Gönderen Konu: İsrail Ürünlerine Boykot...  (Okunma sayısı 16350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: İsrail Ürünlerine Boykot...
« Yanıtla #100 : Temmuz 21, 2014, 18:44:20 »
Çok özür dilerim alıntıyı sonradan farkettim. Dikkat ederseniz sildim ama bir kere gitti tekrar tekrar özür...

Ufak bir yanlış anlaşılma, sorun değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Temmuz 21, 2014, 18:44:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Temmuz 21, 2014, 18:46:41 »
Ufak bir yanlış anlaşılma, sorun değil.

Kusura bakma kardeşim oradaki üslup biraz  kırıcı olunca ve tırnak işaretleri gözümden kaçmış. Hakkını helal et.
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Temmuz 21, 2014, 19:15:23 »
Konuyu komple okuyamiyorum. Netim kisitli. Yalniz sunlari paylasmak istiyorum.

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Temmuz 21, 2014, 19:50:04 »
Konuyu komple okuyamiyorum. Netim kisitli. Yalniz sunlari paylasmak istiyorum.

hitler hakliymiş demekten başka bişey gelmiyor adamlar her  yerde
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Temmuz 21, 2014, 20:03:21 »
oradakilere Allah sabır versin...

daha öncede bu şekilde boykotlar yapılmaya çalışıldı ve ne kadar başarılı olundu bilinmez,

bu konu hitlere kadar dayanarak çok su götüreceği aşikar,

detaya inmeden dünya bu zülüme, bu soykırıma ayak sürümeye başlamışken ben elimden geldiğince niyetimi belli ederek ürünlerini almamaya bilakis özen gösterir oldum,

alacağım ürünün yerli eşdeğerini bulmak için hafta sonu 3 market gezdim, kendime eziyet gibi gözüksede bizlerin tepkiside bu şekilde olacak...

tekrar hatırlatmak anlamında konuyu burada açan arkadaşa da teşekkür ederim...
Rica ederim. Mesele zaten taraf belirtmek. Ekonomik zarar söz konusu bile değil. Karınca misali...
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Temmuz 23, 2014, 11:09:48 »
İyi niyetli arkadaşlar için en son yayınlanan boykot listesi...

Öncelikle konunun tamamını okumadığımı belirteyim ancak ilk mesaj beni şaşırttı.
Bunu dile getiren oldu mu bilmiyorum ama "iyi niyetliler için" ne demek, ucu nereye gidiyor ? Kötü niyetliler kimler ki ?
Mehdi bey niyetinizin kötü olmadığını tahmin etmekle birlikte üslup bence yanlış olmuş. Zaten son zamanların modası insanları ayrıştırma, bölme, taraf olmaya zorlama iken daha birleştirici olmalıyız diye düşünüyorum. Saygılar.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Temmuz 23, 2014, 11:14:11 »
Öncelikle konunun tamamını okumadığımı belirteyim ancak ilk mesaj beni şaşırttı.
Bunu dile getiren oldu mu bilmiyorum ama "iyi niyetliler için" ne demek, ucu nereye gidiyor ? Kötü niyetliler kimler ki ?
Mehdi bey niyetinizin kötü olmadığını tahmin etmekle birlikte üslup bence yanlış olmuş. Zaten son zamanların modası insanları ayrıştırma, bölme, taraf olmaya zorlama iken daha birleştirici olmalıyız diye düşünüyorum. Saygılar.

İsraili destekleyip türkiye topraklarında yaşayan insanlara geliyor galiba o "İyi niyet" kelimeleri.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Temmuz 23, 2014, 11:16:58 »
bu boykot mesajlarinin sadece filistin icin degilde, kuzey iraktaki veya uygurdaki veya baska yerlerdeki soydaslarimiz icinde acilmasi dileklerimle.

+1453 :tamam:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Temmuz 23, 2014, 11:22:30 »
İsraili destekleyip türkiye topraklarında yaşayan insanlara geliyor galiba o "İyi niyet" kelimeleri.
Öyle insanlar var mı bilemiyorum, eğer varsa da aramızdalar mı onu da bilemiyorum. Vicdan taşıyan, Allah korkusu olan kimse böyle bir düşünceye sahip olamaz herhalde.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Temmuz 23, 2014, 11:24:23 »
İşin garibi onlarda bizi protesto ediyorlarmış, Türkiye'deki tatil rezervasyonlarını iptal ettiriyorlarmış. Tühh çok üzüldüm..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Temmuz 23, 2014, 11:52:36 »
İşin garibi onlarda bizi protesto ediyorlarmış, Türkiye'deki tatil rezervasyonlarını iptal ettiriyorlarmış. Tühh çok üzüldüm..

gelmesinler zaten, daha geçen hafta sonu geldim tatilden bu yabancılar , kendi memleketlerinde açmı yaşıyorlar anlamadım, açık büfeyi yağmalıyorlar resmen , 1 kişi 3 4 tabakla geliyor alıyorda alıyor alıyorda alıyor, sonra masalarına bakıyorum birsürü yemek artığı var görmemiş şerefsizler, okadar nimet çöpe gidiyor,  ben eşim ve kızımla yiyeceğimiz kadar alıp çöpe birşeylerin atılmamasına okadar öok özen gösterdikki, ama bu gavurlar ecnebiler deli gibi yemek alıyorlar çoğu çöpe gidiyor sonra.  memleketimizi yediler resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Temmuz 23, 2014, 12:11:37 »
Burada asıl olan serbest piyasa ekonomisi düzeninde tabi ki uluslararası normlara uyan her mal satılacaktır. Bu Özal devrinden beri böyle. Ancak buna talep olursa yenileri eklenecek gelecektir. Burada her bireyin kendisine kalmış bir durumdur. Ben doktor tavsiyesi üzeri kolalı ve asitli ürünleri yaklaşık 18 sene önce bıraktım ne evime sokarım ne de alır ikram ederim. Çünkü zararlı bir madde. Amerika'da bile kimi eyaletlerde satışına kısıtlama getirildi. Karbondioksit zehirlenmesi yüzünden ölen insanlar var. Bu bir yüzü diğer yüzü ise işte ortada. O yüzden herkesin vicdanı ne diyorsa ona göre hareket etsin. Amma velakin benim vatandaşımın ürettiği ürün şurada dururken yabancı sermayenin ürününü de özellikle kullanmamaya özen gösterir, marketlerde vb. alışverişlerde özellikle buna dikkat ederim. Çünkü gerçekler ortada.

Arkadaşlarımızın facebook vb. iletişim araçlarından alıntıladıkları bu israil ürünlerini tamamen ülkeye girişini yasaklansın, ayağına sıkarsın ibiş falan gerçekten komik. Serbest piyasa ekonomisinde üstelik resmi olarak tanıdığın bir ülkeye neyi neye göre alımı yapmayacaksın. Ülke nezdinde bir boykot yapılması bir kere büyük bir devlete yakışacağını düşünmüyorum. Bu devleti bizim insanlarımız oluşturmakta sonuçta. Sonuç yine vatandaşın uyanık olmasına kalmakta. Uluslararası anlaşmalara imza atan büyük bir ülke olarak nedeyeceğiz? Zamanında İsrail'i ilk tanıyan ülke bizim ülkemiz arkadaşlar. Burada şu tezat var. Hükümet madem terör devleti olarak görüyorsa adı geçen ülkeyi o halde uluslararası protokoller ışığında önce devlet olarak tanımayacaksınız ya da ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirilerek gereğinin yapılması çok yerinde olur kanısındayım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 12:12:32
gelmesinler zaten, daha geçen hafta sonu geldim tatilden bu yabancılar , kendi memleketlerinde açmı yaşıyorlar anlamadım, açık büfeyi yağmalıyorlar resmen , 1 kişi 3 4 tabakla geliyor alıyorda alıyor alıyorda alıyor, sonra masalarına bakıyorum birsürü yemek artığı var görmemiş şerefsizler, okadar nimet çöpe gidiyor,  ben eşim ve kızımla yiyeceğimiz kadar alıp çöpe birşeylerin atılmamasına okadar öok özen gösterdikki, ama bu gavurlar ecnebiler deli gibi yemek alıyorlar çoğu çöpe gidiyor sonra.  memleketimizi yediler resmen.

Aynen öyle. Adı geçen ülkenin turistleri en az para bırakan turist gruplarındandır ve ikna etmek meseledir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Temmuz 23, 2014, 12:17:34 »
Penguen son sözü söylemiş...

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Temmuz 23, 2014, 12:30:28 »
İşte Venezuela Devlet Başkanı’nın açıklamaları:

Filistin’den Müslüman, Hıristiyan ve farklı dinden ve kültürden insanlar var. Çağrım bölgedeki Arap halkına ve liderlerine; Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını izlemeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacak?

Ve Arap liderleri…

Ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız! Yerin dibine batsın uluslararası protokolünüz. Artık harekete geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz. Durdurmalısınız! Venezuela Devlet Başkanı olarak size sesleniyorum; Yeter artık! Resmi açıklamalarınızdan öteye gidemiyorsunuz, o kadar. Ses tonumdan dolayı kusura bakmayım çok derinden konuşuyorum. İçimde saklı olan acı ve öfke beni bu şekilde konuşturuyor.

Filistin halkına yapılan katliama seyirci kalmak bana acı veriyor. Artık ölümlere alışmışlar dünya katliam karşısında kör ve sağır olmuş! Çoğu korkak liderler de resmi bir yazı geçip olaylardan üzüntülerini belirtip kınıyorlar. O kadar… “saldırıyı lanetliyoruz” sadece bu… “çok endişe duyuyoruz” bir de bu… Mesele bitiyor onlar için… Yeter be artık yeter! Venezuela artık yeter diyor.
-------

Kendilerini bir Türk olarak içtenlikle tebrik ediyorum. Aynı zamanda Şili'yi de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Temmuz 23, 2014, 13:10:45 »
İşte Venezuela Devlet Başkanı’nın açıklamaları:

Filistin’den Müslüman, Hıristiyan ve farklı dinden ve kültürden insanlar var. Çağrım bölgedeki Arap halkına ve liderlerine; Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını izlemeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacak?

Ve Arap liderleri…

Ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız! Yerin dibine batsın uluslararası protokolünüz. Artık harekete geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz. Durdurmalısınız! Venezuela Devlet Başkanı olarak size sesleniyorum; Yeter artık! Resmi açıklamalarınızdan öteye gidemiyorsunuz, o kadar. Ses tonumdan dolayı kusura bakmayım çok derinden konuşuyorum. İçimde saklı olan acı ve öfke beni bu şekilde konuşturuyor.

Filistin halkına yapılan katliama seyirci kalmak bana acı veriyor. Artık ölümlere alışmışlar dünya katliam karşısında kör ve sağır olmuş! Çoğu korkak liderler de resmi bir yazı geçip olaylardan üzüntülerini belirtip kınıyorlar. O kadar… “saldırıyı lanetliyoruz” sadece bu… “çok endişe duyuyoruz” bir de bu… Mesele bitiyor onlar için… Yeter be artık yeter! Venezuela artık yeter diyor.
-------

Kendilerini bir Türk olarak içtenlikle tebrik ediyorum. Aynı zamanda Şili'yi de.

İşte insan olma haysiyetini yaşayan bir insanın açıklaması...  :tamam:

Adamsın başkan... Maalesef biz senin kadar adam olamadık...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Temmuz 23, 2014, 13:36:40 »
İsrail askerinin sosyal medya hesabından Filistinli bir çocuğu nişan aldığı fotoğrafı paylaşması büyük yankı uyandırdı.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/23/dunyayi-sarsan-kare

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Temmuz 24, 2014, 13:32:37 »
:)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Temmuz 24, 2014, 14:13:50 »
İsrail askerinin sosyal medya hesabından Filistinli bir çocuğu nişan aldığı fotoğrafı paylaşması büyük yankı uyandırdı.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/23/dunyayi-sarsan-kare

Bu fotoğraf en azından 1-2 yıllık. Son operasyonla alakası yok. Instagram hesabından yapmıştı bu paylaşımı, daha sonra özür dileyerek hesabını kapattı. Bizim medyanın kafası halen 90'lar kafası. İnternet denilen şeyin sonsuz hafızası olduğundan haberleri yok. Buyrun haberin ilk hali; http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israeli-soldier-posts-disturbing-instagram-photo-child-crosshairs-his-rifle Tarihe dikkat ederseniz Şubat 2013.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Temmuz 24, 2014, 15:02:00 »
Bu fotoğraf en azından 1-2 yıllık. Son operasyonla alakası yok. Instagram hesabından yapmıştı bu paylaşımı, daha sonra özür dileyerek hesabını kapattı. Bizim medyanın kafası halen 90'lar kafası. İnternet denilen şeyin sonsuz hafızası olduğundan haberleri yok. Buyrun haberin ilk hali; http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israeli-soldier-posts-disturbing-instagram-photo-child-crosshairs-his-rifle Tarihe dikkat ederseniz Şubat 2013.

Can Bey haber belki yeni olmayabilir, hatalı da olabilir. Sizi kastederek belirtmiyorum yanlış anlaşılmasın ancak bu gibi olayların yaşanmadığına inanmak çok safça olur. O kadar sabi sübyan çocuk, genç yaşlı insan şehit oldu. Haber eski olabilir ancak şu kesinki o nişangahın daha büyüklerini evleri yıkmak için, toplu katliamlar için zaten bilinçli olarak kullanmaktalar.