Gönderen Konu: Amatörler için boya koruma varyasyonları  (Okunma sayısı 11168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Amatörler için boya koruma varyasyonları
« : Haziran 30, 2014, 15:04:21 »
Herkese merhaba,

Konunun amacı : Aracına kendi boya koruma yapma sevdasında olan kişilere yol gösterme amaçlıdır. Bir kaç gündür internette "şu ürün mü bu ürün mü, peki onu uyguladıktan sonra üstüne ne uygulamam lazım, son dokunuş şu mu olacak..." gibi sorularla cebelleşip bir türlü ürün alamadım. Şu ana kadar net alacağım tek bir ürün var o da "KİL" :)

Böyle bir başlığa ihtiyaç var diye düşünüyorum. Aslında forumda ve internette parça parça gerekli bilgiler var ama tek bir başlıkta toplar ve ürünler güncellendikçe buraya yazarsak güzel olur.

Öneri yazacak arkadaşlar sırasıyla yıkama, temizleme ve boya koruma aşamalarında hangi ürünleri hangi sıra ile uygulanacağını yazabilirler.

Benim en son kararım şu yönde;

Aracımın durumu : Kılcak çizikler var sadece
Düşündüğüm uygulama:
Yıkama : Meguiar's Ultimate Wash&Wax Cilalı Şampuan sonrasında Kil uygulaması
Boya koruma : AG SRP sonrasında yine AG HD WAX ( Aslında SRP sonrasında FK1000P wax da düşünüyorum ama iki ürünün de AG olması bir avantaj sağlar belki diye ag de karar kıldım gibi)

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Amatörler için boya koruma varyasyonları
« : Haziran 30, 2014, 15:04:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Amatörler için boya koruma varyasyonları
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2014, 15:08:09 »
Çağatay Bey, aracınızın boyası daha yenidir, üzerine yapışan ve çıkmayan reçine vs. gibi maddeler yoksa kile gerek yok. Benim önerim, kılcal çizikler çoksa Autoglym SRP ve üzerine vax. Kılcallar çok değilse sadece sıvı cila. Ama boyayı görmeden tahmini söylüyorum bunları.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2014, 15:30:46 »
Herkese merhaba,

Konunun amacı : Aracına kendi boya koruma yapma sevdasında olan kişilere yol gösterme amaçlıdır. Bir kaç gündür internette "şu ürün mü bu ürün mü, peki onu uyguladıktan sonra üstüne ne uygulamam lazım, son dokunuş şu mu olacak..." gibi sorularla cebelleşip bir türlü ürün alamadım. Şu ana kadar net alacağım tek bir ürün var o da "KİL" :)

Böyle bir başlığa ihtiyaç var diye düşünüyorum. Aslında forumda ve internette parça parça gerekli bilgiler var ama tek bir başlıkta toplar ve ürünler güncellendikçe buraya yazarsak güzel olur.

Öneri yazacak arkadaşlar sırasıyla yıkama, temizleme ve boya koruma aşamalarında hangi ürünleri hangi sıra ile uygulanacağını yazabilirler.

Benim en son kararım şu yönde;

Aracımın durumu : Kılcak çizikler var sadece
Düşündüğüm uygulama:
Yıkama : Meguiar's Ultimate Wash&Wax Cilalı Şampuan sonrasında Kil uygulaması
Boya koruma : AG SRP sonrasında yine AG HD WAX ( Aslında SRP sonrasında FK1000P wax da düşünüyorum ama iki ürünün de AG olması bir avantaj sağlar belki diye ag de karar kıldım gibi)
Merhaba. Detailing ile amatör olarak uğraşıyorum. Öncelikle kil için yüklü miktarda para vermek istemiyorsanız 3M 100 gr kil işinizi hayli hayli görür. Eğer araç küçükse 25 gr kil ile tüm aracı yapabilirsiniz. Ardından kullanacağınız pasta+cila+wax seçimi tamamen bütçe ile alakalı. Ben turtle wax ürünlerini tercih ediyorum. Malum yapı marketlerde uygun fiyatlı. Bütün işlemler sırasıyla yapıldıktan sonra esas iş; bunu korumakta. Kesinlikle fırça ile yıkamak yok. Ayrıca ıslak cila ile her yıkama sonrası ömrünü uzatmış olursunuz.
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2014, 15:40:05 »
Çağatay Bey, aracınızın boyası daha yenidir, üzerine yapışan ve çıkmayan reçine vs. gibi maddeler yoksa kile gerek yok. Benim önerim, kılcal çizikler çoksa Autoglym SRP ve üzerine vax. Kılcallar çok değilse sadece sıvı cila. Ama boyayı görmeden tahmini söylüyorum bunları.

hocam kılcallar bende de çok yıkadıkça görüyorum tırnak değmiyor bu dediğiniz ürünleri kullanınca ne kadar süre bu çizikleri kapatabilirim. başka önerilerinizi bkliyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2014, 15:42:19 »
hocam kılcallar bende de çok yıkadıkça görüyorum tırnak değmiyor bu dediğiniz ürünleri kullanınca ne kadar süre bu çizikleri kapatabilirim. başka önerilerinizi bkliyorum

İyi bir uygulama yaparsan ve çok sık olmayacak şekilde düzgün yıkarsan  1 yıl idare edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2014, 15:45:34 »
İyi bir uygulama yaparsan ve çok sık olmayacak şekilde düzgün yıkarsan  1 yıl idare edebilir.

peki uygulama öneriniz neler nasıl uygulamalıyım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2014, 15:47:44 »
peki uygulama öneriniz neler nasıl uygulamalıyım

Boyaya yapışık reçine vs yıkamayla çıkmayan yapışmış maddeler varsa kil kullanımı yani; Yıkma-kil-Autoglym SRP-cila (wax)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2014, 15:49:00 »
Boyaya yapışık reçine vs yıkamayla çıkmayan yapışmış maddeler varsa kil kullanımı yani; Yıkma-kil-Autoglym SRP-cila (wax)

boyaya yapışan sadece ziftler var o zaman zift için kil kullanımı doğru olur diyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2014, 15:50:29 »
boyaya yapışan sadece ziftler var o zaman zift için kil kullanımı doğru olur diyorsunuz

Sadece zift varsa zift giderici çıkarabilir ancak sizin araç 2011 model galiba, kil yapılırsa daha iyi sonuç alınır tahminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2014, 15:57:10 »
zifte kil gerekmez kalin pasta  yada çakmak gazi çikariyo
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2014, 16:05:41 »
zifte kil gerekmez kalin pasta  yada çakmak gazi çikariyo

Çakmak gazı tehlikeli olabilir, en iyisi margarin yağ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2014, 16:12:11 »

Öncelikle foruma hoş geldiniz.

Foruma üye olurken isim soyisim ile üye olmak mecburidir. Ad soyadınızı belirtebilirseniz Admin arkadaşlar gerekli değişikliği yapacaklardır.

Kendinizi Tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

İyi forumlar ...
ziftin uzerini  cakmak gazli be ile silin zaten boydan boya silmiyosunuz nokta gibi bisey cikiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2014, 21:44:03 »
+Rep!  :D Bende havalar düzeldiğinden bu yana Nasiol hakkında araştırma yapıyorum. Ahmet Abi'nin bir uygulaması karar vermeme yetmişti ama olaya o kadar yabancıyım ki. Fikir verebilecek, uygulamada hakkında tavsiyeleri olan varsa memnuniyetle dinliyorum.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2014, 22:43:27 »
+Rep!  :D Bende havalar düzeldiğinden bu yana Nasiol hakkında araştırma yapıyorum. Ahmet Abi'nin bir uygulaması karar vermeme yetmişti ama olaya o kadar yabancıyım ki. Fikir verebilecek, uygulamada hakkında tavsiyeleri olan varsa memnuniyetle dinliyorum.  :)

Tebrikler doğru tercih.  :alkis:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 30, 2014, 23:13:39 »
Aklıma gelen bir soru: Malum yaz ayındayız ve İstanbulda yaşayan biz fuakaraların arabalarını gölge bir yere yanaştırıp işlem yapma şansları çok az... Güneş altında uygulama yapılabilecek ürünler nelerdir acaba?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2014, 23:32:05 »
Aklıma gelen bir soru: Malum yaz ayındayız ve İstanbulda yaşayan biz fuakaraların arabalarını gölge bir yere yanaştırıp işlem yapma şansları çok az... Güneş altında uygulama yapılabilecek ürünler nelerdir acaba?
Öncelikle faydalı bir konu olmuş ÇAĞATAY Bey, tebrik ederim.

Güneş altında uygulama yapmak ne kadar sağlıklı olabilir bilmiyorum.
Cumartesi gününe kadar bu konu hakkında fikrim yoktu fakat benzinlikte komşumu gördüm ve bol güneş yanıklı aracına güneşin altında 4,00 TL'ye BİM'den aldığı pasta cilayı uyguluyordu.  :)
Hemen benim Meguiar's ürünleriyle biraz üzerinden geçtim,  hemen kurudu ve o kadar silmeme rağmen aracın üzerini bembeyaz yaptı, ancak onun kullandığı pasta cila ile çıkarabildik.

Onun için güneş altında uygulama yapmaktan korktum.

En güzeli kapalı otoparklar veya kapalı semt pazarları.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2014, 23:38:05 »
Nasiol hakkında yorum yapabilirim, geçen yaz bir hevesle aldım ve özenle uyguladım uygulama esnasında talimatlara birebir uydum.su iticiliği oldukça iyi fakat reklamlarında çizilmez diyolar ya külliyen yalan inanmayın bir hafta sonra arabam kotpantolonun düymesi ile çizildi reklamlarındaki çakmakla çizilmiyo falan sakın denemeyin balgibide çiziliyor,bir yılını doldurdu şuan eski su iticiliği ve parlaklığıda kayboldu en mantıklısı kaliteli bir cila kullanmak ve 6 ayda bir cilalamak her yıkamada cilalı şampuan ve hızlı cila ilede ömrünü uztmak kısacası nasiola verilen paraya meguarisin cilasını almak çok daha mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2014, 23:49:24 »
Uygulama yapmak için acele etmeyin. Bol bol araştırın, arac boyasının yapısı, çizik oluşumu, çizik giderme vb. konularda temel bilgiler edinin. Kulaktan dolma şehir efsanelerine inanmayın.

Birçok farklı ürün alternatifi var piyasada. Ürünleri tanımaya çalışın mümkün olduğunca.

Ardından gerisi gelir yavaş yavaş...

Bazı bilinmesi gereken temel şeylerden ilk aklıma gelenler:
*Sihirli su icat edilmedi. Öyle arabaya süreyimde çizikler uçsun gitsin diye birşey yok.

*Arabanız çizilmez vaadiyle satılan her üründen uzak durun.

*Arabanızın parlaklığı kullandığınız wax vb. ile alakalı değildir. Tamamen kaportanızın çizik durumu ile alakalıdır. Arabanızın parlaması ancak çizikleri gidermenizle mümkün. Yüzey iyi değilse hiç boşuna para harcayıp ürün almayın, parlaklık beklemeyin.

Fırsat buldukça yazmaya ve bilgi vermeye çalışırım yine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2014, 23:54:36 »
pasta cila konusunda amatör ürün olarak en iyi markalar bence meguiars ve autogylm nin ürünleridir.sadece örnek olsun diye diyorum zaten araç galerisi kısmında konuyu görebilirsiniz yada boya cila konusunda.
bu iş bütçe işidir aslında.bütçeye göre en iyi alternatifler seçilir bir turtle wax bir formula1 carnuba içerikli wax ı bence orta sınıfın krallarıdır.kötü bir örnek olcak belki ama şahincilerin e30cuların sürdügü 10tl lik cilalar haftalık atılıyor ve beş para etmiyor.
güneş altında bu iş yapılırmı bence asla yapılmaz bir üstü kapalı pazar meydanı bir avm otoparkı hiç olmadı güzel %100gölge bir yer agaç altı olmasında yeterli bence.sonuçta prof bir iş yapmıyoruz.
eger üst sınıf ve makul fiyatlı bir ürün kullanılcaksa en güzel çalışma gene bence meguiars nxt quik detayler ve nxt şampuan 3lüsü olur.araçta çizikler varsa kılcal çizikler fln meguiarsın ultimate pastasıda bu listeye eklenebilir
gene üst sınıf biraz daha pahalı bir ürün istenirse meguiars ultimate serisi(enson yüksele aldık işte)bu iş için uygun.
autogylm nin bu ürünlerden en önemli farkı boyayı en az alan ürünler üretmesi birde hd wax ın çok iyi olması.
kısacası bir bütçe belirlenmeli ona göre alternatifler konuşulmalı.bence tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2014, 00:03:12 »
pasta cila konusunda amatör ürün olarak en iyi markalar bence meguiars ve autogylm nin ürünleridir.sadece örnek olsun diye diyorum zaten araç galerisi kısmında konuyu görebilirsiniz yada boya cila konusunda.
bu iş bütçe işidir aslında.bütçeye göre en iyi alternatifler seçilir bir turtle wax bir formula1 carnuba içerikli wax ı bence orta sınıfın krallarıdır.kötü bir örnek olcak belki ama şahincilerin e30cuların sürdügü 10tl lik cilalar haftalık atılıyor ve beş para etmiyor.
güneş altında bu iş yapılırmı bence asla yapılmaz bir üstü kapalı pazar meydanı bir avm otoparkı hiç olmadı güzel %100gölge bir yer agaç altı olmasında yeterli bence.sonuçta prof bir iş yapmıyoruz.
eger üst sınıf ve makul fiyatlı bir ürün kullanılcaksa en güzel çalışma gene bence meguiars nxt quik detayler ve nxt şampuan 3lüsü olur.araçta çizikler varsa kılcal çizikler fln meguiarsın ultimate pastasıda bu listeye eklenebilir
gene üst sınıf biraz daha pahalı bir ürün istenirse meguiars ultimate serisi(enson yüksele aldık işte)bu iş için uygun.
autogylm nin bu ürünlerden en önemli farkı boyayı en az alan ürünler üretmesi birde hd wax ın çok iyi olması.
kısacası bir bütçe belirlenmeli ona göre alternatifler konuşulmalı.bence tabi
:tamam:

Artık "Hangi marka ürün ?" diye düşünmeyeceğim, marka bellidir.
Araca ilk defa uygulamama rağmen sonuç mükemmel.
1.6 VVT-i