Gönderen Konu: Amatörler için boya koruma varyasyonları  (Okunma sayısı 11170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Amatörler için boya koruma varyasyonları
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2014, 00:09:37 »
autoglym de güzel ama onuda söliyim üst düzeyde epey güzel ürünleri var.ben sadece meguiarsçı oldugum için ençok onu anlattım.

gerçekten ilk defa  yapılmasına ragmen sonuç güzeldi yüksel begendim bende.o quik detayler var ya o..harbiden acayip ürün
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2014, 00:09:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2014, 00:27:31 »
autoglym de güzel ama onuda söliyim üst düzeyde epey güzel ürünleri var.ben sadece meguiarsçı oldugum için ençok onu anlattım.

gerçekten ilk defa  yapılmasına ragmen sonuç güzeldi yüksel begendim bende.o quik detayler var ya o..harbiden acayip ürün
Aynen, Quik Detailer'in 4/3'ünü kullandım, bağımlılık yapıyor.  :D
Kısa zamanda tekrar sipariş geçeceğim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 01, 2014, 00:32:16 »
autoglym ile meguiars ürünlerini nasıl kombine edebiliriz peki? :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2014, 00:32:26 »
tek kusuru biraz bereketsiz olması sanırım benimki 1yada 2 araba daha çıkarır.ama etkisi gerçekten inanılmaz yani.
ben koceliye gitmeden birdaha girişeyim diyom ama tutuyom kendimi :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 01, 2014, 00:35:08
autoglym ile meguiars ürünlerini nasıl kombine edebiliriz peki? :)

yapılmaz yada imkansız diye birşey degil sonuçta amatör çalışıyoruz ama aynı markaların ürünleriyle elde edilen çalışmadan daha farklı bir sonuç çıkar bence.ama nolabilir mesala meguiarsın sarı şampuanı ve ultimate pastası ile autoglym nin hd wax(son kat) olabilir.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 01, 2014, 00:52:05 »
yapılmaz yada imkansız diye birşey degil sonuçta amatör çalışıyoruz ama aynı markaların ürünleriyle elde edilen çalışmadan daha farklı bir sonuç çıkar bence.ama nolabilir mesala meguiarsın sarı şampuanı ve ultimate pastası ile autoglym nin hd wax(son kat) olabilir.

Eyvallah... Ortaya bi soru daha sorayım :)

http://www.sonax.com.tr/2013-02-13-20-19-27/cilalar/item/9-renkli-nano-parlatici-ve-koruyucu-cila-k-rm-z-296400.html geçen gün Bauhaus'ta stand görevlisi bu ürünü satmaya çok çalıştı bana ben de o kadar ilgiden işkillenip almadım... Deneyen var mı acaba? Satılan ürünün altında kalem yoktu bundaki gibi...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 01, 2014, 02:20:23 »
Uygulama yapmak için acele etmeyin. Bol bol araştırın, arac boyasının yapısı, çizik oluşumu, çizik giderme vb. konularda temel bilgiler edinin. Kulaktan dolma şehir efsanelerine inanmayın.

Birçok farklı ürün alternatifi var piyasada. Ürünleri tanımaya çalışın mümkün olduğunca.

Ardından gerisi gelir yavaş yavaş...

Bazı bilinmesi gereken temel şeylerden ilk aklıma gelenler:
*Sihirli su icat edilmedi. Öyle arabaya süreyimde çizikler uçsun gitsin diye birşey yok.

*Arabanız çizilmez vaadiyle satılan her üründen uzak durun.

*Arabanızın parlaklığı kullandığınız wax vb. ile alakalı değildir. Tamamen kaportanızın çizik durumu ile alakalıdır. Arabanızın parlaması ancak çizikleri gidermenizle mümkün. Yüzey iyi değilse hiç boşuna para harcayıp ürün almayın, parlaklık beklemeyin.

Fırsat buldukça yazmaya ve bilgi vermeye çalışırım yine...
kesinlikle katiliyorum bu iş acemi işi prof olmak olmak icin makina ve prof ürünler olmasi lazim ve kulanmayi bilmek gerekir türkiyede böyle biri de çok az bu işi acemi olarak yapmak isteyen biri sadece  deneyerek ögrenir alin bir ürün deneyin baslayin yapmaya el ile yapcaginiz için boyaya zarar vermezsiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 01, 2014, 02:22:30 »

http://www.sonax.com.tr/2013-02-13-20-19-27/cilalar/item/9-renkli-nano-parlatici-ve-koruyucu-cila-k-rm-z-296400.html geçen gün Bauhaus'ta stand görevlisi bu ürünü satmaya çok çalıştı bana ben de o kadar ilgiden işkillenip almadım... Deneyen var mı acaba? Satılan ürünün altında kalem yoktu bundaki gibi...
bu ürünü gördüm siyah kutulusuda var hata kalemleri çalmişlardi altindan söküp kullanmadim ama  ben bir meguiars olcagini düsünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 01, 2014, 09:59:38 »

Bir nano kelimesi tutturuldu gidiyor, normal ciladan başka birşey değildir bu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 01, 2014, 10:11:37 »
En basit ve amatör düzeyde uygulama:
*Yıkama
*Kil uygulaması
*Yıkama
*ipa ile temizlik
*Katı Wax uygulaması
*Yıkama sonrası sıvı cila ile takviye
*3 ayda bir yenileme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 02, 2014, 12:05:03 »
Canavarlar geldi :) haftasonuna şenlik var... hadi hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 02, 2014, 12:07:34 »
Güle güle kullanın.  Makina varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 02, 2014, 12:08:52 »
Güle güle kullanın.  Makina varmı?

Sağolun Atilla Bey, makina yok, elle uygulama yapacağım tırnak giren çizik de yok araçta, umarım güzel bir uygulama olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 02, 2014, 12:19:37 »
Srp elle  uygulamada çok yorar ve gerçek performansını alamazsınız. Ama çok iyi üründür. Sert pad ile mümkün olduğunca bastırarak uygulamaya çalışın.  Tüm aracı bir günde bitireyim derseniz kollar kopacak:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 02, 2014, 12:59:29 »
Merhaba,

Uygulamayı şu şekilde yapmanı tavsiye ederim. Öncelikle arabanı bulaşık deterjanı ile yıkayarak boyayı iyice temizle. Yıkarken mutlaka püsküllü mikrofiber yıkama eldivenlerinden kullan ve çift kova yöntemiyle yıka ki boya çizilmesin. Daha sonra kil ile temizlik yap. Kilden sonra bir kere daha yıkama yapabilir ve daha sonra izopropil alkol ile temizlik yapabilirsin. Bunlardan sonra Autoglymm Super Resin Polish uygulayarak boyadaki çizikleri giderebilirsin. Bu ürün aynı zamanda maskeleyici özellikte yani ufak tefek çizikleri doldurma özelliği de var. Bu ürünü uyguladıktan sonra da hem boyayı korumaya almak hem de parlaklık için AG HD Wax güzel bir ürün olur.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra araba yıkarken cilalı ve pH seviyesi nötr bir şampuan kullanman lazım ki hem cilayı aşındırmasın hem de parlaklığı korusun. Megiuars, Sonax, Turtlewax şampuanlarından kafana göre birini alıp kullanabilirsin. Yıkama sonrası sprey cilalarla uygulama yapmak hem cilanın ömrünü uzatır, su iticiliği ve parlaklığı da artırır.

Wax alırken doğal carnauba içerikliler yerine sentetik wax kullanımı daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum, hem koruma hem parlaklık açısından. Ben Turtlewax'ın Sealer Wax ürününü kullanıyorum. Plastik ve camlar dahil her yere uygulanabilen başarılı bir ürün. F/P oranı da gayet yüksek.

Kolay gelsin.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 02, 2014, 14:01:54 »
Kimseye karışmıyım diyorum ama bulaşık deterjani ile arabami yıkanır. Zaten benzinliklerde de ole yapılıyor bari tavsiye etmiyin yaa.ayrica srp elle uygulandiginda verim vermez denilmis eliule ozene bezene yapan bir arkadasimiz var onceden bir bakin bakalım hic elinizle okadar guzel uygulama yaptinizmi.lutfen ricaediyorum dogru yönlendirelim arkadaslarasla kimsenin bilgisinitecrubesini sorgulayamam haddimde degil ama ozene bezene bir set almis arkadasimiz oldukcada kaliteli bir set agzinin tadiyla uygulasin ellede cok güzel olur makinaylada.gule gule kullanin keyof alın yeter.bu işin özü keyiftir zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sarışın kızın nazı, Auris'in ara gazı ;)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Amatörler için boya koruma varyasyonları
« Yanıtla #35 : Temmuz 02, 2014, 14:12:35 »
Bence de en iyisi kil ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 02, 2014, 14:43:55 »
Kimseye karışmıyım diyorum ama bulaşık deterjani ile arabami yıkanır. Zaten benzinliklerde de ole yapılıyor bari tavsiye etmiyin yaa.ayrica srp elle uygulandiginda verim vermez denilmis eliule ozene bezene yapan bir arkadasimiz var onceden bir bakin bakalım hic elinizle okadar guzel uygulama yaptinizmi.lutfen ricaediyorum dogru yönlendirelim arkadaslarasla kimsenin bilgisinitecrubesini sorgulayamam haddimde degil ama ozene bezene bir set almis arkadasimiz oldukcada kaliteli bir set agzinin tadiyla uygulasin ellede cok güzel olur makinaylada.gule gule kullanin keyof alın yeter.bu işin özü keyiftir zaten

Şimdi Ogün bey, öncelikle yazımdaki üsluba dikkat etmenizi rica edeceğim.
SRP elle uygulamada tam verim vermez. Bunun aksini idda etmeyin lütfen.
Elle özene bezene yapmakla alakası yok bunun, ürün özelliği ile ilgili. Lütfen siz yanlış yönlendirmeyin insanları. Elle uygulamada srp'nin performansının yarısına bile erişilemez.

Kimsenin bilgisini tecrübesini sorgulayamam diyor ve sorguluyorsunuz. Elimle o kadar güzel bir uygulama yapıp yapmadığımı bilmiyorsunuz. Böyle uygulamaları ne kadar süredir kaç defa yaptığımı bilseydiniz böyle bir cümle kurmazdınız zaten. Tuhaf oluyor.

Evet arkadaş özene bezene bir set almış. O setten maximum verim alması, parasının boşa gitmemesi ve en önemlisi bu hobiden soğumaması için biz de onu doğru bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 02, 2014, 14:54:18 »
gerekli ürünlerin el ile uygulama şekilleri vs gerekli arkadaşa iletildi zaten.degerlendirmesi kendi yapacak tecrubeye sahip bir abimiz zaten.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 15:11:48
ama şunu belirtiyim srp uygulaması ile ilgili yazdıgım kısım kimseye karşı cvp niteliginde degil.özelliklede bir bakın bakalım elinizle okadar güzel uygulama yaptınızmı dedigim kısım.yani ellede gayet güzel sonuçlar alınabiliyor demek için öle dedim.onuda belirtiyim.türkiyede bu işi tam anlamıyla yapan kişi sayısı bile çok azken gerçekten çok az iken çok çok bildigimizi çok iyi oldugumuzu düşünmenin anlamı yok çünkü hiçbirimiz degiliz.vpe bu yüzden de bu işi sadece ekyif amaçlı birazda araca bakım olsun diye yapıyoruz.yani bu ürünleri ister makinayla ister el ile uygulayalım genede tam verim alamayız çünkü o kadar iyi degiliz bu işte.sonuçta hiçbirimiz bu işi prof olarak yapmıyoruz herhangi bir sertifikamız çalışmışlıgımız vs vs yok
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 02, 2014, 15:16:01 »
abi bende bulasik detarjaniyla yikiyorum  :D koca kutu 4 5 tl ye aliyorum detarjani  fiyati çok cezbediyo valla :D ama bulasik detarjaniyla  yikanmaz  yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 02, 2014, 15:20:20 »
Şimdi Ogün bey, öncelikle yazımdaki üsluba dikkat etmenizi rica edeceğim.
SRP elle uygulamada tam verim vermez. Bunun aksini idda etmeyin lütfen.
Elle özene bezene yapmakla alakası yok bunun, ürün özelliği ile ilgili. Lütfen siz yanlış yönlendirmeyin insanları. Elle uygulamada srp'nin performansının yarısına bile erişilemez.

Kimsenin bilgisini tecrübesini sorgulayamam diyor ve sorguluyorsunuz. Elimle o kadar güzel bir uygulama yapıp yapmadığımı bilmiyorsunuz. Böyle uygulamaları ne kadar süredir kaç defa yaptığımı bilseydiniz böyle bir cümle kurmazdınız zaten. Tuhaf oluyor.

Evet arkadaş özene bezene bir set almış. O setten maximum verim alması, parasının boşa gitmemesi ve en önemlisi bu hobiden soğumaması için biz de onu doğru bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz.
konu basligina bakin bir istersiniz burda kaç kişi eline devirli pasta cila makinasi almiş boyayi mi yaksinlar ?