0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kanunları, yönetmelikleri iyi incelemek lâzım. Ama mantık, polisin yol ortasında aracı durdurup şurasını burasını yırtmaya, sökmeye, darp etmeye yetkisi olmadığını söylüyor.Varsayalım polis arabayı durdurdu ve cam filmleri orada söktü, sürücü de polisi mahkemeye verdi. Bu durumda hâkim kanun maddelerine bakarak karar verecektir. Polisin aracı çekmesi ve çekildiği yerde sorumlu kişilerce işlemlerin yapılması gerekir. Polis sonuçta trafiği kontrol etmekle görevli bir devlet memuru. Araçlar hakkında teknik bilgisi olması beklenen bir eleman ve usta değil.Benim başıma gelse derhal avukat tutup mahkemeye müracaat ederim. Sonuçta haklı veya haksız çıkarım (buranın Türkiye olduğunu asla unutmuyorum) ama onları da bir güzel uğraştırırım. Masraftan da hiç yüksünmem. Ve polisler bir daha böyle bir işleme geçmeden önce iki kere düşünürler...
Dün akşam iftar için gittiğimiz akrabamızın balkonundan gördüm. Polis caddede trafik kontrolu yapıyordu. Çevirilen araçlara standart alkol muayenesi vs. yapılıyordu. Dikkatimi çeken konu, bir diğer polis amcanın arabaların cam filmlerine tek tek abanip sökmesi ve yola firlatması oldu. Bazı sürücülerin tepki gösterdiğini gördüm ama bir şey yapamadılar tabi. Birde üstüne ceza yediler. Benim merakım polisin araçtaki cam filmini sökme veya çizmek gibi bir yetkisi var mı? (Bu arada polis çok profesyonel söküyordu filmleri, sanki daha önceden tecrübeli gibiydi ) Ceza yazıp geçmesi yetmez miydi?
ben de aracı ilk aldığımda arka camlarını filmletmiştim. Ön camların filmli olmasına karşıyım, akşam görüşü çok kötü etkiliyor. Ama arka ve arka yan camlar, farı ayarsız ve uzun yakan hödüklerden korunmak ve yazın aracı daha serin tutmak için çok işe yarıyor.Ben de çevirmeye takıldım. Polis elini attı filmi çizmeye kalkıyordu. Araca dokunma dedim, afalladı. Caddeci kardeşlerle karıştırdı sanırım. Cezanı yaz ver dedim. Yazdı verdi cezamı ben de bastım gittim. Sadece arka yan camları söktürdüm. En arka camı söktürmedim, ona da birşey diyen olmadı. Zaten anlaşılmıyor bile çok koyu bir film değildi. 4 yıldır arka camım filmli, gece ayarsız farlı hödüklerden fardan etklenmiyorum.
Özellikle arka camlarda geceleri büyük rahatlık sağlıyor, kararan dikiz aynası olmayanlar için büyük kolaylık.