Gönderen Konu: Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.  (Okunma sayısı 7400 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 59 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya koruma ürün ve materyal karşılaştırma.
« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2014, 02:54:46 »
Gerçekten forumda öğrenecek çok şeyim var ama ben dayıma sordum bugün, pasta-cila nasıl olur felan filan diye. Dayım da makinesi var onun onsuz olmaz sen yapamazsın felan diyince uzak durmak geldi aklıma. Tam olarak benim olmadığı için ve öğrenci olarak paramın hepsine yetişmeyeceği için uzak durmak daha iyi diye düşünüyorum.  :lol:
Oysa zaman, cazibe gibi. Asla senin sandığın kadarına sahip değilsindir.
                                                                                 Khaled Hosseini

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2014, 02:54:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 02, 2014, 03:28:44 »
 :) :) ben makinasız yapıyorum.makinayla daha güzel sonuç alanlar var yanlıs kullananda.el ile yapmak bana daha keyifli geliyor daha iyi stres attırıyor.pasta işine bulaşmaman mantıklı şimdilik hiç yapmadınsa ama el ile cila işini videolar seyredip kendinde uygulayabilirsin.ayrıca ögrenciler içinde uygun ürünler var formula1 carnuba wax,turtle wax teflon vsvs.öle büyütülcek bir iş degil yani ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 02, 2014, 08:23:51 »
Gerçekten forumda öğrenecek çok şeyim var ama ben dayıma sordum bugün, pasta-cila nasıl olur felan filan diye. Dayım da makinesi var onun onsuz olmaz sen yapamazsın felan diyince uzak durmak geldi aklıma. Tam olarak benim olmadığı için ve öğrenci olarak paramın hepsine yetişmeyeceği için uzak durmak daha iyi diye düşünüyorum.  :lol:
makinasiz nerden baksanjz 5 senedir yapiyorum makinayi herkes kullanamaz tabi kullanmayi bilende harikalar yaratir :) ogün abinin dedigi gibi buyutulcek bisey yok bi tane cila alin turtle teflon gibi bide ped veya sunger boyada dalga dalga dagitin surun gunes kremi gibi ayni :D sonra silin kuruyunca videolari izleyin  çok basit yapinca daha once niye yapmadim diyceksiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 02, 2014, 15:49:24 »
yeni setim gelmiş bulunuyor kullandıgımda yorumlarımı yazarım gene :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 59 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 03, 2014, 01:57:02 »
Benim yapamayacağımı düşündüğüm kısım dayım arabayı mahvedersin felan dedi de ondan çekindim biraz.  :D Aslında izleyip hem bir şeyler öğrenip hem de eski arabaya uygulamak benim için de iyi olur. Ucuz malzemeyi de eski arabada kullanırım. :D
                                                                                 Khaled Hosseini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 03, 2014, 02:07:42 »
Pasta islemi icin epey gozlem yapman faydali olur ama cila wax isinde nasil oldugunu birkac defada cozersin.uygulamaya baslarsin elinle.pastada farkli degil ama birazdaha farkli bir malzeme oldugu icin dedim uygulama sekilleri cok farkli degil biraz el alışkanlığı olsa iyi olur diye.buyutme gozunde benim amcaoglu cekiyor cila yanimda takila takila daha liseye yeni geçti. Yaparsın rahatol
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 59 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 03, 2014, 02:22:37 »
Pasta islemi icin epey gozlem yapman faydali olur ama cila wax isinde nasil oldugunu birkac defada cozersin.uygulamaya baslarsin elinle.pastada farkli degil ama birazdaha farkli bir malzeme oldugu icin dedim uygulama sekilleri cok farkli degil biraz el alışkanlığı olsa iyi olur diye.buyutme gozunde benim amcaoglu cekiyor cila yanimda takila takila daha liseye yeni geçti. Yaparsın rahatol
Vallahi rahatlattığın için sağol, deneyeceğim. İnternette bir sürü video var olmadı tanışma,buluşma olduktan sonra sizlerin de bilgisini alıp tekrar denerim. Sonuçta birkaç kez deneme-yanılma yöntemi ile doğru olanı bulurum diye düşünüyorum.
                                                                                 Khaled Hosseini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 08, 2014, 15:00:50 »
geçen gün sırf merakımdan koçtaşdan astonish marka hızlı sprey cila aldım arasıra yıkamalardan sonra üstüne atarım diye.12tl oldukça bereketli geldi bana ürün.az az sıkıp bezle dagıtıyorsun aracın üstüne.parlaklıgını begendim kayganlıgıda fiyatına göre iyi geldi bana.şimdilik tavsiyeederim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 08, 2014, 15:23:22 »
geçen gün sırf merakımdan koçtaşdan astonish marka hızlı sprey cila aldım arasıra yıkamalardan sonra üstüne atarım diye.12tl oldukça bereketli geldi bana ürün.az az sıkıp bezle dagıtıyorsun aracın üstüne.parlaklıgını begendim kayganlıgıda fiyatına göre iyi geldi bana.şimdilik tavsiyeederim.

Ogün, bu cilayı ıslak iken mi uyguladın? yoksa kuru mu? geçen bende markette Turtle Wax'ın hızlı cilasını gördüm merak ettim alsam mı dedim acaba.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 08, 2014, 15:28:42 »
Ogün, bu cilayı ıslak iken mi uyguladın? yoksa kuru mu? geçen bende markette Turtle Wax'ın hızlı cilasını gördüm merak ettim alsam mı dedim acaba.

abi kuru iken uyguladım.yıkadım kuruladım arabayı bi mola verdim suyunu akıtmasını bekledim nemli bölgesi kaldıysa diye birazda işte arkasından kuru bezle birlikte yüzeye bunu sıktım toz alır gibi dagıttım heryerine.ilkdefa hızlı cila kullandım bende abi zaten su gibi yani nemlendiriyor kendisi yüzeyi.tabi gene geniş yuvarlaklarla yapmaya çalıştım hertarafına dagıttım.begendimde yani fiyatına göre iyi bence.enazından üstteki cilanın ömrünü uzatırım hemde parlatırım 12tl ye diye.epeyde bereketli gibi gözüküyor.yüzeyide kayganlaştırıyor tabi gene.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 08, 2014, 15:33:56 »
abi kuru iken uyguladım.yıkadım kuruladım arabayı bi mola verdim suyunu akıtmasını bekledim nemli bölgesi kaldıysa diye birazda işte arkasından kuru bezle birlikte yüzeye bunu sıktım toz alır gibi dagıttım heryerine.ilkdefa hızlı cila kullandım bende abi zaten su gibi yani nemlendiriyor kendisi yüzeyi.tabi gene geniş yuvarlaklarla yapmaya çalıştım hertarafına dagıttım.begendimde yani fiyatına göre iyi bence.enazından üstteki cilanın ömrünü uzatırım hemde parlatırım 12tl ye diye.epeyde bereketli gibi gözüküyor.yüzeyide kayganlaştırıyor tabi gene.

Hızlı cilanın işlevi o zaten Ogün. Aslında amaç altındaki ana cilayı korumak. Birde araç yıkanırken ıslak kullanılanları var ondan bende hiç kullanmadım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 08, 2014, 15:40:04 »
Hızlı cilanın işlevi o zaten Ogün. Aslında amaç altındaki ana cilayı korumak. Birde araç yıkanırken ıslak kullanılanları var ondan bende hiç kullanmadım.

keşke fotosunu çekseydim valla.ben begendim abi ürünü arasıra artık kullanırım bunu ben kesin gayet başarılı buldum fiyatına göre.turtleda iyidir kuşkusuzki gene o nekadar abi?çokda sıkmadım ürünü az az sıkmak yetiyor gibi geldi bana.yanılmıyorsam o  ıslak olanı ali arkadaşımız kullanıyor ankarada hatta tam bilmiyorum ama şampuanla falan karışım yapıp öle yıkıyor arabayı.sorarım bi istiyorsan.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 08, 2014, 22:16:53 »
Turtle Wax hızlı cila, araç ıslakken uygulanır. Amaç önceki cila tabakasının ömrünü uzatmak. Zaten üzerindeki ıslaklıkla iyice yayılıyor. Her panele 3 fıs yeter. Tamamen kurutmaya çalışmayın.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 18, 2014, 18:03:43 »
daha önceden benim konularımın birinde sanırım  tartışmıştık gözlem yapma şansım oldu ve paylaşmak istedim.meguiars ped kalitesini düşürmüş.enson elimde 2 sene önceki nxt vardı(biter dedim gene bitmedi)onunla birlikte gelen ped ile şuan yeni aldıgım ped kalitesi farklı.ikisinide kullandım.birtanesi geçirgen degil birtanesi(yenisi) geçirgen.kulladıgım ped mor.
meguiars swirlx ürününden şuanlık bekledigimi alamadım ama ultimate pastası gibi diyebilirim.çiziklerin birkısmı duruyor bir kısmı gitti harelerde öle.ya ben uygulayamadım iyi yada 2.bir kat vs istiyor ürün.bunlar şahsi düşüncem tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 18, 2014, 18:13:02 »
 Benim Fusso 99 koyu renk için olan gelmişti. Hafta sonu uyguladım.
 Şu anlık puanlamam(10 üzerinden);
Parlatma:6
Kullanım kolaylığı:6
Koku:3
Kaplayıcılık:9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 18, 2014, 18:19:03 »
aynı şekilde puanlamam gerekirse(10 üzerinden)
meguiars nxt;
parlaklık:8
kullanım kolaylıgı:9
koku:8
kaplayıcılık:9
kalıcılık:9
meguiars swirlx;
parlaklık:6
kullanım kolaylıgı:6
koku:4
hare ve çizik giderme:5(ilk tecrubem daha denemeler yapıcam)
kalıcılık:?(ilkdeneme daha)
fusso99 u merak ettim abi nedir tam olarak hiç kullanmadım ve bilmiyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Eylül 18, 2014, 18:26:41 »
Benşm puanlar oldukça kıttır bu arada, bunu da göz önüne  almak lazım. :)

Kslıcılığa puan veremiyorum henüz, yeni ysptım çünkü ancak Japon pretim üründe az da olsa ingilizce mevcut ve 12 ay gibi bir kalıcılık diyor. Bu oldukça iyi. Kokusu gerçrkten çok özel ama araçta koku yapmıyor. Yapsa belki kuşları kaçırırdı. :)
Kaplama özelliği çok iyi, ürün zaten coating olarak geçiyor. Yağmur baya yağdı, su damlaları üflemeyle düşüyor üstünden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 18, 2014, 18:30:19 »
ben bi fiil nxt kullandıgım için hakan abi ve hiçbir zaman beni yanıltmadıgı için hakkıdır diye düşündüm benim gözümde :) ben gerçekten çok memnunum yani.ama merak ettim o ürünüde ilgimide çekti anlattıklarına göre.nerden temin ettin acaba bi link vs paylaşman mümkün mü?

buldum ürünü hakan abi teşekkürederim incelicem ve duruma göre bakıcam bende.bu ürün hakkında deneyimlerini sürekli paylaşırsanda sevinirim abi.3 ay sonra arkasından bir 6 ay sonra falan diye.sana zahmet olmaz ise uygun oldukça tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #38 : Eylül 19, 2014, 08:26:33 »
Tabi ki de paylaşırım Ogün.
Dediğim gibi, direk parlatmaya yönelik bir ürün değil ancak kaplama özelliği çok belirgin. Koyu ve açık renk için olanları var. Herhangi bir pasta içermiyor.
 Sanalpazar da mevcut Ogün.
 Bu arada coatingler kimyada sıkça kullanılan ürünlerdir ve değişik coatingler vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 19, 2014, 14:29:37 »
dün dedigin ürünü bayaga inceledim ben hakan abi.açıkcası birazcık başını agrıtıcam çünkü şahsen ben çok begendim.yani ilkdefa duydum bu ürünü ama birçok ürünüde başarılı gibi gözüküyor.kimin sattıgınıda buldum abi zaten alım kısmında sıkıntı yok.sadece merakettiklerim su iticiliginin yanında hareleri ufak ufak çizikleri kapatması konusundaki başarısı nedir abi dikkatettinmi hiç?eger bu konuda da iyiyse 12ay olmasın 6ay olsun gene alınır yani.ama suu iticiligi gerçekten çok güzel.bir sorumda elle uygulanmaya açık bir ürün mü abi?ilgin içinde teşekkürederim abi
2002 corolla sol vvt-i