Gönderen Konu: Polis amcaların cam filmi sökme yetkisi var mı?  (Okunma sayısı 10175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Polis amcaların cam filmi sökme yetkisi var mı?
« : Temmuz 20, 2014, 07:19:30 »
Dün akşam iftar için gittiğimiz akrabamızın balkonundan gördüm.  Polis caddede trafik kontrolu yapıyordu. Çevirilen araçlara standart alkol muayenesi vs. yapılıyordu. Dikkatimi çeken konu, bir diğer polis amcanın arabaların cam filmlerine tek tek abanip sökmesi ve yola firlatması oldu. Bazı sürücülerin tepki gösterdiğini gördüm ama bir şey yapamadılar tabi. Birde üstüne ceza yediler. Benim merakım polisin araçtaki cam filmini sökme veya çizmek gibi bir yetkisi var mı? (Bu arada polis çok profesyonel söküyordu filmleri, sanki daha önceden tecrübeli gibiydi  :rofl:) Ceza yazıp geçmesi yetmez miydi?
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Polis amcaların cam filmi sökme yetkisi var mı?
« : Temmuz 20, 2014, 07:19:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Polis amcaların cam filmi sökme yetkisi var mı?
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2014, 09:20:45 »
Ne yazıkki var... :(
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2014, 10:44:05 »
Polis ceza yazar en kötü ihtimalle aracı çektriebilir kendisinin tamiratla ilgili bir müdahalede bulunması bana mantıklı gelmedi.Karlı havalarda da kendisi taksın zinciri o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2014, 10:50:57 »
ee burası türkiye burda hersey anormal gibi gözuksede yapabilecgimiz birsey yok
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2014, 11:25:46 »
Kanunları, yönetmelikleri iyi incelemek lâzım. Ama mantık, polisin yol ortasında aracı durdurup şurasını burasını yırtmaya, sökmeye, darp etmeye yetkisi olmadığını söylüyor.

Varsayalım polis arabayı durdurdu ve cam filmleri orada söktü, sürücü de polisi mahkemeye verdi. Bu durumda hâkim kanun maddelerine bakarak karar verecektir. Polisin aracı çekmesi ve çekildiği yerde sorumlu kişilerce işlemlerin yapılması gerekir. Polis sonuçta trafiği kontrol etmekle görevli bir devlet memuru. Araçlar hakkında teknik bilgisi olması beklenen bir eleman ve usta değil.

Benim başıma gelse derhal avukat tutup mahkemeye müracaat ederim. Sonuçta haklı veya haksız çıkarım (buranın Türkiye olduğunu asla unutmuyorum) ama onları da bir güzel uğraştırırım. Masraftan da hiç yüksünmem. Ve polisler bir daha böyle bir işleme geçmeden önce iki kere düşünürler...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2014, 11:59:15 »
Kanunları, yönetmelikleri iyi incelemek lâzım. Ama mantık, polisin yol ortasında aracı durdurup şurasını burasını yırtmaya, sökmeye, darp etmeye yetkisi olmadığını söylüyor.

Varsayalım polis arabayı durdurdu ve cam filmleri orada söktü, sürücü de polisi mahkemeye verdi. Bu durumda hâkim kanun maddelerine bakarak karar verecektir. Polisin aracı çekmesi ve çekildiği yerde sorumlu kişilerce işlemlerin yapılması gerekir. Polis sonuçta trafiği kontrol etmekle görevli bir devlet memuru. Araçlar hakkında teknik bilgisi olması beklenen bir eleman ve usta değil.

Benim başıma gelse derhal avukat tutup mahkemeye müracaat ederim. Sonuçta haklı veya haksız çıkarım (buranın Türkiye olduğunu asla unutmuyorum) ama onları da bir güzel uğraştırırım. Masraftan da hiç yüksünmem. Ve polisler bir daha böyle bir işleme geçmeden önce iki kere düşünürler...
Hocam sanki polis daha önce bu sektörde çalışmış gibiydi. Arabanin arka sağ kapısını açtı, bir harakette indirdi filmi sonra diğer arabaya geçti.  Bir saat falan durdular, zaten bizim memlekette arabaların % 90'ı filmli sicaktan dolayi. Benimkide öyle. Sonra islerini bitirip gittiler.Kolay iş.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2014, 21:16:07 »
Ne diyorlar dı ? hah aklıma geldi "durumdan vazife  çıkarma". Üstüne vazife olmayan işe bulaşmış, saçma sapan kendini riske atmış. Cam filmini sökerken cam kırılsa yada herhangi bir şeye zarar verse alır başına belayı... yazık
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2014, 21:25:38 »
Polis 160 170 tl ceza yaziyor 1 hafta izin veriyor  flimleri söküp gidiyosunuz emniyete resmini cekiyorlar gitmezseniz trafikten men yiyorsunuz polisin sokmesi bu adam kontrol etcek filim var mi diye oda cama anahtar takip cizik atar cizilirde film vardir veya  tırnagini takar sizde ceza yememek icin orda sokersiniz bazi polisler kabul ediyor bunu belki boyle bisey olmuştur polislerde yardim etmiştir film sökmenin prof işimi olur cakmagi çak ucunu elinle tut sök bu kadar ha yapişkani kalir camda o ayri
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2014, 22:06:09 »
Konu ile ilgili başka bir ilde çalışan trafik polisi arkadaşı aradım,  dedim bak böyle bir durum var, hani bendede film var, ne yapmalıyim dedim. Şöyle söyledi :  "biz eğer aracin içindekiler seciliyorsa dışardan bakıldığında o zanan  hiç uğraşmıyoruz, direk geç diyoruz, yok eğer sadece bir cam filmi uygulamasi yapilmiyorsa, ya da o kişiye gıcık olmazsak,  |-\ kimisi ileri geri konuşuyor falan, o durumda yazıyoruz " polis isterse lastik basıncını kontrol eder ona bile ceza yazar dedi.  >:( Birde apache denilen tipte araçlarda çok dikkat ederiz o tip şeylere dedi. Yani işin özü,  en açık tonda, sadece güneşten korunma amaçli bir film takıli ise kimse uğraşmaz ama şansina. Bazen denk geliyor yinede. Bebim çok polis memuru arkadaş
imin araçları 3 numara simsiyah filmli.  Kendi aralarinda problem yok.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2014, 22:35:35 »
Trafik memurlarina verdigim tum vergiler haram olsun artis hepsi dun ku velet takiyor gunes gozluklerini altinda bizim aldigimiz motor deposunda bizim benzinimiz uzerindeki uniforma ve silah bizim bizim sayemizde karinlari doyuyor bir de utanmadan yaya kaldiriminda gidip korna caliyor ben nasil seveyim Turk polisini kendi kafalarina gore hareket ediyorlar. Islerini duzgun yapmayan yatarak para alan butun memurlara hakkim helal degil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2014, 22:51:58 »
Polislerin hepsi  diycek bisey bulamiyorum polis arkadasimin babasi var onada söyledim  karsisina gecip  oda ayni polis tipi herseyi yapabilirim şeylerinde benim babama sallamaya başladi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2014, 23:53:42 »
Bu birazda kul hakkina girer eyer kanunun disinda bir islem yaparsa kisinin hakkina girer nasil hesap verir dusunmesi gerekir tabi dusunurse cogu polisin ozel arabasina bak filim vardir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2014, 03:09:43 »
   Aracınıza hiç bir şekilde müdahale hakkı yoktur polislerin. Eğer kanunlara aykırı bir durum söz konusu ise cezasını yazar en fazla aracı men ettirir veya bağlar.

Bunun haricinde kattiyen aracınıza dokunmaya yetkisi yoktur. Oldu ki söktü filmi veya herhangi bir yerini; Video  Fotoğraf ile kanıtladığınız takdirde direkt
kamu malına zarar verme adı altında dava açıp işin rengini değiştirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2014, 09:30:48 »
Dün akşam iftar için gittiğimiz akrabamızın balkonundan gördüm.  Polis caddede trafik kontrolu yapıyordu. Çevirilen araçlara standart alkol muayenesi vs. yapılıyordu. Dikkatimi çeken konu, bir diğer polis amcanın arabaların cam filmlerine tek tek abanip sökmesi ve yola firlatması oldu. Bazı sürücülerin tepki gösterdiğini gördüm ama bir şey yapamadılar tabi. Birde üstüne ceza yediler. Benim merakım polisin araçtaki cam filmini sökme veya çizmek gibi bir yetkisi var mı? (Bu arada polis çok profesyonel söküyordu filmleri, sanki daha önceden tecrübeli gibiydi  :rofl:) Ceza yazıp geçmesi yetmez miydi?

Yaz gelince, filmlere biraz takıyor polis amcalar. Araçta çoluk-çocuk varsa pek karışmıyorlar. Onlar tecrübeli en açık filmi bile bir bakışta anlarlar. Filmi sökemez ama git söktür gel del. Hatta bazı durumlarda yeddieminde söktürdükleri de oluyormuş. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2014, 10:11:33 »
ben de aracı ilk aldığımda arka camlarını filmletmiştim. Ön camların filmli olmasına karşıyım, akşam görüşü çok kötü etkiliyor. Ama arka ve arka yan camlar, farı ayarsız ve uzun yakan hödüklerden korunmak ve yazın aracı daha serin tutmak için çok işe yarıyor.
Ben de çevirmeye takıldım. Polis elini attı filmi çizmeye kalkıyordu. Araca dokunma dedim, afalladı. Caddeci kardeşlerle karıştırdı sanırım. Cezanı yaz ver dedim. Yazdı verdi cezamı ben de bastım gittim.
Sadece arka yan camları söktürdüm. En arka camı söktürmedim, ona da birşey diyen olmadı. Zaten anlaşılmıyor bile çok koyu bir film değildi. 4 yıldır arka camım filmli, gece ayarsız farlı hödüklerden fardan etklenmiyorum.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2014, 10:14:25 »
ben de aracı ilk aldığımda arka camlarını filmletmiştim. Ön camların filmli olmasına karşıyım, akşam görüşü çok kötü etkiliyor. Ama arka ve arka yan camlar, farı ayarsız ve uzun yakan hödüklerden korunmak ve yazın aracı daha serin tutmak için çok işe yarıyor.
Ben de çevirmeye takıldım. Polis elini attı filmi çizmeye kalkıyordu. Araca dokunma dedim, afalladı. Caddeci kardeşlerle karıştırdı sanırım. Cezanı yaz ver dedim. Yazdı verdi cezamı ben de bastım gittim.
Sadece arka yan camları söktürdüm. En arka camı söktürmedim, ona da birşey diyen olmadı. Zaten anlaşılmıyor bile çok koyu bir film değildi. 4 yıldır arka camım filmli, gece ayarsız farlı hödüklerden fardan etklenmiyorum.

Özellikle arka camlarda geceleri büyük rahatlık sağlıyor, kararan dikiz aynası olmayanlar için büyük kolaylık.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2014, 11:26:52 »
Özellikle arka camlarda geceleri büyük rahatlık sağlıyor, kararan dikiz aynası olmayanlar için büyük kolaylık.

Aynen, dikiz aynasının kararması önemli değil. Manuel olarakta biliyorsunuz açısını ayarlayınca aynı şey. Ama içeriyi gündüz gibi yapıyor bazılarının farları. Ben sövmekten bıktım bu adamlara, arkacam filmi en iyisi.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2014, 11:47:47 »
yorumları okuyunca içimi bir korku sardı 2 ay önce camlara film yaptırdım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2014, 12:03:25 »
polis gördüğünüzde bütün camları indirin basın geçin.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 23, 2014, 11:43:04 »
Görevli memur aracınızda film varsa kanunen ceza yazabilir. Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil. Cezadan sonra aracınızın kaydına şerh düşülür. İkinci kez bu şekilde yakalanırsanız tekrar ceza yersiniz ve aracınız trafikten men edilir.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"