0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ön cam hariç 2 numaraya kadar serbest cam filmi bırakın cam filmini reklam içermeyen çıkartma yapıştırmak bile serbest. eğer 2 numaradan fazla ise filmler en fazla ceza yazar kesinlikle sökemez.
Arkadaşlar, mazur görün ama merak ettiğim bir konu var. Nedir bu insanlardaki cama film çekme sevdası ?Yani amacı nedir ? yasak olduğunu bile bile bunda ısrar etmenin nedeni ne? Görsel olarak daha mı güzel buluyorsunuz aracınızı ?Ya da, dışarıdan birilerinin sizi görmesini mi engellemeye çalışıyorsunuz ?Ya da, güneş ışınlarından korunuyorum gibi bir bahaneniz mi var? Ya da nedir cam filmi furyası ?Cevaplarınız bunlardan biri veya bir başkası ise, yasak olması size neden birşey ifade etmiyor? nedir bu ısrar ?not : kimseyi suçlamıyorum, ama gerçekten çok merak ediyorum.
içeri görünmesin güneşi çok iyi engelliyor 4 gün önce bodruma geldik çok rahat ettik ve görsel olarakta çok iyi duruyor yasak olmasa ön cama bile 1 numara çektiririm herkes sizin gibi düşünmüyor malesef araclarini eşi kızı süren var yoldada maganda çok arac içinde bayan gorunce sıkıştırıyolar ediyorlar , cezasi olup olmamasi ilgilendirmiyor beni 8 senedir biniyoruz arabaya hep cam filmi vardi 5 6 once yeniden sokup yaptirdim bu biraz koyu hiç bir sıkıntı yaşamadik ,alti ustü naylon bişey zaten ne sevdasi olcak
yazdıklarınızdan şu sonucu çıkardım, 1- güneş ışınlarından korunmak ve görsellik2- araç kullanan eşlerimizi ve/veya kızlarımızı magandalardan korumak. Anladım. teşekkür ederim. Peki tamam da, bu film o zaman faydalı birşey. peki neden yasak?
Trafik kanununda çok eski yıllardan gelen bir madde var," dışarıdan görünmesini engelleyecek derecede film benzeri şeyler yapıştırmak" diye. Kanunun esas amacı aracın içerisinin görünebilir olması mantığına dayanıyor. Ancak güneş ışınlarından korunmak, dolayısı ile klima kullanımını ve yakıtı azaltmak, ayrıca güvenlikli filmler ile yan cam kırılmalarına karşı ekstra güvenlik sağlamak gibi fonksiyonları yüzünden artık kanun değiştirilerek standarda bağlanma zamanı geldiğini düşünüyorum. Yakında bu konuda gelişmeler yaşanabilir.
Ama bildiğim kadarıyla araç fabrikadan filmli çıkarsa sorun teşkil etmiyor. Sonradan yaptırmak sorun çıkarıyor. O halde kanun kendi içerisinde tutarsız ve derhal güncellenmesi gerekiyor. Cevap için teşekkürler.
Cam filmi kervanına bende katıldım.çok şükür yakalanmadan yazı atlattık
Güzel olmuş
Sağolasın abim. Önler 1 numara arkalar 2 numara oldu.
"Arkada Karartma " dan neyi kast ettin anlamadım abim ama tıpam yemedi ondan öyle oldu Önler 1 olsun da fazla göze batmayalım diye düşündüm