0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim ülkemizden de Yahudi'ye, şuna buna toprak satılıyor. Ve bu toprağı satan ben değilim. Daha sonra benzeri olaylar başıma geldiğinde oh olsun mu denecek bana? Ceza mı çekmem gerekecek? Böyle saçma şey olur mu?Ölen Filistinli çocuklar mı sattılar toprakları? Öldürülen hamile kadınlar mı sattılar toprakları? El insaf...
Değerli kardeşim o halde aynı şey bizim ülkemiz için de geçerli. Şu anda yabancılara kiralanan ya da satılan yerler için günü gelip de benim toprağım derse! hele hele de bana vaad edildi derse, aman sende satanlar düşünsün mü denecek? Bu doğru bir yaklaşım mı? Sen o niyetle mi satıyorsun ya da kiralıyorsun?Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 11:27:54
Arkadaş çocukları suçlayan kim? Saçmalamayın. Toprak satanın vatanı satanın sonu budur. Tarihten ders almazsan, böyle üç kuruşa kanla alınmış toprağını ticaret aracı yapar satarsan o sahilde çocukları vuran adamlar kadar sorumlusun. Bundan kaçamaz kimse. TArih yazacak bunları.
Çağlar bey çocukları suçladınız demedim... Birileri toprağı sattı diye ölen Filistinli çocuk (veya herhangi masum bir Filistinli, hiç fark etmez) ceza mı çekmeli dedim...
ben satmam, sattırmam. Yabancılara toprak satışını yasallaştıran 2005 te çıkan yasaya da karşıyım. Siz destekliyor musunuz bu yasayı?
Konuyu saptırmayın. Para için vatan toprağını böyle fıtratı belli adamlara satanlar sorumludur, suçludur. Şimdi yazılmazsa tarih yazacaktır. İleride yaşanacak susuzluk, kuraklık ve açlık savaşlarında o tarlaların başında dolarları kemirirken kimseyi suçlamayacaksın.Tarım toprağının israile satışı benim nezdimde vatan hainliğidir. Sizce vatan hainliği midir?
Hoppalaaa... Ne saptırması yahu...Çağlar bey mesajımı bir kez daha okuyun... Sizi anlıyorum, milliyetçi duygularla yazıyorsunuz, tamam...Bakın ne dedim: Benim ülkemden de toprak satılıyor. Ama satan ben değilim, neden ben sorumlu olayım? Neden yarın aynı şeyler ülkemin başına gelince ben mes'ul tutulayım? Aynı şey Filistinli masumlar için de geçerlidir. Onlar satmadı ki o toprakları...Sorumlu aranacaksa, satanlar sorumludur...Bu mantıkla gidersek, Sevr'e imza koyanlar zamanında yaşayan olayla ilgisiz dedelerimiz de sorumludur o zaman...
çağlar bey'i anlamakta zorlanıyoruz gibi geldi bana. ben katılıyorum. sadece belirli yaptırımların sonuçlarından bahsediyor. aynı durum bizim ülkemizde de gerçekleşecek merak etmeyin. doğu anadolu'da yeni bir devlet kurulup sınırlar belirlendikten sonra israil oraya da girecek. sindirilmiş ve bölünmüş milletimiz de ancak susup izleyebilecek çünkü artık ne istiklâl bütünlüğü kaldı ne de vatan için toplu seferberlik imkânı. rte gibi şahıslar çıkıp şakirtleri vicdanen rahatlatıp bir şekilde allah yolunda bir iş yaptıklarına inandıracak, kürtler desen zaten bağımsızlık ilân etmek için can atıyorlar fakat sonrasını bilmiyorlar. geriye kalan bir avuç bilinçli insan da top yekün hareket tanımına yüzdesel olarak uymayacağı için güvenlik güçleri tarafından bertaraf edilecekler.bu yüzden kalan vakitlerinizi güzel değerlendirmeye bakın.
Çağlar Bey, o yasayı ben bilmiyorum biliyorsanız siz buyrun açıklayın ayrıntılarıyla da hep beraber eleştirelim. Ancak o yasada ülke toprakları satılır, sonrasını bilemeyiz ibaresi mi vardır?
+1Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 11:44:41Anlatılmak istenenler çok açık anlaşılıyor, kimse merak etmesin.
Niye böyle tartışmaya girdiniz arkadaşlar? herkes kendi fikrini beyan ediyor bu konuda, herkesin düşüncesi farklı olabilir. Böyle konuların konuş konuş sonu gelmez..
buyurun. Fikir olmadan zikir sahibi olunmamalı, doğru.http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/07/20080715-2.htmhttp://emlakkulisi.com/yabancilara-toprak-satisinin-onundeki-engel-kalkti/80366http://www.ntvmsnbc.com/id/25316063/http://www.alomaliye.com/aralik_05/5444_sayili_kanun_tapu_kanunu.htmMesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 11:50:16O yasaya karşı çıktın mı? Toprak satanı engellemeye çalıştın mı? O halde hepimiz ileride yaşanacaklardan mes'ulüz. Zırlayıp dünyadan yardım dileme hakkımız olmayacak o günler geldiğinde.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 11:54:56Bakın burada zulme uğrayan mazlum halkların yanında olmadığım imajını çıkarmaya çalışmayın.Zamanında ingilizler Osmanlıyı parçalarken o toprakları sömürge olarak ele geçirdiler. Ve israile satarak ordan çıktılar.Şimdi yasalarımıza ve bunların sahip olduğu toprakları gerçek verileriyle araştırın. Bulunduğunuz ilde , çevrenizde... ARAŞTIRIN.Bilin. Sonra ileride bize ne, biz mi sattık demeyin. Çünkü şuan bu ülkede yaşayan herkes, hükumetler , muhalefet, halk, ordu hepsi bundan sorumludur.
Hakan bey ,sadece şunu merak ediyorum, (geriye kalan bir avuç bilinçli insan ) faize haram diyebiliyormu?
Bireysel tepkiler ancak bir yere kadar işe yarayabilir, çözüm aslında devlet olarak dik durmak. Siyasiler için söylüyorum meydanda kınama yapmak kolay. Bir ara Fransız ürünlerine boykot kampanyası vardı ne kadar etkili oldu? İlgili ülke ile ticaretini askıya alabiliyor musun? askeri anlaşmaları bozabiliyor musun?