Gönderen Konu: Amatörler için boya koruma varyasyonları  (Okunma sayısı 11169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Amatörler için boya koruma varyasyonları
« Yanıtla #60 : Temmuz 03, 2014, 00:10:25 »
Erdem Boya ya gitmişsin sanırım. Merak etme her ikisi aynı ürün. Hatta radiant vermekle iyi etmiş Ibrahim Bey'ler.

Kılcal çizikleri gidermekten ziyade dolgu yaparak görünmez hale getirir. Aşındırıcılığı 0.5/12 gibi çok düşük bir değerdir. Tek başına son kat olarak kullanabileceğin gibi üzerine wax atman daha iyi olur ömür açısından. Yalnız şuna dikkat etmende fayda var, bu ürün üzerine carnauba içeriği yoğun bir ürün uygularsan zor tutunur, bazı waxlarla uyum problemi vardır. Mesela colllinite 915 gibi hibrid bir wax bile uzun ömürlü tutunamaz üzerinde.  Bu yüzden uygun ürün seçimi yapman lazım. Eğer temin edebilirsen autoglym egp dediğimiz ürünü (extra gloss protection) kullanabilirsin.  Srp/radiantın ekürisidir. Güzel bir parlaklık elde edersin ve yıkama ve bakımına dikkat edersen 5 6 aya kadar ömrü olur.

Yine aynı şekilde hd waxı da kullanabilirsin. Ama daha pahalı vir seçenektir. Egp ise sıvı olup maliyeti daha uygun ve çok bereketlidir. Bir şişe aldığında yıllarca bitiremezsin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 03, 2014, 00:10:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyoo toyota Corooo Coroolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 03, 2014, 02:28:10 »
2012 model corollamda kil o kadar farketti inanamassınız
kesinlikle kil uygulamasını tavsiye ediyorum ardından bide wax atarsanız süper olur
Hayatta sorun çıkarmayacaksın soruna çözüm olacaksın dediler bizde TOYOTA aldık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 03, 2014, 02:43:39 »
Kimseye karışmıyım diyorum ama bulaşık deterjani ile arabami yıkanır. Zaten benzinliklerde de ole yapılıyor bari tavsiye etmiyin yaa.ayrica srp elle uygulandiginda verim vermez denilmis eliule ozene bezene yapan bir arkadasimiz var onceden bir bakin bakalım hic elinizle okadar guzel uygulama yaptinizmi.lutfen ricaediyorum dogru yönlendirelim arkadaslarasla kimsenin bilgisinitecrubesini sorgulayamam haddimde degil ama ozene bezene bir set almis arkadasimiz oldukcada kaliteli bir set agzinin tadiyla uygulasin ellede cok güzel olur makinaylada.gule gule kullanin keyof alın yeter.bu işin özü keyiftir zaten

Bulaşık deterjanıyla yıkamanın mantığını bilmeden neden yorum yapıyorsun ?
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 03, 2014, 02:57:22 »
bunu ben sölemiyorum içindeki karşımın aracın boyasına verdigi zararı birtek ben degil dünyaca biliniyor yani internette bile araştırma yapıp bulabilirsiniz.bulaşık detarjanı adı üstünde yaa bulaşık.biz araba yıkamakdan bahsediyoruz.şu benzinlikde olan köpüklerde bulaşık detarjanı hani aracı matlaştıran üstündeki vernige zarar veren.devamedin siz yıkamaya araç sizin sonuçta.bunun gerçekten tartışmasını bile yapmak mantıksız yani.
bu arada niye yorum yapıyorsun degil yorum yapıyorsunuz dicektiniz sanırım?siz-biz hani..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2014, 16:21:58
peki bu radiant wax üzerine hiçbirşey çekmezsek kalıcılıgı ne durumda?çok iyi olmadıgını söliyenler olmuşta oyüzden sordum tamamiyle duydugum yani ürün hakkında bilgim yok
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 04, 2014, 00:14:25 »
bunu ben sölemiyorum içindeki karşımın aracın boyasına verdigi zararı birtek ben degil dünyaca biliniyor yani internette bile araştırma yapıp bulabilirsiniz.bulaşık detarjanı adı üstünde yaa bulaşık.biz araba yıkamakdan bahsediyoruz.şu benzinlikde olan köpüklerde bulaşık detarjanı hani aracı matlaştıran üstündeki vernige zarar veren.devamedin siz yıkamaya araç sizin sonuçta.bunun gerçekten tartışmasını bile yapmak mantıksız yani.
bu arada niye yorum yapıyorsun degil yorum yapıyorsunuz dicektiniz sanırım?siz-biz hani..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2014, 16:21:58
peki bu radiant wax üzerine hiçbirşey çekmezsek kalıcılıgı ne durumda?çok iyi olmadıgını söliyenler olmuşta oyüzden sordum tamamiyle duydugum yani ürün hakkında bilgim yok

Bulaşık deterjanıyla araba yıkamanın mantığı şudur. Arabaya uygulama yapılamadan boyanın üstündeki kir tabakasını etkili şekilde temizleyebilmek, daha önce kullanılmış pasta ve cila artıklarından arındırmak. Eğer boyanın üzerinde çizikleri dolduran bir cila varsa tabi ki deterjan bunları temizleyecek ve alttan çizik tabaka çıkınca arabanın parlaklığı azalacaktır, zaten amaç da budur. Bulaşık deterjanı arabanın vernik tabakasına zarar vermez. Bulaşık deterjanıyla yıkadıktan sonra boya daha da iyi temizlenmesi için kil yapılır, bu da verniğe zarar vermeyen bir temizleme yöntemi. Boya artık tamamen kirleticilerden arındırıldıktan sonra çizik durumuna göre önce yüzey düzeltici, dolgu yapıcı pasta uygulanır ve arkasından kullanılan pasta ürününe uygun olan bir cila uygulaması yapılır. Bu şekilde boya koruma ve parlatma yapılmış bir araç bir sonra ki uygulama yapılana kadar kesinlikle pH seviyesi nötr olan, eğer nano cila uygulandıysa cila içermeyen, doğal veya sentetik içerikli cila kullanıldıysa cila içeren bir şampuan kullanılarak, çift kova yöntemi ve uygun bir yıkama beziyle yıkanmalıdır. Ne zaman ki cilanın su iticilik veya koruma özelliği biter, o zaman yeniden bulaşık deterjanıyla başlayan işlem yapılır.

Bulaşık deterjanı kullanmak zorunlu değildir. Bu işi görebilecek yani yağ ve cila artıklarını etkili şekilde temizleyen wax remover şampuanlardan da kullanılabilir.

Bütün Dünya'nın bilmediği bu bilgileri siz de detailing forumlarında biraz zaman geçirerek öğrenebilirsiniz. Ayrıca yukarıda anlattıklarım çeşitli arabalara uyguladığım ve başarılı sonuç aldığım ürün-uygulama kombinasyonları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Temmuz 04, 2014, 00:34:24 »
bu konuyu tartışmıcam açıkcası siz önerinizde bulundunuz bende önerinize karşı kendi tezimi söledim görenler ona göre durumu degerlendirir aracına istedigini sürer istedigiyle yıkar.eger oralarda vakit geçirmeye daha çok ihtiyacım oldugunu hissedersem muhakkak o forumlarda da vakit geçiririm teşekkürederim öneriniz için ama şuanlık ihtiyacım yok :)zamanında yeteri kadar aracıma bulaşık deterjanı vs türevleri deydi ve sonuçları yaşamış biri olarak yazdıgım için sıkıntım yok.bu saatten sonra asla ve asla aracıma çok zorunda kalmadıkça kendi şampuanım dışında birşey deymeyecek.bu işle ugraşan birçok kaliteli yer biliyorum ve onlar bile böle bir işlemi yapmıyorken(kaliteleri  türkiye çapında olan yerler bunlar  :) ) bu işte kendi adını duyurmuş hemde iyi bir şekilde duyurmuş sıradan yerler olmıyan işletme ve sahiplerinin sıkıca uyardıgı bir konuyu yapmam varsın bu işe daha sonradan gönül verip kendi çapında kendini geliştirmiş kendince iyi oldugunu düşünen kişiler bile önerse.

ne detailing forumlarıymış arkadaş 3 sene takılsak prof olacaz :D nese yaa dedigim gibi siz öneride bulundunuz bende karşı tezimi sundum buraların amacıda bu zaten iki karşıt düşünceyi koymak ve insanlara seçim yaptırmak en dogrularını kendilerinin seçimine bırakmak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 04, 2014, 01:05:23 »
Şu an sonax turuncu konsantre şampuan kullanıyorum gayet memnunum.Arabam ne kadar kirli olursa olsun köpükle falan kesinlikle yıkatmam.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Temmuz 04, 2014, 01:11:58 »
Şu an sonax turuncu konsantre şampuan kullanıyorum gayet memnunum.Arabam ne kadar kirli olursa olsun köpükle falan kesinlikle yıkatmam.

benim tamponda vernik aşınması var işte.iş güç diye bazen vakit ayıramadık yıkadık şimdi direk daha çok vakit ayırıp kendim yıkıyorum oyüzden.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Temmuz 04, 2014, 01:16:07 »
benim tamponda vernik aşınması var işte.iş güç diye bazen vakit ayıramadık yıkadık şimdi direk daha çok vakit ayırıp kendim yıkıyorum oyüzden.
En iyisi bence de çift kova ve eldiven ile zarar vermeden yıkamak.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Temmuz 04, 2014, 01:18:05 »
En iyisi bence de çift kova ve eldiven ile zarar vermeden yıkamak.

onu çok önceden ögrenciyken yapıyordumda artık vakit yetmiyor.kendime bi püskürtme aleti aldım köpügü onunla yapıyorum süngerle şöle bi ufaktan üstünden geçip yıka gitsin ;)ama vakti olan dedigin gibi bencede
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Temmuz 04, 2014, 01:36:30 »
onu çok önceden ögrenciyken yapıyordumda artık vakit yetmiyor.kendime bi püskürtme aleti aldım köpügü onunla yapıyorum süngerle şöle bi ufaktan üstünden geçip yıka gitsin ;)ama vakti olan dedigin gibi bencede
Tek sorunumuz üşengeçlik o da Ramazan dolayısıyla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Temmuz 04, 2014, 01:38:28 »
Tek sorunumuz üşengeçlik o da Ramazan dolayısıyla :)

:D ramazan sonra acısını çıkarırsın :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 04, 2014, 13:00:19 »
Bilgi ve tecrübeye dayalı paylaşım yapılan bir forum görmek güzel. Maşallah diyelim. Böyle forumlar kolay bulunmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 04, 2014, 14:44:51 »
Biraz temizlik yaptım, işe yarar konulara çok geyik bulaştırmayın lütfen.

Bulaşık deterjanı eğer sonrası wax yapılacak ise kullanılabilir, öyle boyaya zarar verecek kadar acayip birşey değildir, sonuçta uzun süre cilde temas edip etki bırakmamaya göre formüle ediliyor.

Ancak yağ ve kir sökme gücü çok yüksek olduğundan araçta wax, cila hiçbir şey bırakmaz.

Yeni cila yapılacak ise de zaten böyle bir sonuç beklenir temizleme aşamasından.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 04, 2014, 14:46:40 »
Biraz temizlik yaptım, işe yarar konulara çok geyik bulaştırmayın lütfen.

Bulaşık deterjanı eğer sonrası wax yapılacak ise kullanılabilir, öyle boyaya zarar verecek kadar acayip birşey değildir, sonuçta uzun süre cilde temas edip etki bırakmamaya göre formüle ediliyor.

Ancak yağ ve kir sökme gücü çok yüksek olduğundan araçta wax, cila hiçbir şey bırakmaz.

Yeni cila yapılacak ise de zaten böyle bir sonuç beklenir temizleme aşamasından.

Teşekkürler.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Temmuz 04, 2014, 16:17:54 »
bu durum alkışlanır sadece alkışlanır :alkis:  :alkis:

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Temmuz 11, 2014, 18:38:14 »
geçen hafta aracıma kil + srp + hd wax uygulamştım. Yorgunluktan foto vs çekecek halde değildim :) Bugün en azından şu meşhur su testini yapayım dedim... Buyrunuz;

Srp + hd wax
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Temmuz 11, 2014, 18:52:17 »
çağatay abi eline saglık güzel olmuş.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Temmuz 11, 2014, 18:54:11 »
çağatay abi eline saglık güzel olmuş.

Sağolasın Ogün :) Acemiliği üstümden attım, bundan sonrakiler daha iyi olacak...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Temmuz 11, 2014, 19:04:47 »

Sağolasın Ogün :) Acemiliği üstümden attım, bundan sonrakiler daha iyi olacak...

hiç şüphem yok abi artık hep daha iyi olcak inşallah :)
2002 corolla sol vvt-i