Gönderen Konu: İsrail Ürünlerine Boykot...  (Okunma sayısı 16073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: İsrail Ürünlerine Boykot...
« Yanıtla #80 : Temmuz 21, 2014, 13:48:51 »
Yukarıdaki yazıların hepsini bir araya getirinci tüm açıklama ortaya çıkıyor bence. Çoğunluk neyin ne olduğunun farkında. Tek eksik; küçük detaylar nedeniyle bir araya gelememekte.

+ Bu arada bahsi geçen ülke ile iş yapan başka milletlerin firmaları da oraya vergi ödemiyor mu!?

++ Dünya yüzeyinde gerçek durumun farkında olan Yahudilerin de var olduğunu gözden kaçırmamak lazım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 21, 2014, 13:48:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 21, 2014, 13:58:45 »
Yukarıdaki yazıların hepsini bir araya getirinci tüm açıklama ortaya çıkıyor bence. Çoğunluk neyin ne olduğunun farkında. Tek eksik; küçük detaylar nedeniyle bir araya gelememekte.

+ Bu arada bahsi geçen ülke ile iş yapan başka milletlerin firmaları da oraya vergi ödemiyor mu!?

++ Dünya yüzeyinde gerçek durumun farkında olan Yahudilerin de var olduğunu gözden kaçırmamak lazım.

Doğru ve yerinde bir tespit. Bir çok Yahudi'nin bu duruma karşı bahsi geçen devlete politikalarından ve yaptıklarından dolayı çok sert açıklamalar ve kınayıcı söylemleri bulunmaktadır. Durumun vehameti öyle bir ölçüye ulaştıki artık onlar bile yapılanlara sessiz kalamamaktalar ve karşılıksız olarak eleştirmekteler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 21, 2014, 14:19:01 »
Çağlar Bey; bir olaya bakış açısı çok farklıdır. Devlette yasalar ve yönetmelikler vardır. Yasalar çıkar ve yönetmelikler ile de bunlar düzenlenerek nihai sonuca varılır. Sizin belirttiğiniz bilgiler şayet içeriğini net olarak vermezseniz burada bütün insanları yanıltabilir. Ben burada şu hükümet bu parti vs. belirtmek istemiyorum. 

Ülkemizde bu tip satışların önünü ilk açan sözleşme Lozan'da yapılmıştır. Şimdi İsmet İnönü'ye buradan göndermeler mi yapacağız? Buyrun bilgilenelim:

29.12.2005 tarihli ve 5444 sayılı Kanunla yapılan değişiklik neticesinde;

1- Karşılıklı olmak ve kanunî sınırlamalara uyulmak kaydıyla, yabancı uyruklu gerçek kişilerin, ülke genelinde edinebileceği taşınmaz miktarı 30 hektardan 2,5 hektara düşürülmüştür.

2- Yabancı uyruklu gerçek kişiler sadece imar planı olan yerlerde konut ve işyeri olarak ayrılan alanlarda taşınmaz edinebileceklerdir.

3-Yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri, ancak özel kanun hükümleri çerçevesinde taşınmaz mülkiyeti ve taşınmazlar üzerinde sınırlı aynî hak edinebilirler.

4-Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri dışındakiler Türkiye'de taşınmaz edinemez ve lehlerine sınırlı aynî hak tesis edilemez.

5- Karşılıklılığın tespitinde hukukî ve fiilî durum esas alınır. Bu ilkenin kişilere toprak mülkiyeti hakkının tanınmadığı, ülke uyruklarına uygulanmasında, yabancı devletin taşınmaz ediniminde kendi vatandaşlarına tanıdığı hakların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da tanınması esastır.

6- Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin; kamu yararı ve ülke güvenliği bakımından, taşınmaz ve sınırlı aynî hak edinemeyecekleri alanları tespit etmeye Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.

7- Bu madde hükümlerine aykırı edinilen veya kanunî zorunluluk dışında edinim amacına aykırı kullanıldığı tespit edilen taşınmazlar ile sınırlı aynî haklar, Maliye Bakanlığınca verilecek süre içerisinde maliki tarafından tasfiye edilmediği takdirde tasfiye edilerek bedele çevrilir ve bedeli hak sahibine ödenir.

Ülkemizde yabancıların taşınmaz edinmesinin ilk şartı o ülke ile karşılıklılığımızın bulunmasıdır. Yani, diğer ülkede vatandaşlarımıza taşınmaz edinme hakkı tanınıyorsa ülkemizde de aynı haklar tanınmaktadır.

Kaynak: http://www.hukuk24.com/yabancilarin_tuerkiyede_tasinmaz_mal_edimi_2.htm

Bakınız siyasetten hoşlanmam, vatanım için ne iyi ise onu düşünür vatandaşlık hakkım olan bir partiye gider oy veririm. Bu yüzden bazı arkadaşlar gibi bir tarafa kutup olarak görerek kişileri eleştirmem ya da savunmam.

Yasanın yorumunu yukarıda kaynak vererek belirtiyorum. Bilgilerinizi medyatik bilgilerle değil gerçeklerle güncellemenizi tavsiye ederim. Bir konuda doğruya ulaşmak için fikir alış verişinde bulunmak, yanlış fikir sahibi olunup da yanlış bilgiler vermekten daha iyidir.

Biz cumhuriyet ile yönetilen demokratik bir toplumda yaşamaktayız. Şayet birilerinin vatan toprağı üzerinde oyun oynadığını düşünüyorsanız ve bundan önceki satırlarınızda samimi iseniz devletin cumhuriyet savcıları makamlarında hazır beklemektedirler. Gidiniz ve gereğini yapınız yok bunu yapmıyorsanız diyecek zaten çok bir söz yoktur.

Burada herkesin görüşlerine saygı duymak ile birlikte mazlum insanlar eziyet altında iken zırlama, satmasalardı vb. sert söylemler kişilerin ve bu satırları okuyan insanların vicdanlarını zedelemektedir.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 12:40:51
Avatar kullanmayı sevmeyen birisi olarak da bugüne özel mazlumların hatırına filistin bayrağını avatar olarak seçtim. Bir Türk vatandaşına, bu millete mensup bir kişiye, dini dili ırkı farketmez eğer mazlumsa daha hassas davranmak, daha özenli cümlele kurmak yakışacağı kanısındayım. Saygılar.

Mustafa bey,
sen yasaları yönetmeliklere takılma. Net verilerle hareket edelim.
Yabancılara satılan topraklar, İsrailli firmallarca veya bağlantılı firmalarca işletilen tarım arazisi ne kadardır.
İsrail ve yabancı menşei tohum kullanım oranı nedir? Gibi araştırmalar yapmanızı öneriyorum.
Ben konunun içerisinde birisi olarak daha fazla detay verip polemiği uzatmak istemiyorum. Sadece nerelerde ne kadar arsa , tarla satılmış bunu araştırın güvenilir kaynaklardan.
Arkadaşın söylediği gibi boykot devlet eliyle olur, koyarsın vergiyi, koyarsın kotayı giremez mal. Vatandaşa ver gazı, piyasaya İsrail mallarını sür... Uyanık olmakta fayda var. Her şeyin iç yüzünü , ardındaki detayları araştırın. Çoook şaşıracağınız ilişkiler , vay be diyeceğiniz bağlantılarla karşılaşacaksınız.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 21, 2014, 14:30:48 »
Çağlar beyin dediği toprakları yabancılara satılması, ve çoğu arkadaşın firmaların yabancılara satılması, TürkiyeM açısından kötü bir durumdur.

Tamam devlet olarak boykot yapalım ?  sizce yapılır mı ? ? ? .

Boykot'tan banane benim paramla bebekler, hamile kadınlar karnından, vurulsun mu dersiniz ?
Yada biz birey olarak boykot yapmaya başlayalım, boykotu büyütelim ve devlet halkının isteğini görünce, devletçe boykota devam edelim.

Geniş düşünmeye gerek yok, çok bilgili olmaya gerek yok, sen çocuğu, hamile kadını öldürüyorsan suçlusun(İsrail) !. Bunlara kim paralarını yediriyorsa suçludur(ey halk).

konuya . mı koyarda giderim.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Temmuz 21, 2014, 14:45:22 »
Mustafa bey,
sen yasaları yönetmeliklere takılma. Net verilerle hareket edelim.
Yabancılara satılan topraklar, İsrailli firmallarca veya bağlantılı firmalarca işletilen tarım arazisi ne kadardır.
İsrail ve yabancı menşei tohum kullanım oranı nedir? Gibi araştırmalar yapmanızı öneriyorum.
Ben konunun içerisinde birisi olarak daha fazla detay verip polemiği uzatmak istemiyorum. Sadece nerelerde ne kadar arsa , tarla satılmış bunu araştırın güvenilir kaynaklardan.
Arkadaşın söylediği gibi boykot devlet eliyle olur, koyarsın vergiyi, koyarsın kotayı giremez mal. Vatandaşa ver gazı, piyasaya İsrail mallarını sür... Uyanık olmakta fayda var. Her şeyin iç yüzünü , ardındaki detayları araştırın. Çoook şaşıracağınız ilişkiler , vay be diyeceğiniz bağlantılarla karşılaşacaksınız.

Çağlar Bey tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Lakin bende verilere dayalı konuşmayı severim. O yüzden fikir sahibi olmadan zikir sahibi olduğum için! sizin incelememi istediğiniz yasayı büyük oranda inceledim. Dediğiniz gibi yabancıya arsa ve arazi satımı 15 sene öncekinden çok farklı değil hatta bazı yerlerde oran %30 dan %2,5'a düşürülmüş ve düzenlemeler yapılmış.

Belirttiğiniz gibi net bilgiler ışığında paravan firmalar marifetiyle ve dış ülkelere arazi kiralama ve satma oranları 15 sene önce nasıldı, şu an 2013 yılı sonu itibariyle nasıl? Bize tablolar şeklinde veriler ışığında açıklarsanız örneğin firma ismi ne menşei ülke neresi bilgilerini sunarsanız forumdaki bu konuyu okuyan tüm arkadaşlar gerçekten bilgilenmiş olacaklardır, bende dahil. Yasalara rağmen nasıl işler dönüyor gerçekten bilgilenmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Temmuz 21, 2014, 14:55:35 »
Çağlar Bey tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Lakin bende verilere dayalı konuşmayı severim. O yüzden fikir sahibi olmadan zikir sahibi olduğum için! sizin incelememi istediğiniz yasayı büyük oranda inceledim. Dediğiniz gibi yabancıya arsa ve arazi satımı 15 sene öncekinden çok farklı değil hatta bazı yerlerde oran %30 dan %2,5'a düşürülmüş ve düzenlemeler yapılmış.

Belirttiğiniz gibi net bilgiler ışığında paravan firmalar marifetiyle ve dış ülkelere arazi kiralama ve satma oranları 15 sene önce nasıldı, şu an 2013 yılı sonu itibariyle nasıl? Bize tablolar şeklinde veriler ışığında açıklarsanız örneğin firma ismi ne menşei ülke neresi bilgilerini sunarsanız forumdaki bu konuyu okuyan tüm arkadaşlar gerçekten bilgilenmiş olacaklardır, bende dahil. Yasalara rağmen nasıl işler dönüyor gerçekten bilgilenmek isterim.

Bakın iyi araştırmamışınız konuyu.
Daha önce 30 dekardan, 2,5 dekara düşürüldü sözde ama yabancının satın aldığı gayrimenkullerinin oranına bakarsanız yasa ile uygulamanın çok farklı olduğunu anlarsınız.
Lafa değil, gerçeklere bakın. Eğer güneydoğuda, Iğdırda güvenebileceğiniz , detaylı bilgi alabileceğiniz birileri varsa , özellikle tarımsal faaliyetlerde ne kadar tarla satıldığını son yıllarda görürsünüz.
Şuan mevcut yasa ve yönetmelikler yabancı yatırımcının önünü açmaya yönelik. Bırakın işi laf kalabalığına getirmeyi.

Okumak isteyene bilgi çok. Buyurun.
http://www.netpano.com/buyuk-israil-projesi-ve-turkiye/

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Temmuz 21, 2014, 15:04:10 »
Bakın iyi araştırmamışınız konuyu.
Daha önce 30 dekardan, 2,5 dekara düşürüldü sözde ama yabancının satın aldığı gayrimenkullerinin oranına bakarsanız yasa ile uygulamanın çok farklı olduğunu anlarsınız.
Lafa değil, gerçeklere bakın. Eğer güneydoğuda, Iğdırda güvenebileceğiniz , detaylı bilgi alabileceğiniz birileri varsa , özellikle tarımsal faaliyetlerde ne kadar tarla satıldığını son yıllarda görürsünüz.
Şuan mevcut yasa ve yönetmelikler yabancı yatırımcının önünü açmaya yönelik. Bırakın işi laf kalabalığına getirmeyi.

Okumak isteyene bilgi çok. Buyurun.

Bakınız bende lafa getirmeyin diyorum ve söylediklerinizde doğru iseniz gidiniz bulunduğunuz vilayetteki Cumhuriyet Savcılığı'na ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulununuz. Bu vahim bir durum. Bunu yapamıyorsanız insalara önce yasaları gösterip ardından bırak yasaları yönetmelikleri deme güzel kardeşim.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 15:05:42
Bu arada şayet kendilerine isnatlarda bulunulan kişiler okurlarsa onlar sizin hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkına sahiptirler. Mesleğim gereği bu konularla ilgiliyimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Temmuz 21, 2014, 15:11:08 »
Bakınız bende lafa getirmeyin diyorum ve söylediklerinizde doğru iseniz gidiniz bulunduğunuz vilayetteki Cumhuriyet Savcılığı'na ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulununuz. Bu vahim bir durum. Bunu yapamıyorsanız insalara önce yasaları gösterip ardından bırak yasaları yönetmelikleri deme güzel kardeşim.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 15:05:42
Bu arada şayet bu yazıyı isnat edilen kişiler okurlarsa onlar sizin hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkına sahiptirler.

Mustafa bey. Kusurabakmayın ama savcılığa gitmek çok romantik olur. Eğer sizin devletiniz İsrail ile işbirliğini bir strateji olarak benimsemişse, sizin kurum ve kuruluşlarınız İsrailli firmalarla işbirliği halindeyse. Halkın karşısına çıkıp cocacola içmeyin denmesi bir kandırmacadır. Benim vurgulamak istediğim bu. Gönderdiğim yazıda İsrail-GAP ilişkilerine ait yazıyı okursanız. Bu konuda araştırma yapmanın, bir tablo veya veriye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız. Burada çok ciddi bir lobi faaliyettedir ve kimse , hatta devletin kurumları da çıkıp şu kadar firma, şu kadar toprak İsrail menşeili firmaya aittir diyemez. Dedirtmezler. Yoksa o aslan gibi kükreyenler çıkar o tabloyu çoktan sunardı. Bu tabloyu benden beklemeyin, meydanlarda kükreyenlerden, beyaz kefen giyen cengaverlerden bekleyin.

yazı 2005'te yazılmış.

bu güne kadar çok yol aldılar.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Temmuz 21, 2014, 15:17:37 »
...Bu konuda araştırma yapmanın, bir tablo veya veriye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız. Burada çok ciddi bir lobi faaliyettedir ve kimse , hatta devletin kurumları da çıkıp şu kadar firma, şu kadar toprak İsrail menşeili firmaya aittir diyemez. Dedirtmezler. Yoksa o aslan gibi kükreyenler çıkar o tabloyu çoktan sunardı. Bu tabloyu benden beklemeyin, meydanlarda kükreyenlerden, beyaz kefen giyen cengaverlerden bekleyin.

Çağlar Bey, beni ne a şahsı ilgilendirir ne de kükreyenler. Biraz önce siz bana net bilgiler ışığında iyi inceleyin dediniz ve okumak isteyene bilgi çok dediniz. Şuanda ise -bu konuda araştırma yapmanın, bir tablo veya veriye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız- demektesiniz. Bu kadar zor ise bu bilgileri edinmek siz nasıl edindiniz. Yok eğer bilgi çok ise lütfen açıklayınız, samimi olarak söylüyorum bilmiyorum nerede ne oluyor hepimiz aydınlanalım. Belliki daha somut şeyler bilmektesiniz. Aydınlatın bizleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Temmuz 21, 2014, 15:21:39 »
Çağlar Bey, beni ne a şahsı ilgilendirir ne de kükreyenler. Biraz önce siz bana net bilgiler ışığında iyi inceleyin dediniz ve okumak isteyene bilgi çok dediniz. Bilgi çok ise lütfen açıklayınız, samimi olarak söylüyorum bilmiyorum nerede ne oluyor hepimiz aydınlanalım. Belliki daha somut şeyler bilmektesiniz. Aydınlatın bizleri.

Net bilgiyi ancak yerinde bulursunuz. Dedim ya öyle hap gibi bilgi kaynağı sunamam size. Devlet bile böyle bir bilgi sunmuyor.
Dolayısıyla çok istiyorsanız HARRAN'a gidin, dikkat çekmeden bir araştırın yerinde, o tarlalar kimin? O yıllarca gurur duyduğumuz paramızla yapılan GAP kime hizmet ediyor. Bir bakın. Gönderdiğim yazılarda ciddi araştırmalar mevcut. Okursanız göreceksiniz. Ama sistematik olarak İsrail ile olan ilişkilerin üzeri örtülüyor. Özellikle toprak konusu. Ama isteyen ulaşır istediği bilgiye.
Ben bütün Türkiye'yi gezdim. Gitmediğim bir il kalmadı. Yerinde , toprağını satanlardan bizzat ve benim gibi araştıranlardan öğrendim.
Şimdi adamın toprağı dönümü 10.000 ediyorsa, 15.000, 20.000 verip aldılar toprakları. Sadece GAP'ta değil. Iğdır, Çukurova'da paravan şirketler vasıtasıyla topraklar el değiştirdi. 2008' yılında işim nedeniyle buralardaki değişimi yerinde gördüm. Ve benim gibi yerinde tespitlerde bulunanların yazıları ile teyid ettim. Daha net bilgi yok. Tapuya gitseniz bura kimin derseniz, karşınıza alakasız bir vatandaşta çıkabilir, paravan bir Türk şirketi de...
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 21, 2014, 15:26:22 »
Net bilgiyi ancak yerinde bulursunuz. Dedim ya öyle hap gibi bilgi kaynağı sunamam size. Devlet bile böyle bir bilgi sunmuyor.
Dolayısıyla çok istiyorsanız HARRAN'a gidin, dikkat çekmeden bir araştırın yerinde, o tarlalar kimin? O yıllarca gurur duyduğumuz paramızla yapılan GAP kime hizmet ediyor. Bir bakın. Gönderdiğim yazılarda ciddi araştırmalar mevcut. Okursanız göreceksiniz. Ama sistematik olarak İsrail ile olan ilişkilerin üzeri örtülüyor. Özellikle toprak konusu. Ama isteyen ulaşır istediği bilgiye.

Anlıyorum Çağlar Bey galiba siz Harran'a giderek yerinde incelediniz. Verdiğiniz bilgiler için size çok teşekkür ederim. Ancak böyle bir hassas dönemde, mübarek Ramazan'da, zulüm altında olan insanlara karşı ülkemizde yaşayan bir birey olarak zırlamak, satmasalardı vs. cümleler kurmak yerine daha yatıştırıcı bir Allah cc. yardımcıları olsun demeniz daha şık olurdu kanısındayım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 15:30:36
Malum yazışma dili aslında zor bir zanaattır. Yüz yüze görüşmek gibi değildir. Yazdığımız satırlardan insanlar yanlış manalar çıkarabilir ve incinebilirler. İnananların imani noktada zirvede olduğu şu aylarda özellikle incitmemek için, hele hele de mazlum insanları incitmemek için elimizden geleni yapmamız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Temmuz 21, 2014, 15:35:14 »
Anlıyorum Çağlar Bey galiba siz Harran'a giderek yerinde incelediniz. Verdiğiniz bilgiler için size çok teşekkür ederim. Ancak böyle bir hassas dönemde, mübarek Ramazan'da, zulüm altında olan insanlara karşı ülkemizde yaşayan bir birey olarak zırlamak, satmasalardı vs. cümleler kurmak yerine daha yatıştırıcı bir Allah cc. yardımcıları olsun demeniz daha şık olurdu kanısındayım.

Haklısın üslüp sert oldu. Kelimeler doğru değil. Ama gerçekler böyle. Toprağını satan dünya devleti olamaz. Dünya devletiyim diyemez, mazlumu kollayamaz. Biz savunma sanayinden tutun, ilaç , kimyasallar ve pek çok sektörde İsrail ile işbirliği halindeyiz. Daha doğrusu İsrail'in çok iyi bir pazarı durumundayız. Bu pazarı da iyileştirmeye çalışan bir tutumumuz var. Bunun iç yüzünü, devlet ve hükumet politikalarını bilip , cocacola kampanyasına girince iş canım sıkılıyor. Halk uyutulmaya çok müsait. Dolayısıyla GAZZE'yi böyle koruyamayız. Gerçekten bu vatana sahip çıkarak, toprağı satmayarak, verimli olarak nasıl işlerim diye kafa yorarak koruruz.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Temmuz 21, 2014, 15:52:15 »
Çağlar Bey makaleyi kısmen okudum teşekkürler. Yasal olarak da olsa toprağını bir yabancıya satan birisinden ben şahsen hoşnut olmam. Doğru bir durum değil. Örnek olarak Fethiye 1997'de de yabancılara emlak satışı çok fazla idi şuanda da. O kadar rahatsızım ki bu durumdan. Ancak pratikte diğer ülkelere de bakmamız gerekir. Bir Almanya'da Türk vatandaşları ev sahibi olabiliyorken, Norveç'te Türkler bir çok mülk sahibi olabiliyorken durumu sadece bizim ülkemiz açısından da değerlendirmememiz gerekir. Ancak ülkemizi diğerlerinden ayıran bir özellik vardır: Dünyanın en stratejik konumundayız. Kanunlarımızı kendimize göre daha iyi güncelleyebiliriz fakat protokolde eşitlik esastır.

Bakınız ben ne a partisi ne de b partisi taraftarıyım ve siyasetten olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Ancak ben bu tip polemiklere girmeyi tercih etmeyen ve hiç hoşlanmayan biri olmama rağmen Filistinliler hakkındaki söylemleriniz bir Türk vatandaşı olarak şahsımı dahi kırmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Temmuz 21, 2014, 16:04:16 »
Çağlar Bey makaleyi kısmen okudum teşekkürler. Yasal olarak da olsa toprağını bir yabancıya satan birisinden ben şahsen hoşnut olmam. Doğru bir durum değil. Örnek olarak Fethiye 1997'de de yabancılara emlak satışı çok fazla idi şuanda da. O kadar rahatsızım ki bu durumdan. Ancak pratikte diğer ülkelere de bakmamız gerekir. Bir Almanya'da Türk vatandaşları ev sahibi olabiliyorken, Norveç'te Türkler bir çok mülk sahibi olabiliyorken durumu sadece bizim ülkemiz açısından da değerlendirmememiz gerekir. Ancak ülkemizi diğerlerinden ayıran bir özellik vardır: Dünyanın en stratejik konumundayız. Kanunlarımızı kendimize göre daha iyi güncelleyebiliriz fakat protokolde eşitlik esastır.

Bakınız ben ne a partisi ne de b partisi taraftarıyım ve siyasetten olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Ancak ben bu tip polemiklere girmeyi tercih etmeyen ve hiç hoşlanmayan biri olmama rağmen Filistinliler hakkındaki söylemleriniz bir Türk vatandaşı olarak şahsımı dahi kırmıştır.

Kırdıysam özür dilerim. Ama 'akıllı' olma konusunda birilerini uyandırmak için bazan 'kırmak' gerekebilir. Bu Filistin halkını da kendi halkımı da gerçekten düşündüğüm ve gelecekte de var olmalarını istediğim içindir. İşe yararsa söylediklerim varsın kötü ben olayım dert değil.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Temmuz 21, 2014, 17:30:35 »
oradakilere Allah sabır versin...

daha öncede bu şekilde boykotlar yapılmaya çalışıldı ve ne kadar başarılı olundu bilinmez,

bu konu hitlere kadar dayanarak çok su götüreceği aşikar,

detaya inmeden dünya bu zülüme, bu soykırıma ayak sürümeye başlamışken ben elimden geldiğince niyetimi belli ederek ürünlerini almamaya bilakis özen gösterir oldum,

alacağım ürünün yerli eşdeğerini bulmak için hafta sonu 3 market gezdim, kendime eziyet gibi gözüksede bizlerin tepkiside bu şekilde olacak...

tekrar hatırlatmak anlamında konuyu burada açan arkadaşa da teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Temmuz 21, 2014, 17:56:58 »
Arkadaşlar bir de bugün haber sitelerinde şöyle bir video dolaştı. Aklım gitti resmen... İnşallah doğru değildir çünkü bu kadar da olmaz.

http://haber.rotahaber.com/kizlarina-filistinli-cocugu-dovdurduler-_475700.html

Öğrendiğim kadarıyla müthiş bir dezenformasyon, provokasyon. Ekşi sözlükten aynen aktarıyorum;

''bu tip seyleri yaymadan once icerigini bir anlayin arkadas.

bir kere olay lubnan'da geciyor, dovulen cocuk filistinli degil suriyeli, doven aile israilli degil lubnanli, konusulan dil ibranice degil arapca.

vuran cocuk kiz degil erkek, buyuk cocuk da erkek. isimleri de abbas ve husam.

filistinli cocugu kizlarina dovduren israilli aile degil, suriyeli multeci cocugu ogullarina dovduren lubnanli aile.

filistinde yasanan insanlik dramini bu tur dandik dezenformasyonlarla sulandirip durmayin, zira buna gerek yok.''

https://eksisozluk.com/entry/44365179

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 18:32:47
Son Dakika!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Temmuz 21, 2014, 18:35:27 »
Öğrendiğim kadarıyla müthiş bir dezenformasyon, provokasyon. Ekşi sözlükten aynen aktarıyorum;

''bu tip seyleri yaymadan once icerigini bir anlayin arkadas.

bir kere olay lubnan'da geciyor, dovulen cocuk filistinli degil suriyeli, doven aile israilli degil lubnanli, konusulan dil ibranice degil arapca.

vuran cocuk kiz degil erkek, buyuk cocuk da erkek. isimleri de abbas ve husam.

filistinli cocugu kizlarina dovduren israilli aile degil, suriyeli multeci cocugu ogullarina dovduren lubnanli aile.

filistinde yasanan insanlik dramini bu tur dandik dezenformasyonlarla sulandirip durmayin, zira buna gerek yok.''

https://eksisozluk.com/entry/44365179

İnşallah öyledir olmaması temennimizdir. Ayrıca son dakika haberin de başlığı okur okumaz hemen haber sitelerine baktım. Hiçbirşey yok taki tamamını okuyuncaya kadar :rofl: :rofl: :rofl:
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Temmuz 21, 2014, 18:39:52 »
Ben haber sitelerinde dolaşan bir haberi paylaştım. (Ki halen o haber yayında bir çok sitede örnek: http://www.internethaber.com/kizlarina-filistinli-cocugu-dovdurtuyorlar-video-galerisi-84884.htm) Herkes sizin gibi İbranice, Arapça bilmeyebilir. Eğer ortada yanlış bir bilgi varsa uygun bir üslupla belirtirsiniz ve kaldık ki kimse burada bir şeyi sulandırma peşinde de değil. Sizin yaptığınız da sulandırmak değilse  O zaman sizden bu ramazanda duyarlılık adına dezenformasyon kokmayan ve dandik olmayan ve oradaki kardeşlerimizi o zulümden kurtaracak bir atlılım bekliyoruz.

.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Temmuz 21, 2014, 18:40:29 »

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 18:32:47
Son Dakika!

:D :D :D

Son paragrafı okumadan ne oluyoruz ulan dedim... Gözlerime inanamadım... Yine siyasî bir manevrayla karşı karşıyayız dedim kendi kendime... Sol gösterip sağ vurma operasyonu mu dedim...

Ama son paragrafı okuyunca gerçek dünyaya döndüm...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Temmuz 21, 2014, 18:42:45 »
Saldıracak başka bir yer bulun. Ben kaynak göstererek alıntı yaptım. Ayrıca benden böyle bir talepte bulunma hakkınız yok.

Çok özür dilerim alıntıyı sonradan farkettim. Dikkat ederseniz sildim ama bir kere gitti tekrar tekrar özür...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi