki düşüncem meguiars ultimate compound ile swirlx ürünlerini karşılaştırmak.aynı çizikleri ikisininde gidercecgini düşünüyorum oyüzden bi swirlx denicem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2014, 17:19:42 »
Acı son
Nasiol ZR53 e zam gelmiş.

60 Tlden 90Tl gibi bir rakama ulaşmış.

Onlarda sisteme ayak uydurmuşlar.   :alkis:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2014, 17:23:07 »
Acı son
Nasiol ZR53 e zam gelmiş.

60 Tlden 90Tl gibi bir rakama ulaşmış.

Onlarda sisteme ayak uydurmuşlar.   :alkis:

%50 giydirmişler ahmet abi :D geçmiş olsun valla devammı tamammı dicen sana kalmış :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2014, 17:25:18 »
Aslında kimi ürünler doldurarak çiziklerin görünümünü düzeltiyor, kimileri pasta ile çevredeki boyayı yayarak. Tabi bazı teknolojik boyalar çiziğe karşı da oldukça dayanıklı üretilebiliyor.

%50 zam, aslında şu sıra bir çok şeye zam gelmiş görünüyor, gıdadan, ev gereçlerine vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2014, 17:31:54 »
aynen öle hakan abi.tam anlatmak istedigim buydu benim de işte.yani gideriş veya üstünü kapatma şekilleri farklı olabilir ama sanki aynı amaca hizmetedecekler ve birde bu ürünün ultimate compound kadar parlatmasada(bu bir kayıp olcak belki)daha temiz bir yüzey saglıckak sanırım küçük çizikler kılcal dairesel çizikler vs için bunu öneriyorlar birçok yerde kalın çizikler içinde scratch ürününü öneriyorlar.bakıcam bi artısıyla etkisiyle meguiarsın pastasından ne farklı yanı olacak ne kaybı ne faydası olcak.

fiyatlar gene dedigin gibi abi saolsunlar zamsız günümüz yok sanırım.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 24, 2014, 18:08:41 »

Hakan, durulama suyuna koyulan cila su içinde homojen dağılmıyor. Wax bileşenleri çözülmüyor. Zaten özelliği su iticilik olduğu için su-zeytinyağı durumu oluşuyor.

Cilalı şampuan kullanmayı tercih edersen, cilalı-cilasız şampuanlar arasında büyük fiyat farkları yok. Elle yıkama için Atas Autobella iyi bir cilalı şampuan tercihi olabilir fayda maliyet açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2014, 17:19:36 »
yeni ürünlerimin siparişini verdim konunun güncel olması için yazmak istedim.
1-meguiars nxt wax
2-meguiars quik detayler
3-meguiars swirlx
4-atas vinet
5-birde araç kokusu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 59 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2014, 17:46:33 »
Vallahi konuyu baştan sona okudum ama o kadar yabancıyım ki konuya, bir ürün önerisi içinde binlerce bilmediğim kelime var, bir tanesini yakalayıp ben de alıp uygulayacağım.  :D :D :rofl:
Oysa zaman, cazibe gibi. Asla senin sandığın kadarına sahip değilsindir.
                                                                                 Khaled Hosseini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2014, 17:52:07 »
Vallahi konuyu baştan sona okudum ama o kadar yabancıyım ki konuya, bir ürün önerisi içinde binlerce bilmediğim kelime var, bir tanesini yakalayıp ben de alıp uygulayacağım.  :D :D :rofl:

:D :D :D sizin araç daha sıfır kokusu üzerinde :) kil edinmen lazım ve yüzey temizleyici olarakda quik detayler iyidir.onun arkasından da turtle wax teflon katkılı olanı yada formula1 carnuba içerikli olanı alabilirsin.birde aracı yıkamak için sonaxın makul fiyatlı bir şampuanını al tamam ;) bence tabi.ögrenciyken böle şeylere çok para vermene gerek yok hemde elin alışır acemiligini atarsın
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Ağustos 01, 2014, 11:58:11 »
Hakan, durulama suyuna koyulan cila su içinde homojen dağılmıyor. Wax bileşenleri çözülmüyor. Zaten özelliği su iticilik olduğu için su-zeytinyağı durumu oluşuyor.

Cilalı şampuan kullanmayı tercih edersen, cilalı-cilasız şampuanlar arasında büyük fiyat farkları yok. Elle yıkama için Atas Autobella iyi bir cilalı şampuan tercihi olabilir fayda maliyet açısından.
Eskiden Johnson'ın bir ürünü vardı, onu kullanırdım, sonraları son suya, bir-iki kapak krem cila atardım. Belki ciladan dolayı fark vardır belki Atilla ama karışırdı bendeki. Onunla aracı durulayınca oldukça güzel olurdu. Hatta renkli cila kullanırdım.

Zaten amaç bu bu sayfa ile. Aslında o kadar çok fazla detay var ki. Mesela cilayı gölgede yapıp sonra aracı güneşe çıkarmak. Veya içindeki Carnauba(sanırım böyle yazılıyordu) oranına göre 2000€ ları geçen cilalar. Çünkü bu madde Orta Amerika ormanlarındaki bir ağaçtan elde ediliyordu sanırım(hammadesi konusunda net bilgi bulan olursa paylaşabilir) ve gerçekten pahalı bir madde ve cila özelliği çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 01, 2014, 13:22:43 »
Hakan abinin dedigi gibi gölgede hatta mumkun ise sagi solu üstü kapali bir garaj (ben avm otoparkinda yapıyorum eryamanda) tum islemler bittikten sonrada hemen disari cikarmayip 2saate yakin beklerim.
carnubayi merakettim abi bende bakarım bi :)
2002 corolla sol vvt-i