Gönderen Konu: Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.  (Okunma sayısı 7401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.
« Yanıtla #40 : Eylül 19, 2014, 18:22:52 »
 Bana da tavsiye eden @Alper Sınav idi. Tabi ki de zaman içindeki etkilerini her fırsatta yazarım.
Uygulamayı el ile yaptım. Normal bir süngeri var, onunla tatbik ettim ürünü. Kutudan mikro fiber bez de çıktı. Onunla da sildim. Üstünden pamukla geçtim. Tek kat yetti. Sanırım 2-3 sefer daha yapar. Gerçi tamamına yapmadım. Hare yapacağını sanmam yumuşak ürünle silinirse. Çünkü içinde hiç aşındırıcı yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 19, 2014, 18:22:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 19, 2014, 18:29:39 »
Ogun abi kesinlikle tavsiye ederim.Detay forumunda özellikle bu ürünü kullananlar çok memnun kaldilar.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 20, 2014, 00:23:40 »
Ogun abi kesinlikle tavsiye ederim.Detay forumunda özellikle bu ürünü kullananlar çok memnun kaldilar.
arastirdikca kafayi yiyorum sorma gitsin.videolarini calismalarini resmi sitesini hepsini gezdim baktikca tutamiyorum kendimi sifir okadar cok urun varki elimde.elim cok fena gidiyor bu ürüne. Yelpazeside cok genis bir firma ve ksliteli urunleri var gibi.videolar dogruki yabanci sitelerdende baktim yok satiyor.75tl ye buldum.
Sadece alper abiden detayli bilgi ricaedicem bi hepimiz detayini gorelim kullandiysa.
1-harelere karsi durumu ne? Goturuyormu nispeten uzunsureli
2-gercekten 12ay olmasa bile 9ayada raziyim gidiyormu?
3-bitanesinden yaklasik ortalama kac arac cikiyor?
Bunlara gore alacam bu gidisle
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #43 : Eylül 20, 2014, 07:14:02 »
Ellerindekiler de işe yarar Ogün, ama sürekli aracı ovma özellikle içinde aşındırıcı olan ürünlerle.
 Aracı ne ile yıkıyorsun, sünger mi, yumuşak bez mi? Sünger de sıkıntılı olabiliyor içinde tozu tuttuğu için özellikle hare konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Eylül 20, 2014, 07:27:54 »
Ellerindekiler de işe yarar Ogün, ama sürekli aracı ovma özellikle içinde aşındırıcı olan ürünlerle.
 Aracı ne ile yıkıyorsun, sünger mi, yumuşak bez mi? Sünger de sıkıntılı olabiliyor içinde tozu tuttuğu için özellikle hare konusunda.

hakan abi hobi gibi düşünebiliriz yani.güzel bir ürün gördümmü imkanım  varsa köşeye atıyorum maalesef.dahada temiz yapmak geliyor içimden yani.sürekli yapmıyorum 3 ayda bir yapmaya çalışıyorum kışın zorlansamda.yoksa boyayla çok ugraşmaya gelmez gerektigi kadar ilgilenip bırakcan diye düşünürüm  hep.aracı orta düzeyli süngerle yıkıyorum bastırmadan yüzeysel sekilde ve gene bastırmadan üstünden birkaç kez geçerek yumuşak güzel bir bezle silip birazda kendi haline bırakıyorum dinlenmişte oluyorum toz toplamasın yapışmasın diyede biraz bekliyorum.hareden kaçamıyorum maalesef ve bu ürün sanki %100 olmasada birazcık bunları ortadan kaldırıyor sanki ki birazcıkdan kastım yarı yarıya gibi birşey enaz beklentim bu  yönde şuan.bide 12 ay gibi bir süre ise muazzam yani benim için fiyatına bakıldıgında.hiç olmadı aldıktan sonra sıfır ürünleri çıkarırım elden yani.
kaç araç çıkarcagıda önemli tabi işte
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #45 : Eylül 20, 2014, 07:38:58 »
Ben aracın 2/3 'üne yapmışımdır. Bol da kullandım. 2-3 defa daha aynı şekilde yapar. Tek kat uygulama da yetti. Zaten materyal macun kıvamında, yoğun ve 200gr.
 Sünger yerine yumuşak ve dolgun bez tavsiye ederim kiri akıtmak için, beze araçtan gelen kirlerdaha kolay bertaraf ediliyor, sünger ise içine alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Eylül 20, 2014, 07:44:07 »
dedigin mantıklı hakan abi güzel bir bez edinirim denerim onuda teşekkürederim.ozaman bana bayaga gidicek.
geriye hare gidermesi ne durumda ve kalıcılıgı okadar uzunmu onu araştırmakda vakit buldukça araştırıcam onuda iyice duruma göre bakarım artık çok begendim ürünü yani gerçekten.sayende yeni bir ürün ögrenmiş olduk hakan abi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #47 : Eylül 22, 2014, 19:23:35 »
Hafta sonu su ve bez ile araç bir duş aldı. Bence farkedilen tarafı; kolay temizlendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #48 : Eylül 28, 2014, 11:17:46 »
+ Yağmurda da kolay aktı üstündeki toz falan ama şiddetli yağdığını da belirtmek gerekir.
Bu arada ürünü bana tavsiye eden Alper Sınav'dı Ogün, bu konuda ilk teşekkürü kendisi hakkediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 28, 2014, 15:38:37 »
hakan abi ürünün takibindeyim bakıcam.bi de şu yarışma mevzusu var ne verecekler bakayımda :D ama 2gündür ankarada da durmadan yagıyor tıkır tıkır akıtıyorsa eger mükemmel yani.ben aşırı begendim ürünü.hem alper abiye hemde sana teşekkürederim sayenizde bir ürün hakkında daha bilgim oldu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 28, 2014, 18:56:03 »
Benim koltuklar bej deri. Malum yaz ayları sıcak, tozlu, bol terlemeli geçti. Hafif hafif kirlenmeler var. Piyasada bir iki deri temizleyici gördüm ama... Önerebileceğiniz bir marka veya temizleme yöntemi var mı?
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 28, 2014, 19:59:49 »
Deri için şunu deneyin, çok tavsiye ediyorlar

http://www.sanalpazar.com/Gliptone-Leather-Conditioner-Deri-Bakimi-75gr-Bolunmus__isp23846633

bir de temizleyicisi var, hangisinin size uygun olduğunu satıcıya sorun isterseniz

http://www.sanalpazar.com/Gliptone-Leather-Cleaner-Deri-Temizleyici-80gr-Bolunmus__isp23492939
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 28, 2014, 21:39:25 »

Deri için şunu deneyin, çok tavsiye ediyorlar

http://www.sanalpazar.com/Gliptone-Leather-Conditioner-Deri-Bakimi-75gr-Bolunmus__isp23846633

bir de temizleyicisi var, hangisinin size uygun olduğunu satıcıya sorun isterseniz

http://www.sanalpazar.com/Gliptone-Leather-Cleaner-Deri-Temizleyici-80gr-Bolunmus__isp23492939

Teşekkür ederim. Sanırım ikisinide almam gerek.  Yarın siparişi veririm. Haftaiçi elimde olur. Sonuçları paylaşırım. :)
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #53 : Eylül 29, 2014, 14:56:43 »
 Deriyi pislenmenin yanında sertleşmeden ilgilenmek iyi olur. Deriyi bence en iyi koruyan şeylerden birisi hayvan yağıdır. Deri ayakkabılarda bile tavsiye edilir.