0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,Konunun amacı : Aracına kendi boya koruma yapma sevdasında olan kişilere yol gösterme amaçlıdır. Bir kaç gündür internette "şu ürün mü bu ürün mü, peki onu uyguladıktan sonra üstüne ne uygulamam lazım, son dokunuş şu mu olacak..." gibi sorularla cebelleşip bir türlü ürün alamadım. Şu ana kadar net alacağım tek bir ürün var o da "KİL" Böyle bir başlığa ihtiyaç var diye düşünüyorum. Aslında forumda ve internette parça parça gerekli bilgiler var ama tek bir başlıkta toplar ve ürünler güncellendikçe buraya yazarsak güzel olur.Öneri yazacak arkadaşlar sırasıyla yıkama, temizleme ve boya koruma aşamalarında hangi ürünleri hangi sıra ile uygulanacağını yazabilirler.Benim en son kararım şu yönde;Aracımın durumu : Kılcak çizikler var sadeceDüşündüğüm uygulama:Yıkama : Meguiar's Ultimate Wash&Wax Cilalı Şampuan sonrasında Kil uygulamasıBoya koruma : AG SRP sonrasında yine AG HD WAX ( Aslında SRP sonrasında FK1000P wax da düşünüyorum ama iki ürünün de AG olması bir avantaj sağlar belki diye ag de karar kıldım gibi)
Çağatay Bey, aracınızın boyası daha yenidir, üzerine yapışan ve çıkmayan reçine vs. gibi maddeler yoksa kile gerek yok. Benim önerim, kılcal çizikler çoksa Autoglym SRP ve üzerine vax. Kılcallar çok değilse sadece sıvı cila. Ama boyayı görmeden tahmini söylüyorum bunları.
hocam kılcallar bende de çok yıkadıkça görüyorum tırnak değmiyor bu dediğiniz ürünleri kullanınca ne kadar süre bu çizikleri kapatabilirim. başka önerilerinizi bkliyorum
İyi bir uygulama yaparsan ve çok sık olmayacak şekilde düzgün yıkarsan 1 yıl idare edebilir.
peki uygulama öneriniz neler nasıl uygulamalıyım
Boyaya yapışık reçine vs yıkamayla çıkmayan yapışmış maddeler varsa kil kullanımı yani; Yıkma-kil-Autoglym SRP-cila (wax)
boyaya yapışan sadece ziftler var o zaman zift için kil kullanımı doğru olur diyorsunuz
zifte kil gerekmez kalin pasta yada çakmak gazi çikariyo
Öncelikle foruma hoş geldiniz. Foruma üye olurken isim soyisim ile üye olmak mecburidir. Ad soyadınızı belirtebilirseniz Admin arkadaşlar gerekli değişikliği yapacaklardır. Kendinizi Tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz. İyi forumlar ...
+Rep! Bende havalar düzeldiğinden bu yana Nasiol hakkında araştırma yapıyorum. Ahmet Abi'nin bir uygulaması karar vermeme yetmişti ama olaya o kadar yabancıyım ki. Fikir verebilecek, uygulamada hakkında tavsiyeleri olan varsa memnuniyetle dinliyorum.
Aklıma gelen bir soru: Malum yaz ayındayız ve İstanbulda yaşayan biz fuakaraların arabalarını gölge bir yere yanaştırıp işlem yapma şansları çok az... Güneş altında uygulama yapılabilecek ürünler nelerdir acaba?
pasta cila konusunda amatör ürün olarak en iyi markalar bence meguiars ve autogylm nin ürünleridir.sadece örnek olsun diye diyorum zaten araç galerisi kısmında konuyu görebilirsiniz yada boya cila konusunda.bu iş bütçe işidir aslında.bütçeye göre en iyi alternatifler seçilir bir turtle wax bir formula1 carnuba içerikli wax ı bence orta sınıfın krallarıdır.kötü bir örnek olcak belki ama şahincilerin e30cuların sürdügü 10tl lik cilalar haftalık atılıyor ve beş para etmiyor.güneş altında bu iş yapılırmı bence asla yapılmaz bir üstü kapalı pazar meydanı bir avm otoparkı hiç olmadı güzel %100gölge bir yer agaç altı olmasında yeterli bence.sonuçta prof bir iş yapmıyoruz.eger üst sınıf ve makul fiyatlı bir ürün kullanılcaksa en güzel çalışma gene bence meguiars nxt quik detayler ve nxt şampuan 3lüsü olur.araçta çizikler varsa kılcal çizikler fln meguiarsın ultimate pastasıda bu listeye eklenebilirgene üst sınıf biraz daha pahalı bir ürün istenirse meguiars ultimate serisi(enson yüksele aldık işte)bu iş için uygun.autogylm nin bu ürünlerden en önemli farkı boyayı en az alan ürünler üretmesi birde hd wax ın çok iyi olması.kısacası bir bütçe belirlenmeli ona göre alternatifler konuşulmalı.bence tabi