Gönderen Konu: Amatörler için boya koruma varyasyonları  (Okunma sayısı 11171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Amatörler için boya koruma varyasyonları
« Yanıtla #40 : Temmuz 02, 2014, 15:24:32 »
gerekli ürünlerin el ile uygulama şekilleri vs gerekli arkadaşa iletildi zaten.degerlendirmesi kendi yapacak tecrubeye sahip bir abimiz zaten.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 15:11:48
ama şunu belirtiyim srp uygulaması ile ilgili yazdıgım kısım kimseye karşı cvp niteliginde degil.özelliklede bir bakın bakalım elinizle okadar güzel uygulama yaptınızmı dedigim kısım.yani ellede gayet güzel sonuçlar alınabiliyor demek için öle dedim.onuda belirtiyim.türkiyede bu işi tam anlamıyla yapan kişi sayısı bile çok azken gerçekten çok az iken çok çok bildigimizi çok iyi oldugumuzu düşünmenin anlamı yok çünkü hiçbirimiz degiliz.vpe bu yüzden de bu işi sadece ekyif amaçlı birazda araca bakım olsun diye yapıyoruz.yani bu ürünleri ister makinayla ister el ile uygulayalım genede tam verim alamayız çünkü o kadar iyi degiliz bu işte.sonuçta hiçbirimiz bu işi prof olarak yapmıyoruz herhangi bir sertifikamız çalışmışlıgımız vs vs yok

Ogün bey ben sizi sitemize davet edeyim. Profesyonel uygulamalarımızı görür inceler bol bol bilgi edinirsiniz.
www.detailingturkey.net

Orada göreceksiniz ki ülkemizde bu işin profesyoneli olan kişi sayısı tahminlerinizin çok çok üzerinde.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 17:17:55
konu basligina bakin bir istersiniz burda kaç kişi eline devirli pasta cila makinasi almiş boyayi mi yaksinlar ?

Devirli pasta cila makinası dediğiniz, yani ona polisaj makinası deniyor, boya falan yakmaz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 02, 2014, 15:24:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 02, 2014, 15:28:58 »
Devirli pasta cila makinası dediğiniz, yani ona polisaj makinası deniyor, boya falan yakmaz.
sen bi saat bir tut makinayi ara vermeden bak nasil yaniyor sonra astari gorüp siritirsin burdaki kimse makina ile uygulama yapmaktan bahsetmiyor  ped ile uygulamaktan bahsediyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Temmuz 02, 2014, 15:29:18 »
Lütfen kimse mesajlarımdan alıntı yapıp cevap yazmasın.

Konu saçma sapan yerlere gidiyor, okuyanlar yalan yanlış şeyler görüyor, yanlış bilgileniyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2014, 17:17:32
İşte bu yüzden nefret ettirdiniz şu forumdan ya.

bana makinayı nasıl tutacağımı anlatıyor biri. bir saat falan diyor. hey allahım yaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 02, 2014, 15:33:29 »
teşekkürler atilla abi gerçekten keyifle inceledigim bir site orası zaten.üye degilim daha ama gerçekten birçok şey ögrendigim oldu ordan.ama prof. kavramı sende biliyorsundur daha farklı bir kavram.yani illaki bu işi gerçekten kendi çapında aşmış insanlar vardır ki var orda gerçekten genede prof kavramı biraz daha farklı bir kavram.ama o sitede gerçekten güzel çalışmalar var.bu işe merak dsalan herkezin ugraması gereken bir site orası bence yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 02, 2014, 15:41:20 »
Atılla abı bu sekılde tartısmaya gırmeye gerek yok.Abı senın bu konuda bılgı ve deneyımlerını az cok bılıyoruz.Bunada saygı duyuyorum.Arkadaslar daha yenı.Kanları hızlı akıyor.Ondan el ıle srp yı ıyı uygulayabılırler.Konu farklı yerlere tasınmasın.Arkadas srp ve hd wax ını almıs.Polısajı var ıse elbette polısaj ıle uygulamak daha ıyı yok ıse elle devam.
Neyse abı sımdı bende sana bırsey sorayım detaılıng turkeyde ag nın yenı urunu radıant wax var.Bende srp ve bu urunu alayım dıyorum.Srp nın gelıstırılmısı falan dıyor bazı arkadaslar.Farklılıkları nelerdır abı.Srp yerıne bunu kullananda var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 02, 2014, 15:48:54 »

bana makinayı nasıl tutacağımı anlatıyor biri. bir saat falan diyor. hey allahım yaaa

Atilla Bey, bu konularda tecrübeli olduğunuz belli, fakat burada herkes fikirlerini paylaşıyor. Görüş talep eden arkadaşlarımız değerlendirip kendi için doğrusuna karar verebilir, bu kadar hiddetlenmenize gerek yok bence.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 02, 2014, 15:50:14 »

bak arkadaşim ben sana ne makinayi tutmayi nede bişey yapmayi öğrettim  burda herkes birbine yardim ediyor  burda belki sen makina konusunda profsundur ama konu amatorler için kimse eline makina almamis bunu ogrenmek icinde  caba sarf etmemis  sadece arabasi guzel dursun istiyor korunsun istiyor fazlasini zaten para karsiligiyka yapiyolar prof olan  kimse  amatorlere makina ile yapin demez zaten 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Temmuz 02, 2014, 15:51:07 »
Tuncay kimseyle tartışmaya girmeye çalışıyorum, ama seviye ilkokul3 olunca tepesi atıyor insanın.

Zaten bundan sonra da tartışma falan olmayacak. Alpere mesaj atıp birazdan  kendimi çizdireceğim ebedi olarak:)

Diğer konuda ise , çok farklılıkları yoktur. radiant wax srp nin ticari versiyonu. Yeni seride biraz daha üstün özellikleri var. kuruma süresi biraz daha uzun, dolgu gücü az daha fazla. elinde srp varsa onu kullanmaya devam et bence. ama yeni alacaksan radiant al bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 02, 2014, 15:51:46 »
konu niye yaşa indi şimdi.birde daha yeni derken?

atilla abi ben kendi adıma özürdilerm tamam zaten beni anladıgını düşünüyorum anlaşamadıksada saglık olsun deyip geçicem çünkü konuyu kirletmek olmaz.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Temmuz 02, 2014, 15:55:11 »
Son olarak hiddetlenmem seviye ile ilgili. İnsanlar insanlara nasıl hitap edeceklerini öğrenecekler önce. Kim olduğuna ne dediğine bakacaklar, araştırma yapacaklar, uygulayacaklar, öğrenecekler.

Ancak ondan sonra oturup ahkam kesecekler. Onu yaparken de komplekslerden arınıp ukalalığa dönüştürmeden yapacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Temmuz 02, 2014, 16:09:53 »
Birkaç şeyi açıklığa kavuşturayım,

1. Atilla abim detailingturkey.net yöneticisidir, bu forumda bilinmiyor olabilir, sorun yok.
2. Yaşı belli olsun olmasın, başka biri ile iletişim kurarken belli bir saygı söz konusu olması gerekir. Buna bütün üyelerimizin dikkat etmesini rica ediyorum.
3. Boya koruma ve detaycılık ile ilgili konuları kardeş sitemiz detailingturkey.net'e yönlendireceğim bundan sonra, böylece daha doğru bilgilendirme olacaktır.

4. Amatör olarak da makina kullanılabilir, hem Türkçe, hem ingilizce birçok uygulama videosu ve anlatım var bu konuda. En ucuz makinalar 90 TL'lerden başlıyor ki bu rakam yıkamacıların istediklerinin onda biri bile olabiliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 02, 2014, 16:20:32 »
 Ben elle srp uyguladım 2 kat. İlk 2 fotoğrafta aracın cilasız hali var.

Bunlar ilk kat ciladan sonraki fotoğraflar.

Bu da ikinci kat sonrası

sonuç olarak, öyle çok ahım şahım bişey olmasa da cila ve süngere 35 lira verdim. 35 liralık da bu kadar oluyo işte :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Temmuz 02, 2014, 16:25:20 »
35 kiralık deyip geçme, gayet güzel olmuş bence. Bir dahaki uygulamada bir de uygulama öncesi kil yapmayı dene. Srp'nin üzerine de yine ag'nin egp ürünü var. Bütçe müsait olursa onu da alıp üzerine uygula, sonuç oldukça tatmin eder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 02, 2014, 16:26:10 »
Bence de gayet iyi duruyor. Elinize sağlık.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Temmuz 02, 2014, 16:27:37 »
elinize saglık güzel bir uygulama olmuş bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Temmuz 02, 2014, 16:47:04 »
Teşekkürler. Çok yorucu ama bir o kadar da keyifli bir iş :)
35 kiralık deyip geçme, gayet güzel olmuş bence. Bir dahaki uygulamada bir de uygulama öncesi kil yapmayı dene. Srp'nin üzerine de yine ag'nin egp ürünü var. Bütçe müsait olursa onu da alıp üzerine uygula, sonuç oldukça tatmin eder...
Atilla abicim teşekkür ederim. Uğraştığıma değdi en azından. Bu aralar cila işi için yeni malzemeler almayı düşünmüyorum ama kuzenimin beyaz polosu için araştırma yapıyorum.  Araca daha önce cila atıldığını düşünmüyorum.  2010 model. Harelenmeler var. Tavsiyelerini bekliyorum.  Makine de var ama cesaret edemedim. Makine ve elle olarak hangisini kullanmalıyım sence?
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Temmuz 02, 2014, 17:04:50 »
Harelenmenin çiziklerin durumuna bakmak lazım ama durum çok kötü değilse biraz uğraşarak pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Makinayla yapacaksan meguiars m205 veya scholl s30 tarzı hafif aşındırıcılarla polisaj deneyebilirsin. Üzerine de güzel bir waxla lokum gibi olur.

Elle uygulama içinse swirlx veya ultimate compound tarzı ürünler denenebilir. Ama çok yorucu olur ve istediğin sonucu alamayabilirsin.

Vw nin boyası bizim toyotalar gibi değildir, serttir. Yani elle uygulamada pişman edebilir.

Ama aracın durumunu görmeden ürüne ve uygulama şekline  karar vermek zor.
Yakın çekim foto çekebilirsen yükle, yüzeyin durumuna bakalım, o zaman daha doğru fikir üretilebilir.

Malzemeler elinde varsa kaportanın bir köşesinde spot test yapabilirsin, uygulamanın işe yarayıp yaramayacağını belli eder. Uygun ürün kombinasyonunu bulunca tüm araca girişirsin. Acele etme biraz daha araştır, işini görmeyecek ürüne boşuna para verme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Temmuz 02, 2014, 18:57:36 »
Harelenmenin çiziklerin durumuna bakmak lazım ama durum çok kötü değilse biraz uğraşarak pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Makinayla yapacaksan meguiars m205 veya scholl s30 tarzı hafif aşındırıcılarla polisaj deneyebilirsin. Üzerine de güzel bir waxla lokum gibi olur.

Elle uygulama içinse swirlx veya ultimate compound tarzı ürünler denenebilir. Ama çok yorucu olur ve istediğin sonucu alamayabilirsin.

Vw nin boyası bizim toyotalar gibi değildir, serttir. Yani elle uygulamada pişman edebilir.

Ama aracın durumunu görmeden ürüne ve uygulama şekline  karar vermek zor.
Yakın çekim foto çekebilirsen yükle, yüzeyin durumuna bakalım, o zaman daha doğru fikir üretilebilir.

Malzemeler elinde varsa kaportanın bir köşesinde spot test yapabilirsin, uygulamanın işe yarayıp yaramayacağını belli eder. Uygun ürün kombinasyonunu bulunca tüm araca girişirsin. Acele etme biraz daha araştır, işini görmeyecek ürüne boşuna para verme.

Hareler var ama çok yoğun değil. benim öncelikli tercihim el ile uygulama. fotoğrafları yükleyeceğim iftardan sonra. Çok teşekkür ederim ilgine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Temmuz 02, 2014, 19:08:49 »
Önemli değil.
Şu konuyu incele istersen, fikir verir.
http://www.detailingturkey.net/showthread.php?t=81

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Temmuz 02, 2014, 23:41:32 »
Önemli değil.
Şu konuyu incele istersen, fikir verir.
http://www.detailingturkey.net/showthread.php?t=81

Atilla abicim, bi konu var ayrıca kafamı karıştıran. Ben perpada bi mağazaya srp almak için gittiğimde ellerinde yoktu. Aldığım bölünmüş kutu da srp özellikli radiant wax. Bu ürünün üzerine yine de wax atmam gereklimi? Ayrıca srp'nin kılcal çizik giderici özelliği bu ürün için de geçerli midir?

Yani kısaca bu ürünün srp tarafı mı, wax tarafı mı daha baskın ??? :D